Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, elpenor είπε

Δεν έπρεπε να κάνεις τίποτα ίσως και να την έκανες brick την μητρική με το restart σου, ίσως να είχε γίνει brick χωρίς να φταις εσύ, δεν θα το μάθεις ποτέ. Αν όντως έχεις κάνει σωστά clear cmos και έχεις σιγουρευτεί ότι δεν φταίει κάποια μνήμη ή άλλη συσκευή τότε την στέλνεις πίσω και λες ότι δεν δουλεύει χωρίς λεπτομέρειες. Και εγώ είχα πάθει κάτι παρόμοιο με καινούργια μητρική που μου φάνηκε ότι κόλλησε πάνω στο bios update αλλά συγκράτησα το χέρι μου και σκέφτηκα ότι αν ακουμπήσω οτιδήποτε μετά πάει η μητρική και την άφησα λίγο ακόμα και στο τέλος προχώρησε μόνη της.

Το clean έχει γίνει σωστά 10 φορες + ! και από mobile και από μπαταρία ! Αρα θα κάνω ένα τηλεφώνημα στο you την δευτερα να με καθοδηγήσει. Να πω ότι το σύστημα δεν μου τρέχει καθόλου και να τους το στείλω πακέτο η να πω ότι δοκίμασα τα αλλα part σε άλλη μητρική και ήταν ok ? Υπάρχει τρόπος για να δουν αν (μπήκε χερι) και να φάμε άκυρο ?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσυ κανε τον ανιδεο. Πες τους οτι εκει που δουλευε και ολα ηταν μια χαρα, ξαφνικα την επομενη μερα δεν ανοιγε.

Το sudden death συμβαινει, οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Και μαλλον απο την αρχη ειχες προβληματικη μητρικη, η οποια με την πρωτη ευκαιρια παρεδωσε πνευμα.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Εσυ κανε τον ανιδεο. Πες τους οτι εκει που δουλευε και ολα ηταν μια χαρα, ξαφνικα την επομενη μερα δεν ανοιγε.

Το sudden death συμβαινει, οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Και μαλλον απο την αρχη ειχες προβληματικη μητρικη, η οποια με την πρωτη ευκαιρια παρεδωσε πνευμα.

Ωραία ξεκινάμε έτσι την δευτερα και ενημερώνω πως θα πάει το θέμα. Ερώτηση με Clip EEPROM BIOS Writer,υπήρχε πιθανότητα να τα ξανά "περνούσα" η να ξεμπλόκαρα τα bios ?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, EmmanouilT είπε

Ωραία ξεκινάμε έτσι την δευτερα και ενημερώνω πως θα πάει το θέμα. Ερώτηση με Clip EEPROM BIOS Writer,υπήρχε πιθανότητα να τα ξανά "περνούσα" η να ξεμπλόκαρα τα bios ?

Άλλες εποχές που τα bios τσιπάκια ήταν socketed....
Εκτός αν έχεις τον ανάλογο εξοπλισμό και εμπειρία για desoldering/soldering

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jumpmaster είπε

Άλλες εποχές που τα bios τσιπάκια ήταν socketed....
Εκτός αν έχεις τον ανάλογο εξοπλισμό και εμπειρία για desoldering/soldering

Έλεγα να το διάβαζα πάνω στην πλακέτα. Να το βγάλω μπορώ. Το θέμα είναι στο διάβασμα. Στο μαγαζί που δουλεύω υπάρχει εξοπλισμός για να διαβάσουμε τα chip των εγκεφάλων από αυτοκίνητα. Απλά εκεί πάμε βάση το τι γραφει το chipaki πάνω. Στον προκειμενη περίπτωση αυτό που φοράει η μητρική δεν γραφει απόλυτος τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχει και το γνωστο μανταλακι για προγραμματισμο BIOS, αλλα δεν ξερω αν θα δουλευε.

Το καλυτερο ειναι να πει οτι εκει που δουλευαν ολα καλα, περασε updates, drivers κλπ., επεξε και παιχνιδια, ξαφνικα παπαλα.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ.

Το ξανακοίταζα την ώρα που απάντησες. Βλέπω υπάρχουν προγραμματιστές με δαγκάνα που πιάνουν στο τσιπάκι χωρίς να το αφαιρέσεις (έχω μείνει πίσω...)

Εφόσον έχεις τέτοιο, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Αλλά αν είναι να το παραγγείλεις από κίνα και να κάνει 2-3 εβδομάδες να έρθει.... σε μια εβδομάδα θα έχεις κάνει RMA και θα έχεις καινούρια μητρική στα χέρια σου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jumpmaster είπε

Το ξανακοίταζα την ώρα που απάντησες. Βλέπω υπάρχουν προγραμματιστές με δαγκάνα που πιάνουν στο τσιπάκι χωρίς να το αφαιρέσεις (έχω μείνει πίσω...)

Εφόσον έχεις τέτοιο, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Αλλά αν είναι να το παραγγείλεις από κίνα και να κάνει 2-3 εβδομάδες να έρθει.... σε μια εβδομάδα θα έχεις κάνει RMA και θα έχεις καινούρια μητρική στα χέρια σου.

Μιλάω για την εσχατη λύση που μου πουν "φιλε δεν γίνετε κάτι". Εννοείτε ότι θα προσπαθήσω να πάω με DOA

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό δεν σήκωνε την κάρτα και εσείς κάνατε brick το mobo...Ελπίζω να γίνεται RMA.

Θυμάμαι ανέκαθεν η gigabyte δούλευε το dual bios ακόμα και σε budget μοντέλα. Βλέπω το σταμάτησε,κρίμα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Το τροφοδοτικό δεν σήκωνε την κάρτα και εσείς κάνατε brick το mobo...Ελπίζω να γίνεται RMA.

Θυμάμαι ανέκαθεν η gigabyte δούλευε το dual bios ακόμα και σε budget μοντέλα. Βλέπω το σταμάτησε,κρίμα.

Να μην σήκωνε την EN9500GT/DI/1GD2/V2 (την κάρτα που είχε από το προηγούμενο build) να μην σήκωνε ούτε την 210-1GD3-L ?! 360 πάνω κάτω κατανάλωση έβγαζε όλο το build και με την gpu. + Ότι με την μια gpu μου έδινε ένα beep και άναβε ποντίκι πληκτρολόγιο με την άλλη δεν έκανε τίποτα. Έβαλα και μια GTX 760 πάνω με ανταπτορες και βαρούσε beep ασταμάτητα (εδώ ναι, δεν έφτανε το ρεύμα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, EmmanouilT είπε

Να μην σήκωνε την EN9500GT/DI/1GD2/V2 (την κάρτα που είχε από το προηγούμενο build) να μην σήκωνε ούτε την 210-1GD3-L ?! 360 πάνω κάτω κατανάλωση έβγαζε όλο το build και με την gpu. + Ότι με την μια gpu μου έδινε ένα beep και άναβε ποντίκι πληκτρολόγιο με την άλλη δεν έκανε τίποτα. Έβαλα και μια GTX 760 πάνω με ανταπτορες και βαρούσε beep ασταμάτητα (εδώ ναι, δεν έφτανε το ρεύμα)

Τότε μάλλον είχε θέμα το μοβο γιατί, η 9500 ειναι 50Watt κάρτα και η άλλη 20w νομίζω. Ούτε 150watt δεν είναι όλο το σύστημα. Χλωμό να μην άντεχε το τροφοδοτικό αυτό το φορτίο.Αν είχατε και καν άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσετε πριν το bios update θα ήσασταν 1000% σίγουροι.

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ.

Πολύ περίεργο το θέμα σου, κακώς που έκανες Restart όπως αναφέρουν και οι υπόλοιποι. Από τα λίγα που έχω πάθει πάντως, δεδομένου ότι μπαίνει η κάρτα επάνω άσχετα από το αν ανάβει ή όχι, μήπως εξακολουθεί να δίνει εικόνα από την ενσωματωμένη το τσεκάρατε?? πχ στα mining rigs παίζουν κυρίως από την ενσωματωμένη κάρτα και ας έχει το μηχάνημα πάνω κάρτες... Δοκίμασε λοιπόν να ρυθμίσεις το BIOS σε ενσωματωμένη και όχι PCI-E, βάλε την κάρτα, προσπάθησε να bootαρεις με την ενσωματωμένη και ας είναι πάνω και η PCI-E και δες αν την διαβάζει.. Σε device manager ή Speccy..

Off-Topic: Πέρσι έφτιαξα ένα μηχάνημα με Gigabyte Aorus B450 Pro, Ryzen 5 2600, 2x8 μνήμες, μία GTX 980, ένα CoolerMaster 650 Bronze κλπ κλπ.. τον πρώτο μήνα το PC ήταν μια χαρά! Ξαφνικά πάω να bootαρω μια μέρα, τιιιιιποτα.. Dead. 
Ψάχνω στο net, τελικά για καλή μου τύχη η συγκεκριμένη είχε Dual Bios.. με τα πολλά για να μπει όμως Dual Bios ήθελε τάμα.. στα καλά καθούμενα βραχυκύκλωσε και κάηκε άνευ λόγου και αιτίας το πρώτο Bios.. στο ενδιάμεσο μέχρι να αποφασίσω αν θα την πάω πίσω, μίλησα μέσω ticket με το Support της Gigabyte, τους εξήγησα ακριβώς τι μου έκανε η μητρική, μου απάντησαν ότι όντως δεν είναι λογικό. Έτσι πήγα από το κατάστημα με εκτυπωμένη την απάντηση από την Gigabyte στο χέρι. Φυσικά την πήραν για να την στείλουν στο Service να την δουν, και σε 2 μέρες είχα ήδη απάντηση από το κατάστημα να περάσω να μου δώσουν την ίδια αλλά καινούργια. Η απάντηση από το Service του καταστήματος ήταν ότι επειδή είχα δώσει μαζί με την μητρική την συνομιλία, δεν μπήκαν καν στον κόπο να την τσεκάρουν, έβαλαν ρεύμα, είδαν ότι ή μητρική έτρωγε boot loop στα error codes και επιτόπου έδωσαν εντολή για αλλαγή. Σου προτείνω το ίδιο ακριβώς, Μπες στο Gigabyte Support, άνοιξε ένα ticket, περιέγραψε ακριβώς τι σου κάνει, και μόλις σου απαντήσουν εκτύπωσε το και πήγαινε την μητρική πίσω με την απάντηση από το support μαζί σου = Εγγυημένη αντικατάσταση!

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί η Gigabyte να μην έχει πλέον dual bios, όμως το έχει με άλλον τρόπο: το άσπρο USB port. Βάλε μία gpu που την αντέχει το τροφοδοτικό, βυσμάτωσε το bios flash usb στην ΑΣΠΡΗ πόρτα, και ακολούθησε τα βήματα που δίνει στην διαδικασία 2 το προηγούμενο βίντεο. ΜΗΝ κάνεις reboot για κανέναν λόγο. Μόλις τελειώσει η εγγραφή θα σταματήσει να αναβοσβήνει το led, θα μείνει μόνιμα on κόκκινο, και θα κάνει reboot από μόνο του.

Ετσι γίνεται το de-bricking στις νέες gigabyte.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Extinction είπε

Πολύ περίεργο το θέμα σου, κακώς που έκανες Restart όπως αναφέρουν και οι υπόλοιποι. Από τα λίγα που έχω πάθει πάντως, δεδομένου ότι μπαίνει η κάρτα επάνω άσχετα από το αν ανάβει ή όχι, μήπως εξακολουθεί να δίνει εικόνα από την ενσωματωμένη το τσεκάρατε?? πχ στα mining rigs παίζουν κυρίως από την ενσωματωμένη κάρτα και ας έχει το μηχάνημα πάνω κάρτες... Δοκίμασε λοιπόν να ρυθμίσεις το BIOS σε ενσωματωμένη και όχι PCI-E, βάλε την κάρτα, προσπάθησε να bootαρεις με την ενσωματωμένη και ας είναι πάνω και η PCI-E και δες αν την διαβάζει.. Σε device manager ή Speccy..

Οποτε είχα gpu πάνω δεν έδινε σήμα ούτε on board ούτε gpu. Όταν έβγαζα την γραφικών από πάνω έμπαινε κανονικά με onboard.

1 ώρα πριν, snbblp είπε

Μπορεί η Gigabyte να μην έχει πλέον dual bios, όμως το έχει με άλλον τρόπο: το άσπρο USB port. Βάλε μία gpu που την αντέχει το τροφοδοτικό, βυσμάτωσε το bios flash usb στην ΑΣΠΡΗ πόρτα, και ακολούθησε τα βήματα που δίνει στην διαδικασία 2 το προηγούμενο βίντεο. ΜΗΝ κάνεις reboot για κανέναν λόγο. Μόλις τελειώσει η εγγραφή θα σταματήσει να αναβοσβήνει το led, θα μείνει μόνιμα on κόκκινο, και θα κάνει reboot από μόνο του.

Ετσι γίνεται το de-bricking στις νέες gigabyte.

Στην περίπτωση μου που δεν έχω άσπρη θήρα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...