Ola150 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα παιδιά, ίσως πάρω κάρτα γραφικών μέσω eBay και Αμερικής (σε κάτι auctions που έχω πάρει μέρος). Στο eBay σου υπολογίζει τα έξοδα αποστολής αλλά όχι και τους δασμούς (από το GSP) και σου λέει ότι για τους δασμούς θα ενημερωθείς αφότου κερδίσεις το αντικείμενο. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να υπολογίσω το κόστος στο περίπου αν όχι ακριβώς; Η τιμή θα είναι σίγουρα (χωρίς μεταφορικά) πάνω από 200 και κάτω από 300.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf&ved=2ahUKEwj0tt-3osHmAhXdwcQBHbr2Bs8QFjAAegQIBRAE&usg=AOvVaw2M_ah6zzqxF54NGgyY_Qns οτι λεει ο απο κάτω 😊 Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από Talepwros
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ας πούμε μαζί με μτφ σύνολο 300 ευρώ. Οπότε έχουμε 300 +3% δασμοί +24% φπα +20 ευρώ τ.ε. 300+9+72+20=401. Αν δε σου τη στείλουν με usps αλλά με dhl, ups, fedex και κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό τότε αφαιρείς το 20αρικο των Ελτα και υπολογίζεις από 20 εώς 60 (μπορεί και παραπανω) ακόμα για εκτελωνισμό. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Ola150 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, Xacti είπε Ας πούμε μαζί με μτφ σύνολο 300 ευρώ. Οπότε έχουμε 300 +3% δασμοί +24% φπα +20 ευρώ τ.ε. 300+9+72+20=401. Αν δε σου τη στείλουν με usps αλλά με dhl, ups, fedex και κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό τότε αφαιρείς το 20αρικο των Ελτα και υπολογίζεις από 20 εώς 60 (μπορεί και παραπανω) ακόμα για εκτελωνισμό. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Xacti είπε Ας πούμε μαζί με μτφ σύνολο 300 ευρώ. Οπότε έχουμε 300 +3% δασμοί +24% φπα +20 ευρώ τ.ε. 300+9+72+20=401. Αν δε σου τη στείλουν με usps αλλά με dhl, ups, fedex και κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό τότε αφαιρείς το 20αρικο των Ελτα και υπολογίζεις από 20 εώς 60 (μπορεί και παραπανω) ακόμα για εκτελωνισμό. Ερώτηση: Αν τα μεταφορικά αναγράφονται ξεχωριστά στο (όποιο) παραστατικό, δασμοί και ΦΠΑ δεν θα πρέπει να υπολογιστούν χωρίς αυτά;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Orestis_G είπε Ερώτηση: Αν τα μεταφορικά αναγράφονται ξεχωριστά στο (όποιο) παραστατικό, δασμοί και ΦΠΑ δεν θα πρέπει να υπολογιστούν χωρίς αυτά; Δε βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό και αν μπορούσε επίσης δε βλέπω και το λόγο, για να γλυτώσεις 10 ευρώ? Αν σου έρθει με dhl ας πούμε η οποία θα αναλάβει και τον εκτελωνισμο τι θα κάνει? Θα αποκρύψει απ' τον εαυτό της τα ποσά?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Xacti είπε Δε βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό και αν μπορούσε επίσης δε βλέπω και το λόγο, για να γλυτώσεις 10 ευρώ? Αν σου έρθει με dhl ας πούμε η οποία θα αναλάβει και τον εκτελωνισμο τι θα κάνει? Θα αποκρύψει απ' τον εαυτό της τα ποσά? Έστω ότι το παραστατικό/στοιχεία πληρωμής αναγράφουν Product X 250 euros Shipping and Handling 25 euros Λογικά δασμοί και ΦΠΑ παίζουν στο Product X και όχι στο Shipping and handling. Όσο για το "να γλυτώσεις 10 ευρώ", ναι, ακόμα και αυτά τα 10 ευρώ, γιατί θα πρέπει να τα χαρίσω στο ελληνικό δημόσιο; Μήπως τα βρίσκω στα δέντρα; Ούτως ή άλλως, εγκυκλοπαιδικά ρωτάω
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Orestis_G είπε Έστω ότι το παραστατικό/στοιχεία πληρωμής αναγράφουν Product X 250 euros Shipping and Handling 25 euros Λογικά δασμοί και ΦΠΑ παίζουν στο Product X και όχι στο Shipping and handling. Όσο για το "να γλυτώσεις 10 ευρώ", ναι, ακόμα και αυτά τα 10 ευρώ, γιατί θα πρέπει να τα χαρίσω στο ελληνικό δημόσιο; Μήπως τα βρίσκω στα δέντρα; Ούτως ή άλλως, εγκυκλοπαιδικά ρωτάω Nαι φυσικά, αν οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες όπως οι dhl, ups, fedex ή τα κρατικά ταχυδρομεία της Αμερικής συμφωνήσουν να λάβουν μέρος στην άνευ λογικής μικροαπάτη σου θα μπορούσε. Βέβαια ο τελωνειακός μόλις δει ότι το δέμα είναι με "δωρεάν" μεταφορικά μπορεί να την ψυλλιαστεί τη δουλειά γιατί δεν είναι κανένας χτεσινός και βλέπει πολλά κάθε μέρα, οπότε να σου ζητήσει να στείλεις τις αποδείξεις πληρωμής.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 39 λεπτά πριν, Xacti είπε Nαι φυσικά, αν οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες όπως οι dhl, ups, fedex ή τα κρατικά ταχυδρομεία της Αμερικής συμφωνήσουν να λάβουν μέρος στην άνευ λογικής μικροαπάτη σου θα μπορούσε. Βέβαια ο τελωνειακός μόλις δει ότι το δέμα είναι με "δωρεάν" μεταφορικά μπορεί να την ψυλλιαστεί τη δουλειά γιατί δεν είναι κανένας χτεσινός και βλέπει πολλά κάθε μέρα, οπότε να σου ζητήσει να στείλεις τις αποδείξεις πληρωμής. @Xacti Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πού ακριβώς βλέπεις την "άνευ λογικής μικροαπάτη"; Παραγγέλνω ένα α προϊόν, στο οποίο αναγράφεται "Αξία 250 ευρώ, Shipping and Handling 30 ευρώ". Τι ακριβώς απάτη κάνω; Πρόσεξε: ΔΕΝ αναφέρομαι στην περίπτωση που θα πω στον πωλητή να γράψει εικονικά ποσά, αναφέρομαι σε κανονικότατη παραγγελία.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Orestis_G είπε Τι ακριβώς απάτη κάνω; Θέλεις να μην φαίνονται τα μεταφορικά για να μην αποδώσεις στο δημόσιο τους αναλογούντες φόρους. Και σου ξαναλέω ότι αυτό που λες δεν γίνεται. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συνεχίσουμε αυτή την άκυρη συζήτηση
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, Xacti είπε Θέλεις να μην φαίνονται τα μεταφορικά για να μην αποδώσεις στο δημόσιο τους αναλογούντες φόρους. Και σου ξαναλέω ότι αυτό που λες δεν γίνεται. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συνεχίσουμε αυτή την άκυρη συζήτηση @Xacti Λόγος υπάρχει, όταν αδυνατείς να καταλάβεις τι σου λέει ο άλλος! Η ερώτησή μου ήταν απλούστατη, και δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις σκαλώσει! Ας το κάνω λοιπόν πιο λιανά: 1) Αγοράζω ένα προϊόν το οποιο κοστίζει 275 ευρώ (αναγραφόμενη τιμή προϊόντως κανονικότατα). 2) Ο πωλητής ΜΕ ΧΡΕΩΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 25 ευρώ ως Shipping and Handling 3) Πληρώνω συνολικά 300 ευρώ 4) Το προϊόν περνάει τελωνείο, κι εγώ αποδεικνύω την παραπάνω ανάλυση Αυτό που ρωτάω εγώ, είναι αν ο αναλογών φόρος υπολογίζεται επί των 275. Τώρα, από πού εσύ συμπεραίνεις ότι εγώ θέλω να φοροδιαφύγω, πράγμα το οποίο σου τόνισα εξ αρχής ότι δεν ισχύει, δεν ξέρω! Στο τέλος θα με βγάλεις και λαθρέμπορο!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Orestis_G είπε Αυτό που ρωτάω εγώ, είναι αν ο αναλογών φόρος υπολογίζεται επί των 275. Μάλλον εσύ αδυνατείς να καταλάβεις τι λέει ο άλλος. Την ερώτησή σου την έχω απαντήσει στο πρώτο μου ποστ. Δασμοί και Φπα υπολογίζονται επί του συνολικού ποσού. Τι δεν καταλαβαίνεις? CIF = Cost, Insurance and Freight CIF: Είναι η στατιστική αξία του αντικειμένου δηλαδή: Αξία αντικειμένου + Έξοδα μεταφοράς + Ασφάλιστρα κλπ έτσι όπως αναγράφεται και στη σχετική αυτοκόλλητη ετικέτα που επικολλάται στα εκτελωνισμένα ταχυδρομικά αντικείμενα
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 52 λεπτά πριν, Xacti είπε Μάλλον εσύ αδυνατείς να καταλάβεις τι λέει ο άλλος. Την ερώτησή σου την έχω απαντήσει στο πρώτο μου ποστ. Δασμοί και Φπα υπολογίζονται επί του συνολικού ποσού. Τι δεν καταλαβαίνεις? CIF = Cost, Insurance and Freight CIF: Είναι η στατιστική αξία του αντικειμένου δηλαδή: Αξία αντικειμένου + Έξοδα μεταφοράς + Ασφάλιστρα κλπ έτσι όπως αναγράφεται και στη σχετική αυτοκόλλητη ετικέτα που επικολλάται στα εκτελωνισμένα ταχυδρομικά αντικείμενα Την απάντηση την είδα, στα περί απάτης απαντώ
narta Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Στις 20/12/2019 στις 11:47 ΠΜ, Orestis_G είπε Την απάντηση την είδα, στα περί απάτης απαντώ Ο νόμος λέει ότι ο υπολογισμός γίνεται βάση CIF. Οτιδήποτε άλλο είναι απάτη.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, narta είπε Ο νόμος λέει ότι ο υπολογισμός γίνεται βάση CIF. Οτιδήποτε άλλο είναι απάτη. Αυτό ρώτησα ρε παιδιά, που να πάρει! Μιας και το'φερε η κουβέντα, τι λέει ο νόμος! Ούτε καν έχω σκοπό να κάνω αγορά! Απλά πληροφοριακά! Να ξέρω με την άλλη να ψάχνω απευθείας τη νομοθεσία! Τόσο περίεργα τα 'γραψα που με παρεξηγήσατε όλοι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα