philos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω μια σκέψη να φτιάξω μια σελίδα (ως section σε site που ήδη έχω) όπου θα υπάρχουν πίνακες με τελευταίες ειδήσεις από ειδησεογραφικά sites του διαδικτύου. Το μόνο που θα δείχνω μέσω της σελίδας μου θα είναι οι τίτλοι των ειδήσεων και μια εικόνα (αν γίνεται), οι οποίοι θα οδηγούν στο ειδησεογραφικό site. Σε καμία περίπτωση το κείμενο της είδησης, ούτε καν προ επισκόπηση. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Αν ναι, μπορείτε να μου δώσετε keywords για το τι να ψάξω για να το υλοποιήσω (μιλάω για αυτόματη διαδικασία κι όχι να τα περνάω με το χέρι κάθε μέρα) ; Νομίζω είχα δει κάτι σχετικό χρόνια πριν αλλά δεν θυμάμαι πολλά. Τέλος χρειάζεται άδεια από το κάθε ειδησεογραφικό site κι αν ναι, λέτε να μου ζητήσουν χρήματα; Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από philos
gotham7878 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, philos είπε Έχω μια σκέψη να φτιάξω μια σελίδα (ως section σε site που ήδη έχω) όπου θα υπάρχουν πίνακες με τελευταίες ειδήσεις από ειδησεογραφικά sites του διαδικτύου. Το μόνο που θα δείχνω μέσω της σελίδας μου θα είναι οι τίτλοι των ειδήσεων και μια εικόνα (αν γίνεται), οι οποίοι θα οδηγούν στο ειδησεογραφικό site. Σε καμία περίπτωση το κείμενο της είδησης, ούτε καν προ επισκόπηση. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Αν ναι, μπορείτε να μου δώσετε keywords για το τι να ψάξω για να το υλοποιήσω (μιλάω για αυτόματη διαδικασία κι όχι να τα περνάω με το χέρι κάθε μέρα) ; Νομίζω είχα δει κάτι σχετικό χρόνια πριν αλλά δεν θυμάμαι πολλά. Τέλος χρειάζεται άδεια από το κάθε ειδησεογραφικό site κι αν ναι, λέτε να μου ζητήσουν χρήματα; Δεν ξέρω πως. Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά νομίζω αυτό που λές έχει σχέση με RSS Feeds
elvizakos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Αν χρησιμοποιήσεις feed (rss, atom κλπ) είναι πολύ εύκολο (φυσικά θα πρέπει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος/οι που θα παίρνεις τις ειδήσεις να υποστηρίζει feed). Αν θέλεις να το κάνεις client-side, δες για javascript/ajax/jquery κλπ και rss/atom feed. Μερικά παραδείγματα: https://stackoverflow.com/questions/10943544/how-to-parse-an-rss-feed-using-javascript https://www.w3schools.com/php/php_ajax_rss_reader.asp Αν θες να είναι server-side δες για php (ή όποια server-side γλώσσα θες να χρησιμοποιήσεις) και rss/atom feed. Παραδείγματα: https://stackoverflow.com/questions/4887300/using-simplexml-to-read-rss-feed Για php, δυο είναι οι βιβλιοθήκες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις: simplexml kai domdocument. Και με τις δυο μπορείς να χρησιμοποιήσεις xpath για να βρεις πιο εύκολα τα tags που θες (τα tags των τίτλων δλδ και των συνδέσμων προς άρθρο). Τώρα το κομμάτι "άδειες" είναι λίγο περίεργο. Συνήθως στα feed βάζουν αποσπάσματα και όχι ολόκληρη την είδηση ακριβώς για να μπορούν άλλοι να το χρησιμοποιούν αλλά αυτό δεν είναι standar. Εσύ αν το κάνεις χρησιμοποιώντας server-side προβάλλοντας μόνο τους τίτλους (και αν έχεις και σύνδεσμο στον τίτλο προς το άρθρο τους), τους δίνεις backlink και από τη στιγμή που δεν προβάλεις όλο το άρθρο, δεν θα πρέπει να τους πειράζει.. Δικιά μου εκτίμηση είναι πως είναι και νόμιμο (πάντα, από τη στιγμή που προβάλεις μόνο τους τίτλους και φυσικά παρέχεις backlink προς το άρθρο) αλλά δε γνωρίζω για να πω την αλήθεια. Για να είσαι 100% καλυμμένος, σίγουρα θα πρέπει να ζητήσεις άδεια (πολλοί ιστότοποι αναφέρουν πως απαγορεύουν την αναδημοσίευση των άρθρων ή και αποσπασμάτων αυτών).
stefanos90_K Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Θυμάμαι υπήρχε το tipos.gr έκανε αυτό που περιγράφεις αλλά δεν μπορώ να πω οτι είχε και επιτυχία. Εδώ μπορείς να δεις περίπου πως δούλευε, δεν βρίσκω κάτι παραπάνω καθώς έχει αρκετά χρόνια που έκλεισε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα