Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Σήμερα 20/12/19 πέρασα τις εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου. Επειδή η έκδοση του θα πάρει τουλάχιστον 2 μήνες ( τότε εχουν ξεφτιλίσει, τώρα βγάζουν αυτά αρχές Οκτώβρη), ξέρετε τι πρόστιμο υπάρχει και αν είναι δικάσιμο αν με πιάσουν να οδηγώ;

Ευχαριστώ! 

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν πρέπει να ανησυχείς μόνο για αυτό.σκέψου να τρακάρεις.

Επίσης να ξερεις ότι τρεξίματα έχει και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Κάνε υπομονή.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι απόλυτη υπαιτιότητα της κρατικής αρχής διότι από τη στιγμή επιτυχούς εξέτασης είσαι επί της ουσίας κάτοχος της άδειας. Τυπικό και μάλιστα τυπολατρικό είναι το θέμα και κανένας δικαστής δεν θα καταδίκαζε διότι ισχύει η αρχή «Εν αμφιβολία υπέρ του κατηγορουμένου»

Το πρόβλημα είναι ότι η ασφαλιστική δεν έχει ένα χαρτί στα χέρια τους να σε ασφαλίσουν. Αλλά νομίζω ότι το θέμα είναι για επίλυση άμεσα. https://www.newsit.gr/ellada/prosorino-diploma-odigisis-amesos-meta-tin-eksetasi-oi-allages-me-to-neo-nomosxedio/2937966/

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Tony98GR είπε

Καλησπέρα! 

Σήμερα 20/12/19 πέρασα τις εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου. Επειδή η έκδοση του θα πάρει τουλάχιστον 2 μήνες ( τότε εχουν ξεφτιλίσει, τώρα βγάζουν αυτά αρχές Οκτώβρη), ξέρετε τι πρόστιμο υπάρχει και αν είναι δικάσιμο αν με πιάσουν να οδηγώ;

Ευχαριστώ! 

Να περιμένεις , γιατι δεν μπορουν να σε ασφαλίσουν θέλουν το δίπλωμα. Εγω το 2014 περίμενα 2,5 μήνες.

Δέν ξέρω εαν ισχύει αλλά διάβασα οτι πλέον θα δίνουν κατευθείαν τη βεβαιώση μόλις περάσεις και τη πρακτική εξέταση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, meletis_m είπε

Να περιμένεις , γιατι δεν μπορουν να σε ασφαλίσουν θέλουν το δίπλωμα. Εγω το 2014 περίμενα 2,5 μήνες.

Δέν ξέρω εαν ισχύει αλλά διάβασα οτι πλέον θα δίνουν κατευθείαν τη βεβαιώση μόλις περάσεις και τη πρακτική εξέταση.

Ναι υπάρχουν πολλά άρθρα για αυτό αλλά είναι νωρίς ακόμα. Πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου, να κάνουν σύστημα για να εκδίδει το προσωρινό και να λειτουργήσει. Όποτε σε χρόνους Ελλάδα το νωρίτερο σε 6 με 12 μήνες 😂

Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί να έχω θέμα με την ασφαλιστική από την στιγμή που είμαι οδηγός αλλά δεν έχω το δίπλωμα. Αν δεν είχα πετύχει τις εξετασεις και οδηγούσα το καταλαβαίνω και έχω διαβάσει σχετικά forum. 

Προφανώς έχει ασφαλιστήριο το αμάξι στο όνομα του κατόχου! 

Μπορεί κάποιος να επεκταθεί στο θέμα; 

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Tony98GR είπε

Ναι υπάρχουν πολλά άρθρα για αυτό αλλά είναι νωρίς ακόμα. Πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου, να κάνουν σύστημα για να εκδίδει το προσωρινό και να λειτουργήσει. Όποτε σε χρόνους Ελλάδα το νωρίτερο σε 6 με 12 μήνες 😂

Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί να έχω θέμα με την ασφαλιστική από την στιγμή που είμαι οδηγός αλλά δεν έχω το δίπλωμα. Αν δεν είχα πετύχει τις εξετασεις και οδηγούσα το καταλαβαίνω και έχω διαβάσει σχετικά forum. 

Προφανώς έχει ασφαλιστήριο το αμάξι στο όνομα του κατόχου! 

Μπορεί κάποιος να επεκταθεί στο θέμα; 

Ευχαριστώ! 

Θα βάλεις και το δικό σου όνομα στήν ασφάλεια εαν θυμάμαι είναι για 2 χρόνια εγω 10€ είχα δωσει/έτος.

Δημοσ.

Η γυναίκα μου που είναι στην ίδια περίπτωση, περιμένει δηλαδή το δίπλωμα, έχω βάλει το όνομα της στο ασφάλιστηριο. Δεν μου ζητήθηκε κάποιο χαρτί η δίπλωμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, gbras είπε

Η γυναίκα μου που είναι στην ίδια περίπτωση, περιμένει δηλαδή το δίπλωμα, έχω βάλει το όνομα της στο ασφάλιστηριο. Δεν μου ζητήθηκε κάποιο χαρτί η δίπλωμα

Αν ομως συμβει κατι θα το ζητησουν και αντε βγαλε ακρη .Αφου δεν το εχει στο χερι δεν εχει δικαιωμα να οδηγει 

• Like 1
Δημοσ.

Σαν νεος οδηγος πληρωνεις ενα εξτρα ποσο στην ασφαλεια. Για να γινει ολη αυτη η διαδικασια, η ασφαλιστικη χρειαζεται το διπλωμα σου. Χωρις αυτο εισαι ανασφαλιστος με οτι αυτο συνεπαγεται σε περιπτωση ατυχηματος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Σαν νεος οδηγος πληρωνεις ενα εξτρα ποσο στην ασφαλεια. Για να γινει ολη αυτη η διαδικασια, η ασφαλιστικη χρειαζεται το διπλωμα σου. Χωρις αυτο εισαι ανασφαλιστος με οτι αυτο συνεπαγεται σε περιπτωση ατυχηματος. 

Παλι πληρωνει η ασφαλεια αν δεν εχει επασφαλιστρο αλλα εχει επιβαρυνση 30% στα βασικα ετησια ασφαλιστρα .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, meletis_m είπε

Θα βάλεις και το δικό σου όνομα στήν ασφάλεια εαν θυμάμαι είναι για 2 χρόνια εγω 10€ είχα δωσει/έτος.

Δεν ειναι ακριβως για 2 χρονια σε ολους. Το επασφαλιστρο ισχυει για οσους ειναι οδηγοι λιγοτερο απο 1 χρονο ή ειναι κατω των 23 ετων. 

Επισης το να ηταν 10/χρονο μου φαινονται λιγα. Το επασφαλιστρο ειναι το 30% της αρχικης ασφαλειας. 

5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Παλι πληρωνει η ασφαλεια αν δεν εχει επασφαλιστρο αλλα εχει επιβαρυνση 30% στα βασικα ετησια ασφαλιστρα .

Δεν νομιζω οτι πληρωνει κατι η ασφαλεια απο την στιγμη που χωρις αυτο ειναι ανασφαλιστος. Το επασφαλιστρο ειναι υποχρεωτικο στους νεους οδηγους και οχι στην κριση του καθενα αν θα το πληρωσει ή οχι. Το εχεις, ολα οκ. Δεν το εχεις, κυκλοφορεις χωρις ασφαλεια, ασχετως αν το αυτοκινητο ειναι ασφαλισμενο. Αν δημιουργηθει ατυχημα εξαιτιας του νεου οδηγου, η ασφαλιστικη δεν θα τον καλυψει. 

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.

https://www.directplus.gr/blog/74/επασφαλιστρο-οδηγου-κατω-των-23-ετων-η-ανω-των-70-ετων.html

ασφαλιστικές).
Τι θα συμβεί εάν δεν πληρώσουμε επασφάλιστρο;

Οι ασφαλιστικές αφαιρούν το επασφάλιστρο εάν πάψουν να ισχύουν κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις, όπως είναι για παράδειγμα η συμπλήρωση του 23ου έτους της ηλικίας του ασφαλισμένου ή η παρέλευση του ενός έτους από την έκδοση του διπλώματος.
Εάν εμπλακείτε σε ατύχημα και δεν έχετε πληρώσει το επασφάλιστρο που ορίζει η ασφαλιστική εταιρεία, τότε:
Α) εάν το ατύχημα αφορά ζημία προς τρίτους, προβλέπεται πρόστιμο 60% επί των ετησίων ασφαλίστρων που πρέπει να καταβληθεί πριν την πληρωμή της αποζημίωσης,
Β) εάν το ατύχημα αφορά το όχημα του ασφαλισμένου, αποζημιώνεται για το 50% της ζημιάς από την ασφαλιστική.

Το ποτε θα παψει το επασφαλιστρο ειναι θεμα εταιρειας 

60% τελικα το προστιμο για να καλυψει .

Δημοσ.

Για 2 μήνες κάνε υπομονή γιατί αν πχ τρακάρεις κάποιον θα τρέχεις για τις υπόλοιπες 2 δεκαετίες 

• Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, karaLRS είπε

Για 2 μήνες κάνε υπομονή γιατί αν πχ τρακάρεις κάποιον θα τρέχεις για τις υπόλοιπες 2 δεκαετίες 

Ποσο μαλλον αν εμπαλκει σε ατυχημα με τραυματισμο για να μην πω κατι παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...