eliasarximan Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας , έχω ξανά γράψει στο forum για μια εργασία στο χειμερινό μου εξάμηνο στην γλώσσα προγραμματισμού C. Άκουσα τις συμβουλές ενός αριθμού χρηστών απο το forum και έχω κάνει πρόοδο. Η εργασία είναι η εξής : Το πρόγραμμα θα προσδιορίζει τις σημαντικές ημέρες του έτους που καταχώρησε ο χρήστης. Σημαντικές ημέρες για την εργασία και για κάθε χρήστη είναι : 1. Οι επίσημες αργίες 2. Η ημέρα των γενεθλίων του. 3. Η ημέρα της ονομαστικής του εορτής Το πρόγραμμα λοιπόν πρέπει να υπολογίζει τις ημέρες αυτές και να τις εμφανίζει στην οθόνη. Αργία χαρακτηρίζεται αν δεν συμπίπτει με Σάββατο ή Κυριακή. Για παράδειγμα η 28 Οκτωβρίου το 2018 ήταν Κυριακή, το πρόγραμμα δεν θα την ενέτασσε στις αργίες. Ως επίσημες αργίες το πρόγραμμα θα εξετάζει τις πιο κάτω ημερομηνίες και γιορτές. 1. 1 Ιανουαρίου Πρωτοχρονιά 2. 6 Ιανουαρίου Θεοφάνεια 3. Καθαρά Δευτέρα 4. 25 Μαρτίου 5. 1 Μαϊου 6. Μεγάλη Παρασκευή 7. Δευτέρα Πάσχα 8. Του Αγίου Πνεύματος 9. 15 Αυγούστου. 10. 28 Οκτωβρίου 11. Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 12. 26 Δεκεμβρίου. Για τον προσδιορισμό του Πάσχα και κατά συνέπεια της Μεγάλης Παρασκευής, της Καθαρά Δευτέρας, της Δευτέρας του Πάσχα και του Αγίου Πνεύματος θα απαιτηθεί να προγραμματισθεί ο τρόπος προσδιορισμού του Πάσχα που έχει να κάνει με τον κύκλο της σελήνης. Το ορθόδοξο Πάσχα προσδιορίζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη Πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία (21 Μαρτίου), εκτός αν η πανσέληνος τυγχάνει να γίνει Κυριακή, οπότε μεταφέρεται την επόμενη Κυριακή. Αυτό προσδιορίζει την Καθαρά Δευτέρα 48 ημέρες πριν και του Αγίου Πνεύματος 50 ημέρες μετά. Το πρόβλημα αφορά και τις ονομαστικές γιορτές όσων γιορτάζουν του Θεοδώρου, του Λαζάρου, των Βαΐων, της Αναστάσεως, του Γεωργίου, του Θωμά και των Μυροφόρων. Επομένως το πρόβλημα έχει πολλά στάδια. Θα πρέπει κατ΄ αρχήν να είναι σε θέση να προσδιορίζει την ημέρα της εβδομάδας για κάθε περίπτωση και να αγνοεί όσες αφορούν Σάββατο ή Κυριακή. Θα χρειασθεί επίσης να δοθεί μέριμνα για τον προσδιορισμό των δίσεκτων ετών. Σημειώνω ότι ο κύκλος της σελήνης είναι 29,53 ημέρες. Σημειώνω επίσης ότι την πρωτοχρονιά του 1991 που ήταν ημέρα Τρίτη είχαμε Πανσέληνο. Με αρχή την ημερομηνία αυτή μπορείτε να προσδιορίσετε οποιαδήποτε μελλοντική ή και παρελθούσα. Το πρόγραμμα λοιπόν θα έχει ως έξοδο τις αργίες για την χρονιά που θα εισάγει ο χρήστης αναφέροντας και την ημέρα της καθεμιάς (Δευτέρα, Τρίτη …) και τις προσωπικές σημαντικές του ημέρες ανεξάρτητα της ημέρας. Και ο κώδικας που έχω γράψει εγώ ο ίδιος αλλά έχει κάποια errors . Όποιος γνωρίζει παρακαλώ να βοηθήσει. #include <stdio.h> // January February March // 0 1 2 3 30 31 32 ... 59 60 // | -1 | -1 | -1 | -1 | ... | -1 | -1 | -1 | | -1 | -1 | const char * days_off = { "New year eve", "Theofania", "Clean Monday", "25th March", "Easter's Sunday" // ... }; int year[365]; int leap_year[366]; // gets a date and return the index in years array int getIndex(int Day,int Month,bool Leap){ switch(Month): case 1: // January return Day - 1; case 2: // February return (Day + 31) - 1; case 3: // March if(Leap) return (31 + 29 + Day) - 1; else return (31 + 28 + Day) - 1; // ... For each month } // gets the index of years array and returns the date int getDate(int index, bool leap){ switch(Month): case 0 < index < 31: // January return {1, 53-31}; case 2: // February return (Day + 31) - 1; case 3: // March if(Leap) return (31 + 29 + Day) - 1; else return (31 + 28 + Day) - 1; // ... For each month } // Function that calculate static holidays int addStaticHolidays(){ year[(getIndex(2,1,false)] = 0; // add new eves year[getIndex(25,3,false)] = 3; // add 25th march } // Function that calculate dynamic holidays int addDynamicHolidays(){ int calculateCleanMonday(){ } int calculateEaster(){ // For each easter day that is a day off year[getIndex(Month,Year,False)] = "4"; } } int main() { int i; for(int i=0; i<366; i++){ year = -1; } addStaticHolidays(); addDynamicHolidays(); // Print days off printf("The days of for the Year %s",year); for(int i=0; i<366; i++){ // 25/3 National Day of Greece's Revolution if(i == -1) continue; Argia = days_off[year]; Day,Month = getDate(i); printf(" %d %d : %s", Day, Month, Argia); } return 0; } Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από eliasarximan
antbyron Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Φίλε δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά δεν έχει μερικά λάθη, όλο το πρόγραμμα είναι λάθος και έχει μερικά σωστά. Δεν βάζεις άγκιστρα. Τους πίνακες δεν τους χρησιμοποιείς σωστά, πχ year = -1 σε πίνακα δεν στέκει ή year[getIndex(Month,Year,False)] = "4"; και αυτό δεν στέκει, έχεις μέσα πράγματα που ούτε τα δηλώνεις, παραλείπεις παρενθέσεις, και άλλα πολλά. Όλη η δομή του είναι λάθος. Το ότι προσπάθησες να κάνεις κάτι είναι θετικό αλλά το έκανες πρόχειρα. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος σε αυτό γιατί χρειάζεται να το φτιάξει από την αρχή. Που κολλάς συγκεκριμένα πες μας για να πάρεις βοήθεια; Όταν πας να το τρέξεις, ανεξάρτητα από το αν είναι λογικά σωστό, σου βγάζει συντακτικά λάθη, προσπάθησε να διορθώσεις πρώτα αυτά, να δεις πως δουλεύει και μετά βλέπεις και την λογική του προγράμματος, δηλ αν παίρνεις το σωστό αποτέλεσμα με αυτά που έχεις κάνει(που δεν θα το πάρεις αλλά λέμε).
eliasarximan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Κοιτάξτε είμαι αρχάριος στην C. ΄Ήρθα από μετεγγραφή στην σχολή που βρίσκομαι τώρα και ό,τι έχω διαβάσει από τις διαφάνειες που μας έδωσε ο καθηγητής ( το βιβλίο επειδή καθηστέρησαν οι μετεγγραφές δεν το δικαιούμαι απο τον εύδοξο πλέον ) προσπαθώ να το αφομοιώσω πάνω στην εργασία. Ήμουν σίγουρος ότι είχα πάρα πολλά λάθη. Αλλά θα ήθελα να παραδώσω κάτι που να τρέχει έστω και λίγο. Συγκεκριμένα κολλάω στο πως να περάσω τις αργίες μέσα σε πίνακες , δυσκολεύομαι να το κάνω και μετά πως να ορίσω τις κινούμενες εορτές όπως το Πάσχα για παράδειγμα ή του Αγίου Γεωργίου. Επίσης δεν ξέρω τι είναι ο κύκλος της σελήνης.
filip123go Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 30 λεπτά πριν, eliasarximan είπε Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Κοιτάξτε είμαι αρχάριος στην C. ΄Ήρθα από μετεγγραφή στην σχολή που βρίσκομαι τώρα και ό,τι έχω διαβάσει από τις διαφάνειες που μας έδωσε ο καθηγητής ( το βιβλίο επειδή καθηστέρησαν οι μετεγγραφές δεν το δικαιούμαι απο τον εύδοξο πλέον ) προσπαθώ να το αφομοιώσω πάνω στην εργασία. Ήμουν σίγουρος ότι είχα πάρα πολλά λάθη. Αλλά θα ήθελα να παραδώσω κάτι που να τρέχει έστω και λίγο. Συγκεκριμένα κολλάω στο πως να περάσω τις αργίες μέσα σε πίνακες , δυσκολεύομαι να το κάνω και μετά πως να ορίσω τις κινούμενες εορτές όπως το Πάσχα για παράδειγμα ή του Αγίου Γεωργίου. Επίσης δεν ξέρω τι είναι ο κύκλος της σελήνης. Είσαι πρώτο έτος;; Απορώ γιατί ακόμα διδάσκεται αυτή η γλώσσα..! Μετά ο εταιρικός κόσμος γκρινιάζει πως δεν βρίσκεις devs... Τεσπα... Το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον που είναι άσχετος με την γλώσσα. ένα πολύ καλό βιβλίο είναι το head first C . Αλλά αν θέλεις τη γνώμη μου μην σπαταλήσεις χρόνο να μάθεις C . Χρησιμοποιείται πλέον για πάρα πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές. Μερικά tips για το πως να προχωρήσεις: Μην προσπαθείς να κάνεις όλο το πρόγραμμα με τη μία. Baby steps. Δοκίμασε αρχικά μόνο για μια σημαντική ημέρα. Επίσης, υπάρχουν 50.000 βιβλιοθήκες για date πχ τσέκαρε εδώ. Αυτό είναι εργασία εξαμήνου; 1
eliasarximan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, filip123go είπε Είσαι πρώτο έτος;; Απορώ γιατί ακόμα διδάσκεται αυτή η γλώσσα..! Μετά ο εταιρικός κόσμος γκρινιάζει πως δεν βρίσκεις devs... Τεσπα... Το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον που είναι άσχετος με την γλώσσα. ένα πολύ καλό βιβλίο είναι το head first C . Αλλά αν θέλεις τη γνώμη μου μην σπαταλήσεις χρόνο να μάθεις C . Χρησιμοποιείται πλέον για πάρα πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές. Μερικά tips για το πως να προχωρήσεις: Μην προσπαθείς να κάνεις όλο το πρόγραμμα με τη μία. Baby steps. Δοκίμασε αρχικά μόνο για μια σημαντική ημέρα. Επίσης, υπάρχουν 50.000 βιβλιοθήκες για date πχ τσέκαρε εδώ. Αυτό είναι εργασία εξαμήνου; Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας και για τις πολύτιμες συμβουλές σας πάνω στην C. Δηλαδή η C δεν χρησιμοποιείται τόσο σε εταιρίες; Είμαι πρωτοετής και να αυτή είναι εργασία εξαμήνου. Ευχαριστώ για τις βιβλιοθήκες που μου στείλατε , λογικά θα με βοηθήσουν πολύ. Να'στε καλά.
filip123go Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, eliasarximan είπε Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας και για τις πολύτιμες συμβουλές σας πάνω στην C. Δηλαδή η C δεν χρησιμοποιείται τόσο σε εταιρίες; Είμαι πρωτοετής και να αυτή είναι εργασία εξαμήνου. Ευχαριστώ για τις βιβλιοθήκες που μου στείλατε , λογικά θα με βοηθήσουν πολύ. Να'στε καλά. Αρχικά μην μου μιλάς στον πληθυντικό . Den εχω δει πουθενά να ζητάνε C σαν γλώσσα. ΠΟΥΘΕΝΑ. Απ'ότι ξέρω χρησιμοποιείται για συγγραφή driver για τα PC. Αλλά αυτό δεν ξέρω πλέον κατά πόσο ισχύει! Προσοχή, μιλάω για C έτσι, όχι για C++ ούτε για C#. Γλώσσες που χρησιμοποιούνται στον εταιρικό κόσμο είναι java , .net (συνήθως με C#) , και C++ . Και τώρα τα καινούρια project ζητάνε Go lang και kotlin για mobile. Αυτά για Ελλάδα... 1
eliasarximan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, filip123go είπε Αρχικά μην μου μιλάς στον πληθυντικό . Den εχω δει πουθενά να ζητάνε C σαν γλώσσα. ΠΟΥΘΕΝΑ. Απ'ότι ξέρω χρησιμοποιείται για συγγραφή driver για τα PC. Αλλά αυτό δεν ξέρω πλέον κατά πόσο ισχύει! Προσοχή, μιλάω για C έτσι, όχι για C++ ούτε για C#. Γλώσσες που χρησιμοποιούνται στον εταιρικό κόσμο είναι java , .net (συνήθως με C#) , και C++ . Και τώρα τα καινούρια project ζητάνε Go lang και kotlin για mobile. Αυτά για Ελλάδα... Άρα η C εδώ στην ελλάδα χρησιμοποιείτα λίγο εως καθόλου. Τι έκπληξη; Πραγματικά δεν το περίμενα. Ευχαριστώ για τις βιβλιοθήκες που μου έστειλες , αλλα δεν ξέρω πως να της χρησιμοποιήσω και πρέπει να παραδώσω την εργασία το πολύ σε 20 ώρες απο τώρα , προσπαθούσα μόνος τις 8 μέρες που μας έδωσε προθεσμία αλλα κατάλαβα ότι ίσως έχω λίγο την λογική αλλα όχι την εκτέλεση , μήπως θα μπορούσες να μου πείς πως να κάνω αναζήτηση για την εργασία μου , πάνω σε αυτό που ψάχνω δηλαδή στο Quora , αν έχεις λίγο χρόνο φυσικά. Ωστόσο ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου. Το εκτιμώ πολύ.
filip123go Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Τέτοια ώρα τέτοια λόγια φίλε.Αν ήταν σε γλώσσα που ήξερα θα το προλαβαίναμε αλλά 1ον, κοιμάμαι όρθιος και 2ον, έχω πολλά χρόνια να πιάσω C. Ούτε IDE δεν έχω στο Pc 😕 . Γιατί δεν ρώτησες πιο νωρις στο forum? Προσπάθησε να το κάνεις να κάνει compile μέχρι αύριο το πρωι και το logic το ξαναβλέπουμε.
eliasarximan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Τέτοια ώρα τέτοια λόγια φίλε.Αν ήταν σε γλώσσα που ήξερα θα το προλαβαίναμε αλλά 1ον, κοιμάμαι όρθιος και 2ον, έχω πολλά χρόνια να πιάσω C. Ούτε IDE δεν έχω στο Pc 😕 . Γιατί δεν ρώτησες πιο νωρις στο forum? Προσπάθησε να το κάνεις να κάνει compile μέχρι αύριο το πρωι και το logic το ξαναβλέπουμε. Καταλαβαίνω. Δεν ρώτησα πιο νωρίς γιατί νόμιζα ότι κάτι θα καταφέρω και ότι κάτι θα βγάλω. Ειδικά αν διάβαζα τις διαφάνειες. Και ήθελα να την κάνω μόνος έστω και λίγο από αυτήν. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να την κάνω να τρέξει ως το πρωί , πάντως από όλο αυτό εκτός του ότι βελτιώνομαι , γνώρισα και έναν άνθρωπο που πραγματικά νοιάζεται και βοηθάει κάποιον νέο στον προγραμματισμό. Και πάλι ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο. Όσα ευχαριστώ όμως και να πω θα είναι λίγα.
marios28 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, eliasarximan είπε Άρα η C εδώ στην ελλάδα χρησιμοποιείτα λίγο εως καθόλου. Τι έκπληξη; Πραγματικά δεν το περίμενα. Αν κατέχει κάποιος (σε βάθος) C και Java μπορεί να μάθει πολύ εύκολα και γρήγορα, οποιαδήποτε γλώσσα. Επίσης θα σε βοηθήσει στην άνετη (και χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν) ολοκλήρωση των σπουδών σου. Μικρή σημασία έχει αν χρησιμοποιείται από τις εταιρίες. Αργότερα θα διαπιστώσεις (εφόσον φυσικά μπεις σε μια σειρά), ότι θα μπορείς να μαθαίνεις οτιδήποτε (native/web) πολύ εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε τόσα tutorials υπάρχουν για να βρουν οι εταιρίες προγραμματιστές. Δεν είναι αυτός ο μοναδικός και κύριος στόχος των ελληνικών τμημάτων επιστήμης υπολογιστών και καλώς δεν είναι. Δεν προλαβαίνω να στην φτιάξω την άσκηση, αλλά σου προτείνω το εξής: Καλύτερα να το αφήσεις το μάθημα και να εξασκηθείς το επόμενο εξάμηνο στις τωρινές εργασίες. Και να το περάσεις, τα επόμενα του βασικού κορμού (αντικειμενοστραφής προγραμματισμός, μεταγλωττιστές, λειτουργικά συστήματα, αρχιτεκτονική υπολογιστών) θα σε δυσκολέψουν πολύ περισσότερο. Επίσης κατέχοντας καλό προγραμματισμό (δεν ξέρω ποια σχολή παρακολουθείς) θα σε βοηθήσει στα μαθήματα επιλογής. Θα επιλέγεις μαθήματα αυξημένης δυσκολίας (χωρίς να ζορίζεσαι) που όμως θα σε κάνουν καλύτερο και θα διευρύνουν τις γνώσεις σου και όχι μαθήματα εύκολα, απλά για να συμπληρώσεις τις μονάδες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών σου. 1 1
filip123go Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, marios28 είπε Αν κατέχει κάποιος (σε βάθος) C και Java μπορεί να μάθει πολύ εύκολα και γρήγορα, οποιαδήποτε γλώσσα. Επίσης θα σε βοηθήσει στην άνετη (και χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν) ολοκλήρωση των σπουδών σου. Μικρή σημασία έχει αν χρησιμοποιείται από τις εταιρίες. Αργότερα θα διαπιστώσεις (εφόσον φυσικά μπεις σε μια σειρά), ότι θα μπορείς να μαθαίνεις οτιδήποτε (native/web) πολύ εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε τόσα tutorials υπάρχουν για να βρουν οι εταιρίες προγραμματιστές. Δεν είναι αυτός ο μοναδικός και κύριος στόχος των ελληνικών τμημάτων επιστήμης υπολογιστών και καλώς δεν είναι. Δεν προλαβαίνω να στην φτιάξω την άσκηση, αλλά σου προτείνω το εξής: Καλύτερα να το αφήσεις το μάθημα και να εξασκηθείς το επόμενο εξάμηνο στις τωρινές εργασίες. Και να το περάσεις, τα επόμενα του βασικού κορμού (αντικειμενοστραφής προγραμματισμός, μεταγλωττιστές, λειτουργικά συστήματα, αρχιτεκτονική υπολογιστών) θα σε δυσκολέψουν πολύ περισσότερο. Επίσης κατέχοντας καλό προγραμματισμό (δεν ξέρω ποια σχολή παρακολουθείς) θα σε βοηθήσει στα μαθήματα επιλογής. Θα επιλέγεις μαθήματα αυξημένης δυσκολίας (χωρίς να ζορίζεσαι) που όμως θα σε κάνουν καλύτερο και θα διευρύνουν τις γνώσεις σου και όχι μαθήματα εύκολα, απλά για να συμπληρώσεις τις μονάδες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών σου. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις..!! Πάμε ένα ένα, για να μάθει κάποιος σε βάρος C και Java θέλει να ασχολείται μια ζωή!! Ο κύριος στόχος οποιουδήποτε τμήματος είναι να σε προετοιμάσει για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία! Αλλιώς γιατί σπουδάζεις; Για να το βάλεις στον τοίχο;; Το web αυτή τη στιγμή δεν έχει σχέση ούτε με c ούτε με java. Όλο το σύγχρονο web είναι functional. Το καλύτερο tutorial να πάρεις, θα σου μάθει το Α. Μετά πρέπει να μάθεις τα υπόλοιπα γράμματα μόνος σου. Και μετά τους αριθμούς. Και μετά να μάθεις Νάντα συνδιαζεις σωστά. On topic now, ts σου κάνει compile το πρόγραμμα;
eliasarximan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, filip123go είπε Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις..!! Πάμε ένα ένα, για να μάθει κάποιος σε βάρος C και Java θέλει να ασχολείται μια ζωή!! Ο κύριος στόχος οποιουδήποτε τμήματος είναι να σε προετοιμάσει για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία! Αλλιώς γιατί σπουδάζεις; Για να το βάλεις στον τοίχο;; Το web αυτή τη στιγμή δεν έχει σχέση ούτε με c ούτε με java. Όλο το σύγχρονο web είναι functional. Το καλύτερο tutorial να πάρεις, θα σου μάθει το Α. Μετά πρέπει να μάθεις τα υπόλοιπα γράμματα μόνος σου. Και μετά τους αριθμούς. Και μετά να μάθεις Νάντα συνδιαζεις σωστά. On topic now, ts σου κάνει compile το πρόγραμμα; Καλησπέρα και πάλι. Δεν τα κατάφερα με την παραπάνω μου λογική να κάνω compile αλλά κατάφερα να δημιουργήσω ένα 12μηνο calendar με leap year ή όχι σε αυτό και ξεχωριστά κατάφερα να βρώ function για τον υπολογισμό του Πάσχα. Αλλά δεν μπορώ να τα συνδιασώ μαζί. Λογικά θέλει ένα μεγάλο array για να το κάνω για να τοποθετήσω τις θέσεις αλλά δεν ξέρω πως θα το φτιάξω. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από eliasarximan
marios28 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, filip123go είπε Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις..!! Πάμε ένα ένα, για να μάθει κάποιος σε βάρος C και Java θέλει να ασχολείται μια ζωή!! Ο κύριος στόχος οποιουδήποτε τμήματος είναι να σε προετοιμάσει για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία! Αλλιώς γιατί σπουδάζεις; Για να το βάλεις στον τοίχο;; Το web αυτή τη στιγμή δεν έχει σχέση ούτε με c ούτε με java. Όλο το σύγχρονο web είναι functional. Το καλύτερο tutorial να πάρεις, θα σου μάθει το Α. Μετά πρέπει να μάθεις τα υπόλοιπα γράμματα μόνος σου. Και μετά τους αριθμούς. Και μετά να μάθεις Νάντα συνδιαζεις σωστά. On topic now, ts σου κάνει compile το πρόγραμμα; Ο κύριος στόχος των ελληνικών τμημάτων επιστήμης υπολογιστών (τουλάχιστον αυτών που έχω γνώση εγώ) είναι να σου δώσουν τη "μεγάλη εικόνα". Να αποκτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για την επιστήμη των υπολογιστών. Το αν θα πάει κάποιος να δουλέψει σε εταιρία, αν θα δημιουργήσει ο ίδιος εταιρία, αν θα γίνει εκπαιδευτικός ή οτιδήποτε άλλο αποφασίσει είναι δικό του θέμα. Δεν είναι δουλειά των πανεπιστημίων να προετοιμάζουν τους φοιτητές να γίνουν υπάλληλοι της εκάστοτε εταιρίας, ούτε να μάθουν οι φοιτητές να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της εποχής επειδή αυτά είναι της μόδας. C, Java μαθαίνει κάποιος σε "καλό" ελληνικό πανεπιστήμιο (όπως στο CSD στην Κρήτη) σε καλό επίπεδο αναγκαστικά από τις προπτυχιακές σπουδές του. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει στα περισσότερα τμήματα. Προφανώς αναγκαία συνθήκη είναι να έχει ασχοληθεί (αρκετά) μόνος του. Αυτό πρότεινα στο φίλο. Ας το αφήσει το μάθημα και ας πιάσει τις ασκήσεις χωρίς άγχος το επόμενο εξάμηνο. Αν μάθει C στο επίπεδο που χρειάζεται, όλα θα του είναι πιο εύκολα στη συνέχεια. Αυτή είναι η γνώμη μου. Σεβαστή η διαφωνία σου. 1
eliasarximan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, marios28 είπε Ο κύριος στόχος των ελληνικών τμημάτων επιστήμης υπολογιστών (τουλάχιστον αυτών που έχω γνώση εγώ) είναι να σου δώσουν τη "μεγάλη εικόνα". Να αποκτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για την επιστήμη των υπολογιστών. Το αν θα πάει κάποιος να δουλέψει σε εταιρία, αν θα δημιουργήσει ο ίδιος εταιρία, αν θα γίνει εκπαιδευτικός ή οτιδήποτε άλλο αποφασίσει είναι δικό του θέμα. Δεν είναι δουλειά των πανεπιστημίων να προετοιμάζουν τους φοιτητές να γίνουν υπάλληλοι της εκάστοτε εταιρίας, ούτε να μάθουν οι φοιτητές να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της εποχής επειδή αυτά είναι της μόδας. C, Java μαθαίνει κάποιος σε "καλό" ελληνικό πανεπιστήμιο (όπως στο CSD στην Κρήτη) σε καλό επίπεδο αναγκαστικά από τις προπτυχιακές σπουδές του. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει στα περισσότερα τμήματα. Προφανώς αναγκαία συνθήκη είναι να έχει ασχοληθεί (αρκετά) μόνος του. Αυτό πρότεινα στο φίλο. Ας το αφήσει το μάθημα και ας πιάσει τις ασκήσεις χωρίς άγχος το επόμενο εξάμηνο. Αν μάθει C στο επίπεδο που χρειάζεται, όλα θα του είναι πιο εύκολα στη συνέχεια. Αυτή είναι η γνώμη μου. Σεβαστή η διαφωνία σου. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Είναι πολύτιμες για εμένα. Και εσείς αλλά και ο filip123go μου δώσατε απίστευτες συμβουλές και από τα όσα γράφετε καταλαβαίνω ότι έχετε και οι 2 χρόνια εμπειρίας στον προγραμματισμό και έχετε περάσει από την ίδια φάση. Το να γνωρίζω μέσα στο forum προγραμματιστές τέτοιου επιπέδου με γνώσεις σε πολλούς τομείς με κάνει να θέλω να βελτιωθώ. Αυτή την στιγμή έχω παθιαστεί. Και να είστε σίγουρος ότι την επόμενη φορά που θα κάνω ανάρτηση σε αυτό το forum θα είμαι σε άλλο επίπεδο , καμία σχέση με το τωρινό που είδατε. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε. Να είστε και οι 2 πάντα καλά. Υ.Γ Είμαι φοιτητής του τμήματος επιστήμης υπολογιστών ( CS ) στην πόλη του Ηρακλείου!
marios28 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, eliasarximan είπε Υ.Γ Είμαι φοιτητής του τμήματος επιστήμης υπολογιστών ( CS ) στην πόλη του Ηρακλείου! Το ίδιο τμήμα έχω τελειώσει και κατάλαβα (από την εκφώνηση) ότι ενδεχομένως να παρακολουθείς το CSD. Γι' αυτό σου τα έγραψα. Παράτησε το μάθημα αν δεν προλαβαίνεις (κατά τη γνώμη μου δεν προλαβαίνεις, ούτε είσαι έτοιμος) και αν μπορέσεις λάβε υπόψιν αυτά που σου έγραψα. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από marios28
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα