Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για αναβαθμιση σε m.2 SDD απο SATA3 SSD

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.

Ηρθε η ωρα να περασω σε κατι νεοτερο και καλυτερο απο τον Sandisk SSD 240 του 2015 που εχω σαν βασικο δισκο. Μια και το mb μου πλεον υποστηριζει και m.2, εχω λιγο μπερδευτει με το τι μπορω να βαλω επανω του.

Συγκεκριμενα λεει:

Αναφορά σε κείμενο

Intel® Z370 Chipset :
2 x M.2 Socket 3*1, , with M Key, type 2242/2260/2280 storage devices support (SATA mode & X4 PCIE mode)

https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-Z370-P-II/specifications/

Επειδη SATA3 εχω ηδη, η επομενη επιλογη ειναι m.2 X4 PCIE ;

Εδω εχω μπλεξει. Βλεπω παντου NVME στις προδιαγραφες των δισκων. Αλλα το mb λεει NVME μονο με extra καρτα Hyper κατι, αρα δεν με ενδιαφερει.

Αν καποιος μπορει να βοηθησει τι μπορω να παρω σε Samsung ;

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω αντίστοιχη μητρική αλλά αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τα specs που κάνεις link είναι ότι έχεις ένα slot NVME από το CPU και άλλο ένα από το chipset και αν θέλεις μπορείς να πάρεις expansion card για να βάλεις περισσότερους στο lane του chipset.

Δηλαδή ότι μπορείς να πάρεις ένα NVME και να τον βάλεις πάνω χωρίς να επηρεάσεις τίποτα, αν θέλεις να βάλεις πάνω από ενα NVME τότε μπορεί να χάσεις κάποια SATA. Επίσης βλέπω στις φωτογραφίες το M2 slot.

H Samsung βγάζει σε NVME τον 970 σε τρεις εκδόσεις και διάφορες χωρητικότητες αλλά δεν θεωρείτε καλό value for money. Εγώ τον είχα πάρει όταν βγήκε αλλά αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα Adata.

Επεξ/σία από elpenor

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@elpenor Εγω βλεπω κατι αλλο:

CIEX16_1 slot supports up to 3 Intel® PCIe NVME SSDs via a Hyper M.2 X16 series Card

Αρα μονο ετσι βαζω ΝVME ;

Αλλα μπορει να κανω και λαθος. Πηγα με το manual του mb σε γνωστο μαγαζι και ουτε εκει μου εδωσαν σαφη απαντηση.

Οσο για τον Samsung, απο οτι διαβαζω ειναι πολυ καλος και χωρις θεματα στο περασμα του χρονου....

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...