Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dudadidos είπε

Η μισή ανθρωπότητα δεν έχει καν νορμάλ σπίτι και εμείς ασχολούμαστε με ανοησιες

Η μισή ανθρωπότητα δεν έχει καν άλογα και εμείς ασχολούμαστε με αυτοκίνητα...

1890

Ποτέ δεν θα σας καταλάβω εσάς που σχολιάζετε κάτι τέτοια. Αν έχετε πρόβλημα με την πρόοδο καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε (ναι δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο άρθρο) και να δείτε την όλη ειρωνία του να χρησιμοποιείτε τα καλούδια που σας έφερε η πρόοδος της επιστήμης/τεχνολογίας όπως ψηφιακές συσκευές, Ίντερνετ, τηλεφωνία κτλπ.

Αν από την άλλη απλά θέλετε να επιστήσετε την προσοχή του κόσμου σε κάποια κοινωνικά προβλήματα τότε μπράβο τα καταφέρατε να βρείτε τον πιο ενοχλητικό τρόπο που υπάρχει σε συνδυασμό με επίδειξη παντελούς άγνοιας. Το θέμα είναι ότι η πρόοδος δεν θα σταματήσει επειδή κόσμος δεν έχει να φάει και δεν έχει στέγη πάνω από το κεφάλι του, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που κάνουν έρευνα όχι μόνο με στόχο τα λεφτά αλλά γιατί είναι περίεργοι να ανακαλύψουν όσα περισσότερα μπορούν για τον κόσμο στον οποίο έτυχε να γεννηθούν και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί έμπνευση για τους υπόλοιπους.

Αν ενδιαφέρεστε όντως να βοηθήσετε και να φέρετε αλλαγή αυτό δεν θα γίνει γκρινιάζοντας που ο οποιοσδήποτε είτε εταιρία είτε κρατικός οργανισμός επενδύει σε κάτι που βοηθάει κυρίως τα μεσαία με ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Αυτός που σήμερα έκανε μία πανάκριβη συσκευή βασισμένη στην υγεία στο μέλλον θα βοηθήσει τους πάντες μιας και οι τιμές πέφτουν και μπαίνει ο ανταγωνισμός στο παιχνίδι, οι άνθρωποι που περιγράφεις δεν ζουν στις σπηλιές (κυρίως λόγο της προόδου που κράζεις) απλώς παίρνουν με πιο αργό ρυθμό αυτά που οι υπόλοιποι μπορεί να πήραν day 1. 

• Like 7
  • Thanks 4
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, miltoskat είπε

1890

Ποτέ δεν θα σας καταλάβω εσάς που σχολιάζετε κάτι τέτοια. Αν έχετε πρόβλημα με την πρόοδο καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε (ναι δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο άρθρο) και να δείτε την όλη ειρωνία του να χρησιμοποιείτε τα καλούδια που σας έφερε η πρόοδος της επιστήμης/τεχνολογίας όπως ψηφιακές συσκευές, Ίντερνετ, τηλεφωνία κτλπ.

Αν από την άλλη απλά θέλετε να επιστήσετε την προσοχή του κόσμου σε κάποια κοινωνικά προβλήματα τότε μπράβο τα καταφέρατε να βρείτε τον πιο ενοχλητικό τρόπο που υπάρχει σε συνδυασμό με επίδειξη παντελούς άγνοιας. Το θέμα είναι ότι η πρόοδος δεν θα σταματήσει επειδή κόσμος δεν έχει να φάει και δεν έχει στέγη πάνω από το κεφάλι του, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που κάνουν έρευνα όχι μόνο με στόχο τα λεφτά αλλά γιατί είναι περίεργοι να ανακαλύψουν όσα περισσότερα μπορούν για τον κόσμο στον οποίο έτυχε να γεννηθούν και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί έμπνευση για τους υπόλοιπους.

Αν ενδιαφέρεστε όντως να βοηθήσετε και να φέρετε αλλαγή αυτό δεν θα γίνει γκρινιάζοντας που ο οποιοσδήποτε είτε εταιρία είτε κρατικός οργανισμός επενδύει σε κάτι που βοηθάει κυρίως τα μεσαία με ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Αυτός που σήμερα έκανε μία πανάκριβη συσκευή βασισμένη στην υγεία στο μέλλον θα βοηθήσει τους πάντες μιας και οι τιμές πέφτουν και μπαίνει ο ανταγωνισμός στο παιχνίδι, οι άνθρωποι που περιγράφεις δεν ζουν στις σπηλιές (κυρίως λόγο της προόδου που κράζεις) απλώς παίρνουν με πιο αργό ρυθμό αυτά που οι υπόλοιποι μπορεί να πήραν day 1. 

Το αυτοκίνητο είναι χρήσιμο, δεν είπα να μην γίνονται καινοτομίες. Απλά αν ειχες στοιχειώδη ευφυΐα, θα καταλάβαινες ότι αυτό για το smart home είναι μια ανοησία χωρίς κανένα πραγματικό περιεχόμενο, έχει γίνει μόνο γτ οι εταιρίες ψάχνουν τρόπους να βγάλουν και άλλα κέρδη... Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη, η επιστήμη ψάχνει τρόπους για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, όχι να μας κάνει τεμπέληδες. 

Και κάτι ακόμα, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι η επιστήμη πέθανε, όσο σκληρό και αν ακούγεται, όλα γίνονται πλέον με γνώμονα το κέρδος. Επιστημονικές ανακαλύψεις υπάρχουν, αλλά ο σκοπός ( ή στόχος αν θες) είναι που διαφέρει πλέον. Και όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποιοι λαμπροί ανιδιοτελείς επιστήμονες, έχουν κάποιες πλάτες από πίσω που μόνο ανιδιοτέλεις δεν ειναι

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα συνεργασία όλων αυτών ώστε να υπάρχει μια ‘’κοινή‘’ assistant πού να μιλάει όλες τις γλώσσες της υφηλίου.(Ναι συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών 😂)

• Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, vortex365 said:

Εγώ θα ήθελα συνεργασία όλων αυτών ώστε να υπάρχει μια ‘’κοινή‘’ assistant πού να μιλάει όλες τις γλώσσες της υφηλίου.(Ναι συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών 😂)

Αντε για τα Ελληνικά να το καταλάβω, αλλά για γλώσσες που θα έχουν 3 κι ο κούκος πελάτες να κάνουν να ξοδέψουν ώρες και χρήμα? Ούτε γι' αστείο...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Dudadidos είπε

Το αυτοκίνητο είναι χρήσιμο, δεν είπα να μην γίνονται καινοτομίες. Απλά αν ειχες στοιχειώδη ευφυΐα, θα καταλάβαινες ότι αυτό για το smart home είναι μια ανοησία χωρίς κανένα πραγματικό περιεχόμενο, έχει γίνει μόνο γτ οι εταιρίες ψάχνουν τρόπους να βγάλουν και άλλα κέρδη... Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη, η επιστήμη ψάχνει τρόπους για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, όχι να μας κάνει τεμπέληδες. 

Και κάτι ακόμα, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι η επιστήμη πέθανε, όσο σκληρό και αν ακούγεται, όλα γίνονται πλέον με γνώμονα το κέρδος. Επιστημονικές ανακαλύψεις υπάρχουν, αλλά ο σκοπός ( ή στόχος αν θες) είναι που διαφέρει πλέον. Και όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποιοι λαμπροί ανιδιοτελείς επιστήμονες, έχουν κάποιες πλάτες από πίσω που μόνο ανιδιοτέλεις δεν ειναι

φίλε Dudalidos όσον αφορά την τελευταία σου παράγραφο κάνεις λάθος. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων  -ακόμα και στο παρελθόν- με γνώμονα το κέρδος γινόταν. Η ιστορία TESLA- EDISON το αποδεικνύει περίτρανα.

• Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Αντε για τα Ελληνικά να το καταλάβω, αλλά για γλώσσες που θα έχουν 3 κι ο κούκος πελάτες να κάνουν να ξοδέψουν ώρες και χρήμα? Ούτε γι' αστείο...

Οτι εμείς στην Ελλάδα δεν είμαστε 3 και ο κούκος. 11 εκ. πληθυσμός και πόσοι απο αυτους χρησιμοποιούν assistants? Κάποιος μπορεί να επιχειρηματολογήσει λέγοντας οτι δεν χρησιμοποιούν γιατι δεν έχει Ελληνικά αλλα και πάλι το ποσοστό θα ειναι αρκετά χαμηλό.

27 λεπτά πριν, Dudadidos είπε

Πάντα γίνονταν ολα με γνώμονα το κέρδος με μικρές εξαιρέσεις που το έκαναν λόγω περιέργειας, καύλας, πέκας ή οτι άλλο θες.. Ακόμη και αυτοι που δεν ξεκινούν με γνώμονα το κέρδος όταν πιάσουν την καλή αλλάζουν, και καλά κάνουν.

Το οτι εσυ δεν μπορείς να βρεις πρακτικές εφαρμογές ή εχεις ενα Χ τρόπο ζωής που δεν σου χρειάζονται δεν σημαίνει οτι είναι όλοι έτσι. Παραδειγματα πολλα που μπορουν να βελτιωσουν την ζωη σου 

• Like 1
Δημοσ.

Κοινό πρότυπο θα έχουν. Κάτι σαν το type C . Όχι κοινό προϊόν. Ο καθένας μόνος του.  

Δε πιστεύω πως έχει μέλλον αυτή η τάση. Απλά η γνώμη μου 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, miltoskat είπε

1890

Συμφωνώ απόλυτα. Το βλέπω με την αγορά εργασίας, που όταν λέω σε κάποιον ότι ψάχνω το τάδε πράγμα για να ανέβω σε μισθό και να κάνω ένα βήμα μπροστά όσον αφορά την εξέλιξή μου, μου απαντά έλα μωρέ μια χαρά είσαι, παίρνεις Χ χρήματα, εγώ παίρνω τα μισά, τι θες και ασχολείσαι, κάνε το σταυρό σου που έχεις δουλειά.

Καλά να κάνουμε το σταυρό μας που είμαστε καλά και έχουμε να φάμε, αλλά αυτό δεν μας πάει πουθενά, μια ζωή θα είμαστε στο βάλτο. Έτσι βγήκαμε από τις σπηλιές, το έχουμε στη φύση μας.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ξέρουν πριν από σας για σας... :-)

Και δεν γίνομαι συνδρομητής κατ' ευθείαν στην NSA;

Επεξ/σία από Regulus
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dudadidos είπε

Στοιχειώδη ευφυΐα, μάλιστα, μαζί με την "κοινή λογική" οι 2 πιο πολυχρησιμοποιημένες εκφράσεις για να παριστάνεις ότι έχεις δίκιο χωρίς επιχειρήματα... Ποιος ορίζει τι εστί χρήσιμο? Γιατί και εγώ πολύ άνετα να σου πω ότι και εσύ είσαι τεμπέλης που δεν χρησιμοποιείς μόνο τα πόδια σου για να μετακινηθείς οπουδήποτε. Θα μου πεις γλιτώνω χρόνο, πανέμορφα, και εγώ το ίδιο κάνω έχοντας ένα "έξυπνο σπίτι" το οποίο διαχειρίζεται μόνο του τα πάντα και μάλιστα σύμφωνα με τις δικές μου προσωπικές προτιμήσεις και φροντίζοντας μάλιστα να εξοικονομήσει από όπου μπορεί όπως πχ ρεύμα/νερό/θέρμανη κτλπ, ώστε εγώ να έχω περισσότερο χρόνο να περάσω με την οικογένειά μου, τους φίλους μου ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο παρά επαναλαμβανόμενες αγγαρείες που στην τελική δεν χρειάζεται να κάνω. Καλοδεχούμενη η κριτική αλλά να έχει και κάποιο νόημα.

Τώρα στο η επιστήμη πέθανε, όχι ζει και βασιλεύει και συνεχίζει με πιο γρήγορους ρυθμούς από ποτέ! Πραγματικά για να αναφέρω εδώ όλες τις προόδους σε όλους τους κλάδους μόνο για φέτος θα μου πάρει άλλη μια χρονιά οπότε μέχρι τότε θα είναι ήδη περσινά ξινά σταφύλια. Θα συμφωνήσω απλά με τα υπόλοιπα παιδιά που είπαν ότι το κέρδος πάντα ήταν γνώμονας, είτε χρηματικό, είτε status, είτε απλά ψυχολογικής φύσεως στο στυλ είχα μια απορία για χρόνια και πλέον μου λύθηκε. Όλα κέρδος είναι απλά διαφορετικές μορφές. Πάντα κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις!

Νομίζω όμως ότι παρά-βγήκαμε off-topic οπότε καλή συνέχεια! Προσπάθησε μια στο τόσο να βλέπεις και τις χρήσιμες εφαρμογές από ότι δημιουργείται, ακόμη και αν αρχικά σου φένεται πίπα μπορεί κάπου να χρησιμεύσει! 

• Like 1
Δημοσ.

αφού δεν έχετε ιδέα τι είναι και τι μπορεί να κάνει ένα smart home ,τι σχολιάζεται απορώ.

Πολύ καλή κίνηση,δε τη περίμενα τόσο νωρίς,σίγουρα θα επιταχύνει τα πράγματα στον τομέα.

App για τα φώτα,app για το πλυντήριο,app για τον αφυγραντήρα,αν έχεις δε iOS και ψωνίζεις κατι κινέζικα smart προϊόντα, αξιοπρεπεστατα δε,καληνύχτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...