elias1994 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα Αγόρασα προχθές μια μητρική msi b450 tomahawk max με ενα ryzen 5 3600. Σύνδεσα όλα τα καλώδια και όλα οκ ώσπου κάποια στιγμή καταλάθος ακούμπησα μεταλλικό και μητρική και ένας στιγμιαίος σπινθήρας στο σημείο πάνω από το πινάκι του cpu fan και σταμάτησε να δουλεύει ο ανεμιστήρας της ψύκτρας. Το συνδέω σε άλλο πινάκι που γράφει pump fan και γυρίζει κανονικά. Μίλησα με ένα τεχνικό και μου είπε να δω κάποια ρύθμιση στο bios μήπως έγινε κάτι αλλιώς θα έχω πεθάνει κάτι και να βολευτώ καλύτερα με άλλη θέση στην μητρική. Στο bios είδα 3 επιλογές για το fan. PWM DC AUTO. επιλογή είχε στο auto. Έβαλα dc και δεν γύριζε πάλι. Έβαλα pwm και άρχισε να γυρίζει κανονικά χωρίς θέμα. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να έχω κάνει στην μητρική τελικά και το κάνει αυτό και αν θα έχω θέμα αν το έχω στο pwm ή αν το βάλω στην θέση για pump fan? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Sheogorath Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Στις 19/12/2019 στις 8:10 ΜΜ, elias1994 είπε Καλησπέρα Αγόρασα προχθές μια μητρική msi b450 tomahawk max με ενα ryzen 5 3600. Σύνδεσα όλα τα καλώδια και όλα οκ ώσπου κάποια στιγμή καταλάθος ακούμπησα μεταλλικό και μητρική και ένας στιγμιαίος σπινθήρας στο σημείο πάνω από το πινάκι του cpu fan και σταμάτησε να δουλεύει ο ανεμιστήρας της ψύκτρας. Το συνδέω σε άλλο πινάκι που γράφει pump fan και γυρίζει κανονικά. Μίλησα με ένα τεχνικό και μου είπε να δω κάποια ρύθμιση στο bios μήπως έγινε κάτι αλλιώς θα έχω πεθάνει κάτι και να βολευτώ καλύτερα με άλλη θέση στην μητρική. Στο bios είδα 3 επιλογές για το fan. PWM DC AUTO. επιλογή είχε στο auto. Έβαλα dc και δεν γύριζε πάλι. Έβαλα pwm και άρχισε να γυρίζει κανονικά χωρίς θέμα. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να έχω κάνει στην μητρική τελικά και το κάνει αυτό και αν θα έχω θέμα αν το έχω στο pwm ή αν το βάλω στην θέση για pump fan? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Καλημέρα, βάλε το pwm, καλύτερα θα είναι.
ilos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ έχω απορία πως βραχυκύκλωσες τα cpu fan header pins πάντως.😁 Πήγες να το βγάλεις με κανένα κατσαβίδι την ώρα που δούλευε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα