Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

και που λέτε πήγα να μπλέξω με αλλαγή cpu, μιας και έχω κοντά 10 χρόνια τον i5 2500k (δεν τον έκανα και ποτέ OC,δεν με ενδιαφέρει κιόλας), είπα να τον αλλάξω και να υποστώ όλο το ντόμινο που ακολουθεί.
Χρήση που κάνω τον υπολογιστή με την σειρά που τα γράφω, rendering, παιχνίδια και χρήση γραφείου.
Με τα 2 πρώτα να αλλάζει η σειρά τους, ανάλογα την δουλειά που χω να βγάλω τον εκάστοτε καιρό,πχ αυτό το διάστημα καθόλου δεν φτιάχνω βίντεο,οπότε γυρίζω από το γραφείο και παίζω εαν έχω όρεξη.

Και εκεί που κοιτούσα τους intel, μου λέει φίλος, " δες ρε συ τον νέο 3600 της AMD,είναι πιο καλός από τον 9500F (που κοιτούσα). Να γλυτώσεις και κάνα φράγκο."
Και μπαίνω στο τρυπάκι,

Ξεκινάω λοιπόν να ψάχνω και πέφτω πάνω σε γραπτά και βίντεο ότι ο ryzen 5 3600 κοντράρετε με τον i5 3600k..Οπότε αρχίζω να διαβάζω και να βλέπω βίντεο συγκριτικά αυτή την φορά μεταξύ των δυο αυτών.
Από αυτά που είδα:

Ryzen 5 3600 6/12
i5 9600k 6/6

9600k > 3600 στα παιχνίδια
3600 > 9600k στις εφαρμογές (όπως rendering)

Και είτε είμαι τυφλός είτε δεν καταλαβαίνω τί διαβάζω είτε κάνω λάθος.

i5 9600k vs ryzen 3600

Δεν θέλω να σας πικάρω,τα φώτα σας θέλω.

Από τιμές βλέπω στο eshop (και στο σκρουτζ πιο χαμηλά εννοείται)
i5 9600k 236€
ryzen 5 3600 214€
χωρίς να παίζει ψήκτρα στον i5, οπότε έξτρα €€€.

Θα μου πείτε,κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, όμως ο 2500k που έχω ως τώρα, 10 χρόνια έχει βγει σκυλί και σε παιχνίδια και σε rendering..Μιας και χρόνια χρήστης της intel.
Υπόσχεται τέτοιο η amd για να κάνω την αλλαγή; Με κλειστά μάτια θα πάω αν ναι.

edit ξέχασα να αναφέρω ότι θα βάλω την rx 580 8gb πάνω.

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

Καλησπέρα,

και που λέτε πήγα να μπλέξω με αλλαγή cpu, μιας και έχω κοντά 10 χρόνια τον i5 2500k (δεν τον έκανα και ποτέ OC,δεν με ενδιαφέρει κιόλας), είπα να τον αλλάξω και να υποστώ όλο το ντόμινο που ακολουθεί.
Χρήση που κάνω τον υπολογιστή με την σειρά που τα γράφω, rendering, παιχνίδια και χρήση γραφείου.
Με τα 2 πρώτα να αλλάζει η σειρά τους, ανάλογα την δουλειά που χω να βγάλω τον εκάστοτε καιρό,πχ αυτό το διάστημα καθόλου δεν φτιάχνω βίντεο,οπότε γυρίζω από το γραφείο και παίζω εαν έχω όρεξη.

Και εκεί που κοιτούσα τους intel, μου λέει φίλος, " δες ρε συ τον νέο 3600 της AMD,είναι πιο καλός από τον 9500F (που κοιτούσα). Να γλυτώσεις και κάνα φράγκο."
Και μπαίνω στο τρυπάκι,

Ξεκινάω λοιπόν να ψάχνω και πέφτω πάνω σε γραπτά και βίντεο ότι ο ryzen 5 3600 κοντράρετε με τον i5 3600k..Οπότε αρχίζω να διαβάζω και να βλέπω βίντεο συγκριτικά αυτή την φορά μεταξύ των δυο αυτών.
Από αυτά που είδα:

Ryzen 5 3600 6/12
i5 9600k 6/6

9600k > 3600 στα παιχνίδια
3600 > 9600k στις εφαρμογές (όπως rendering)

Και είτε είμαι τυφλός είτε δεν καταλαβαίνω τί διαβάζω είτε κάνω λάθος.

i5 9600k vs ryzen 3600

Δεν θέλω να σας πικάρω,τα φώτα σας θέλω.

Από τιμές βλέπω στο eshop (και στο σκρουτζ πιο χαμηλά εννοείται)
i5 9600k 236€
ryzen 5 3600 214€
χωρίς να παίζει ψήκτρα στον i5, οπότε έξτρα €€€.

Θα μου πείτε,κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, όμως ο 2500k που έχω ως τώρα, 10 χρόνια έχει βγει σκυλί και σε παιχνίδια και σε rendering..Μιας και χρόνια χρήστης της intel.
Υπόσχεται τέτοιο η amd για να κάνω την αλλαγή; Με κλειστά μάτια θα πάω αν ναι.

Τα εύκολα δύσκολα κάνεις ...... 

Θα παίζεις fps παιχνίδια με 2080ti όλα very low σε 240hz monitor ? Αν ναι, τότε τον 9600. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης...

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τα εύκολα δύσκολα κάνεις ...... 

Θα παίζεις fps παιχνίδια με 2080ti όλα very low σε 240hz monitor ? Αν ναι, τότε τον 9600. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης...

ξέχασα τελείως την vga μου..το συμπλήρωσα τώρα.
Ούτε καν, την 580 έχω και 1080 θα παίζω σε monitor 75hz.

Δηλαδή τόσο οκ,να πηδήξω σε amd? Δεν είδα τίποτα λάθος στα παραπάνω έτσι;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

ξέχασα τελείως την vga μου..το συμπλήρωσα τώρα.
Ούτε καν, την 580 έχω και 1080 θα παίζω σε monitor 75hz.

Δηλαδή τόσο οκ,να πηδήξω σε amd? Δεν είδα τίποτα λάθος στα παραπάνω έτσι;

Με τα ιδια χρηματα που σου ζηταει ο 9600κ που δεν εχει καν ψυκτρα,μπορεις να αγορασεις μεχρι και 8πυρηνο(2700x)μαζι με μια τουμπανη αεροψυξη πχ Dark Rock 4,τι να λεμε τωρα.

https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/f/1000308/AMD-Ryzen-7.html?keyphrase=2700&o=ryzen+7+2700&order_by=pricevat

Η επισης μπορεις να αγορασεις 2700 μαζι με μητρικη και να σου βγει οσο σου ζηταει ο 9600κ μονος του.

Τα video στο youtube λενε την μιση αληθεια.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Με τα ιδια χρηματα που σου ζηταει ο 9600κ που δεν εχει καν ψυκτρα,μπορεις να αγορασεις μεχρι και 8πυρηνο(2700x)μαζι με μια τουμπανη αεροψυξη πχ Dark Rock 4,τι να λεμε τωρα.

https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/f/1000308/AMD-Ryzen-7.html?keyphrase=2700&o=ryzen+7+2700&order_by=pricevat

Η επισης μπορεις να αγορασεις 2700 μαζι με μητρικη και να σου βγει οσο σου ζηταει ο 9600κ μονος του.

για παιχνιδια ο 3600 ειναι καλυτερος ^^

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

ας μείνουμε στο θέμα μας παρακαλώ..μην ασχολούμαστε με άλλες cpu θα το κάνουμε ροντέο.

Οπότε ότι διαβάζω και βλέπω είναι αυτό που καταλαβαίνω για τον 3600

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xtrmsnpr είπε

Εγω διαβασα αυτο πιο πανω.

Επισης ο 3600 στα παιχνιδια συγκεκριμενα ειναι καλυτερος αλλα απο την αλλη ειναι και αισθητα ακριβοτερος απο τον 2700 πχ.

και σε καρτες τυπου rx580,η χρηματικη διαφορα μεταξυ 2700 και 3600,δεν την λες και μικρη.

Δεν ειναι για τους παντες τυφλη επιλογη η αγορα ενος 3600.

1 λεπτό πριν, xtrmsnpr είπε

ας μείνουμε στο θέμα μας παρακαλώ..μην ασχολούμαστε με άλλες cpu θα το κάνουμε ροντέο.

Οπότε ότι διαβάζω και βλέπω είναι αυτό που καταλαβαίνω για τον 3600

Μα εντος θεματος ειμαστε που ειδες οτι ειμαστε εκτος?

Και τον 2700 τον ανεφερα γιατι περα απο φθηνοτερος,ισως να σε καλυπτει καλυτερα απο τον 3600 για την χρηση που θες.

Να το θεσω διαφορετικα,ο 9600k(ειδικα μιας και δεν ασχολεισαι με overclock)εχει φυγει ηδη απο την εξισωση.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εγω διαβασα αυτο πιο πανω.

Επισης ο 3600 στα παιχνιδια συγκεκριμενα ειναι καλυτερος αλλα απο την αλλη ειναι και αισθητα ακριβοτερος απο τον 2700 πχ.

και σε καρτες τυπου rx580,η χρηματικη διαφορα μεταξυ 2700 και 3600,δεν την λες και μικρη.

Δεν ειναι για τους παντες τυφλη επιλογη η αγορα ενος 3600.

Μα εντος θεματος ειμαστε που ειδες οτι ειμαστε εκτος?

Και τον 2700 τον ανεφερα γιατι περα απο φθηνοτερος,ισως να σε καλυπτει καλυτερα απο τον 3600 για την χρηση που θες.

Να το θεσω διαφορετικα,ο 9600k(ειδικα μιας και δεν ασχολεισαι με overclock)εχει φυγει ηδη απο την εξισωση.

φθηνότερος είναι αφού είναι παλιότερος :P άμα είναι να το πάμε έτσι εντάξει άστο

και όχι δεν είσαι στο θέμα εαν λες άλλο μοντέλο,αφού θέλω μεταξύ των δυο που αναφέρω να επιλέξω, φιλικά τελείως το λεω γιατί είναι ένα κακό που έχουν οι χρήστες του insomnia.

:)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xtrmsnpr είπε

φθηνότερος είναι αφού είναι παλιότερος :P άμα είναι να το πάμε έτσι εντάξει άστο

Το περιεργο που ακριβως το β λεπεις σε αυτο?Η συγκριση για το εαν κατι ειναι καλυτερο ετσι προκυπτει. Στο κατα ποσο δικαιολογει τα χρηματα του το νεο προιον σε σχεση με τα προηγουμενα,τα οποια ειναι πλεον και φθηνοτερα.

O ryzen 5 2600 πχ ναι μεν ειναι χειροτερος απο τον 3600,αλλα σε καμια περιπτωση η διαφορα στην αποδοση μεταξυ τους ειναι τοσο μεγαλη για να δικαιολογει την διαφορα(κοντα στο 75-80%) τιμης μεταξυ τους.

Περαν τουτου αν η κυρια χρηση που κανεις ειναι τα παιχνιδια και θες τον καλυτερο δυνατο επεξεργαστη στα 200ευρω,τοτε ναι ο 3600 ειναι η καλυτερη επιλογη.

Εαν σε ενδιαφερουν και αλλα πραγματα περαν του gaming,τοτε ο 3600 δεν ειναι η καλυτερη επιλογη στα χρηματα αυτα.

Ζυγιζεις με τι ασχολεισαι περισσοτερο και σε ενδιαφερει και αγοραζεις αναλογα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το περιεργο που ακριβως το β λεπεις σε αυτο?Η συγκριση για το εαν κατι ειναι καλυτερο ετσι προκυπτει. Στο κατα ποσο δικαιολογει τα χρηματα του το νεο προιον σε σχεση με τα προηγουμενα,τα οποια ειναι πλεον και φθηνοτερα.

O ryzen 5 2600 πχ ναι μεν ειναι χειροτερος απο τον 3600,αλλα σε καμια περιπτωση η διαφορα στην αποδοση μεταξυ τους ειναι τοσο μεγαλη για να δικαιολογει την διαφορα(κοντα στο 75-80%) τιμης μεταξυ τους.

Περαν τουτου αν η κυρια χρηση που κανεις ειναι τα παιχνιδια και θες τον καλυτερο δυνατο επεξεργαστη στα 200ευρω,τοτε ναι ο 3600 ειναι η καλυτερη επιλογη.

Εαν σε ενδιαφερουν και αλλα πραγματα περαν του gaming,τοτε ο 3600 δεν ειναι η καλυτερη επιλογη στα χρηματα αυτα.

Έχει μια βάση αυτό που γράφει ο @Fulgore επειδή αναφέρεις και χρηση rendering. Από εκεί και πέρα και οι δύο θα σε εξυπηρετήσουν πολύ καλύτερα από το υπάρχον σύστημα. 

Επεξ/σία από Skrez1982
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

ε γιαυτο ανέφερα την δουλειά που το κάνω το pc..τους μήνες αυτούς δεν έχω δουλειά με videos κτλ..οπότε όταν βρω χρόνο και όρεξη παίζω..άλλους μήνες έχω φουλ δουλειά να πάρω και στο σπίτι και να κάνω render.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

ε γιαυτο ανέφερα την δουλειά που το κάνω το pc..τους μήνες αυτούς δεν έχω δουλειά με videos κτλ..οπότε όταν βρω χρόνο και όρεξη παίζω..άλλους μήνες έχω φουλ δουλειά να πάρω και στο σπίτι και να κάνω render.

Αν σε προβληματιζει η αποδοση του 2700 σε παιχνιδια,δες εδω μαζι με 2080ti τι διαφορες εχει. Εχε ομως υποψη σου οτι ειναι και 50ευρω φθηνοτερος χρηματα που μπορεις να τα δωσεις πχ να αγορασεις ενα επιπλεον ssd(ή μεγαλυτερο),ενα καλυτερο κουτι και παει λεγοντας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...