Προς το περιεχόμενο

Προβληματική Εγγραφή DVD+R DL

geo1962

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

Με το ίδιο υλισμικό και λογισμικό που έχω κάνει πάρα πολλές εγγραφές με απόλυτη επιτυχία σε δισκάκια DVD-R, πραγματοποίησα, για πρώτη φορά και την εγγραφή ενός δίσκου DVD+R DL.

Αυτό το DVD+R DL λοιπόν, το ίδιο το σύστημα που το έγραψε, αδυνατεί, να το «διαβάσει»…!

Επίσης, όταν έχω ήδη τοποθετημένο το εν λόγω δισκάκι στο σύστημα και στη συνέχεια επιχειρήσω να ανοίξω την εφαρμογή που το έγραψε, αυτό είναι αδύνατο.

Δεν ξέρω εάν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά, κατά τη στιγμή της εγγραφής, το partition του σκληρού με τα Windows 7 Ultimate x64 SP1 ήταν κατειλημμένο κατά 50%, ενώ το partition με τα αρχεία, είχε ελεύθερο χώρο 6,81 GB.
Τα δεδομένα που έγραψα στο δίσκο DVD+R DL ήταν 8,3 GB.

Εφαρμογή εγγραφής: Ashampoo Burning Studio
Οδηγός εγγραφής: SAMSUNG DVD-RW SH-S223F
Δίσκος που χρησιμοποιήθηκε: MediaRange DVD+R Dual Layer 8.5GB 240' 8x (MR466)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα σου ποιο είναι όμως?

- Αν μιλάμε για ανάκτηση των δεδομένων, μάλλον δύσκολο το βλέπω. Ψάχνεις φίλους και γνωστούς μήπως βρεις κάποιο drive που να μπορέσει να διαβάσει το δισκάκι.

- Αν μιλάμε γιατί απέτυχε η εγγραφή, προφανώς τα δισκάκια που χρησιμοποίησες είναι μάπα.
Πάρε κάτι σε CMC ή Verbatim (ή τίποτα JVC DVD-R DL αν τα βρεις ξεχασμένα πουθενά)

Το πρόβλημα λύθηκε αυξάνοντας τον ελεύθερο χώρο του partition που περιέχει τα αρχεία μου από 6,81 GB σε 30 GB (κάπου… πρέπει να έχω διαβάσει -σε «ανύποπτο» χρόνο-, πως όταν κάνουμε εγγραφή σε Dual Layer δισκάκι, ο ελεύθερος χώρος του σκληρού πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσιος από αυτόν του Dual Layer δίσκου).

Βέβαια, κάπου «στην άκρη του μυαλού μου», υπάρχει και το ενδεχόμενο η αποτυχία της παραπάνω αναφερόμενης εγγραφής να οφειλόταν σε αστοχία του δίσκου…

Φίλε jumpmaster σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Καλές γιορτές σε όλους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...