vaggelis13 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα σας, θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι ακριβώς κάνει αυτή η συνάρτηση; Είμαι πρώτο έτος και το είδα σε μια άσκηση που μας έβαλαν και δεν καταλαβαίνω την λειτουργία της. Ευχαριστώ!😁 int MSum(int N) { if (N == 1) return 1; return N + MSum(N - 1); }
antbyron Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Αναδρομική συνάρτηση είναι που αθροίζει το N μέχρι να γίνει ένα. Πχ αν το N=5 τότε 5+4+3+2+1. 1
k33theod Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 59 λεπτά πριν, vaggelis13 είπε Καλησπέρα σας, θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι ακριβώς κάνει αυτή η συνάρτηση; Είμαι πρώτο έτος και το είδα σε μια άσκηση που μας έβαλαν και δεν καταλαβαίνω την λειτουργία της. Ευχαριστώ!😁 int MSum(int N) { if (N == 1) return 1; return N + MSum(N - 1); } Κάνει sum N φυσικούς για όσους είναι άσχετοι με μαθηματικά 😄
tsofras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, masteripper είπε Υπολογίζει την σειρά Fibonacci. Αυτό που είπε ο @antbyron είναι , δεν έχει σχέση με Fibonacci
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, tsofras είπε Αυτό που είπε ο @antbyron είναι , δεν έχει σχέση με Fibonacci δηλαδή ότι είπε ο k33theod Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
tsofras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, andy33 είπε δηλαδή παραγοντικό Δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά , αλλά παραγοντικό είναι το γινόμενο σωστά? Η συνάρτηση του TS απλά αφαιρεί 1 και το προσθέτει στην παράμετρο μέχρι αυτή να γίνει 1
masteripper Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, tsofras είπε Αυτό που είπε ο @antbyron είναι , δεν έχει σχέση με Fibonacci Σωστά...μέχρι Ν=10 υπολογίζει σωστά..μετά το χάνει... γιαυτό με μπέρδεψε
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά , αλλά παραγοντικό είναι το γινόμενο σωστά? Η συνάρτηση του TS απλά αφαιρεί 1 και το προσθέτει στην παράμετρο μέχρι αυτή να γίνει 1 δεν το έχω σήμερα, παιδιά, μέχρι να το διορθώσω μου απάντησες, την ώρα που εγώ διόρθωνα την βλακεία που έγραψα έχεις απόλυτο δίκιο. Καλές γιορτές.
tsofras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, andy33 είπε δεν το έχω σήμερα, παιδιά, μέχρι να το διορθώσω μου απάντησες, την ώρα που εγώ διόρθωνα την βλακεία που έγραψα έχεις απόλυτο δίκιο. Καλές γιορτές. Καλές γιορτές μαν
chdeal Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Αναδρομικός υπολογισμός αθροίσματος Ν όρων αριθμητικής προόδου με βήμα 1.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα