Tonis90 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα! Θέλω να αγορασω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με μπατζετ έως 5.000€. Ψάχνω από 1200cc εως 1350cc. Θέλω γνώμες. Εμένα μαρεσει πολύ το swift αλλά βρίσκω μοντέλα έως 2008. Αξίζει ή να ψάξω για κάποιο ποιο καινούριο χρονολογικά αυτοκίνητο. Επίσης καμία συμβουλή για το τι πρέπει να προσέξω;
gia_nnis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Tonis90 είπε Καλησπέρα! Θέλω να αγορασω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με μπατζετ έως 5.000€. Ψάχνω από 1200cc εως 1350cc. Θέλω γνώμες. Εμένα μαρεσει πολύ το swift αλλά βρίσκω μοντέλα έως 2008. Αξίζει ή να ψάξω για κάποιο ποιο καινούριο χρονολογικά αυτοκίνητο. Επίσης καμία συμβουλή για το τι πρέπει να προσέξω; Αν περασει απο καλο ελεγχο αξιζει αυτο https://www.car.gr/25189845-hyundai-i-20-1-2-78ps-a-c
turbat0s Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι μαντράδες γράφουν "ατρακάριστο" και δεν πρέπει να τους πιστέψεις (εννοούν ότι δεν έχει ανέβει καλίμπρα). Φαντάσου αυτός που δεν το γράφει καν... Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από turbat0s 2
meletis_m Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Tonis90 είπε Καλησπέρα! Θέλω να αγορασω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με μπατζετ έως 5.000€. Ψάχνω από 1200cc εως 1350cc. Θέλω γνώμες. Εμένα μαρεσει πολύ το swift αλλά βρίσκω μοντέλα έως 2008. Αξίζει ή να ψάξω για κάποιο ποιο καινούριο χρονολογικά αυτοκίνητο. Επίσης καμία συμβουλή για το τι πρέπει να προσέξω; Τι καύσιμο κυρίως ψάχνεις ; Κοίταξε κανένα Corsa C ή D ( είναι σύμβατα με υγραέριο), i20, yaris . Προσωπικά το Swift εμένα δεν μου αρέσει. Κοίταξε κυρίως απο ιδιώτη , βιβλία Service μην πολύ πιστεύεις( κυκλοφορούν πολλά πλαστά), μαζί με τη αγορά να υπολογίζεις και ενα γενικό Service ( Λάδια , Φίλτρα, Λάδια κιβωτιου, αντιψικτυκό, μπουζι ιμάντες εάν έχει). Το καλύτερο είναι να το πάς σε δικό σου συνεργείο να ανέβει ράμπα και σε διαγνωστικό .
Tonis90 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μάλλον για βενζίνη είμαι γτ δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα. Για υγραέριο φοβάμαι να πάρω γτ δεν ξέρω που περαστηκε και τα πρώτα χρόνια έγιναν πολλές μπαρούφες. Προτιμώ να βάλω μόνος μου αργότερα. Η γνώμη σας είναι να βρω ένα καλόσυντηρημένο μοντέλο του 6-7-8 η να κοιτάω από 2010 και πάνω. Αξίζει να δώσεις λεφτά για αυτοκίνητο σχεδόν 15ατιας; 4 ώρες πριν, gia_nnis είπε Αν περασει απο καλο ελεγχο αξιζει αυτο https://www.car.gr/25189845-hyundai-i-20-1-2-78ps-a-c Αποφεύγω τις μάντρες. Φαίνεται πολύ καλό πάντως. 28 λεπτά πριν, Tonis90 είπε Μάλλον για βενζίνη είμαι γτ δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα. Για υγραέριο φοβάμαι να πάρω γτ δεν ξέρω που περαστηκε και τα πρώτα χρόνια έγιναν πολλές μπαρούφες. Προτιμώ να βάλω μόνος μου αργότερα. Η γνώμη σας είναι να βρω ένα καλόσυντηρημένο μοντέλο του 6-7-8 η να κοιτάω από 2010 και πάνω. Αξίζει να δώσεις λεφτά για αυτοκίνητο σχεδόν 15ατιας; Αποφεύγω τις μάντρες. Φαίνεται πολύ καλό πάντως. Μια ερώτηση ακόμα. Είναι προτιμότερο ένα αυτοκίνητο του 2005-2008 με 100.000χλμ η ένα του 2010-2012 με 200.000χλμ. Δλδ ένα αμάξι παλιό χρονολογικά με λίγα χιλιόμετρα ή ένα σχετικά καινούριο με πολλά χιλιόμετρα; τι καταπονει περισσότερο ένα αυτοκίνητο ο χρόνος ή η χρήση του;
turbat0s Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Tonis90 είπε Είναι προτιμότερο ένα αυτοκίνητο του 2005-2008 με 100.000χλμ η ένα του 2010-2012 με 200.000χλμ. Δλδ ένα αμάξι παλιό χρονολογικά με λίγα χιλιόμετρα ή ένα σχετικά καινούριο με πολλά χιλιόμετρα; τι καταπονει περισσότερο ένα αυτοκίνητο ο χρόνος ή η χρήση του; Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, κρίνεις κατά περίπτωση. (2 χρόνια συνήθως είναι μικρή διαφορά, 100.000χλμ συνήθως είναι μεγάλη διαφορά) Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από turbat0s
A10B Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Tonis90 είπε Αποφεύγω τις μάντρες. Φαίνεται πολύ καλό πάντως. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να προσπεράσεις.
gia_nnis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Tonis90 είπε Καλησπέρα! Θέλω να αγορασω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με μπατζετ έως 5.000€. Ψάχνω από 1200cc εως 1350cc. Θέλω γνώμες. Εμένα μαρεσει πολύ το swift αλλά βρίσκω μοντέλα έως 2008. Αξίζει ή να ψάξω για κάποιο ποιο καινούριο χρονολογικά αυτοκίνητο. Επίσης καμία συμβουλή για το τι πρέπει να προσέξω; Ακομα πρεπει να ρωτησεις για καταναλωση εντος πολης.. και κοστος συντηρησης-ανταλλακτικα! 1 λεπτό πριν, A10B είπε Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να προσπεράσεις. Μην εισαι απολυτος.. Υπαρχουν και περιπτωσεις που ειναι πραγματικη ευκαιρια ή αλλιως αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω.. Αν γινει σωστος ελεγχος και ειναι οκ ποιος ο λογος να μην το παρεις???
A10B Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, gia_nnis είπε Μην εισαι απολυτος.. Υπαρχουν και περιπτωσεις που ειναι πραγματικη ευκαιρια Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μεμονωμένη οικονομική συναλλαγή. Δεν τοποθετήθηκα ποτέ με απόψεις του στυλ «αποφύγετε όλους τους μαντράδες» επειδή αυτό ναι είναι απόλυτο και μηδενιστικό. Όμως όπως λέω και σε άλλα μου ποστ επιβάλλεται με εκείνους που συστηματικά εξαπατούν τους καταναλωτές και αύριο θα τους ξεχάσουν, να είμαστε υπέρ το δέον προσεκτικοί. Ο «έμπορος» αυτός λοιπόν: δεν έχει καν σταθερό τηλέφωνο, δεν έχει δική του ιστοσελίδα (ένα subdomain προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτα), έχει αρκετές αρνητικές κρητικές στη google (δείτε αυτή που έγινε μόλις πριν τρεις μέρες από κάτω), βρίσκεται στις Αχαρνές (ισχύει και για Λιοσίων, Αχαρνών κ.α) και μου παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο 11 ετών ως τέλειο και με λίγα χιλιόμετρα! Για αυτή λοιπόν την περίπτωση και αυτόν τον «μαντρα» ναι, θα είμαι απόλυτος και θα πω στον κύριο που άνοιξε το θέμα: μείνετε μακριά. Spoiler Ο "κύριος" Β…………..ς συνεργάζεται με το ΚΤΕΟ Η…………ς και βγαζουν πλαστα χαρτια ΚΤΕΟ! Μου εδωσαν αυτοκινητο "απο Ιταλία χωρις πινακίδες" με ληγμένη μπουκάλα αερίου 3 χρόνια!!!!!! Ειναι μεγαλος απατεώνας! Το αυτοκίνητο παει για ανταλλακτικά ωστόσο..... 1
nik0laus Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φίλε ts μιας και ζητάς γνώμη στο ινσόμνια για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέχρι 5000 ευρώ , πας και αγοράζεις ένα σταρλετάκι 25 ετίας και είσαι έτοιμος ....ειδάλλως ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι ....μέχρι και ban που λέει ο λόγος. Στα σοβαρά τώρα, όταν μιλάμε για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αυτό που έχει σημασία σε πρώτο λόγο είναι η κατάσταση αυτή καθεαυτή του προς αγορά οχήματος καί οχι τόσο τα "χιλιόμετρα" ή αν το πουλάει μαντράς ή ιδιώτης ή η "φήμη" που ακολουθεί την μάρκα κ.α. ειδικότερα εάν προκειται για όχημα με ηλικία περί την δεκαετία και παραπάνω. Σίγουρα τις περισσότερες φορές η αγορά από κάποιον ιδιώτη είναι προτιμότερη και συνήθως πιο συμφέρουσα για τον αγοραστή. Σε περίπτωση όμως που η αγορά πρέπει να γίνει με δόσεις η αγορά από μάντρα είναι επιβεβλημένη. Χώρια που τελευταία πολλοί "ιδιώτες" είναι μπροστινοί μαντράδων ... Αν δεις ότι ιδιώτης σου κάνει "ευκολίες" πληρωμής τότε να ξέρεις ότι νιάου νιάου στα κεραμίδια κάνουν μόνο οι γάτες. Αφού ξεδιαλέξεις πέντε έξι αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν μην πάρεις με την μία αυτό που θα βρεις φθηνότερο καθώς κατά 99,9999 % θα αποδειχθεί πολύ ακριβότερο από όλα στο εγγύς μέλλον. Αν δεν δεχθεί ο πωλητής να ελέγξει το προς αγορά όχημα δικός σου έμπιστος μηχανικός το ξεπερνάς και προχωράς για το επόμενο χωρίς κουβέντα. Πάντα να έχεις υπόψιν σου ότι κατά το πρώτο χρόνο θα χρειαστείς κάποια χρήματα να ρίξεις για να το κάνεις αυτοκίνητο ( ένα μεγάλο σερβις πιθανόν και με αλλαγή ιμάντα χρονισμού για να είσαι σίγουρος και να ξέρεις τι και πως , λάστιχα , κλπ) οπότε αν όλα σου τα λεφτά είναι 5000 ευρώ κοίτα για αυτοκίνητο περί τις 4000 ευρώ. Αυτά τα ολίγα από εμέ.... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από nik0laus 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Στις 20/12/2019 στις 10:18 ΜΜ, Tonis90 είπε Μάλλον για βενζίνη είμαι γτ δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα. Για υγραέριο φοβάμαι να πάρω γτ δεν ξέρω που περαστηκε και τα πρώτα χρόνια έγιναν πολλές μπαρούφες. Προτιμώ να βάλω μόνος μου αργότερα. Η γνώμη σας είναι να βρω ένα καλόσυντηρημένο μοντέλο του 6-7-8 η να κοιτάω από 2010 και πάνω. Αξίζει να δώσεις λεφτά για αυτοκίνητο σχεδόν 15ατιας; Αποφεύγω τις μάντρες. Φαίνεται πολύ καλό πάντως. Μια ερώτηση ακόμα. Είναι προτιμότερο ένα αυτοκίνητο του 2005-2008 με 100.000χλμ η ένα του 2010-2012 με 200.000χλμ. Δλδ ένα αμάξι παλιό χρονολογικά με λίγα χιλιόμετρα ή ένα σχετικά καινούριο με πολλά χιλιόμετρα; τι καταπονει περισσότερο ένα αυτοκίνητο ο χρόνος ή η χρήση του; Γενικά στις μάντρες κυκλοφορεί τόσο σαπάκι που δε φαντάζεσαι. Φίλη έκανε έλεγχο σε i20 που φαινόταν μια χαρά στην αγγελία και δεν είχε ούτε χειρόφρενο για να το σηκώσουν. Στην ερώτηση σου απάντηση δεν υπάρχει. Παίζουν ρόλο οι ώρες που έχει γράψει, η συντήρηση του, ο τρόπος που το οδηγούσε κλπ. Γενικά μια νορμάλ χρήση για τα ελληνικά δεδομένα είναι περίπου τα χρόνια x 10,000km. Ένα του 2006 με 100,000χλμ ή κλέβει στα χιλιόμετρα ή το είχαν παρατημένο και συνήθως τα παρατημένα ή αυτά που τα οδηγούν τίποτα γιαγιάδες για 20χλμ την εβδομάδα είναι και κακοσυντηρημένα...
Tonis90 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Ωραία είστε πολύ εξυπηρετικοί. Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτοκίνητα και δεν έχω γνωστό (έμπιστο) μηχανικό για να μου κάνει τον έλεγχο, η καλύτερη λύση είναι να το πάω σε συνεργείο της περιοχής όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο, να το πάω στην κοντινότερη αντιπροσωπεία η να ψάξω από την πόλη μου κάποιον να του δώσω κάποια χρήματα και να με ακολουθήσει για τον έλεγχο.
gkr41 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Εάν βρίσκεσαι Αθήνα/Θεσσαλονίκη, η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε κάποιον από αυτούς: Spotmechanic Checkyourcar Carcheck 1
babisskg Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Στις 22/12/2019 στις 6:22 ΜΜ, Tonis90 είπε Ωραία είστε πολύ εξυπηρετικοί. Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτοκίνητα και δεν έχω γνωστό (έμπιστο) μηχανικό για να μου κάνει τον έλεγχο, η καλύτερη λύση είναι να το πάω σε συνεργείο της περιοχής όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο, να το πάω στην κοντινότερη αντιπροσωπεία η να ψάξω από την πόλη μου κάποιον να του δώσω κάποια χρήματα και να με ακολουθήσει για τον έλεγχο. Καλημέρα σας , χρόνια πολλά , στην αναζήτηση σας για μεταχειρισμένο , βάλτε στο μυαλό σας τα εξής . Δεν υπάρχει απόλυτη ευκαιρία κανενός είδους και μορφής σε μεταχειρισμένο . Θα χρειαστεί αρκετό μα αρκετό ψάξιμο , μια διαδικασία στην οποία θα κερδίσετε χρόνο αν ψάχνετε για δύο το πολύ , το τονίζω , αυτοκίνητα πχ Fiat Punto και Hyundai Getz , τυχαίες οι αναφορές . Το ποια δύο θα είναι , θα το αποφασίσετε εσείς . Προτιμηστε μοντέλα εμπορικά , αυτοκίνητα δλδ που έχουν κυκλοφορήσει ευρέως και υπάρχει γκάμα ανταλλακτικών γνήσιων αλλά και ημιτασιον , όπως επίσης και αριθμός συνεργείων που έχουν γνώση του ζητήματος . Όταν φτάσει εκεί το θέμα , τότε μπορείτε να επανέλθετε , ζητώντας τις εμπειρίες των ανθρώπων εδώ μέσα , από προβλήματα που έχουν ήδη παρουσιαστεί . Προσέξτε πλέον την κατηγορία του καταλύτη , όχι παλιότερο από Euro 4 κι' αυτό με επιφύλαξη , διότι με το νέο έτος ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας μπορεί να κάνει κάποιες κατηγορίες πολύ ασύμφορες . Μην απορρίψετε την αγορά καινούργιου , διότι ένα ολοκαίνουργιο μικρό θα σας κοστίσει όχι περισσότερα από 120 ευρώ το μήνα σαν δόση , με προκαταβολή κάπου στα 3 χιλ και φυσικά θα συνοδεύεται από εγγυήσεις κλπ κλπ . Καλή επιτυχία . Θα μπορούσα να σας δώσω σημεία προσοχής σε ένα μεταχειρισμένο , αλλά ο κατάλογος θα βγει μεγάλος και το ψάξιμο θα πάει ακόμη πιο μακριά .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα