Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλευω σας deliveras εδω και 6 μηνες. ο μικτος μισθός μου ειναι 320 cough.Γιατι δεν θελει να μου κολησει  ολα τα ενσημα cough. Επειδή δεν ξεκινησα πριν τον μαη νομιζα οτι δεν δικαιουμαι δωρο, χτες εμαθα οτι δικαιουμαι ενα ποσοστο του το οποιο μαλλον εξηγει κατι που φοβαμαι.

Την περασμενη βδομαδα με πληρωσε για νοεμβρη. Την επομενη μερα με εβαλε να υπογραψω οτι με πληρωσε οπως κανει καθε φορα. Εν αγνοια μου ενω ειδα οτι το ποσο στο χαρτι ειναι μικροτερο απο αυτο που ειδα στην τραπεζα δεν φανταστηκα τιποτα απολυτως και το υπεργραψα χωρις να το κοιταξω καλα (αν ηταν παραπανω θα το κοιταγα). το κοιταγα τους πρωτους μηνες καλα αλλα ψιλοσταματησα δυστηχως. το ποσο που υπεργραψα ειναι κοντα σε αυτο που θα επρεπε να παρω για δωρο (το οποιο δεν μπορω να το υπολογισω καλα λογω αλλαγες στην συμβαση μου 2 μηνες πριν)

Τελος παντων η ερωτηση μου ειναι απλη. Σε περιπτωση που οντως αντι για μισθο, υπεγραψα για το δωρο(δηλαδη μου επεξε πουστια). Τι παιζει σε αυτην την περιπτωση? εκανα χοντρη πατατα και λειτουργει ως αξιοπιστο χαρτι;Η το γεγονος οτι ο λογαριασμος μισθοδωσιας μου δεν τα ελαβε ποτε ειναι αρκετο  ωστε να κανω καταγγελια και οταν του ζητησουν αποδειξη το χαρτι με την υπογραφη μου θα ειναι αχρηστο; Υπαρχει περιπτωση να τα χασω;

Δεν εχω ιδεα πως εγω, απο τους πιο παρανοικους ανθρωπους την πατησα ετσι. και το ειδα οτι το ποσο ειναι ακυρο αλλα δεν φανταστικα τιποτα. Τι δυναμη εχει η αγνοια,ε?

Δημοσ.

Φιλε πριν παω σε δικηγορο και του δωσω τα μισα το υποτιθεμενου δωρου,ηθελα τις γνωμες σε καποιον που του εχει τυχει. Δεν θα τον εμπιστευτω απολυτα απλα πριν ενεργησω η εμπειρια απο καποιο γνωστο μιας πρωην του αδελφου μου ειναι καλυτερο απο το τιποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Μιλα με δικηγόρο. Εδώ πέρα θα ρωτήσεις τι χρώμα είναι ο ουρανός και θα πάρει δεκαπέντε διαφορετικές απαντήσεις από ειδικούς που ξέρουν κάποιον που ξέρει κάποιον που άκουσε κάτι από κάποιον γνωστό μιας πρώην.

Σταματήστε να εμπιστεύεστε κάθε τυχάρπαστο με μια σύνδεση στο internet για σοβαρά θέματα.

Εντάξει δεν  χάνει και κανένα οικόπεδο ή σπίτι.Αν πηγαίναμε με το παραμικρό στο δικηγόρο τότε πρέπει να δουλεύουμε για αυτούς και να πηγαίνουμε στο συσίτιο της εκκλησίας να φάμε.

Για να πας σε δικηγόρο πρέπει να του ακουμπήσεις 500 και για απλό θέμα εδώ ρωτάει μήπως κάποιος γνωρίζει να του πει για τα 200-300 που δικαιούται για δώρο.

Έχω την εντύπωση πως όλες οι πληρωμές γίνονται υποχρεωτικά μέσω Τραπέζης άρα φαίνονται τι εισπράτει κάποιος.Δεν ξέρω αν ισχύει για δώρο.Αν ξέρει κάποιος ας μας πει.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν βλέπω να έχει ελπίδες ο άνθρωπος και για τον επιπλέον λόγο ότι υπέγραψε. Τι θα πάει να πει? Ότι δεν του πλήρωσε το δώρο? Και ο εργοδότης μπορεί να πει ότι το πλήρωσε κανονικά και να δείξει το χαρτί με την υπογραφή και αν το συνεχίσει και παραπέρα μπορεί να πει ότι τον εκβιάζει ο εργαζόμενος για να πάρει κι άλλα κ.ο.κ και τρέχα γύρευε.

Και οι εργοδότες που βάζανε το δώρο στην τράπεζα για να φαίνονται όλα νόμιμα, μετά το ζητάγανε πίσω. Όποιος δεν το έδινε έφευγε. 

Δημοσ.

Μίλα με λογιστή, οχι με δικηγόρο. Βρες ενα λογιστή στην περιοχή σου και πήγαινε να κάνεις μια ερωτηση, παιζει να μην σου πάρει τίποτα για την πληροφορία (αν ειναι και λίγο άνθρωπος).... Πανω απο 5 λεπτά δεν θα του πάρει να σου εξηγήσει

• Thanks 1
Δημοσ.

Μια μέρα θα περιμένεις ακόμα να δεις αν στο βάλει ή θα τον ρωτήσεις, σπάνια διακινδυνεύουν οι εργοδότες να μην το δώσουν με κίνδυνο να τρέχουν καθ' ότι ποινικό αδίκημα. Σε δικηγόρο να πας για κάτι που πιθανόν θα γίνει δεν έχει κανένα νόημα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, p1a2o3 είπε

Δουλευω σας deliveras εδω και 6 μηνες. ο μικτος μισθός μου ειναι 320 cough.Γιατι δεν θελει να μου κολησει  ολα τα ενσημα cough. Επειδή δεν ξεκινησα πριν τον μαη νομιζα οτι δεν δικαιουμαι δωρο, χτες εμαθα οτι δικαιουμαι ενα ποσοστο του το οποιο μαλλον εξηγει κατι που φοβαμαι.

Την περασμενη βδομαδα με πληρωσε για νοεμβρη. Την επομενη μερα με εβαλε να υπογραψω οτι με πληρωσε οπως κανει καθε φορα. Εν αγνοια μου ενω ειδα οτι το ποσο στο χαρτι ειναι μικροτερο απο αυτο που ειδα στην τραπεζα δεν φανταστηκα τιποτα απολυτως και το υπεργραψα χωρις να το κοιταξω καλα (αν ηταν παραπανω θα το κοιταγα). το κοιταγα τους πρωτους μηνες καλα αλλα ψιλοσταματησα δυστηχως. το ποσο που υπεργραψα ειναι κοντα σε αυτο που θα επρεπε να παρω για δωρο (το οποιο δεν μπορω να το υπολογισω καλα λογω αλλαγες στην συμβαση μου 2 μηνες πριν)

Τελος παντων η ερωτηση μου ειναι απλη. Σε περιπτωση που οντως αντι για μισθο, υπεγραψα για το δωρο(δηλαδη μου επεξε πουστια). Τι παιζει σε αυτην την περιπτωση? εκανα χοντρη πατατα και λειτουργει ως αξιοπιστο χαρτι;Η το γεγονος οτι ο λογαριασμος μισθοδωσιας μου δεν τα ελαβε ποτε ειναι αρκετο  ωστε να κανω καταγγελια και οταν του ζητησουν αποδειξη το χαρτι με την υπογραφη μου θα ειναι αχρηστο; Υπαρχει περιπτωση να τα χασω;

Δεν εχω ιδεα πως εγω, απο τους πιο παρανοικους ανθρωπους την πατησα ετσι. και το ειδα οτι το ποσο ειναι ακυρο αλλα δεν φανταστικα τιποτα. Τι δυναμη εχει η αγνοια,ε?

Γιατί δεν τον Ρωτάς ποτέ σκοπεύει να σας βάλει το δώρο; μπορεί να πάρεις άμεσα την απάντηση και να μη σκας με συμβουλές τύπου δικηγόρο ή λογιστή.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, p1a2o3 είπε

Δεν έχει σχέση το τι υπέγραψες, πρέπει αν αυτά να φαίνονται από πληρωμές σε λογαριασμό τράπεζας.

Είναι πιθανόν να σε έβαλε να υπέγραψες το δώρο Χριστουγέννων γιατί αν δεν το καταβάλει και του κάνεις καταγγελία είναι αυτόφορο. Αν ήταν μικρότερο το ποσό τότε ακόμα πιο πιθανόν να ήταν το δώρο. Το να σε έχει πίσω σε μισθό δεν τον βάζει σε κάποια δύσκολη διαδικασία με τον νόμο.

Ο μόνος τρόπος να χάσεις λεφτά είναι να στα βάλει τράπεζα, να τα βγάλεις και να του τα δώσεις.

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, p1a2o3 είπε

Σε τράπεζα δεν σε πληρώνει;Αν δεν βάλει τα λεφτά σε τράπεζα ότι και να υπέγραψες είναι τίποτα.

Αν τωρα σου πει να πάτε στο ΑΤΜ να του τα δώσεις πίσω ..............

Εσύ πληρώνεσαι και λεφτά στο χέρι;Αν  ναι τότε μπορεί να σου κρατήσει απο εκείνα ,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, p1a2o3 είπε

Επειδή δεν ξεκινησα πριν τον μαη νομιζα οτι δεν δικαιουμαι δωρο, χτες εμαθα οτι δικαιουμαι ενα ποσοστο του το οποιο μαλλον εξηγει κατι που φοβαμαι.

Θα σχολιάσω ΜΟΝΟ το θεμα του δώρου καθως στα υπολοιπα σου ευχομαι καλη δυναμη. 

Τα δωρα εχουν ως εξης: 

* το επίδομα πασχα υπολογιζεται ως : μισος μισθος επι το ποσοστο της χρονιας που εισαι στην δουλεια απο την αρχη του χρονου μεχρι 1η μαιου.

* το επίδομα αδειας καλοκαιριου υπολογιζεται ως : μισος μισθος επι το ποσοστο της χρονιας που εισαι στην δουλεια απο την  1η μαιου μεχρι 1 αυγουστου

και σε αυτο που σε ενδιαφερει: 

* το επιδομα χριστουγεννων ειναι 1 μισθος και κατι κερματα επι το ποσοστο της χρονιας που εισαι στην εργασια σου  ΑΠΟ 1η ΜΑΙΟΥ μεχρι τελος του ετους. 

Αν εισαι 6 μηνες εκει θα πρεπει να παρεις εξτρα 6/8 του (καθαρου) μισθου σου συν κατι ψιλα. (+4%) Ολα τα αλλα ειναι απατεωνιες.

Επεξ/σία από conkal
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες μια παλιοτερη μισθοδοσία σου..... 

Ειναι υποχρεωμενος να σου την δινει και εσενα...

Καπου λεει τον τροπο εξοφλησης. ( Μετρητα ή Καταθεση σε Τραπεζικο) 

Εαν λεει μετρητα ειναι ψιλοπαρανομος.. Απο 1.7.2019 ειναι υποχρεωτικα μεσω τραπεζας.

Εαν λεει καταθεση σε τραπεζα και στα δινει στο χερι την πατησε αυτος...

Μπορεις να του ζητησεις ολους τους μισθους σου απο οταν ξεκινησες.... 

Σαν να μην εχεις πληρωθει ποτε....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Xacti είπε

Δεν βλέπω να έχει ελπίδες ο άνθρωπος και για τον επιπλέον λόγο ότι υπέγραψε. Τι θα πάει να πει? Ότι δεν του πλήρωσε το δώρο? Και ο εργοδότης μπορεί να πει ότι το πλήρωσε κανονικά και να δείξει το χαρτί με την υπογραφή και αν το συνεχίσει και παραπέρα μπορεί να πει ότι τον εκβιάζει ο εργαζόμενος για να πάρει κι άλλα κ.ο.κ και τρέχα γύρευε.

Και οι εργοδότες που βάζανε το δώρο στην τράπεζα για να φαίνονται όλα νόμιμα, μετά το ζητάγανε πίσω. Όποιος δεν το έδινε έφευγε. 

και το γεγονος οτι δεν εχει μπει ποτε στην τραπεζα αυτο το ποσο?

Ο μισθος ειναι υποχρεωμενος να πληρωθει στην τραπεζα, γιατι οχι και αυτο?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, p1a2o3 είπε

και το γεγονος οτι δεν εχει μπει ποτε στην τραπεζα αυτο το ποσο?

Ο μισθος ειναι υποχρεωμενος να πληρωθει στην τραπεζα, γιατι οχι και αυτο?

Θα πρεπει να μπει στην τραπεζα αν οχι ειναι παρανομο. Μπορει ομως βασει νομου να στα βαλει μεχρι τις 21 δεκεμβρη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η μισθοδοσία σύμφωνα με την νομοθεσία καταβάλετε υποχρεωτικά στην τράπεζα

όπως και τα δώρα/επιδόματα στην προκαθορισμένη ημερομηνία (π.χ για το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να το καταβάλλει μέχρι 21/12/2019) σύμφωνα με την νομοθεσία αλλιώς διαπράττει ποινικό αδίκημα που τιμωρείτε με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση αν δεν με απατάει η μνήμη μου.

(δουλεύω σε λογιστήριο/οικονομική διαχείριση εταιρείας έτσι έχω διαβάσει μερικά πράγματα)

εννοείται ότι λογιστής ξέρει περισσότερα από δικηγόρο (που είναι έναντι αμοιβής)

επίσης όπως είπαν μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιον (ψάρεμα)

χρήσιμες πληροφορίες

https://www.ergasiaka-gr.net/category/ergatika/epidomata-dora/doro-xristoygennon/

https://www.kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php

Επεξ/σία από ikorolis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...