Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα περνώ ίντερνετ με το nanostation από τον θείο μου που είναι 100 μέτρα μακριά και θέλω να το δώσω σε τοπικές συσκευές στο σπίτι μου για αυτό σου είπα για το ρούτερ https://www.e-shop.gr/tp-link-archer-c50-ac1200-wireless-dual-band-router-p-PER.612782 μπορώ να το πετύχω αυτό ????

Δημοσ.

Λες ότι παίρνεις σύνδεση από το Nanostation. Τώρα που συνδέεται αυτό; Λογικά στον υπολογιστή σου, αφού  δεν έχεις αναφέρει τίποτα άλλο. Άρα θέλεις μια συσκευή που να μοιράζει και σε άλλες. Οι συσκευές σου είναι μόνο ασύρματες ή και ενσύρματες;

Θέλεις να κάνει ασύρματη αναμετάδοση, δηλαδή να δουλεύει ως Repeater ή ως ΑΡ δηλαδή να παίρνει ενσύρματα την σύνδεση και να την μοιράζει ενσύρματα και ασύρματα;

Γενικά για να προτείνουμε κάτι πρέπει να έχουμε εικόνα με τις απαιτήσεις ανά περίπτωση, γι' αυτό σε έγραψα "αναλυτικά" και "ακριβώς".  Δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει σε όλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λες παραπάνω αυτό θέλω να κάνω. θέλω να συνδέσω τα κινητά και την τηλεόραση και το λάπτοπ αυτά . μπορώ να το κάνω ??

Επεξ/σία από Greenday1908
Δημοσ.

To θέμα είναι ότι δεν απαντάς στις ερωτήσεις. Συμπεραίνω ότι το Nanostation το συνδέεις τώρα μόνο σε PC ενσύρματα.

Για αυτό που θέλεις, σου κάνει το Archer που μπορεί να δουλέψει είτε ως ασύρματος Router είτε ως απλό ΑΡ. Ανάλογα την ποαρακάτω ερώτηση, υπάρχει διαφορετική λειτουργία και ρύθμισή του.

Θέλεις να να είσαι στο ίδιο δίκτυο με του θείου σου και να επικοινωνείτε μεταξύ σας ή να είστε 2 ξεχωριστά δίκτυα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο είναι καλύτερο  ??? Πιο θα μου πρωτινες  ?

Αυτό το ρούτερ που σου έστειλα κάνει για την δουλειά που θέλουμε ναι η όχι ?

Γιατί το έχω παραγγείλει να το ακυρώσω άμα είναι .

Επεξ/σία από Greenday1908
Δημοσ.

Τι εννοείς λέγοντας "καλύτερο". Ως προς τι ή σε τι;

Σου έγραψα ότι μια χαρά κάνει και σε ρώτησα πώς θέλεις να δουλεύει, αλλά για μια ακόμη φορά, απάντηση δεν δίνεις.

Δημοσ.

Συγνώμη δεν αναγνώρισα το όνομα του ρούτερ. Ωραία θα στο θέσω αλλιώς ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το συνδέσω να έχουν το ίδιο όνομα η ξεχωριστό ??

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά έχεις αναφέρει ότι με το Nanostation παίρνεις σύνδεση από το θείο σου. Άρα η σύνδεση σου έρχεται με καλώδιο,  το οποίο τώρα θα τερματίζει στο Archer C-50.

Γιατί ρωτάς για το SSID αν θα είναι ίδιο ή διαφορετικό; Ότι θέλεις βάζεις, αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είναι το ίδιο.

Δημοσ.

To Archer C50 έχει εξαρχής ΙΡ 192.168.0.1. Άρα για να το ρυθμίσεις πρέπει να συνδεθεί ενσύρματα σε μία LAN θύρα του, μόνο με τον υπολογιστή σου στον οποίο η κάρτα δικτύου πρέπει να έχει μία ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο (π.χ. 192.168.0.10). Μετά:

1. Στο μενού Operation Mode επιλέγεις Access Point και πατάς Save (θα κάνει επανεκκίνηση).
  2. Στο μενού Dual Band Selection, ενεργοποιείς και τις 2 μπάντες. Αν δεν έχεις καμία συσκευή που να δουλεύει στους 5GHz, μπορείς να μην ενεργοποιήσεις αυτή την μπάντα.
  3. Ρυθμίζεις στα αντίστοιχα μενού Wireless Settings(2.4GHz)/(5GHz), τις δικές σου προτιμήσεις για την λειτουργία του ασύρματου.
  4. Στο μενού Network > LAN Settings, στο πεδίο Lan Type επιλέγεις το Static IP και από κάτω βάζεις διεύθυνση 192.168.1.254 (θεωρώ ότι ο router του θείου σου έχει ΙΡ 192.168.1.1, διαφορετικά όρισε το σωστό υποδίκτυο).
  5. Πατώντας Save θα κάνει επανεκκίνηση και πλέον το C50 θα ακούει στην νέα διεύθυνση που του έχεις ορίσει, οπότε πρέπει να αλλάξεις αυτή που έχει ο δικός σου υπολογιστής για να έχεις πρόσβαση στο μενού του.

Πλέον είναι έτοιμο να δουλέψει, οπότε απλά συνδέεις το καλώδιο από το Nanostation (που σύνδεες μέχρι τώρα στον υπολογιστή), στην μπλε θύρα Internet.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, jkoukos είπε

To Archer C50 έχει εξαρχής ΙΡ 192.168.0.1. Άρα για να το ρυθμίσεις πρέπει να συνδεθεί ενσύρματα σε μία LAN θύρα του, μόνο με τον υπολογιστή σου στον οποίο η κάρτα δικτύου πρέπει να έχει μία ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο (π.χ. 192.168.0.10). Μετά:

1. Στο μενού Operation Mode επιλέγεις Access Point και πατάς Save (θα κάνει επανεκκίνηση).
  2. Στο μενού Dual Band Selection, ενεργοποιείς και τις 2 μπάντες. Αν δεν έχεις καμία συσκευή που να δουλεύει στους 5GHz, μπορείς να μην ενεργοποιήσεις αυτή την μπάντα.
  3. Ρυθμίζεις στα αντίστοιχα μενού Wireless Settings(2.4GHz)/(5GHz), τις δικές σου προτιμήσεις για την λειτουργία του ασύρματου.
  4. Στο μενού Network > LAN Settings, στο πεδίο Lan Type επιλέγεις το Static IP και από κάτω βάζεις διεύθυνση 192.168.1.254 (θεωρώ ότι ο router του θείου σου έχει ΙΡ 192.168.1.1, διαφορετικά όρισε το σωστό υποδίκτυο).
  5. Πατώντας Save θα κάνει επανεκκίνηση και πλέον το C50 θα ακούει στην νέα διεύθυνση που του έχεις ορίσει, οπότε πρέπει να αλλάξεις αυτή που έχει ο δικός σου υπολογιστής για να έχεις πρόσβαση στο μενού του.

Πλέον είναι έτοιμο να δουλέψει, οπότε απλά συνδέεις το καλώδιο από το Nanostation (που σύνδεες μέχρι τώρα στον υπολογιστή), στην μπλε θύρα Internet.

Οκ ευχαριστώ πολύ

12 ώρες πριν, GRat είπε

I cry everytime.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...