Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους . Εχω το παρακατω συστημα

AMD Athlon II X4 620
MSI K9A2 Platinum (MS-7376)
8 GB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Corsair 650 Watt psu
Windows 7 ultimate

Eizo Nanao FlexScan S1931 . Υπαρχει  και μια σφραγισμενη lenovo 22"  1080.

Τρεχουσα καρτα γραφικων AMD Radeon HD 6670  (1024 MB)

Με καλυπτει για τις αναγκες μου  ( ταινιες , ιντερνετ κυριως ) και οσο τα 8GB ram ειναι αρκετα δεν σκοπευω να παω σε ολικη αναβαθμιση .

Σκευτομαι για αλλαγη στην καρτα γραφικων ωστε να μπορω να ξεκινησω παλι να  παιζω κανενα NBA2k απο τα πιο τελευταια ( ειχα μεινει στα 2κ14 , 2κ15 ) και ποδοσφαιρακι fifa , pro  περα απο forge of empires που παιζω  και με την υπαρχουσα καρτα . Αντε και κανενα racing .

Επισης θελω να σηκωνει βιντεο 4k απο youtube και mkv γιατι λογω του οτι η 22 ειναι τελικα μικρη  καποια στιγμη λεω να παρω μια 27αρα .

Για παιχνιδι ειμαι οκ με  αναλυση στα 1080 .

Καποια απο τις Rx560 στο λινκ θα με καλυψει ;

https://www.e-shop.gr/ypologistes-kartes-grafikon-gpu-4gb-6gb-8gb-list?table=PER&category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&filter-2384=1&filter-2994=1&filter-10931=1

Αναφορά σε κείμενο

Να παω σε 550 ; Να παω σε καποια μεταχειρισμενη 570 ;

Δεν ειναι τοσο η τιμη ο καθοριστικος παραγοντας μιας και το μποτλνεκ θα ειναι δεδομενο οσο το να υπαρχει μια σχετικη ανεση μηπως μπει η ιδια καρτα και στο επομενο συστημα αν χρειαστει να γινει καποια αλλαγη στα επομενα 1-2 χρονια .

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας .

Επεξ/σία από papayios
Δημοσ.

RX 570 θα σε καλυψει πιστευω στα 1080π. Εγω στο παλιο μου συστημα με FX8350 στα 4,4ghz και παλι μπουκαλιαζε.

Δημοσ.

εχει πολυ ενδιαφερον αυτο που πας να κανεις ,δηλαδη 2κ20 με athlon 620

Aπο περιεργια πες αν ειναι υποφερτο,οπως καταλαβαινεις ακομη και 2080ti να εβαζες παλι unplayable θα ηταν.

Μιλαμε για action game που δεν παιζεται με 30-40 frames.

Δημοσ.

Σίγουρα υπαρχουν περιορισμοί Οσον αφορα τα παιχνίδια .

Ακόμα και τα προηγούμενα 2κ να σηκώσει ( 18-19) μια χαρά θα είναι σε σχέση με του 14 που έπαιζα .

Κυρίως με ενδιαφέρει για τα βίντεο υψηλής ανάλυσης αν αυτό είναι εφικτό .

Να πάω για 560 σαν μέση λύση που ειναι και λιγοτερο ενεργοβορα ;

Δημοσ.

Μια GTX 1650 Super 4GB (155-160€ από σκρουτζ) είναι πολύ καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και την βάζεις και σε επόμενο σύστημα. Διαφορετικά μια RX 570 με 120-130€ από τις αγγελίες και με εγγύηση.

Δημοσ.

Μη δώσεις πάνω από 100ρικό για τέτοιο μηχάνημα. Πάρε ότι πιο ταπεινό και vfm υπάρχει, καμιά μτχ 570 πχ.DDR2 / athlon620 είναι specs για games πενταετίας+.

Δημοσ.

Διάβασα και κάτι συγκριτικά , οτιδήποτε πανω απο rx 550 αρχιζει και δημιουργεί μποτλνεκ οποτε θα πάω ειτε για μεταχειρισμενη rx570 , r9 380 ειτε για κάποια καινουργια  οικονομική rx 560 .

Δημοσ.
15 ώρες πριν, papayios είπε

Διάβασα και κάτι συγκριτικά , οτιδήποτε πανω απο rx 550 αρχιζει και δημιουργεί μποτλνεκ οποτε θα πάω ειτε για μεταχειρισμενη rx570 , r9 380 ειτε για κάποια καινουργια  οικονομική rx 560 .

Μόνο αυτό σκέψου, ένας 2500k έχει κοντά διπλό single thread performance από τον 620 και αυτά σε stock κιόλας. Και υπάρχουν games την τελευταία τριετία που o Sandy Bridge βαρά τσάμικο και πέφτουν κάτω από τα 60 καρέ (αν και πολλά είναι λόγω απουσίας threads). Πάρε ότι βρεις μεταχειρισμένο σε καλή τιμή από 1050/1050ti/1060/560/570. 290/390 δε θα σου πρότεινα γιατί καταναλώνουν και ζεσταίνονται υπερβολικά σε σχέση με τις νεότερες για τις ίδιες επιδόσεις περίπου.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να επενδύσεις άλλο στο σύστημα σου. Δωσε κάτι παραπάνω και φτιάξε καινούργιο. Με 160 ευρώ περίπου φτιάχνεις σύστημα με 3200g και 8gb drr4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/12/2019 στις 11:08 ΜΜ, papayios είπε

Καλησπερα σε ολους . Εχω το παρακατω συστημα

AMD Athlon II X4 620
MSI K9A2 Platinum (MS-7376)
8 GB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Corsair 650 Watt psu
Windows 7 ultimate

Eizo Nanao FlexScan S1931 . Υπαρχει  και μια σφραγισμενη lenovo 22"  1080.

Τρεχουσα καρτα γραφικων AMD Radeon HD 6670  (1024 MB)

Με καλυπτει για τις αναγκες μου  ( ταινιες , ιντερνετ κυριως ) και οσο τα 8GB ram ειναι αρκετα δεν σκοπευω να παω σε ολικη αναβαθμιση .

Σκευτομαι για αλλαγη στην καρτα γραφικων ωστε να μπορω να ξεκινησω παλι να  παιζω κανενα NBA2k απο τα πιο τελευταια ( ειχα μεινει στα 2κ14 , 2κ15 ) και ποδοσφαιρακι fifa , pro  περα απο forge of empires που παιζω  και με την υπαρχουσα καρτα . Αντε και κανενα racing .

Επισης θελω να σηκωνει βιντεο 4k απο youtube και mkv γιατι λογω του οτι η 22 ειναι τελικα μικρη  καποια στιγμη λεω να παρω μια 27αρα .

Για παιχνιδι ειμαι οκ με  αναλυση στα 1080 .

Καποια απο τις Rx560 στο λινκ θα με καλυψει ;

https://www.e-shop.gr/ypologistes-kartes-grafikon-gpu-4gb-6gb-8gb-list?table=PER&category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&filter-2384=1&filter-2994=1&filter-10931=1

Να παω σε 550 ; Να παω σε καποια μεταχειρισμενη 570 ;

Δεν ειναι τοσο η τιμη ο καθοριστικος παραγοντας μιας και το μποτλνεκ θα ειναι δεδομενο οσο το να υπαρχει μια σχετικη ανεση μηπως μπει η ιδια καρτα και στο επομενο συστημα αν χρειαστει να γινει καποια αλλαγη στα επομενα 1-2 χρονια .

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας .

Λόγω του ότι λείπουν κάποια instruction sets από τον επεξεργαστή που τα χρειάζονται τα νεα games,  ίσως να μην είναι η ενδεδειγμένη λύση να αγοράσεις κάρτα γραφικών για αυτόν .

Θα έλεγα να κρατήσεις το σύστημα για γενική χρήση και να στραφείς σε ένα νέο , όταν είσαι οικονομικά έτοιμος.

Άλλη λύση είναι να πας καπέτο σε αναβάθμιση επεξεργαστή με κάποιον PHENOM II X6 (υποστηρίζει η μητρική σου) και κάρτας γραφικών.

Αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα του instruction set, αλλά θα δώσει αύξηση επεξεργαστικής ισχύος, πάνω από 40%.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας . Λεώ να μείνω σε amd οποτε θα κοιταξω για rx560,570 η rx460,470 .

Για την λυση της αναβάθμισης δεν είναι οικονομικό το θέμα αφού και στις αγγελίες υπαρχουν αρκέτα σετάκια με ryzen , απλα ήθελα να αποφυγω  την διαδικασία φορμάτ και ξανά μανα ρυθμίσεις απο την αρχή .

Έλεγα να το συνδιασω με μια αλλαγη cpu , μητρικη , ram  οτάν αναγκαστω να πάω σε windows 10 .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...