Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, εχω το συστημα της φωτογραφιας. 

1) Απο τον δευτερο χρονο ειχε το θεμα να μην ανοιγει κατευθειαν οταν πατουσα το power button οταν το ειχα κλειστο για μεγαλο διαστημα (10 μερες και πανω), επρεπε δηλαδη να το πατησω αρκετες φορες μεχρι να ανοιξει. Το ειχα παει στο καταστημα που το πηρα ( δεν ξερω αν επιτρεπεται να το αναφερω) και μου ειπαν οτι καλυτερη λυση θα ηταν αλλαγη κουτιου αλλα απο τη στιγμη που το ανοιγα ειπα να μην το αλλαξω.

2) Το ειχα κλειστο για 4 μηνες καθως ελειπα και δεν ανοιγε παλι. Εν τελει μετα απο 3-4 προσπαθειες ανοιγε παλι αλλα εκλεινε μετα απο 8-10 δευτερολεπτα μονο του. Μετα απο αναζητηση στο γοογλε ειδα οτι ισως φταιει μητρικη μηπως καηκε τιποτα αλλα ειπα πριν το παω να το δουνε στο καταστημα που το πηρα ειπα να το καθαρισω απο σκονες και να δω μηπως χαλαρωσε κανα καλωδιο. Το καθαρισα αλλα τωρα δεν ανοιγει καν. Ουτε για 8-10 δευτερα.

Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να δω τι εχει μηπως γλυτωσω τα εξοδα του να το κοιταξει επαγγελματιας; 

Ευχαριστω πολυ.

c.jpg

Επεξ/σία από koularasss
Δημοσ.

Καλησπερα

To πρώτο που θα σου έλεγα να κάνεις είναι δοκιμάσεις ένα άλλο κουμπί. Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά συμβαίνει πολλές φορές να μην κάνει καλή επαφή το κουμπί.

Αν η μητρική σου εχει κουμπάκι on/off πανω (όπως η μητρική της φωτογραφίας) δοκιμασε αυτό είναι πιο σίγουρο.

Απο εκεί και πέρα, αν το κουμπί ειναι οκ, εγω θα κοίταζα πρώτα το τροφοδοτικό.

Αν και αυτό είναι οκ, θα έβγαζα κάρτα γραφικών, όλες τις ραμ εκτός απο μία και όλους τους δίσκους και θα ξαναδοκίμαζα.

Αν έχεις και εξτρα ανεμιστηράκια θα τα εβγαζα και αυτά.

Αν παρ΄όλα αυτά συνεχίζει να μην ανάβει, θα το πήγαινα σε επαγγελματία.

Αυτά. Ελπίζω να σε βοήθησα.

motherboard.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, επίσης δες και τα βασικά, πατάει σωστά το φις στην πρίζα, εφαρμόζει σωστά το φις στην υποδοχή του τροφοδοτικού, έχεις στο on το διακοπτάκι του τροφοδοτικού.

Δημοσ.

Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις.

Αλλο κουμπι δδεν εχω για να δοκιμασω. Υπαρχει καποιος τροπος να δοκιμασω με αυτο, εννοω να το ανοιξω και να βρω που κανει επαφη; 

Η μητρικη δεν εχει κουμπακι ον/οφφ δυστυχως, μολις το τσεκαρα. 

Αν βγαλω καρτα γραφικων, ραμ και δισκους, και δουλευει μετα αν ξαναβαλω τους δισκους θα αναβει κανονικα ή ενδεχεται να εχω θεμα με το λειτουργικο; Πιστευω δεν θα εχω αλλα ρωταω καλου κακου επειδη δεν ξερω.

Παταει κανονικα το φις, επισης δοκιμασα να το συνδεσω και μονο του σε μπριζα αλλα και παλι.. και το διακοπτακι το εχω ανοιχτο..

Δημοσ.

1 ώρα πριν, koularasss είπε

Αλλο κουμπι δδεν εχω για να δοκιμασω. Υπαρχει καποιος τροπος να δοκιμασω με αυτο, εννοω να το ανοιξω και να βρω που κανει επαφη; 

Τρόπος υπάρχει, άλλα από αυτά που γράφεις, καταλαβαίνω ότι είναι μικρή η εμπειρία σου πάνω σε αυτά, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία πριν γίνουν τα πράγματα χειρότερα (όπως και έγιναν με τον καθαρισμό) και η αντικατάστασή τους στοιχίσουν πολλά περισσότερα χρήματα.

Τώρα, αν δεν σε νοιάζει και ενδιαφέρεσαι να μάθεις κιόλας με την ευκαιρία αυτή που σου δόθηκε, πες μας και προχωράμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, koularasss είπε

Το καθαρισα αλλα τωρα δεν ανοιγει καν. Ουτε για 8-10 δευτερα.

Χρησιμοποίησες για τον καθαρισμό κάποιο είδος που πετάει με πίεση αέρα; Μήπως άφησες τα fans κατά τον καθαρισμό να γυρνάνε η το fan του τροφοδοτικού;

6 ώρες πριν, koularasss είπε

Αν βγαλω καρτα γραφικων, ραμ και δισκους, και δουλευει μετα αν ξαναβαλω τους δισκους θα αναβει κανονικα ή ενδεχεται να εχω θεμα με το λειτουργικο

Όχι. Όλα αυτά θα τα αφαιρέσεις και μετά θα προσθέσεις ένα ένα για να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα.

Τέλος δεν είμαι περίεργο να φταίει το κουμπί. Ας υποθέσουμε ότι δεν έκανες ζημιά. Αν καταφέρεις να μου βρεις και να μου βγάλεις μια καθαρή φωτογραφία την θύρα όπου συνδέονται τα καλώδια θα σου δείξω ποιες θύρες μπορείς να αγγίξεις με ένα κατσαβίδι και να βάλεις τον υπολογιστή μπροστά.

edit:

Βασικά δες αυτό το video

https://m.youtube.com/watch?v=DY7CQU7fLY0

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Επειδή βλέπω πως δεν έχεις γνώσεις hardware για να κάνεις διάγνωση και εντοπισμό βλάβης hardware, θα σου συνιστούσα να μην βάλεις άλλο χέρι, καθώς μια ασήμαντη βλάβη ενός διακόπτη μπουτόν μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ανεπανόρθωτη βλάβη μητρικής. Αν είσαι στην Αθήνα, ξέρω έναν πολύ καλό κύριο 😀 επαγγελματία, που θα σου κάνει δώρο την εργασία.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις.

Τον πηγα τελικα να το δει επαγγελματιας και μου ειπαν οτι ειναι καμμενη η μητρικη και να την αντικαταστησουν με αυτη https://www.skroutz.gr/s/10391204/Asrock-H81-Pro-BTC-R2-0.html?keyphrase=h81+pro+btc+r2.0+asrock#reviews 

Η αληθεια ειναι οτι ειναι τσιμπημενη η τιμη της και σκεφτομαι αν με συμφερει πιο πολυ να πουλησω cpu/ram και να παρω νεο σετακι cpu/ram/mobo και να κρατησω την gpu ή να παρω αυτη τη μητρικη; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...