Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Αν τα σέρβις γίνονται και στην επίσημη αντιπροσωπεία πιθανότατα κρατούν και εκεί στοιχεία για το πόσα χιλιόμετρα είχε σε κάθε σέρβις

Καλά μην νομίζεις οτι αυτά είναι 100% σωστά. Πολλές φορές που έχω πάει σε εξουσιοδοτημένο service με ρωτάει ο υπάλληλος πόσα km έχει και γράφει ότι του πω.
Θύμαμαι χαρακτηριστικά μια φορά του είπα αντί για 75100 καταλάθος 71500 και το έγραψε κανονικά. Οπότε άθελα μου "έκρυψα" 3600 km! Φαντάσου κάποιος που το κάνει επι σκοπού...

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Τα παλιά λέει, τα πραγματικά.

Τα παλιά εννοώ του προηγούμενου ελέγχου.

Δημοσ.

Στενάχωρη κατάσταση. Κυνήγησε το.  

για να πω κ του στραβού το δίκιο Όμως καθώς πουλάω και εγώ το δικό μου Αμαξι κ έχω δει και ακούσει πολλά κουλά:

Όταν ζητάει ο ιδιώτης 5-10% παραπάνω γυρνάτε και του λέτε το βρηκα τόσο στην τάδε μάντρα...

Η απάντηση μου είναι οκ παρτε το από τη μάντρα με γυρισμένα χιλιόμετρα κ μούφα σέρβις κ μετα τρεχάτε να βγάλετε άκρη, οσο κυνική και αν ακούγεται...

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Καλο μεταχειρισμένο με λιγα χλμ. και χαμηλη τιμή δεν υπάρχει!!!!

Μπορεί να είναι δύσκολο να τα βρεις, μπορεί να σπανίζουν αλλά σίγουρα υπάρχουν.  

Ένας κύριος εδώ πουλάει 10ετιας με 63.000χλμ, εγώ πούλησα 20ετιας με 56.000χλμ και το πιο παλιό που έχω στην κατοχή μου αυτή τη στιγμή είναι 10ετιας με 12.000χλμ αυτό δεν πάει να πει ούτε ότι γυρίζουμε τα χιλιόμετρα και εμείς ούτε ότι ζητάμε απαραίτητα περισσότερα χρήματα από όσα αξίζουν.

6 λεπτά πριν, paylidis είπε

Όταν ζητάει ο ιδιώτης 5-10% παραπάνω γυρνάτε και του λέτε το βρηκα τόσο στην τάδε μάντρα...

Απολύτως σωστό.

Δημοσ.

Ισχύει ακόμα το όριο της 5ετίας για να κινηθεί κάποιος νομικά? Ξέρω ότι με τον διορθωμένο νόμο καταργήθηκε το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη των 400 ευρώ και η αφαίρεση πινακίδων.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, vOOz είπε

Παλια εδειχνε μονο τον αμεσως προηγούμενο. Τωρα δειχνει ολα τα κτεο 5ετιας αρα συγκρίνεις τα χιλιομετρα. Εμενα το 2014 ειχε 71000 και το 2015 ειχε 61000

Αυτος την ημερα που το αγορασα το περασε 2 κτεο, αρα εγω πηρα το τελευταίο κτεο στα χερια με ιδια χιλιόμετρα πριν. Δεν τα εγραφε καν πανω γιατι δεν βγηκε "λαθος"

Όντως είναι 5ετια; Αν ναι...ψιλοχαζο μου ακούγεται. Αφού περνάμε ΚΤΕΟ ανά 2 χρόνια έπρεπε να το κάνουν σε ζυγό αριθμό ετών, δηλαδή 6ετια ώστε να πιάνει 3 ελέγχους. Η 5ετια δεν έχει κανένα νόημα, είναι σαν να είναι 4ετια...2 ελέγχους θα πιάσουν.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Όντως είναι 5ετια; Αν ναι...ψιλοχαζο μου ακούγεται. Αφού περνάμε ΚΤΕΟ ανά 2 χρόνια έπρεπε να το κάνουν σε ζυγό αριθμό ετών, δηλαδή 6ετια ώστε να πιάνει 3 ελέγχους. Η 5ετια δεν έχει κανένα νόημα, είναι σαν να είναι 4ετια...2 ελέγχους θα πιάσουν.

Βασικά θα έπρεπε να έχει όλο το ιστορικό! Εφόσον απόφάσισαν να κάνουν μια δουλειά και έχουν τα στοιχεία δεν έχει νόημα να μείνει μισή. Ας έχει ένα πινακάκι να χωράει 15-20 ελέγχους με ημερομηνία και km να τελειώσει το παραμύθι...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι χάσιμο χρόνου αυτά ή χάσιμο χρημάτων για κάποιον -ακόμα και αν χρειαστεί να τα κάνει όλα-  όμως προσωπικά με τα μόλις 5,40€ που έδωσα γλύτωσα από πολλά προβλήματα και ταλαιπωρία.

Πως μπορούμε να ελέγξουμε το ιστορικό ενός αυτοκινήτου.

1 (εύκολο) Κάνουμε ελεγχο μέσω διαδικτύου autodna.com, carfax.eu, vehiclehistory.com με το πρώτο να με έχει σώσει πριν καιρό.

2 (εύκολο) Καταγράφουμε το πλαίσιο του αυτοκινήτου και ελέγχουμε μέσω επίσημης  αντιπροσωπείας ή ενός  εξουσιοδοτημένου  συνεργείου.

3 (εύκολο) Από το Κ.Τ.Ε.Ο το υπουργείο ή τη Διεύθυνση Μεταφορών ζητάμε την εκτύπωση όλων των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί στα ΚΤΕΟ.

4 (δύσκολο) Από τον ασφαλιστικό φάκελο του αυτοκινήτου άτυπα μπορούμε να πληροφορηθούμε ιστορικά στοιχεία του που  αφορούν κυρίως τρακαρίσματα του αυτοκίνητου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Βασικά θα έπρεπε να έχει όλο το ιστορικό! Εφόσον απόφάσισαν να κάνουν μια δουλειά και έχουν τα στοιχεία δεν έχει νόημα να μείνει μισή. Ας έχει ένα πινακάκι να χωράει 15-20 ελέγχους με ημερομηνία και km να τελειώσει το παραμύθι...

Εννοείται πως συμφωνώ, το σχόλιο μου αφορούσε την 5ετια, ως τελείως άκυρο νούμερο.

Δημοσ.

Με βάλατε σε σκέψεις. Αγόρασα από ιδιώτη πριν μερικούς μήνες Opel Zafira '10 με κάτι λιγότερο από 90.000 και σε πολύ καλή τιμή (6.500). Πριν το πάρω το πήγα σε δικό μου μηχανικό και λαμαρινά και μου είπαν ότι το αμάξι είναι μια χαρά (που είναι πράγματι, τόσο εμφανισιακά όσο και μηχανικά όσο καιρό το έχω τουλάχιστον). Είχε σέρβις μόνο από αντιπροσωπεία, οπότε θεώρησα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει απάτη κι ότι πραγματικά ήταν ευκαιρία.

Μόλις το πήρα του έβαλα υγραέριο οπότε πέρασα ΚΤΕΟ. Αυτοί ελέγξαν τότε χιλιόμετρα ή επειδή ήταν για υγραέριο δεν ασχολήθηκαν καθόλου; Κανονικό ΚΤΕΟ περνάω τον Μάρτιο και αναρωτιέμαι αν με περιμένει κανένα surprise.

Δημοσ.

Στα  Κ.Τ.Ε.Ο. λογικά κοιτάνε όλο το ιστορικό.  Η μπορεί να το πάει κάποιος να το ελέγξει πριν αγοράσει σε κάθε περίπτωση. Αλλά εφ' όσον γίνονται οι έλεγχοι Κ.Τ.Ε.Ο πλέον αρκεί να ξέρουμε την προηγούμενη ένδειξη όπως και να έχει.

Δημοσ.

Τον καλεσα και του ειπα θα κινηθω νομικα εκτος αν θελει να τα βρουμε μεταξυ μας. Θα περιμενω μεχρι αυριο να αποφασισει. Ειπε την τρελη ατακα "να βρω το αμαξι να δω αν το εκανα εγω ή αν το εκανε αλλος". Κλαιω. 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, vOOz είπε

Τον καλεσα και του ειπα θα κινηθω νομικα εκτος αν θελει να τα βρουμε μεταξυ μας. Θα περιμενω μεχρι αυριο να αποφασισει. Ειπε την τρελη ατακα "να βρω το αμαξι να δω αν το εκανα εγω ή αν το εκανε αλλος". Κλαιω. 

«Να το έκανα εγώ ή άλλος» εννοεί τα χιλιόμετρα ???? Έφτασαν σε σημείο δηλαδή που το θεωρούσαν φυσιολογικό ..????

Οτι και να σου πει , αυτός σου πούλησε το αμάξι , επομένως αυτός έχει την ευθύνη .... ας κυνηγήσει τον άλλον με τη σειρά του 

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πριν 20 μέρες διαπίστωσα πως έπεσα θύμα απάτης το 2010 αφού πέρασα ΚΤΕΟ και ήταν η πρώτη φορά που τυπώθηκε όλο το ιστορικό των ελέγχων.
Το αγόρασα με 45.305χλμ. στις  20-3-2010  και ο έμπορας μου είχε πει,"θα στο περάσω και ΚΤΕΟ πριν τη συμφωνία για να δεις πως δεν έχει τίποτε τ'αμάξι."
 Το χαρτί του ΚΤΕΟ ήταν όντως χωρίς προβλήματα  και έγραφε 45.305.
Άψογο μέσα-έξω,4 χρονών μοντέλο astra h 1.4  για  9.000€.Το πήγαμε και σε συνεργείο δικό μου,ατρακάριστο,κτλ.
Βέβαια το βιβλίο σέρβις ήταν άγραφο και η δικαιολογία ήταν πως το αρχικό "μάλλον" κάπου θα χάθηκε και αντικαταστάθηκε.
Όταν έφτασα μετά από 1 χρόνο τα 53.000 χλμ.(δεν είμαι των πολλών χιλιομέτρων) μου έβγαλε σε ταξίδι  ένδειξη στην οθόνη " χαμηλή στάθμη ψυκτικού υγρού)
Βάζω σε βενζινάδικο μισό λίτρο.Μετά από κάποια χιλιόμετρα το ίδιο.
Μέχρι που επέστρεψα σπίτι έβαλα σχεδόν 2,5 λίτρα αντιψυκτικού και πάω σε συνεργείο να δούμε από που χάνει.
Εμ δεν έχανε ούτε το ψυγείο,ούτε κάποιο κολάρο,φλάντζα κεφαλής λέει και το έπαιρνε ο κινητήρας.Τα λάδια άσπρη λάσπη και για να μη τα πολυλογώ ένα 800άρι η υπόθεση με ρεκτιφιέ,φλάντζες,λάδια ξύδια και μέχρι σήμερα αρκετά άλλα προβλήματα.
Τα παραπάνω τα έγραψα γιατί το ΚΤΕΟ βγάζοντας το ιστορικό έγραφε πως το πρώτο του ΚΤΕΟ στις 20/11/ 2009 ήταν με  93.700!!!
Ο απατεώνας το είχε περάσει μόλις πριν 4 μήνες ΚΤΕΟ με 93.700  γύρισε τα χιλιόμετρα και το ξαναπέρασε με 45.300 πλέον!Δηλαδή πάνω από τα μισά κλέψιμο!
Ήδη έκανα φασαρία στο ΚΤΕΟ για το πως υπέγραψαν τότε πως το αμάξι είχε 45.000 ενώ το προηγούμενο χαρτί έγραφε 94.000 και τα μασούσαν.
Πήγα στον έμπορο με το χαρτί,έκανα φασαρία και θα απαιτήσω αποζημίωση.
Περίμενα ο ηλίθιος τα 100.000 χιλιόμετρα να πάω για βασικό σέρβις ενώ το αμάξι ήδη είχε κάνει 150.000 σχεδόν χωρίς να το γνωρίζω με επακόλουθο τις διάφορες ζημιές.
Ή θα ικανοποιηθώ οικονομικά ή θα σε κάνω βούκινο σε τοπικά κανάλια, facebook και όπου μπορώ του είπα και θα βάλω και δικηγόρο αν ισχύει το ότι τώρα το έμαθα και δεν έχει σχέση πως μετά 5 χρόνια υπάρχει παραγραφή επειδή πέρασαν 10 χρόνια.
Τώρα έχω χιλιόμετρα κοντέρ 118.000. 
Δηλαδή για  τα  κλεμμένα χιλιόμετρα των 48.000 χλμ με τη χρήση που κάνω υπολόγισα πως θα χρειαζόμουν 6 χρόνια!
Το αμάξι έκανε δηλαδή 38 ταξίδια Θεσ/νίκη-Αθήνα πάνε έλα  όχι από μένα αλλά από τον προηγούμενο και η όλη φθορά του αυτοκινήτου σε ρουλεμαν.αμορτισερ,εξατμήσεις,μπαλάκια,κτλ.κτλ τα φορτώθηκα εγώ!
Μου τα μάσησε,προσπάθησε να ρίξει αλλού σφάλματα αλλά έχω αποδείξεις πλέον.Δεν θα το αφήσω με τίποτε το θέμα να περάσει..

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, semelalkis είπε

Πριν 20 μέρες διαπίστωσα πως έπεσα θύμα απάτης το 2010 αφού πέρασα ΚΤΕΟ και ήταν η πρώτη φορά που τυπώθηκε όλο το ιστορικό των ελέγχων.
Το αγόρασα με 45.305χλμ. στις  20-3-2010  και ο έμπορας μου είχε πει,"θα στο περάσω και ΚΤΕΟ πριν τη συμφωνία για να δεις πως δεν έχει τίποτε τ'αμάξι."
 Το χαρτί του ΚΤΕΟ ήταν όντως χωρίς προβλήματα  και έγραφε 45.305.
Άψογο μέσα-έξω,4 χρονών μοντέλο astra h 1.4  για  9.000€.Το πήγαμε και σε συνεργείο δικό μου,ατρακάριστο,κτλ.
Βέβαια το βιβλίο σέρβις ήταν άγραφο και η δικαιολογία ήταν πως το αρχικό "μάλλον" κάπου θα χάθηκε και αντικαταστάθηκε.
Όταν έφτασα μετά από 1 χρόνο τα 53.000 χλμ.(δεν είμαι των πολλών χιλιομέτρων) μου έβγαλε σε ταξίδι  ένδειξη στην οθόνη " χαμηλή στάθμη ψυκτικού υγρού)
Βάζω σε βενζινάδικο μισό λίτρο.Μετά από κάποια χιλιόμετρα το ίδιο.
Μέχρι που επέστρεψα σπίτι έβαλα σχεδόν 2,5 λίτρα αντιψυκτικού και πάω σε συνεργείο να δούμε από που χάνει.
Εμ δεν έχανε ούτε το ψυγείο,ούτε κάποιο κολάρο,φλάντζα κεφαλής λέει και το έπαιρνε ο κινητήρας.Τα λάδια άσπρη λάσπη και για να μη τα πολυλογώ ένα 800άρι η υπόθεση με ρεκτιφιέ,φλάντζες,λάδια ξύδια και μέχρι σήμερα αρκετά άλλα προβλήματα.
Τα παραπάνω τα έγραψα γιατί το ΚΤΕΟ βγάζοντας το ιστορικό έγραφε πως το πρώτο του ΚΤΕΟ στις 20/11/ 2009 ήταν με  93.700!!!
Ο απατεώνας το είχε περάσει μόλις πριν 4 μήνες ΚΤΕΟ με 93.700  γύρισε τα χιλιόμετρα και το ξαναπέρασε με 45.300 πλέον!Δηλαδή πάνω από τα μισά κλέψιμο!
Ήδη έκανα φασαρία στο ΚΤΕΟ για το πως υπέγραψαν τότε πως το αμάξι είχε 45.000 ενώ το προηγούμενο χαρτί έγραφε 94.000 και τα μασούσαν.
Πήγα στον έμπορο με το χαρτί,έκανα φασαρία και θα απαιτήσω αποζημίωση.
Περίμενα ο ηλίθιος τα 100.000 χιλιόμετρα να πάω για βασικό σέρβις ενώ το αμάξι ήδη είχε κάνει 150.000 σχεδόν χωρίς να το γνωρίζω με επακόλουθο τις διάφορες ζημιές.
Ή θα ικανοποιηθώ οικονομικά ή θα σε κάνω βούκινο σε τοπικά κανάλια, facebook και όπου μπορώ του είπα και θα βάλω και δικηγόρο αν ισχύει το ότι τώρα το έμαθα και δεν έχει σχέση πως μετά 5 χρόνια υπάρχει παραγραφή επειδή πέρασαν 10 χρόνια.
Τώρα έχω χιλιόμετρα κοντέρ 118.000. 
Δηλαδή για  τα  κλεμμένα χιλιόμετρα των 48.000 χλμ με τη χρήση που κάνω υπολόγισα πως θα χρειαζόμουν 6 χρόνια!
Το αμάξι έκανε δηλαδή 38 ταξίδια Θεσ/νίκη-Αθήνα πάνε έλα  όχι από μένα αλλά από τον προηγούμενο και η όλη φθορά του αυτοκινήτου σε ρουλεμαν.αμορτισερ,εξατμήσεις,μπαλάκια,κτλ.κτλ τα φορτώθηκα εγώ!
Μου τα μάσησε,προσπάθησε να ρίξει αλλού σφάλματα αλλά έχω αποδείξεις πλέον.Δεν θα το αφήσω με τίποτε το θέμα να περάσει..

Στα συγκεκριμένα μοτέρ ξεκινάμε με φλάντζα καθρέφτη μονο αλλαγή . Συχνο φαινόμενο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...