Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδια, ηθελα λιγο απ τον χρονο σας οποιος μπορει.

O υπολογιστης μου (Δεκεμβριος του 2008 η 2009 δεν θυμαμε ακριβως) αρχισε να χαλαει.
Απο τοτε μεχρι τωρα του αλλαξα μονο καρτα γραφικων, ραμ, σκληρους δισκους και 2 η 3 τροφοδοτικα.
Τωρα (εδω και 1 χρονο) εχω προβλημα με καμμενα σλοτ.

Αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι οτι καθε λιγο κολλαει το ποντικι για 1-2 δευτερολεπτα, σε αυτο (αν καταλαβα καλα) πρεπει να φταιει το τροφοδοτικο (απ το 2014) μιας και σημερα καταλαβα οτι μυριζει λιγο, και αυτος ειναι ο λογος που αποφασισα αν ολα πανε καλα να παρω οτι χρειαζεται ενας καινουργιος υπολογιστης και να βρω καποιον στην περιοχη μου να παω να μου το στησει για να προλαβω πριν τα παιξει τελειως.

Το ποσο που διαθετο ειναι μεχρι 1400€. Οσο φτασει στο συνολο μιας και θα κοιταξω να το παρω με δοσεις.

Οι προτιμησεις μου:
Καρτα γραφικων: Nvidia
Επεξεργαστης: Intel Core i7
Μητρικη: εσεις θα μου πειτε, δεν ξερω.
Τροφοδοτικο: εσεις θα μου πειτε, δεν ξερω αλλα θελω να ειναι δυνατο.
ΡΑΜ: Νομιζω μου φτανουν 8gb αρκει να μπορω να προσθεσω και αλλο αν χρειαστει στο μελλον.
Κουτι: ας δωσουμε και εδω κατι παραπανω να ειναι λιγο εμφανισιμο και οσο γινεται διαφανο. :P
Πληκτρολογιο: usb.
Ποντικι: usb.
SSD: αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να βαλω εναν SSD 500gb για Windows10 και εναν δευτερο SSD 250gb για Linux. οποτε παμε για 2 SSD.

Windows 10 Pro 64bit: Θελω να αγορασω γνησια για να μην μπλεξω με κλειδια. (αυτα θα ειναι εξω απ το ποσο των 1400€ αν ειναι να μας κανει χαλαστρα).

Χρηση: Δεν θελω παιχνιδια, μονο χρηση ιντερνετ, youtube, μουσικη, ταινιες και φυσικα να τρεχω κανενα προγραμμα αν χρειαστει να ειναι βαρυ.

Θα το πω... υπαρχει η δυνατοτητα επειδη δεν θελω να φορτωνω και τους 2 δισκους μαζι, να μπορω να ελεγχω με ενα διακοπτη εξω απ το κουτι ποιον δισκο να ξεκινησω π.χ Windows η Linux, ωστε να μην ειναι μαζι και οι 2 δισκοι συνδεδεμενοι;

Δεν ξερω τι αλλο χρειαζεται ενας υπολογιστης μιας και ειμαι ασχετος, εννοω για ψυκτρα ανεμιστηρακια κτλ, δεν γνωριζω δηλαδη αν την ψυκτρα την εχει ο επεξεργατης.

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fearless είπε

O υπολογιστης μου (Δεκεμβριος του 2008 η 2009 δεν θυμαμε ακριβως) αρχισε να χαλαει.
Απο τοτε μεχρι τωρα του αλλαξα μονο καρτα γραφικων, ραμ, σκληρους δισκους και 2 η 3 τροφοδοτικα.

Αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι οτι καθε λιγο κολλαει το ποντικι για 1-2 δευτερολεπτα, σε αυτο (αν καταλαβα καλα) πρεπει να φταιει το τροφοδοτικο (απ το 2014) μιας και σημερα καταλαβα οτι μυριζει λιγο, και αυτος ειναι ο λογος που αποφασισα αν ολα πανε καλα να παρω οτι χρειαζεται ενας καινουργιος υπολογιστης και να βρω καποιον στην περιοχη μου να παω να μου το στησει για να προλαβω πριν τα παιξει τελειως.

Το ποσο που διαθετο ειναι μεχρι 1400€. Οσο φτασει στο συνολο μιας και θα κοιταξω να το παρω με δοσεις.

Οι προτιμησεις μου:
ΡΑΜ: Νομιζω μου φτανουν 8gb αρκει να μπορω να προσθεσω και αλλο αν χρειαστει στο μελλον.
Κουτι: ας δωσουμε και εδω κατι παραπανω να ειναι λιγο εμφανισιμο και οσο γινεται διαφανο. :P
SSD: αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να βαλω εναν SSD 500gb για Windows10 και εναν δευτερο SSD 250gb για Linux. οποτε παμε για 2 SSD.

Windows 10 Pro 64bit: Θελω να αγορασω γνησια για να μην μπλεξω με κλειδια. (αυτα θα ειναι εξω απ το ποσο των 1400€ αν ειναι να μας κανει χαλαστρα).

Θα το πω... υπαρχει η δυνατοτητα επειδη δεν θελω να φορτωνω και τους 2 δισκους μαζι, να μπορω να ελεγχω με ενα διακοπτη εξω απ το κουτι ποιον δισκο να ξεκινησω π.χ Windows η Linux, ωστε να μην ειναι μαζι και οι 2 δισκοι συνδεδεμενοι;

Δεν ξερω τι αλλο χρειαζεται ενας υπολογιστης μιας και ειμαι ασχετος, εννοω για ψυκτρα ανεμιστηρακια κτλ, δεν γνωριζω δηλαδη αν την ψυκτρα την εχει ο επεξεργατης.

α) Οθόνη έχεις ? Αν ναι ποια ?  

β) Τα γράφεις αναλυτικά και ωραία, αλλά δεν αναφέρεις το σημαντικότερο: Τι χρήση κάνεις με τον υπολογιστή?

γ) Αυτή τη περίοδο να κοιτάζεις μόνο intel και nvidia δεν είαι της ''μόδας''  

• Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβώς εννοείς να ''μπλέξεις'' με κλειδιά?

Αν σε τρώει η τσέπη σου τα αγοράζεις από μαγαζί, αν δεν σε τρώει τα αγοράζεις από κλειδάδικο και ρίχνεις τα υπόλοιπα στο budget.

Αν σε ενδιαφέρει η αγορά μτχ κοιτάς για 8700Κ (αν βρεις) κάτω από 300.

Οι καινούριοι i7 έχουν πολύ κακό value, ειδικά αν δεν κυνηγάς fps στα 1080p.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Οθόνη έχεις

Ναι, θα την κραταω για αρκετα χρονια ακομη. Εχω την ''Dell U2713HM''

27 λεπτά πριν, leros2004 είπε

δεν αναφέρεις το σημαντικότερο: Τι χρήση κάνεις με τον υπολογιστή?

χαχα ε ναι ρε... τωρα γυρισα σπιτι και σκεφτομουν αυτο στον δρομο.

ΟΧΙ δεν θελω παιχνιδια, μονο χρηση ιντερνετ, youtube, μουσικη, ταινιες και φυσικα να τρεχω κανενα προγραμμα αν χρειαστει και ειναι λιγο βαρυ.

27 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Αυτή τη περίοδο να κοιτάζεις μόνο intel και nvidia δεν είαι της ''μόδας''

Ωραια, ετσι και αλλιως δεν το εχω με το hardware καθολου

17 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Αν σε τρώει η τσέπη σου τα αγοράζεις από μαγαζί, αν δεν σε τρώει τα αγοράζεις από κλειδάδικο και ρίχνεις τα υπόλοιπα στο budget.

Φυσικα και δεν με τρωει, οταν με το καλο γινει η παραγγελια θα κοιταξω για κλειδι αν ειναι

19 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Οι καινούριοι i7 έχουν πολύ κακό value, ειδικά αν δεν κυνηγάς fps στα 1080p.

Δεν γνωριζω, παντως πρεπει να παρουμε κατι δυνατο αν μας περνει

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, fearless είπε

Οι προτιμησεις μου:

καλησπέρα. Τσέκαρε εδώ, αφού θες με δόσεις και είναι και συναμορμολογημένος  στα 1000 ευρώ

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_dell-inspiron-3671-intel-core-i7-9700-8gb-256gb-ssd-1tb-hdd-geforce-gtx1650-4gb-1228142.html?rbtc=skz|pf|[1228142]||p|skz_product_feed|&sku=1228142&_§ja=tsid:48889&lkws_10719=5dfba9e7-5d70-3d34-8ac1-da0f2e15ded8

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Fredman είπε

καλησπέρα. Τσέκαρε εδώ, αφού θες με δόσεις και είναι και συναμορμολογημένος  στα 1000 ευρώ

Ευχαριστω πολυ, βασικα ευχαριστω σε ολους για την γρηγορη ανταποκριση, πολυ καλο φαινεται για τα μετρα μου, αν και δεν βλεπω να αναφερει το τροφοδοτικο.

Εχει ομως και καποια χαρακτηριστικα που δεν μου αρεσουν, οπως ο ενας δισκος που ειναι hdd, τα Windows που ειναι Home, και δεν θελω να εχει λειτουργικο αλλα να το βαλω εγω, δηλαδη η γνησια Windows 10 Pro η να τα κατεβασω να τα εγκαταστησω και αν δεν προλαβω αμεσως να βαλω κλειδι, να το βαλω αργοτερα.

Θελω διαφανο κουτι εστω απ την μια πλευρα, και θελω λιγο καλυτερη καρτα γραφικων και ας μην παιζω παιχνιδια.

Επισης δεν βλεπω και την μητρικη του.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Nikosmile είπε

+1

Ότι σου προτείνει ο φίλος είναι πολύ καλό για την χρήση που εσύ θες. 

Δημοσ.

Όχι σε όλα. Σύστημα με 3400G ή κάποιον i5/i7 non K πρέπει να στηθεί για τον φίλο μας με Gold τροφοδοτικό (ίσως το RM550x) και Β450 / Η370 (;) δε θυμάμαι ποιες μητρικές είναι μετά τις Ζ3Χ0. Και με τους SSD όπως τους ζήτησε. 

Θελουμε on board γραφικα και όχι κάρτα γραφικών ξεχωριστή. Επειδή δίνει 1400€ μπατζετ ο κύριος επειδή δεν εχει επαφή με hardware δε σημαίνει ότι πρέπει να το εξαντλήσουμε όλο! Logitech περιφερειακά γραφείου και είναι έτοιμος. 

Η άνεση του μπατζετ απλά του δίνει δυνατότητα να κάνει τρελές στις RAM και στους SSD. Ή ακόμη και να αγοράσει από κατάστημα που συναρμολογεί. Τίποτα παραπάνω.

Αν με το ζόρι θέλει GPU, 1660 Super ή 5700. 

Δημοσ.

Εννοειτε οτι θελω GPU, CPU, ραμ και κυριος καλο τροφοδοτικο. Οταν τρεχεις αυτα τα  Windows 10 στις μερες μας, ο υπολογιστης σου πρεπει να ειναι ετοιμοπολεμος για τυχον ανεβασμα θερμοκρασιας η κολλημα απο κανενα προγραμμα, κανενα ιο κτλ, κτλ.

Δημοσ.

Eγω νομιζω οτι θα μου χρειαστει. Ενα 80% ειμαι dual boot με fedora gnome συνηθως, απλα που και που βαριεμαι linux και αφηνω ολοκληρο τον μοναδικο μου δισκο σε Windows.

Και αν τελικα παρω 2 SSD θα εχω μονιμα εγκατεστημενο και linux.

Δημοσ.

Επειδή είπες ότι δεν θα κάνεις συναρμολόγηση, τσέκαρε και αυτό το i5 σύστημα , που έχει καλή mobo και καρτα γραφικών στα 1279 με 500άρι ssd. Τροφοδοτικό αναφέρει 735w 80PLUS bRONZE. Μπορείς να το customαρεις όπως θες, απ, ότι κατάλαβα στο πλαισιο για τα windows, άλλο επεξεργαστή κτλπ

https://www.plaisio.gr/catalog?location=mpt%3dcore+i5%3bproduct%3d3311651%3bpage%3d2%3bsearchtext%3ddesktop

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Fredman είπε

Επειδή είπες ότι δεν θα κάνεις συναρμολόγηση, τσέκαρε και αυτό το i5 σύστημα , που έχει καλή mobo και καρτα γραφικών στα 1279 με 500άρι ssd. Τροφοδοτικό αναφέρει 735w 80PLUS bRONZE. Μπορείς να το customαρεις όπως θες, απ, ότι κατάλαβα στο πλαισιο για τα windows, άλλο επεξεργαστή κτλπ

https://www.plaisio.gr/catalog?location=mpt%3dcore+i5%3bproduct%3d3311651%3bpage%3d2%3bsearchtext%3ddesktop

ΜΑΚΡΙΑ. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...