Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vOOz είπε

σε δικηγορικο δουλευω :)

Έλα γεια σου άλλαξε τους τα φώτα χωρίς να τους πεις τίποτα τοτε. Ζήτα ότι καλύτερο μπορείς και χωστους και μέσα μπας και γλυτώσει και κανείς άλλος

11 λεπτά πριν, vOOz είπε

μα ποσο πιο 14 ρε συ, σε συνεργειο το πηγα, κτεο περασε, βιβλιο σερβις απο αντιπροσωπεια ειχε. τι αλλο να εκανα πια; δηλαδη πραγματικα προσπαθω να καταλαβω που εκανα λαθος. και ξαναπερασα και κτεο το 17.. 

Έχω ένα καλό φίλο απτό χωριό που έχει έρθει Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη μάντρα κεντρικά προάστια εδώ και πολλά χρόνια.και ο αδερφός του.κανουν κουμαντο μέσα πλέον.Μια περίοδο πριν κάνα 2 χρόνια είχα πάει τον βρήκα του λέω χρειάζομαι αμάξι για δεύτερο. Είχαν αμάξια στα λεφτά που διέθετα τοτε καθώς είχαν φθηνά σχετικά αυτοκίνητα.ειχα δει και δύο τρία στο σάιτ που μου έκαναν.τηλεφωνα ξανά και ξανά εγώ και πριξιμο αυτός με απέφευγε.ε κάποια στιγμή μετα από καμιά εβδομάδα μου λέει χαζός είσαι δεν καταλαβαίνεις δεν είναι για σένα αυτά τα αμάξια ούτε προβλέπω να βρω κάποιο. Οτι καταλαβαίνετε κατάλαβα. Πήρα παπί και κράνος 

• Thanks 1
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γιαυτό ζητάς γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων μαζί με 1 χρόνο μοτέρ & αμαξώματος, ή δίνεις 2 χιλιάρικα παραπάνω και παίρνεις από ιδιώτη με όλα τα σέρβις απο Ελληνική αντιπροσωπία μειώνοντας το ρίσκο.

Spoiler

Ευτυχώς υπάρχουν και ειλικρινείς μαντράδες. Θα κατέβαινα Αθήνα για ένα Panda CNG 5ετίας σκότωμα στα 6500Ε (μέχρι πριν μια εβδομάδα έπαιζε η αγγελία). Όταν ρώτησα για γραπτές εγγυήσεις μου λέει κοφτά

-Αγόρασε καινούριο απο αντιπροσωπία

Όταν τον ρώτησα για χαρτιά ΚΤΕΟ κτλ μου λέει

-Δεν υπάρχουν χαρτιά

Μετά τον ρωτάω αν μπορώ να κάνω έλεγχο μου λέει

-Φυσικά , ότι θέλετε , έχουμε δικό μας συνεργείο και μόνο εκεί μπορείτε να ρωτήσετε ότι θέλετε με τον τεχνικό μας

Ήταν χαλαρός αφού ήξερε οτι θα πουληθεί (έχω περιέργεια σε τι κατάσταση να ήταν...)!

@vOOz σβήσε το όνομα του μαντρά αν κινηθείς νομικά

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vOOz είπε

Το κτεο μου εδωσε μια υπευθυνη δηλωση που λεει οτι επιθυμω τις νομικες κυρωςσεις του 70959/767/24-9-19

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και σαφής:

Οι Ποινικές κυρώσεις είναι αυτές που λέει: Στην περίπτωση που από την ανωτέρω διαδικασία προκύπτει η επιθυμία για επιβολή ποινικών κυρώσεων, το ΚΤΕΟ αποστέλλει στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών αντίγραφο της ανωτέρω Υπεύθυνης Δήλωσης και ενημερωτικό σημείωμα συνοδευόμενο από φωτοαντίγραφο του ΔΤΕ, προκειμένου να εφαρμοστούν τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 9 και στην παρ. 2 του άρθρου 17 της οικ. 49372/3352/7.7.2017 (ΦΕΚ 2726 Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης, που αφορούν τις ποινικές κυρώσεις. 

Δηλαδή αυτές: 

6. Για τους σκοπούς του ελέγχου του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, εφόσον αυτός υπάρχει, οι πληροφορίες που περιελήφθησαν τουλάχιστον στον προηγούμενο τεχνικό έλεγχο παρέχονται άμεσα με ηλεκτρονικό τρόπο στους ελεγκτές. Σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται παραποίηση του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων με σκοπό τη μείωση ή την αλλοίωση της ένδειξης της καταγεγραμμένης από όχημα απόστασης, η παραποίηση αυτή επισύρει αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που δεν εισάγουν διακρίσεις.

17. 2. Στον Ποινικό Κώδικα (π.δ. 283/1985, Α' 106) όπως ισχύει.

Γενικότερα κανείς δεν πρόκειται να του κάνει μήνυση αυταπάγγελτα. Απλώς η δήλωση σου θα αποθηκευτεί κάπου. 

Δεδομένου ότι ο νόμος δεν μπορεί να έχει και ανσδρομική ισχύ δεν ξέρω τι κυρώσεις προβλεπόταν  παλαιότερα. Από την ποινική διαδικασία εσύ δεν έχεις να κερδίσεις κάτι πέραν προφανώς την ποινική τιμωρία αυτού που έκανε την απάτη.  Αν θέλεις αποζημίωση θα πρέπει να κάνεις αγωγή καθ' ότι είναι αστική διαφορά και να αποδείξεις ότι έχεις πάθει ζημιά, (π.χ ότι δεν θα το αγόραζες τόσο αλλά 500-1000)

Δημοσ.

Να είστε πολύ προσεκτικοί με όλους αυτούς. Δεν διστάζουν πλέον ακόμα και σε αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων να αλλάζουν τα χιλιόμετρα ξανά και ξανά μέσα σε λίγες μέρες αν δεν φεύγει το εμπόρευμα τους.

Να ζητάτε πάντα μα πάντα γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων με την σφραγιδα και την υπογραφή του εμπόρου ώστε να μην μπορεί μετά να επικαλεστεί άγνοια για αυτά. Αν δεν σας τη δίνει τότε φύγετε μακριά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση σχετική-άσχετη με το θέμα...

Όταν περνάς ΚΤΕΟ πλέον γράφει τα χλμ από όλες τις προηγούμενες φορές που έχει περάσει το όχημα;

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει τι παίζει με τα ΚΤΕΟ. 

Πας το περνάς, ας πούμε ότι την έχεις πατήσει και σου δείχνει τα πραγματικά. 

Τι ακριβώς σου δείχνει βασικά; Πόσα ήταν στον προηγούμενο έλεγχο; Ή πόσα είναι τώρα;

Επίσης, ας πούμε ότι το περνάς και σου δείχνει τα πραγματικά. Αν το ξαναπεράσεις, τι θα σου δείχνει;

Δηλαδή ο φίλος πιο πάνω που πήρε μεταχειρισμένο και του είπε το λαμόγιο ο ιδιοκτήτης ότι πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να μη δει τα πραγματικά, έπρεπε να το ξαναπεράσει για να του τα δείξει; Σα να πηγαίνει εναλλάξ;

Δημοσ.

Παλια εδειχνε μονο τον αμεσως προηγούμενο. Τωρα δειχνει ολα τα κτεο 5ετιας αρα συγκρίνεις τα χιλιομετρα. Εμενα το 2014 ειχε 71000 και το 2015 ειχε 61000

Αυτος την ημερα που το αγορασα το περασε 2 κτεο, αρα εγω πηρα το τελευταίο κτεο στα χερια με ιδια χιλιόμετρα πριν. Δεν τα εγραφε καν πανω γιατι δεν βγηκε "λαθος"

Δημοσ.

Και να προσθέσω ότι δεν σε ξεγέλασε πιθανότατα μόνο γι' αυτά τα 20.000 χιλιόμετρα, προφανώς θα είχε κάνει κάμποσα ακόμα  από το 2014 μέχρι το 2015 μπορεί να είναι από ένα έως 2 χρόνια κοντά και στο διάστημα αυτό να έχει κάνει καμιά 40.000 χιλιόμετρα ακόμα επιπλέον από τα 71.000 χιλιόμετρα. Και δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα αφού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αμάξι θα βγάλει ζημιές, είναι η καραμπινάτη εξαπάτηση από τον άλλο. Αφού πήρες κάτι με 50.000 χιλιόμετρα και μπορεί να έχει πάνω από 100.000.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, vOOz είπε

Παλια εδειχνε μονο τον αμεσως προηγούμενο. Τωρα δειχνει ολα τα κτεο 5ετιας αρα συγκρίνεις τα χιλιομετρα. Εμενα το 2014 ειχε 71000 και το 2015 ειχε 61000

Αυτος την ημερα που το αγορασα το περασε 2 κτεο, αρα εγω πηρα το τελευταίο κτεο στα χερια με ιδια χιλιόμετρα πριν. Δεν τα εγραφε καν πανω γιατι δεν βγηκε "λαθος"

Τα παλιά km τα έδειχνε πάντα το χαρτί του ΚΤΕΟ ή μόνο αν έβρισκαν οτι είναι περισσότερα από τα νέα το έγραφαν (γιατί δεν το θυμάμαι);

Πλέον η 5-ετία φαίνεται defacto είτε υπάρχει πρόβλημα με γυρισμένα km είτε όχι;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Και να προσθέσω ότι δεν σε ξεγέλασε πιθανότατα μόνο γι' αυτά τα 20.000 χιλιόμετρα, προφανώς θα είχε κάνει κάμποσα ακόμα  από το 2014 μέχρι το 2015 μπορεί να είναι από ένα έως 2 χρόνια κοντά και στο διάστημα αυτό να έχει κάνει καμιά 40.000 χιλιόμετρα ακόμα επιπλέον από τα 71.000 χιλιόμετρα. Και δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα αφού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αμάξι θα βγάλει ζημιές, είναι η καραμπινάτη εξαπάτηση από τον άλλο. Αφού πήρες κάτι με 50.000 χιλιόμετρα και μπορεί να έχει πάνω από 100.000.

Δεν ξερω αν ειναι και ενα συνεργειο στο κολπο (μεχρι το 2012 ειχε αντιπροσωπειας, μετα βλεπεις εναν ακυρο απο καματερο) αλλα αρχες 2014 ειχε 25000 και τελη 2014 στο κτεο βλεπω 61000. καποιος το ξεπατωνε το αμαξι προφανως. το θεμα ειναι οτι μου εχει βγαλει σασμαν και απορουσαμε γιατι τοσο συντομα θελει αλλαγη. επισης δεν ξερω καδενες και τετοια αν εχουν αλλαχτει οπως θα επρεπε αν ειναι πανω απο 150.. Γενικα εχω νευριασει, σημερα θα τον καλεσει ο συντροφος να δω τι θα του πει, αλλιως βαζω εδω τους δικηγορους για απατη. 

Δημοσ.

Καλο μεταχειρισμένο με λιγα χλμ. και χαμηλη τιμή δεν υπάρχει!!!! κανεις δεν πουλα το αυτοκίνητο του σε σκοτωμένη τιμή στην Ελλάδα (στην Ευρώπη είναι διαφορετικά), και για τα μεταχειρισμένα "Γερμανίας" τα χλμ. είναι απειρα......  εάν επισκεφτείτε την Γερμανια θα δείτε ότι στους δρόμους κυκλοφορούν αυτοκίνητα και πανω από 10ετια και ο λογος είναι τα χαμηλα χλμ. τους... αυτά που φέρνουν στην Ελλάδα έχουν κανει πανω από 250,000χλμ και ας είναι 5ετιας (Γερμανος πωλητής κανει το γύρω τις Γερμανια 1 φορα την εβδομάδα !!!!)

• Like 2
Δημοσ.

Για να βγει και ένα θετικό  από όλο αυτό και  να καταλάβουμε  , αν είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε μεταχειρισμένο εάν του κάνουμε έλέγχο σε κτέο παίρνουμε μία εικόνα για τα χιλιόμετρα τουλάχιστον για τη τελευταία 5ετία ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Τα παλιά km τα έδειχνε πάντα το χαρτί του ΚΤΕΟ ή μόνο αν έβρισκαν οτι είναι περισσότερα από τα νέα το έγραφαν (γιατί δεν το θυμάμαι);

Πλέον η 5-ετία φαίνεται defacto είτε υπάρχει πρόβλημα με γυρισμένα km είτε όχι;

ΠΑντα έγραφε χλμ το χαρτί του ΚΤΕΟ

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ryu_hadouken είπε

Για να βγει και ένα θετικό  από όλο αυτό και  να καταλάβουμε  , αν είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε μεταχειρισμένο εάν του κάνουμε έλέγχο σε κτέο παίρνουμε μία εικόνα για τα χιλιόμετρα τουλάχιστον για τη τελευταία 5ετία ?

Εκτός πια και αν συστηματικά κάποιος πήγαινε και άλλαζε τα χιλιόμετρα πριν περάσει από ΚΤΕΟ. Αν τα σέρβις γίνονται και στην επίσημη αντιπροσωπεία πιθανότατα κρατούν και εκεί στοιχεία για το πόσα χιλιόμετρα είχε σε κάθε σέρβις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...