Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά τιμές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είναι μόνο 2-3 έπιπλα, θα πρότεινα κάποιος γνωστός /φίλος /από την οικογένεια να νοικιάσει ένα φορτηγό,εσύ με τον οδηγό να τα φορτώσετε και να το πάτε έτσι. Με μεταφορικές, για έπιπλο τόσο παλιό και συναισθηματικής αξίας, θα ήμουν πολύ επιφυλακτική.

Επεξ/σία από mary
Δημοσ.
20 ώρες πριν, djcat είπε

Υπάρχουν μεταφορικές με μικρά φορτηγάκια. Μια φορά πριν αρκετά χρόνια έτσι τα είχα μεταφέρει τα πράγματα μου. Και όντως ήρθε με το ίδιο φορτηγό και χωρίς τα πράγματα να έχουν αλλάξει θέση από ότι τα είχαμε φορτώσει. Τώρα αν γίνεται ακόμα δεν έχω ιδέα.

Θα γίνεται αλλά λογικά ανεβαίνει πολύ το κόστος να το έχεις μονο για σενα το φορτηγό.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mary είπε

Επειδή είναι μόνο 2-3 έπιπλα, θα πρότεινα κάποιος γνωστός /φίλος /από την οικογένεια να νοικιάσει ένα φορτηγό,εσύ με τον οδηγό να τα φορτώσετε και να το πάτε έτσι. Με μεταφορικές, για έπιπλο τόσο παλιό και συναισθηματικής αξίας, θα ήμουν πολύ επιφυλακτική.

το πετρέλαιο και τα διόδια να βάλεις συν το ενοίκιο του φορτηγού παίρνει άλλη τραπεζαρία

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mary είπε

δεν ειναι τοσο απλο.αν πεσεις πανω σε μικτα κλιμακια και ειναι κανας κ@βλωμενος υπαλληλος το προστιμο αν θυμαμαι ειναι 500 η 1000 ευρω.δεν θα προτεινα σε καποιον να το κανει.πολυ μεγαλο το ρισκο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

το πετρέλαιο και τα διόδια να βάλεις συν το ενοίκιο του φορτηγού παίρνει άλλη τραπεζαρία

Λέει ο άνθρωπος ότι είναι συναισθηματικής αξίας. Προφανώς και θα ήταν πιο εύκολο μια νέα τραπεζαρία.

1 ώρα πριν, fastnq2 είπε

δεν ειναι τοσο απλο.αν πεσεις πανω σε μικτα κλιμακια και ειναι κανας κ@βλωμενος υπαλληλος το προστιμο αν θυμαμαι ειναι 500 η 1000 ευρω.δεν θα προτεινα σε καποιον να το κανει.πολυ μεγαλο το ρισκο.

Ποια μικτά κλιμάκια; τελωνείο θα περάσει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mary είπε

Ποια μικτά κλιμάκια; τελωνείο θα περάσει;

Τελωνείο? Με τα μικτά κλιμάκια σου έρχεται στο μυαλό το τελωνείο? Γκουγκλαρε τι είναι. Με λίγα λόγια σημαίνει ότι εάν επαγγελματικό όχημα ''πιαστεί'' να μεταφέρει πραγματα χωρίς τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών πέφτει τσεκούρι. Σε αυτό φυσικά και η ενοικίαση από ιδιώτη. Είναι τραβηγμένο? Ναι είναι εφικτό? Εφικτοτατο. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, fastnq2 είπε

Τελωνείο? Με τα μικτά κλιμάκια σου έρχεται στο μυαλό το τελωνείο? Γκουγκλαρε τι είναι. Με λίγα λόγια σημαίνει ότι εάν επαγγελματικό όχημα ''πιαστεί'' να μεταφέρει πραγματα χωρίς τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών πέφτει τσεκούρι. Σε αυτό φυσικά και η ενοικίαση από ιδιώτη. Είναι τραβηγμένο? Ναι είναι εφικτό? Εφικτοτατο. 

Τα βαν έως 3.5Τ που νοικιάζουν Οι εταιρείες Ενοικιάσεως αυτοκινήτων δε νομίζω ότι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, fastnq2 είπε

Όχι, αν νοικιάσεις βαν επαγγελματικό για να μεταφέρεις πράγματα είναι η ενδεδειγμένη περίπτωση. Αυτό που είναι παράνομο είναι αν χρησιμοποιήσεις όχημα που η άδειά του δεν είναι για αυτό το λόγο. Ας πούμε ένα αγροτικό πρέπει να μεταφέρει μόνο αγροτικά προϊόντα, αν σε πιάσουν με αγροτικό να μεταφέρεις καναπέδες πέφτει πρόστιμο. Υπάρχουν κάποιοι γύφτοι Ρομά που έχουν αλλάξει την άδεια των αγροτικών  από αγροτικά προϊόντα σε μεταφορά σιδηρικών π.χ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Xacti είπε

Όχι, αν νοικιάσεις βαν επαγγελματικό για να μεταφέρεις πράγματα είναι η ενδεδειγμένη περίπτωση. Αυτό που είναι παράνομο είναι αν χρησιμοποιήσεις όχημα που η άδειά του δεν είναι για αυτό το λόγο. Ας πούμε ένα αγροτικό πρέπει να μεταφέρει μόνο αγροτικά προϊόντα, αν σε πιάσουν με αγροτικό να μεταφέρεις καναπέδες πέφτει πρόστιμο. Υπάρχουν κάποιοι γύφτοι Ρομά που έχουν αλλάξει την άδεια των αγροτικών  από αγροτικά προϊόντα σε μεταφορά σιδηρικών π.χ.

thanks για τις διευκρινισεις.

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, fastnq2 είπε

Δεν ξέρω τι είναι τα μικτα κλιμάκια αλλά με την λογική σου, κάθε φορτηγό που κάνει μετακόμιση πρέπει να πέφτει τσεκούρι; 🙄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mary είπε

Δεν ξέρω τι είναι τα μικτα κλιμάκια αλλά με την λογική σου, κάθε φορτηγό που κάνει μετακόμιση πρέπει να πέφτει τσεκούρι; 🙄

Άστο 😊 εκεί που είπες για τελωνεία σε έχασα.Κάθε φορτηγό επαγγελματία οδηγού χωρις ταχογραφο και τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Είχα την εντύπωση ότι ίσχυε το τσεκούρι και για ιδιώτες οδηγους αλλά με διόρθωσαν οι από πάνω ότι αυτό ισχύει μόνο αν το όχημα μεταφέρει πραγματα διαφορετικά από αυτά που επιτρέπεται ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει. Όπως είπε ο φίλος καναπέ με αγροτικό για παράδειγμα. 

Επεξ/σία από fastnq2
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mary είπε

Πρέπει να έχει τα νόμιμα παραστατικά.

Δημοσ.
Στις 19/12/2019 στις 8:37 ΠΜ, giotis1982 είπε

Η τραπεζαρία η μια είναι αναπαλαιωμενη του 1960 και είναι συναισθηματικής αξίας.  Αλλά και να την έδινα πάνω από 300-400 Δε νομίζω. Υπολογίζω κάνα 250αρι για τη μεταφορά για αυτό ρωτάω. 

Δεν ξέρω απο αυτά αλλά μια φορά που έκανα μετακόμιση αθήνα-κρήτη πολλά περισσότερα πράματα (γραφείο υπερδιπλο κρεβάτι βιβλιοθήκη ποδήλατο γυμναστικής υπολογιστές εκτυπωτές βιβλία καναπέ και μερικά ακόμη συμπράγκαλα και ρούχα είχα πληρώσει 280 ευρώ πόρτα πόρτα... 

Κρήτη Καστοριά σε μια άλλη μετακόμιση νομίζω είχαν πάρει κάνα 400άρι με λίγο διαφορετικό "σετ" επίπλων βέβαια ήταν όλα ΙΚΕΑ οπότε μπορούσαν να απο συναρμολογηθούν για εύκολη μεταφορά. 

Αλλά εντάξει έψαξα και αρκετά το θέμα πολλά τηλέφωνα και λίγο παζάρεμα γιατί ήταν αρκετοί τύποι που για την πλάκα υπολόγιζαν 1000+ ευρώ .... ψάχνουν άτομα που τους πέφτουν απο τα μπατζάκια και πετάνε κάτι τιμές στο φλού μπας και ψηθεί κάποιος τι να πω :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...