Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη η μητρικη μου (GA-G41M) παρεδωσε πνευμα ειμαι μπροστα στο εξης διλημμα: αντικαστασταση της μητρικης με αντιστοιχη 775 socket η αναβαθμιση σε pentium/i3? Το μπατζετ μου ειναι μικρο, δηλαδη οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα οποτε σε αυτο το πνευμα εχω βρει μια μητρικη καινουρια στα 60 περιπου ευρω. Ομως σκεφτομαι αν θα ηταν καλο να επενδυσω σε ενα value for money συνδιασμο μητρικης και επεξεργαστη που να καλυπτει τις αναγκες μου, δηλαδη σερφαρισμα, χρηση office, καποια βιντεο και καποια basic προγραμματα. Οποτε θα ηθελα καποιες προτασεις για το αν θα ηταν σοφο να πηγαινα σε ενα pentium cpu οπως https://www.e-shop.gr/cpu-intel-pentium-g5400-370ghz-lga1151-box-p-PER.558736 σε συνδιασμο με αντιστοιχη μητρικη και αν ναι ποια? Διαφορετικα, θα αξιζε να επενδυσω περισσοτερα λεφτα για ενα cpu i3 μαζι με αντιστοιχο mobo? Οποιεσδηποτε προτασεις και σκεψεις ειναι δεκτες αρκει να αιτιολογησετε την προταση σας ετσι ωστε να καταληξω και εγω στα τελικα μου συμπερασματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, default είπε

Το μπατζετ μου ειναι μικρο, δηλαδη οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα...

Ομως σκεφτομαι αν θα ηταν καλο να επενδυσω σε ενα value for money συνδιασμο μητρικης και επεξεργαστη που να καλυπτει τις αναγκες μου, δηλαδη σερφαρισμα, χρηση office, καποια βιντεο και καποια basic προγραμματα.

Αν είναι να δώσεις 60€ για νέα μητρική socket 775, καλύτερα να δώσεις παραπάνω και να βάλεις νέο σετ επεξεργαστή-μητρική-μνήμες. Για την χρήση που θέλεις ένα απλό νέο σύστημα σε καλύπτει.

Μιας και και το budget είναι μικρό ίσως δεν αξίζει να πας σε i3, δηλαδή από 2cores/4threads (Pentium) σε 4cores/4threads (i3).

Όχι ότι δεν είναι καλύτερος ο i3 από τον Pentium αλλά με την διαφορά στην τιμή τους μπορείς να πάρεις μνήμες! Παράδειγμα CORE I3-9100F 3.60GHZ 87,90€ (ο φθηνότερος i3 στο e-shop) = PENTIUM G5400 3.70GHZ 59,90€ + CORSAIR CMK4GX4M1A2400C14R 25,90€.

Προσοχή, αν δεν έχεις ήδη κάρτα γραφικών, να επιλέξεις επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά (π.χ. ο i3 9100F δεν έχει γραφικά).

Επεξ/σία από TopCLR
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καποια προταση για το ποια μητρικη θα ηταν προτιμοτερη, γιατι στο σκρουτζ εχει αρκετες με παρομοια χαρακτηριστικα?

Δημοσ.

Με περιορισμένο budget δεν έχεις και πολλές επιλογές. Λογικά θα πας σε κάποια φθηνή μητρική με Η310 (αν επιλέξεις τον Pentium που παρέθεσες).

Πρόσεξε όποια μητρική επιλέξεις να έχει τις δυνατότητες που χρειάζεσαι. Παράδειγμα, πόσες θύρες SATA θα χρειαστείς, τι έξοδο γραφικών για οθόνη, αν υπάρχει κάποια κάρτα που πρέπει να μπει.

Το σίγουρο είναι οι συσκευές (DVD, δίσκοι) σε IDE (και όχι SATA) και κάρτες σε PCI (και όχι σε pci-express) από το σύστημά σου δεν θα κουμπώνουν πλέον στο νέο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ποιο είναι το budget Που μπορείς να διαθέσεις ? 

Θα χρειαστείς και μνήμες αν πας σε καινούργια πλατφόρμα... 

Έχεις Κάρτα γραφικών ? 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καταρχας ευχαριστω και τους 2 για τον χρονο που ασχοληθηκατε με το ερωτημα μου. Ο αδερφος μου ειπε οτι εχει μια περισια μνημη ddr4 4gb που φτανει για τις αναγκες μου (8 ειναι καλυτερα αλλα στην πασουσα φαση 4 ειναι οκ). Απο το προηγουμενο συστημα εχω την καρτα γραφικων που ειναι μια nvidia 9800gt που για να ειμαι ειληκρινης δεν ειμαι βεβαιος οτι ειναι καλυτερη απο τα ενσωματομενα γραφικα του pentium g5400 οποτε λογικα αυτη θα χρησιμοποιησω. Οσο για το μπατζετ, αρχικα ηθελα να το κρατησω κατω απο τα 100 ευρω αλλα καταλαβα οτι για να γινει αυτο θα πρεπει να παω σε μεταχειρισμενα και αυτο εμπεριεχει και ενα ποσοστο ρισκου οποτε αναγκαστικα μαλλον θα πρεπει να φτασω στα 120-130 για ενα καινουριο συνδιασμο μητρικης + επεξεργαστη.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, default είπε

Καταρχας ευχαριστω και τους 2 για τον χρονο που ασχοληθηκατε με το ερωτημα μου. Ο αδερφος μου ειπε οτι εχει μια περισια μνημη ddr4 4gb που φτανει για τις αναγκες μου (8 ειναι καλυτερα αλλα στην πασουσα φαση 4 ειναι οκ). Απο το προηγουμενο συστημα εχω την καρτα γραφικων που ειναι μια nvidia 9800gt που για να ειμαι ειληκρινης δεν ειμαι βεβαιος οτι ειναι καλυτερη απο τα ενσωματομενα γραφικα του pentium g5400 οποτε λογικα αυτη θα χρησιμοποιησω. Οσο για το μπατζετ, αρχικα ηθελα να το κρατησω κατω απο τα 100 ευρω αλλα καταλαβα οτι για να γινει αυτο θα πρεπει να παω σε μεταχειρισμενα και αυτο εμπεριεχει και ενα ποσοστο ρισκου οποτε αναγκαστικα μαλλον θα πρεπει να φτασω στα 120-130 για ενα καινουριο συνδιασμο μητρικης + επεξεργαστη.

Δεν αξίζει ο g5400 

https://www.skroutz.gr/s/11139198/AMD-Ryzen-3-1200-Box.html?keyphrase=ryzen+1200&o=1200+RYZEN 4 cores cpu

https://www.skroutz.gr/s/15556630/Gigabyte-B450M-DS3H-rev-1-0.html

• Thanks 1
Δημοσ.

Με 105 ευρώ:

https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=catspan&keyphrase=athlon

https://www.skroutz.gr/s/20112137/MSI-A320M-A-Pro.html

https://www.skroutz.gr/s/8637050/G-Skill-Aegis-4GB-DDR4-2400MHz-F4-2400C15S-4GIS.html

Φθηνό και αναβαθμίσιμο. Επιδόσεις Pentium αλλά με καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα και αναβαθμίσιμο και σε 3ης γενιάς Ryzen!

Τη μνήμη την προσθέτεις στου σδελφού σου και έχεις 8GB

• Thanks 1
Δημοσ.

Και εγώ για AMD θα σου πρότεινα να δεις:
Για CPU τον Athlon 3000g (50 ευρώ) (από την λίστα του nicksoti)

και μητρική την Gigabyte B450M DS3H (65 ευρώ) (αυτό που έγραψε ο leros2004)

- και θα άφηνα τη μνήμη για κάποια στιγμή αργότερα.

Τώρα για το 775, είναι τραγικό να δώσεις 60 ευρώ για μητρική. Σίγουρα μπορείς να βρεις κάποια μεταχειρισμένη μέχρι 20 ευρώ στις αγγελίες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο αυτα που γραφετε αν καταλαβαινω καλα, μου λετε να επιλεξω αναμεσα στον Athlon 300g και στον Ryzen 1200 αναλογα με το αν εχω καρτα γραφικων διοτι ο Ryzen δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα? Αυτοι οι 2 επεξεργαστες ειναι τοσο καλυτεροι απο τον pentium, γιατι μαλλον εχω μεινει πισω.

Επεξ/σία από default
Δημοσ.

Ο Ryzen 1200 είναι καλύτερος (αλλά δεν έχει γραφικά όπως είπες). Όχι τίποτα συνταρακτικό, αλλά η διαφορά είναι μετρήσιμη.
Ο 3000g (με ενσωματωμένα γραφικά) έχει πρακτικά ίδιες επιδόσεις με τον Pentium (σε άλλα τεστ λίγο πιο αργός, σε άλλα λίγο πιο γρήγορος).

Και οι δυο είναι 10 ευρώ φθηνότεροι από τον Pentium. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...