Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ένα πακέτο hosting σε γνωστή εταιρία και στο οποίο είχα μέσα 2 διαφορετικά domains  σε wordpress. Επειδή η εταιρία  άλλαξε τα πακέτα της και από εκεί που ήταν 58 ευρώ για απεριόριστα domain πήγε στα 118 αποφάσισα να πάρω 2 small πακέτα για να εξυπηρετήσω και τις 2 σελίδες. Ένα για την κάθε μία

Το παλιό πακέτο που φιλοξενεί αυτή την στιγμή τα 2 domains θα είναι ενεργό μέχρι 9/1/2020 και είπα να ξεκινήσω να μεταφέρω το κάθε domain στο δικό του νέο Hosting

Ελα όμως που δεν το έχω ξανακάνει..

Υπάρχει κανένας οδηγός η μπορούν να το κάνουν στην εταιρία αν ανοίξω κάποιο ticket? Η διαχείριση γίνεται μέσω Plesk

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Είχα ένα πακέτο hosting σε γνωστή εταιρία και στο οποίο είχα μέσα 2 διαφορετικά domains  σε wordpress. Επειδή η εταιρία  άλλαξε τα πακέτα της και από εκεί που ήταν 58 ευρώ για απεριόριστα domain πήγε στα 118 αποφάσισα να πάρω 2 small πακέτα για να εξυπηρετήσω και τις 2 σελίδες. Ένα για την κάθε μία

Το παλιό πακέτο που φιλοξενεί αυτή την στιγμή τα 2 domains θα είναι ενεργό μέχρι 9/1/2020 και είπα να ξεκινήσω να μεταφέρω το κάθε domain στο δικό του νέο Hosting

Ελα όμως που δεν το έχω ξανακάνει..

Υπάρχει κανένας οδηγός η μπορούν να το κάνουν στην εταιρία αν ανοίξω κάποιο ticket? Η διαχείριση γίνεται μέσω Plesk

συνήθως το κάνουν οι hosters 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, leros2004 είπε

συνήθως το κάνουν οι hosters 

Ευχαριστώ. Θα τους κάνω ένα ερώτημα να δω πρώτα τι θα μου πουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποιον hoster έχεις ? Απλά ζήτα τους να σου κάνουν τη μεταφορά.. 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Το παπάκι. Τους ρώτησα βασικα με Mail και μου ειπαν να κατεβάσω filezilla ,να κάνω download τα αρχεία κλπ κλπ

Βασικά το κάνω μόνος μου τώρα. 

Κατεβάζω τα αρχεία, έχω κάνει ηδη export την βάση , και πριν από ολα αυτά έχω πάρει backup όλα τα αρχεία και την βάση σε αλλο φακελο.

Μετά λογικά θα τα ανεβάσω, θα κάνω Import την βάση , θα την αντιστοιχίσω στο domain που θα είναι στον νεο server και θα αλλάξω μετά τους nameservers του domain μέσα από το διαχειριστικό

Φαντάζομαι όλα τα παραπάνω είναι σωστά οπότε θα δούμε

Δημοσ.

Δοκίμασε με updraft migrator. Κανένα 20αρικο κάνει αν δεν κάνω λάθος, αλλά η όλη δουλειά γίνεται με τρία κλικ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, StigmaX είπε

Δοκίμασε με updraft migrator. Κανένα 20αρικο κάνει αν δεν κάνω λάθος, αλλά η όλη δουλειά γίνεται με τρία κλικ..

Ευχαριστώ αλλά το έκανα τελικά μόνος μου. Ψάχτηκα και λίγο με κάτι άρθρα

Όλη η δουλειά (η χρονοβόρα) ήταν το download και το Upload όλων των αρχείων.

Έφτιαξα μια νέα βάση μετά στο νέο Hosting, έκανα Import την δική μου μέσω Phpmyadmin και άλλαξα τα στοιχεία στο wp-config.php (όνομα βάσης , User, pass)

Το μόνο που δεν ξέρω αν έκανα σωστά ειναι το ότι στην διεύθυνση της βάσης μέσα στο παραπάνω Php αρχείο έβαλα το Localhost:3306 γιατί στις databases του Plesk δεν μου έδινε αλλή διεύθυνση (στο παλιό Hosting είχα μια διευθυνση της μορφής db22.papaki.gr)

Αφού έκανα όλα τα παραπάνω έκανα και μια ενημέρωση των Nameservers στο domain και αναμένουμε

To preview της σελίδας μέσα από το Plesk είναι οκ παντως και η βάση δεν έχει errors

Κάτι σκαμπάζω γενικά και ευτυχώς δεν δυσκολευτηκα πολύ. Το θέμα ειναι ότι δεν ημουν σίγουρος πως θα το  κάνω μιας και δεν το είχα ξανακάνει ποτε

Γενικά πάντως δεν ασχολούμαι πλέον και πολύ . Είχα φτιάξει στο παρελθόν 4-5 σελίδες για γνωστούς , εμειναν 2 πλέον και απλά τις υποστηρίζω όπως μπορώ με κανά Update σε plugins Κλπ κλπ οταν βγαινουν. 

Αλλά μάλλον την μια θα πρέπει να την ξαναπιάσω παλι σε λιγες μέρες γιατι θέλει ο φιλος να ειναι responsive για κινητά οπότε θα πρέπει να ριξω πάλι δουλειά

Ευχαριστώ πάντως

Edit : Σε Wind Που μπήκα τώρα στο Pc της δουλειάς εχουν ενημερωθεί οι nameservers και είναι ΟΚ

Vodafone σπιτι ακόμα οι παλιοί

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...