Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα φορουμιτες,

ειμαι φοιτητης 4ο ετης με αρκετες ανησυχιες για το μελλον

μετα πο κατι σεμιναρια που παρακολουθησα και απο το αγχος του τι θα κανω σε λιγο που τελειωνω, επεξεργαζομαι μια ιδεα στο μυαλο μου αρκετο καιρο και το πηρα αποφαση να την υλοποιησω

η ερωητηση η βασικη ειναι αν υπαρχει καποιο ατομο που να εχει ασχοληθει με το να τρεξει μια αφαρμογη η οποια στη συνεχεια να αποφερει κερδος

το κερδος το αναφερω γιατι τωρα που το ψαχνω μου φαινεται πωςε αλλη χαρτουρα θα θελει κατι το οποιο πουλαει μια υπηρεσια- προιον απο ενα παιχνιδι πχ που κυκλοφορησε καποιος ετσι φρεε

η εφαρμογη που εχω σκεφτει εχει να κανει με γυμανστικη, γυμανστηρια, personal trainers και γενικα οπως το εχψ στησει το μυαλο μου θα λυνει τα χερια σ επολυ κοσμο

εχω αρχησει να το συζηταω με τους γυρω μου και βλεπω οτι τους ακουγεται αρκετα ενδιαφερον, και θελω να ψαχτω και με ατομα του χωρου να φω τι αποψη εχουν

οποτε...αν καποιος ειναι του χωρου και τον ενδιαφερει μια συζητηση πολυ ευχαριστως

αν καποιος εχει παρομοιες ανησυχιες και εμπειρια απο κατι παρομοιο επισης θα ημοθνα ανοιχτος σε μια συζητηση,

εχω ξεκινησει να ψαχνομαι στο πως μπορω να το προωθησω και αρχικα σκεφτομαι να στησωω ενα πλανο και μια σελιδα για email marketing που να δειχνει το

που θελω να φτασει αυτο ετσι ωστε να δω αν υπαρχει ενδιαφερον απο τον κοσμο, και να αρχισω να στελνω μειλ γενιακ σε γυμανστηρια περσοναλ και ολα τυα σχετικα και ποτε δεν ξερεις τι θα βγει

απο προγρμματισμο δεν εχω ιδεα, νομιζω ομως οτι δεν πρεπει να με αγχωνει αποτι εχω δει το φτιαξειες ενα app ειναι ευκολο με την εννοια οτι υπαρχουν εφαρμογες που το κανουν ευκολα

η στη τελικη πας σε καπιον ημμυτζη και το φτιαχνεις ή καθεσαι και μαθαινεις την γλωσσα προγραμαμτισμου που θες να βασιστει( αυτο κανω και για προσωπικη γνωση)

αν καποιος εχει γνωση με τι χαρτουρα χρειαζεται και νομικα θεματα θα βοηθησει πολυ και τεχνικα θεματα προγραμματισμου αν εχει να προτεινει καποιος κατι η αν καποιος εχει παρομοιες ανησυχιες και μπορουμε να δουμε το ιδοι πραγαμ στην ιδεα μου θα χαρω να συνεργαστουμε

ευχαριστω

Επεξ/σία από OxAman
Δημοσ.

Καλησπέρα, το πρόβλημα σου νομίζω ότι είναι πως ενώ δεν έχεις χτισει καλά καλά τα θεμέλια (δεν ξέρεις προγραμματισμό, δεν έχεις κάποιον να τη φτιάξει) κοιτάς ήδη το ρετιρέ (κέρδη, σελίδες προώθησης, χαρτούρες, νομικά θέματα).

Το να βάλεις κάποιον να στη φτιάξει είναι μια λύση αλλά θα σου κοστίσει (πολλά), εκτός κ αν πειστεί ότι θα πετύχει πχ και σου ζητήσει το 50% απο τα μελλοντικά κέρδη.
Το να κάτσεις και να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού και να τη φτιάξεις μόνος σου είναι μια λύση αλλά πίστεψε με θα χρειαστείς πολύ χρόνο, όρεξη και υπομονή για να το πετύχεις.
Και όχι δεν είναι καθόλου εύκολο (μιλώντας πάντα για μια εφαρμογή η οποία θα κάνει πραγματάκια και ο άλλος θα την αγοράζει και όχι ενα απλό hello word)

Για τεχνικά θέματα αν εννοείς mobile app θα θες κάτι που να παιζει σε cross-platform (android-iOS), διαφορετικά αν εννοείς web app θα χρειαστείς μια γλώσσα για το back-end κομμάτι και μια για το front-end. Πολύ πιθανό το mobile app να χρειαζεται και αυτο ενα back-end κομμάτι.

Εν ολίγοις ετοίμασε το προιόν και μετά κοιτά τη χαρτουρα κτλ 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Ευχομαι να μην σε σταναχωρησω.

fithabits.gr

Δεν με στεναχώρησες και αγχώθηκα λίγο ευτυχώς!

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, OxAman είπε

απο προγρμματισμο δεν εχω ιδεα, νομιζω ομως οτι δεν πρεπει να με αγχωνει αποτι εχω δει το φτιαξειες ενα app ειναι ευκολο με την εννοια οτι υπαρχουν εφαρμογες που το κανουν ευκολα

Ουσιαστικά αυτό είναι το μόνο πράγμα που έπρεπε να σε άγχωνε. Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις να φτιάξεις εφαρμογή, ειδικά δε εφαρμογή που θα την χρεώνεις κιόλας.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, fisfirikos είπε

Ουσιαστικά αυτό είναι το μόνο πράγμα που έπρεπε να σε άγχωνε. Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις να φτιάξεις εφαρμογή, ειδικά δε εφαρμογή που θα την χρεώνεις κιόλας.

Έχω σκεφτεί ένα πλάνο πως το "λανσαρω" αρχικά χωρίς να είναι επί πληρωμή κάποια υπηρεσία, για να δω πως θα πάει και να πειραματιστω μιας και ει άι πρώτη φορά σε κάτι τέτοιο

Δημοσ.
8 ώρες πριν, OxAman είπε

Έχω σκεφτεί ένα πλάνο πως το "λανσαρω" αρχικά χωρίς να είναι επί πληρωμή κάποια υπηρεσία, για να δω πως θα πάει και να πειραματιστω μιας και ει άι πρώτη φορά σε κάτι τέτοιο

Δεν ξέρω αν κατάλαβες, αλλά σου έγραψαν παραπάνω ότι θα πρέπει να εστιάσεις στην υλοποίηση. Τα δύσκολα είναι η απόκτηση απαιτούμενης γνώσης/εμπειρίας, ο απαιτούμενος χρόνος/κόπος αφιέρωσης για την ανάπτυξη, ο απαιτούμενος χρόνος/κόπος αφιέρωσης για τη συντήρηση/επίλυση προβλημάτων/προσθήκη νέων χαρακτηριστικών που συνήθως είναι αρκετά πολ/σιος από την αρχική ανάπτυξη, και όχι όλα τα άλλα. Δεν παίζει ρόλο αν είναι δωρεάν ή επί-πληρωμή κάποια εφαρμογή/υπηρεσία, αν αυτή δεν είναι χρήσιμη ή δεν κάνει κάτι καλύτερα από αυτές που ήδη υπάρχουν (αν υπάρχουν). Αν σε κάποιον είναι αρκετά χρήσιμη, θα πληρώσει με ευχαρίστηση για να τη χρησιμοποιεί. Ό,τι δηλαδή κάνουν(με) αρκετοί χρήστες.

Ακόμη και αν δεν υπάρχουν άλλες παρόμοιες, κάποια στιγμή θα υπάρξουν, οπότε και πάλι (αν σε ενδιαφέρει το βάθος χρόνου) θα πρέπει να παραμένει ανταγωνιστική. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις... την αναθέτεις σε κάποιον να στη φτιάξει και τελείωσες. Ακόμη και αν αποφασίσεις ότι η υπηρεσία δε λάβει ποτέ νέα χαρακτηριστικά (οπότε κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί) θα πρέπει να είσαι (ή να είναι αυτός που θα αναλάβει) από πάνω έτσι ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει (που θα προκύψει) να επιλυθεί.

Οπότε το εύκολο δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι/υποθέτεις ότι είναι, αλλά το πιο δύσκολο (και με διαφορά). Ξεκίνα από την υλοποίηση, εστίασε στην υλοποίηση. Καλή τύχη.

Δημοσ.

Μην το κάνεις. :)

Πραγματικά δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις καν, δεν βλέπεις ότι οι γνώσεις που σου λείπουν είναι όλο το θέμα στο να κάνεις την εφαρμογή από το μηδέν και μάλιστα θεωρείς δεδομένο ότι θα υλοποιηθεί κάπως και εστιάζεις στο πώς θα κάνεις marketing. 

Έχεις δύο δρόμους: Μάθε προγραμματισμό, μάθε να φτιάχνεις εφαρμογές Android και iOS και μάθε να τις υποστηρίζεις, να είναι γρήγορες και ασφαλείς, να μην έχουν σοβαρά bugs και να έχουν καλό ux ή πλήρωσε μια ομάδα developers για να σου την φτιάξουν. Αυτό το "έχω μια ιδέα" είναι σαν να λες "δεν έχω τίποτα" όταν δεν ξέρεις και δεν μπορείς να την βγάλεις έξω, επειδή η ιδέα σου μπορεί να είναι να πας στο φεγγάρι με ένα ποδήλατο, θα ήταν cool, δεν γίνεται όμως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο καν το βήμα βήμα,πιάσε μια δουλειά ως αντροιντ ντεβ να δεις πως λειτουργεί η μπιζνα αρχικά,γιατί η παράγωγη από το χόμπι σπίτι μου απέχει πολύ. μάζεψε εμπειρία μίλησε με συγκεκριμένα άτομα και μετά προχωρώντας..

Επεξ/σία από MitsarasAth
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε

αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο καν το βήμα βήμα,πιάσε μια δουλειά ως αντροιντ ντεβ να δεις πως λειτουργεί η μπιζνα αρχικά,γιατί η παράγωγη από το χόμπι σπίτι μου απέχει πολύ. μάζεψε εμπειρία μίλησε με συγκεκριμένα άτομα και μετά προχωρώντας..

Εδώ λέει δεν έχει ιδέα από προγραμματισμό

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Εδώ λέει δεν έχει ιδέα από προγραμματισμό

τοτε το πρωτο βημα να δει κανα τουτοριλα και μετα να παει να ψαξει για δουλεια 😂😂

Δημοσ.

Αφενώς είμαι ΦΟΥΛ υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά και των "ανησυχιών" της νεαρής ηλικίας, και το προτιμάω 100 φορές απ'το να τους βλέπω αποχαυνωμένους πάνω από ένα κινητό να πατάνε like σε "influencers" της κακιάς ώρας. 

Απ'την άλλη, όντας στον χώρο του digital απ'το 2006 έχω κάνει πάνω από 15 άσκοπα ραντεβού με όλα τα ηλικιακά group και ακαδημαϊκά backgrounds με ακριβώς αντίστοιχες περιπτώσεις "έχω μία ιδέα" το οποίο 9 στις 10 φορές συνοδεύεται από ένα "αλλά δεν μπορώ να στην πω ακριβώς γιατί φοβάμαι μη μου την πάρεις και το κάνεις εσύ". Κάπου εκεί συνήθως σταματάει η συζήτηση και απλά απολαμβάνω ένα χαλαρό καφεδάκι (είτε είμαι στο γραφείο είτε έξω σε καφετέρια). 

Στις 19/12/2019 στις 2:59 ΜΜ, OxAman είπε

εχω ξεκινησει να ψαχνομαι στο πως μπορω να το προωθησω και αρχικα σκεφτομαι να στησωω ενα πλανο και μια σελιδα για email marketing που να δειχνει το που θελω να φτασει αυτο ετσι ωστε να δω αν υπαρχει ενδιαφερον απο τον κοσμο, και να αρχισω να στελνω μειλ γενιακ σε γυμανστηρια περσοναλ και ολα τυα σχετικα και ποτε δεν ξερεις τι θα βγει.

Έχεις 2 user groups.

1) Απ'την μία έχεις τους χρήστες, που θα πληρώνουν την υπηρεσία ΣΤΟ γυμναστήριο, όχι σε σένα. Αν περιμένεις να βγάλεις χρήματα από τους users απευθείας, άστο.

Πώς θα αποκτήσεις τον ΚΟΣΜΟ που θα πάει σε αυτήν την σελίδα για email marketing που λες? (φαντάζομαι εννοείς landing page, στην οποία με κάποιο τρόπο τους ζητάς να δώσουν το email τους για να ενημερωθούν για το launch)

Έχεις εικόνα του budget που χρειάζεται ένας digital marketer για να στο κάνει αυτό, τόσο για την αμοιβή του, όσο και για το spending budget?

Σελίδα/app χωρίς partners (γυμναστήρια) είναι μηδέν, συνεπώς ταυτόχρονα με το user acquisition θα πρέπει να δουλεύεις το #2: 

2) Partners δηλαδή γυμναστήρια, περσοναλάδικα, κλπ.

Χωρίς κοινό (#1) δεν μπορείς να τους πείσεις για συνεργασία. Γιατί να μπουν στη διαδικασία? Πώς θα υπογράψουν για συνεργασία, αν δεν είσαι ΗΔΗ εταιρεία, ποιός νομικός θα σου γράψει τους όρους, πόσο θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες του? 

Αυτό που έκανα bold δηλαδή "ποτέ δεν ξέρεις τί θα βγει" είναι λάθος mentality. Πρέπει να ΞΕΡΕΙΣ από πριν τί ΑΚΡΙΒΩΣ θέλεις να βγει. Αλλιώς άστο.

Στις 19/12/2019 στις 2:59 ΜΜ, OxAman είπε

η στη τελικη πας σε καπιον ημμυτζη και το φτιαχνεις ή καθεσαι και μαθαινεις την γλωσσα προγραμαμτισμου που θες να βασιστει( αυτο κανω και για προσωπικη γνωση)

Όντως δεν θα πρέπει να σε αγχώνει, αν έχεις περίπου 1.000€ - 2.000€ για το website παρόμοιο με αυτό που είδες το fithabbits ή 5.000+ αν συζητάς για app. 

Δεν ξέρω ποιός είναι ο "ημμητζής". Και δεν με ενδιαφέρει να μάθω. Το κάθεσαι να μαθαίνεις τη γλώσσα προγραμματισμού, άστο. Ή μάλλον μην το αφήσεις, ξεκίνα το και συζητάμε σε 1 μήνα που θα το έχεις παρατήσει. 

Γενικά η όλη διαδικασία δεν είναι τόσο απλή "έχω μία ιδέα". Όπως είπαν παραπάνω κιάλλοι, η ιδέα δεν λέει κάτι. Ακόμα θυμάμαι τον πατέρα μου το 1986 να μου λέει "τί ωραία ιδέα θα ήταν να υπήρχαν τηλέφωνα στα αυτοκίνητα". Ωραία ιδέα ήταν, δεν αντιλέγω. Αυτή τη στιγμή φτιάχνει χαρτιά για σύνταξη, για να παίρνει καμιά 800άρα με το ζόρι. Δε νομίζω ότι η ΙΔΕΑ του τον βοήθησε ιδιαίτερα.. Να στο πω αλλιώς, και πραγματικά σορρυ για το ύφος, έχεις ΜΟΝΟ την ιδέα και δεν έχεις τίποτα άλλο... Δυστυχώς δεν φτάνει. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεν ξέρω ποιός είναι ο "ημμητζής". Και δεν με ενδιαφέρει να μάθω. Το κάθεσαι να μαθαίνεις τη γλώσσα προγραμματισμού, άστο. Ή μάλλον μην το αφήσεις, ξεκίνα το και συζητάμε σε 1 μήνα που θα το έχεις παρατήσει. 

Ο ημμυτζής , είναι ο αποφοιτος ΗΜΜΥ. Δεν το είχα παρατηρήσει ότι το είχε γράψει, εγώ και 10K να μου έδινε για το app, νομίζω θα τα σπάγαμε από την πρώτη συνάντηση γιατί αυτός νομίζει ότι ο απόφοιτος ΗΜΜΥ είναι ικανός να φτιάξει οτιδήποτε και μάλιστα να το βγάλει και σε αγορά και ταυτόχρονα ξεχνάει όλη την υπόλοιπη αγορά και νομίζει ότι μόνο οι απόφοιτοι ΗΜΜΥ έχουν το δικαίωμα να προγραμματίζουν και να φτιάχνουν σελίδες, apps κλπ.

Spoiler

Γαμωελληνικό ημιμαθές mindset.

Επεξ/σία από Dinos_12345
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 26/12/2019 στις 5:36 ΠΜ, bahamut_zero είπε

Btw σε ποιας σχολης το 4 ετος εισαι φιλε;

Μηχανικών παραγωγής και διοίκησης

Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες τους ακόμα για τους τύπους "μην προσπαθήσεις καν"

Εγώ συμφωνώ μαζί τους δεν θα βγεί πουθενά οκ, αλλά θα έχω κάνει δύο βήματα θα δω κάτι μπορεί να οδηγήθω άλλου μετά...το μην κάνεις τίποτα είναι για τους καναπεδιαρηδες

@polaki Να σου πω τι σκέφτομαι...

Αρχικά αυτό που λες για το. Να πω την ιδέα νομίζω είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Έλληνα. Προσωπικά θα το έκανα σε κάποιον που έχει διάθεση να με ακούσει  και όχι στους τύπους που ανέφερα πιο πάνω

Αυτό που σκέφτομαι και πραγματικά το λέω χωρίς να έχω ιδέα, πείτε όσοι ξέρετε, όλες οι μεγάλες εταιρείες, κυρίως μέσω ίντερνετ, πως ξεκίνησαν ρε παιδια? Είχαν όλοι είδη μια εταιρία και πελάτες και τους πήραν στα σοβαρά? Η ψαχτηκαν, ασχολήθηκαν, έφτυσαν αίμα, αλλά επέμειναν και τα βρήκαν όλα και αναπτύχθηκαν? Πραγματικά το λέω εχωνταε ακούσει ελάχιστα πράγματα και δνε είμαι στον χώρο

Μου φαίνεται ότι πολλά που λέτε από πάνω μερικοί είναι η λογική το ποιος να τρέχει τώρα

Καλώς η κακώς δεν έχουμε τις ίδιες ανησυχίες όλοι, πολλοί θέλουμε να γίνουμε αφεντικά του εαυτού μας, λίγοι το κηνυγανε

Έτσι νομίζω όπως τα βλέπω ώντας 22 χρονών χωρίς εμπειρία σε αυτά, μπορεί να κάνω και λάθος

Γιατί αν έχω παρουσιάσω την ιδέα μου βρω λίγα άτομα που θα δουν το ίδιο πράγμα με εμένα, ο καθένας στον τομέα του με τις γνώσεις του, είτε αυτό είναι προγραμματιστής είτε κάποιος που θα κάνει το μαρκετινγκ , γιατί να μην είμαστε φιλοδοξεί και αν προχωρήσουμε

Δεν θα γίνει αύριο αλλά με επιμονή και δουλειά κάπου ίσως να φτάσει...όχι απαραίτητα για την ιδέα μου, όπως είπα ας μην βγει κάπου , θα πάρω και εμπειρία μπορεί αν σκεφτώ κάτι άλλο

Για ψάξτε το iqrate πως δημιουργήθηκε και από ποιους όλοι εσείς που λέτε μην μπεις στον κόπο...ελληνικοτατη εφαρμογή από φοιτηταριο

Όσο για το τι ακριβώς θέλω να βγει, ναι έχω ένα πλήρες πλάνο, όπως είπα δεν το δουλεύω πρόσφατα, εκεί που κολλάω κυρίως επειδή ναι δεν είμαι εταιρεία ή το όνομα μου δεν είναι κάποιο γνωστό ώστε να τραβήξει κόσμο, πως βγαίνεις προς τα έξω

Εταιρεία ξεκινάς ναι τύπου ΙΚΕ και προχωράς, το λέω με επιφύλαξη αυτό ξέρω ότι είναι ο εύκολος τρόπος χωρίς χρήματα και χώρο συγκεκριμένο

Επεξ/σία από OxAman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...