xtrmsnpr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε Έχει μια βάση αυτό που γράφει ο @Fulgore επειδή αναφέρεις και χρηση rendering. Από εκεί και πέρα και οι δύο θα σε εξυπηρετήσουν πολύ καλύτερα από το υπάρχον σύστημα. τώρα αφήστε τις φιλοσοφίες 😁 και πάμε λίγο σοβαρά..γιατί έπαθα και μια πλάκα διαβάζοντας για τα chipsets. X470 & B450 που είναι τις προηγούμενης γενιάς, θα θέλουν bios update για να παίξει ο 3600- φίλο με amd δεν έχω να του δώσω να μου περάσει το bios.. Οπότε αν κοιτάξω για το νέο chipset x570, είναι τρελά ακριβό. Ποιό είναι το workaround εδώ; @Fulgore εκτιμώ το ενδιαφέρον σου,αλλά ρε φίλε το εκτροχιάζεις το θέμα (και το συνηθίζεις, γιαυτό σου έγραψα ότι έγραψα και πιο πάνω). Θέλω ανάμεσα στις 2 αυτές cpu να επιλέξω και τέλος,αν θες το σέβεσαι. Ούτε άλλο κουτί,ούτε άλλον ssd,ούτε τίποτα άλλο θέλω. Μου αρκεί που θα δώσω χρήματα για mobo/ram/cpu.
Fulgore Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε Θέλω ανάμεσα στις 2 αυτές cpu να επιλέξω και τέλος,αν θες το σέβεσαι. Ούτε άλλο κουτί,ούτε άλλον ssd,ούτε τίποτα άλλο θέλω. Μου αρκεί που θα δώσω χρήματα για mobo/ram/cpu. Το εκτροχιαζω γιατι δυστηχως δεν αναφερες πουθενα το παραπανω που υπογραμιζω τωρα οπως δεν τα αναφερουν και οι υπολοιποι και καθομαστε οι υπολοιποι να μυρισουμε τα νυχια μας για το τι εχει/χρειαζεται ο αλλος. Δηλαδη ανεφερες το rendering μεσα στο παιχνιδι αλλα μου κοιτας σε 9600 που ειναι οτι το χειροτερο στα λεφτα αυτα για rendering. Στον αλλο αυτο δινει την εικονα οτι μαλλον δεν γνωριζει γενικα για το που να κοιταξει. Περαν τουτου ειπαμε,μεταξυ των 2 του τιτλου ο καλυτερος ειναι ο 3600 ξεκαθαρα. Οσο για τις μητρικες η Msi συγκεκριμενα εχει κυκλοφορησει καποιες b450/x470 οι οποιες εχουν στο ονομα τους την λεξη MAX επειδη εχουν περασμενο μεσα bios για να μπορει να μπει ο 3600. Αλλιως θα πρεπει να αγορασεις μια B450 μητρικη η οποια να εχει Bios Flashback επιλογη για να περασεις εσυ το τελευταιο bios με ενα usb. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από Fulgore 7
xtrmsnpr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Fulgore είπε Το εκτροχιαζω γιατι δυστηχως δεν αναφερες πουθενα το παραπανω που υπογραμιζω τωρα οπως δεν τα αναφερουν και οι υπολοιποι και καθομαστε οι υπολοιποι να μυρισουμε τα νυχια μας για το τι εχει/χρειαζεται ο αλλος. Δηλαδη ανεφερες το rendering μεσα στο παιχνιδι αλλα μου κοιτας σε 9600 που ειναι οτι το χειροτερο στα λεφτα αυτα για rendering. Στον αλλο αυτο δινει την εικονα οτι μαλλον δεν γνωριζει γενικα για το που να κοιταξει. Περαν τουτου ειπαμε,μεταξυ των 2 του τιτλου ο καλυτερος ειναι ο 3600 ξεκαθαρα. Οσο για τις μητρικες η Msi συγκεκριμενα εχει κυκλοφορησει καποιες b450/x470 οι οποιες εχουν στο ονομα τους την λεξη MAX επειδη εχουν περασμενο μεσα bios για να μπορει να μπει ο 3600. Αλλιως θα πρεπει να αγορασεις μια B450 μητρικη η οποια να εχει Bios Flashback επιλογη για να περασεις εσυ το τελευταιο bios με ενα usb. μια ταλαιπώρια είναι η φάση! το τσιπσετ αυτό με βγάζει εκτός προυπολογισμού κατά πολύ!
Aten-Ra Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε τώρα αφήστε τις φιλοσοφίες 😁 και πάμε λίγο σοβαρά..γιατί έπαθα και μια πλάκα διαβάζοντας για τα chipsets. X470 & B450 που είναι τις προηγούμενης γενιάς, θα θέλουν bios update για να παίξει ο 3600- φίλο με amd δεν έχω να του δώσω να μου περάσει το bios.. Οπότε αν κοιτάξω για το νέο chipset x570, είναι τρελά ακριβό. Ποιό είναι το workaround εδώ; Υπάρχουν μητρικές Β450 που δεν χρειάζονται BIOS update για τον 3600, δεν χρειάζεται να πάρεις Χ570. Για παράδειγμα όλες οι μητρικές MSI (MAX) δεν χρειάζονται BIOS update.
leros2004 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε μια ταλαιπώρια είναι η φάση! το τσιπσετ αυτό με βγάζει εκτός προυπολογισμού κατά πολύ! Τσάμπα συνεχίζεις και παιδεύεσαι... https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html?from=autocomplete&keyphrase=msi+b450+tomahawk+max Αν ψάξεις στο forum, 9 στις 10 μητρικές που προτείνονται εδώ μέσα είναι η tomahawk max. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στα χρήματα που κοστίζει. Και 500€ μητρική να πάρεις πάλι τα ιδια fps θα βλέπεις στα παιχνίδια και τους ίδιους χρόνους στο rendering. Ακριβότερη μητρική αγοράζεις όταν έχεις ανάγκη έξτρα χαρακτηριστικών τύπου 10giga lan, thunderbolt κτλ κτλ. Για το cpu ψάξε και μόνος σου αν σε συμφέρει να πάρεις 6/12 ή 8/16, πάντα με γνώμονα το rendering, γιατί στο gaming δεν θα έχεις καμία διαφορά με όποιο cpu Και να πάρεις Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από leros2004 4
BabisTs Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 B450 tomahawk και 3600 είναι αυτό που ζητάς για μένα.... 4
3DJIN Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 b450 any max και 3600 για to 90% των χρηστων,τα κανει ολα πολυ καλα. 1
gerokost Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Αν δε βρείς ετοιμοπαράδοτη αυτή που λένε τα παιδιά, βρές άλλη (πχ εγώ πήρα την Asus prime b450) και κάνε συννενόηση με το μαγαζί που θα πάρεις την mobo, να είναι updated το BIOS για γενιά 3 AMD. 1
xtrmsnpr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Την μητρική την βρήκα ετοιμοπαράδοτη από eshop,μόλις την παρήγγειλα. ram δεν βρίσκω -σχετικά φθηνή 3200mhz 16gb άκυρο πήρα 32gb και δεν ξέρω από ποιο κατάστημα να πάρω τον cpu, από phonegallery είχα πάρει ένα κινητό στην μητέρα μου μια φορά,κομπλέ ήταν η παραγγελία. Για εξαρτήματα pc είναι οκ; το πήρα από το κατάστημα εκεί-δεν πρόλαβα και ανέβηκαν οι τιμές κατά 6-7€ Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από xtrmsnpr
Ntinaras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Στις 21/12/2019 στις 9:29 ΜΜ, leros2004 είπε Τσάμπα συνεχίζεις και παιδεύεσαι... https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html?from=autocomplete&keyphrase=msi+b450+tomahawk+max Αν ψάξεις στο forum, 9 στις 10 μητρικές που προτείνονται εδώ μέσα είναι η tomahawk max. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στα χρήματα που κοστίζει. Και 500€ μητρική να πάρεις πάλι τα ιδια fps θα βλέπεις στα παιχνίδια και τους ίδιους χρόνους στο rendering. Ακριβότερη μητρική αγοράζεις όταν έχεις ανάγκη έξτρα χαρακτηριστικών τύπου 10giga lan, thunderbolt κτλ κτλ. Για το cpu ψάξε και μόνος σου αν σε συμφέρει να πάρεις 6/12 ή 8/16, πάντα με γνώμονα το rendering, γιατί στο gaming δεν θα έχεις καμία διαφορά με όποιο cpu Και να πάρεις Τι το ιδιαιτερο εχει αυτη η μητρικη?
elpenor Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, Ntinaras είπε Τι το ιδιαιτερο εχει αυτη η μητρικη? Είναι ATX με κορυφαία ψύξη σε VRM και λογική τιμή. Επίσης στα B450 που είναι best value for money και ουσιαστικά αυτό που χρειάζεται το 99% η MSI έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Όλες οι B450 είναι μια χαρά για ένα 3600 όμως είναι λογικό η πρόταση να είναι για την καλύτερη. Η καλύτερη ψύξη στα VRM σου επιτρέπει να αναβαθμίσεις σε καλύτερο επεξεργαστή AM4 και το ATX μέγεθος να προσθέσεις κάρτες PCI-e. 2
Ntinaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, elpenor είπε Είναι ATX με κορυφαία ψύξη σε VRM και λογική τιμή. Επίσης στα B450 που είναι best value for money και ουσιαστικά αυτό που χρειάζεται το 99% η MSI έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Όλες οι B450 είναι μια χαρά για ένα 3600 όμως είναι λογικό η πρόταση να είναι για την καλύτερη. Η καλύτερη ψύξη στα VRM σου επιτρέπει να αναβαθμίσεις σε καλύτερο επεξεργαστή AM4 και το ATX μέγεθος να προσθέσεις κάρτες PCI-e. Ενδιαφερον, απο support και κυριως bios update πως τα πανε οι msi? Νομιζω οι asus ειναι τοπ σε αυτο.
Fulgore Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, Ntinaras είπε Τι το ιδιαιτερο εχει αυτη η μητρικη? 1)Ειναι η πιο δοκιμασμενη μιας και την εχουν αγορασει παρα πολλοι. 2)Δεν χρειαζεται bios update για να μπει πανω ryzen 3ης γενιας 3)Τα vrm της σηκωνουν μεχρι και τον 16πυρηνο 3950x(εχουν γινει δοκιμες). Γιαυτο κιολας εχει ανεβει και η τιμη της(κανονικα επαιζε κατω απο 95ευρω),λογω της μεγαλης ζητησης.
Ntinaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Fulgore είπε 1)Ειναι η πιο δοκιμασμενη μιας και την εχουν αγορασει παρα πολλοι. 2)Δεν χρειαζεται bios update για να μπει πανω ryzen 3ης γενιας 3)Τα vrm της σηκωνουν μεχρι και τον 16πυρηνο 3950x(εχουν γινει δοκιμες). Γιαυτο κιολας εχει ανεβει και η τιμη της(κανονικα επαιζε κατω απο 95ευρω),λογω της μεγαλης ζητησης. Αλλη εναλλακτικη σε τετοια τιμη υπαρχει? σε X570 κυριως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα