Προς το περιεχόμενο

Η Intel εξαγόρασε μία Ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη έναντι $2 δις


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Intel προχώρησε στην εξαγορά της Ισραηλινής εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, Habana Labs έναντι $2 δισεκατομμυρίων για να ενισχύσει σημαντικά τις λύσεις AI της για κέντρα δεδομένων.

Η Habana Labs αναπτύσσει προγραμματιζόμενους επιταχυντές βαθιάς εκμάθησης. Ο επεξεργαστής Gaudi AI Training Processor της εταιρείας για παράδειγμα αναμένεται να προσφέρει έως και τέσσερις φορές το throughput συστημάτων που έχουν ίδιο αριθμό GPUs. Για τα web-based apps και mobile apps που χρησιμοποιούν τις λύσεις ΑΙ της Intel σε κέντρα δεδομένων, η εξαγορά ιδανικά θα οδηγήσει σε ταχύτερο και περισσότερο ακριβές AI για χαρακτηριστικά όπως η αναγνώριση προσώπου και φωνής.

Η Intel ωστόσο με την συγκεκριμένη εξαγορά ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει τις νέες δυνατότητες AI σε εφαρμογές στην ιατρική –όπως είναι η επανασύνδεση κατεστραμμένων νεύρων στην σπονδυλική στήλη, η δημιουργία συστημάτων για αναπηρικά αμαξίδια που ελέγχονται με εκφράσεις του προσώπου κ.ά- αλλά και σε άλλους τομείς. Η εταιρεία έχει πειραματιστεί με «νευρομορφικούς» επεξεργαστές ή αλλιώς AI chips που μιμούνται την ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία και υποστηρίζει ότι τα νέα της AI chips μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς τομείς, από την προσθετική μέχρι τα αυτοοδηγούμενα οχήματα.

intel2.jpg.3d0df0a37cdff024625cae265fdb5bc4.jpg.4194496caa9a2167c91875d09df32904.jpg

Η Τεχνητή Νοημοσύνη με τον καιρό κατέστη κρίσιμης σημασίας κομμάτι των δραστηριοτήτων της Intel. Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2019, τα έσοδα από τις εφαρμογές AI θα ξεπεράσουν τα $3,5 δισεκατομμύρια. Τον προηγούμενο μήνα, να θυμίσουμε ότι η Intel παρουσίασε τους πρώτους της επεξεργαστές για εφαρμογές AI στο cloud, καθώς και το νέας γενιάς chip υπολογιστικής όρασης της.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, stormoffire είπε

Αγοράζει τη συγκεκριμένη εταιρία λένε οι φήμες για να μάθει τί είναι αυτό που θέλουν οι καταναλωτές.........

Αυτό είναι εύκολο, δεν χρείαζεται ΑΙ αλλά κοινή λογική, καλούς επεξεργαστές και σε καλή τιμή, όχι 5% αύξηση στην απόδοση τον χρόνο και νέα motherboard πακέτο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που σε κάθε θέμα με AI θα βάλουμε και από μια δύο?, πέντε?, δέκα? αναφορές στον terminator με συναρπάζει... Είναι σαν να βλέπω τον robocop σε κάθε είδηση για προσθετικά μέλη, τον τύπο που τρώει ποπκόρν στα νέα που αφορούν την apple και μια σόμπα τότε στα νέα της AMD και προσφάτως στης Intel...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τζάμπα Πραμα....

10 ώρες πριν, valkon είπε

Μάγκες και φοβερά μυαλά. Έπρεπε να μάθουμε από αυτούς και να τους έχουμε πιο κοντά. 

Γιατί τι λες ... εμεις στην κατάρα του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ειμαστε κλάσης ανώτεροι ! Δεν μας πιάνει κανεις 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, intos είπε

Τζάμπα Πραμα....

Γιατί τι λες ... εμεις στην κατάρα του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ειμαστε κλάσης ανώτεροι ! Δεν μας πιάνει κανεις 

Αν σε εμποδίζει να παράξεις υπεραξία πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα να πεθάνει η κατσίκα, γιατί στο τέλος θα πεθάνουν όλοι από την πείνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...