Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ για να σου δώσουν όλο το ιστορικό ή μπορείς απλά να το ζητήσεις από οποιοδήποτε ΚΤΕΟ;

Πρέπει να περάσει. Γιατί και εγώ τη πάτησα . Εμένα ήταν 3ο χέρι. Και όπως αποδείχθηκε βάσει ιστορικού είχε γυριστεί πριν 12 χρόνια από το 1ο ιδιοκτήτη που το πούλησε. 

Στο διαγνωστικό παρόλο που συνδέθηκε δεν φανηκε

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ για να σου δώσουν όλο το ιστορικό ή μπορείς απλά να το ζητήσεις από οποιοδήποτε ΚΤΕΟ;

Ότι μπορείς να το ζητήσεις είναι σίγουρο, το αν θα σε εξυπηρετήσουν όμως δεν είναι.

Όταν περνάς από έλεγχο όμως πλέον είναι υποχρεωμένοι να αναγράψουν το ιστορικό στο δελτίο ελέγχου:

kteo.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχω πουλήσει αμάξι σε μαντρά με 116.000km και το πέτυχα μετά από μήνες στα χέρια ενός παληκαριού με 80.000km... δεν είπα τίποτε φοβήθηκα μην έμπλεκα... αυτό έγινε εν έτη 2002. :(

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 20/12/2019 στις 8:44 ΜΜ, vOOz είπε

Τον καλεσα και του ειπα θα κινηθω νομικα εκτος αν θελει να τα βρουμε μεταξυ μας. Θα περιμενω μεχρι αυριο να αποφασισει. Ειπε την τρελη ατακα "να βρω το αμαξι να δω αν το εκανα εγω ή αν το εκανε αλλος". Κλαιω. 

Στην ίδια κατάστηαση (και ίσως λίγο πιο περίπλοκη) βρίσκομαι και εγώ : Αγόρασα τον Μάρτιο εισαγωγής Diesel με 100,000 χιλ. και προχθές σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο με ενημέρωσαν ότι το 2016 είχε 120.000 και το 17 βρεθηκε με 14,000 ! Έκανα χθές αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου και ο μάστορας μου τον έδωσε, λέγοντάς μου να το πάω στον μαντρά και να του τον δείξω, καθώς ήταν έτοιμος να σπάσει.

Από την στιγμή όμως που, όπως μου έιπαν, δεν είναι δυνατόν να μου δώσουν επίσημα τα στοιχεία από το σύστημά τους (λογω GDPR), πώς μπορώ να το βεβαιώσω ? Στην δική σου περίπτωση, ποιά ήταν η κατάλυξη ?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kalom1527 είπε

Στην ίδια κατάστηαση (και ίσως λίγο πιο περίπλοκη) βρίσκομαι και εγώ : Αγόρασα τον Μάρτιο εισαγωγής Diesel με 100,000 χιλ. και προχθές σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο με ενημέρωσαν ότι το 2016 είχε 120.000 και το 17 βρεθηκε με 14,000 ! Έκανα χθές αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου και ο μάστορας μου τον έδωσε, λέγοντάς μου να το πάω στον μαντρά και να του τον δείξω, καθώς ήταν έτοιμος να σπάσει.

Από την στιγμή όμως που, όπως μου έιπαν, δεν είναι δυνατόν να μου δώσουν επίσημα τα στοιχεία από το σύστημά τους (λογω GDPR), πώς μπορώ να το βεβαιώσω ? Στην δική σου περίπτωση, ποιά ήταν η κατάλυξη ?

Σαφέστατα και το έχει κάνει ο μάντρας αλλά το θέμα είναι ποιος μάντρας και πως μπορείς να το αποδείξεις εφόσον είναι εισαγωγής. Μπορεί να ισχυριστεί ότι τα χιλιόμετρα τα γύρισε αυτός που το το πούλησε και ότι είναι και αυτός θύμα. Άσε που για να είχε το 2016 120.000, το '17 14000 και εσύ να το πήρες με 100.000 σημαίνει ότι πέρασε από διάφορους μαντράδες..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, G.bar είπε

Σαφέστατα και το έχει κάνει ο μάντρας αλλά το θέμα είναι ποιος μάντρας και πως μπορείς να το αποδείξεις εφόσον είναι εισαγωγής. Μπορεί να ισχυριστεί ότι τα χιλιόμετρα τα γύρισε αυτός που το το πούλησε και ότι είναι και αυτός θύμα. Άσε που για να είχε το 2016 120.000, το '17 14000 και εσύ να το πήρες με 100.000 σημαίνει ότι πέρασε από διάφορους μαντράδες..

Σίγουρα μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει - Εγώ όμως καταλαβαίνω ότι 1)Είτε δεν ήξερε, άρα είναι υπόλογος λόγω αμέλειας, είτε 2) Γνώριζε, άρα είναι υπόλογος για την απάτη που πραγματοποιήθηκε.

Το θέμα έιναι πώς το αποδεικνύω - σήμερα έστειλα mail στην Opel, αφού πήρα πρώτα τηλέφωνο, με την άδεια του οχήματος και τους ζήτησα να μου στείλουν το ιστορικό του.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη ή παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο ή δεν παίρνεις καθόλου αλλιώς Μην γκρινιάζεις όταν παίρνεις μεταχειρισμένο και ο προηγούμενος δεν ξέρεις τι του έχει κάνει ή είναι θύμα και αυτός προηγούμενο ιδιοκτήτη γιατί μπορεί να υπάρχουν και αυτοκίνητα που έχουν αλλάξει και έναν και δυο και τρεις και τέσσερις ιδιοκτήτες οπότε Τι ψάχνετε να βρείτε πάρτε ένα αμάξι να κάνετε τη δουλειά σας ή αλλιώς με τα πόδια και λεωφορείο πιο φθηνά θα σας βγει

• Confused 2
Δημοσ.

παιδες, γυρισμενα χιλιομετρα δυστυχως υπαρχουν, ειτε απο απατεωνες μαντραδες, ειτε απο εταιρειες λιζιγκ, rent a car που γυρνανε χλμ επειδη οι τουριστες δεν θα τα επελεγαν με πολλα χλμ (ναι ισχυει)  και μετα τα παιρνουν οι μαντραδες και ουτω καθεξης...

κι εγω εχω πεσει θυμα, skoda fabia 2008 το πηρα το 13 με  50 χιλιαδες και αποδειχθηκε οτι τελικα τοτε ειχε 100... κλασσικα στο επομενο κτεο αποδειχθηκε, πληρωσα και 40 ευρω για την ρυθμιση του κοντερ. ΟΜΩΣ, τουλαχιστον το πηρα αρκετα φθηνα (μεσα στα 10 φθηνοτερα στην ελλαδα στο car.gr , για ιδια χρονολογια, specs) και μεχρι τωρα με σωστη χρηση και υντηρηση ειναι αριστο, με 250 χιλιαδες χλμ και φυσιολογικες πλεον φθορες.

Επιδη το ρισκο ειναι υπαρκτο, τουλαχιστον φροντιστε να παρετε αυτοκινητο σχετικα φτηνα, μιας και ο κινδυνος παγαποντιας σιγουρα υπαρχει. Να θυμαστε πως ενα αυτοκινητο με πολλα χλμ δεν ειναι απαραιτητα ενα κακο αυτοκινητο. Χαρακτηριστικη η δικη μου περιπτωση. Το θεμα ειναι πως αλλη τιμη εχει ενα αυτοκινητο με 200 χιλ χλμ, και αλλη ενα με 110 χιλ χλμ , κατεβασμενα.. εκει ειναι το ζουμι.

Παντως μην σας φοβιζουν τα πολλα χλμ, αν ειναι σωστη η τιμη και εχουν οδηγηθει-συντηρηθει σωστα...

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον το 90% όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο κοιτάζουν πρώτα χλμ έτσι είναι. Αν θέλει ο άλλος να το πουλήσει με τα κανονικά χλμ ούτε σε δυο χρόνια δεν θα το πουλήσει,αν όμως γυρίσει α χλμ φεύγει αμέσως...  

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, BarcodeCrew είπε

Εφόσον το 90% όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο κοιτάζουν πρώτα χλμ έτσι είναι. Αν θέλει ο άλλος να το πουλήσει με τα κανονικά χλμ ούτε σε δυο χρόνια δεν θα το πουλήσει,αν όμως γυρίσει α χλμ φεύγει αμέσως...  

Λογικό, γιατί είναι (φαινομενικά) το πιο εύκολο που μπορεί να τσεκάρει κάποιος για να υπολογίσει σε τι κατάσταση είναι.

Στην πράξη βέβαια είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις άκρη...

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα όταν με ρώταγε "υποψήφιος" πελάτης το τάδε μεταχειρισμένο πόσα χιλιόμετρα έχει του απάνταγα "πόσα θες να έχει;" Και με κοίταγε σαν χάνος..

Δεν αποφασίζουμε βάσει χιλιομέτρων άλλα την κατάσταση που βρίσκεται.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...