Προς το περιεχόμενο

Τι να βάλω στη θέση του slot-in optical drive?

MessengerOfGood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το λαπτόπ μου (HP Envy14-1200en) έχει ένα DVD-RW drive χωρίς συρταρακι (slot-in). Χάλασε (μάλλον λόγω αχρησίας)  και δεν διαβάζει τίποτα. Το να βάλω ένα άλλο slot-in drive μάλλον κοστίζει πολύ και είναι και άχρηστο γιατί όταν θέλω να γράψω ένα DVD/CD προτιμώ να χρησιμοποιώ εξωτερικό USB drive.

Σκέφτηκα να βαλω δεύτερο σκληρό δίσκο με ένα Caddy αλλά αν πάθει κάτι πρέπει να το (ξανα)πάω στο μάστορα για να τον βγάλει (δεν έχει εύκολη πρόσβαση, πρέπει να λύσω όλο το λαπτοπ...). 

Διαβασα ότι μπορώ να βάλω USB3 σε SATA που είναι πιο ενδιαφέρον γιατί το λαπτοπ έχει E-SATA αλλά τα USB του είναι USB2, όχι 3. Το Optical drive είναι SATA (με υποδοχή καταλαβαίνω slomline SATA). Υπάρχει κάτι που να συνδέσω εκεί και να βγάλει μια θύρα USB3 κάπου έξω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχουν πολλοι και διαφοροι ανταπτορες μεν, αλλα τι θα μπορουσε να μπει μεσα εκει:
και να σου δινει εξωτερικα του λαπτοπ ειναι θεμα...! Προφανως @ desktop θα ειχες τις
περισσοτερες επιλογες. Σε λαπτοπ, συνηθως απλως του βαζεις εσωτερικο 2ο δισκο..!🙄
https://www.addonics.com/category/io_converter.php

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οι επιλογές σε λαπτοπ είναι περιορισμένες.

Πάντως το λινκ που δίνεις έχει ενδιαφέρουσες γενικά επιλογές όπως Ε-SATA σε USB3.1 (το λαπτοπ μου έχει E-SATA αλλά απο USB έχει μόνο USB2.0...)

Ευχαριστώ.

ΥΓ: Τώρα είδα ότι χρειάζομαι το ανάποδο...

Επεξ/σία από MessengerOfGood

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...