lumiakias2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα στο φόρουμ, Το πρόβλημα αφορά έναν WD 500αρι, όχι ιδιαίτερα δουλεμενο αφού ήταν δεύτερος δίσκος για αρχεία. Το θέμα ξεκίνησε το πρωί αφού το προηγούμενο βράδυ είχα κλείσει κανονικά το pc. Αυτήν την στιγμή μου καθυστερεί απίστευτα το boot. Όταν μπω στα windows τα πάντα σέρνονται, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω αναφορά από hd sentinel και φυσικά ούτε τα αρχεία του. Στο task manager είναι μόνιμα στο 100%. Αν τον από συνδέσω όλα καλά. Δοκίμασα με άλλο Σάτα και ρεύμα και το πρόβλημα επιμένει. Έφτιαξα ένα live usb με Ubuntu και στην αναφορά δίνει ότι πρόκειται να χαλάσει σύντομα ενώ δεν δίνει επιλογή να μπω στα αρχεία. Τουλάχιστον δουλεύει το pc με το live usb, οπότε από εκεί μπορώ να κάνω δουλειά. Προτεραιότητα μου τα αρχεία αυτήν την στιγμή, αλλά δεν έχω ιδέα σχετικά με την διαδικασία. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Ο HDD δεσμεύει όλο το μηχάνημα επειδή μπορεί να κάνει μέχρι και 10 δευτερόλεπτα προσπάθεια για ΚΑΘΕ sector που δεν μπορεί να διαβάσει. Το πιθανότερο είναι κάποια από τις κεφαλές του να έχει βγει off. Είσαι στη φάση για recovery με ειδικό controller που ξέρει πως να μην κάνει περισσότερο από το καθορισμένο retry στα χαλασμένα, και πως να απομονώσει κεφαλές ώστε να διαβάσεις τα υπόλοιπα. Το χειρότερο είναι πως όσο περισσότερο δουλεύει, τόσο περισσότερο φθείρεται μέχρι τελικής καταστροφής. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lumiakias2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση @snbblp. Έχω βγάλει απο το ρεύμα τον δίσκο. Ευτυχώς έχω buck up και δεν θα χάσω πολλά αρχεία όπου φαντάζομαι θα υπάρχει μεγάλο κόστος και αμφίβολο αποτέλεσμα για να δώσω τον δίσκο σε μαγαζί. Σκεφτόμουν να πάρω άλλη πλακέτα απο ebay και να μεταφέρω το bios, αλλά δεν είχα φανταστεί οτι μπορεί να είναι οι κεφαλές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, snbblp είπε Είσαι στη φάση για recovery με ειδικό controller που ξέρει πως να μην κάνει περισσότερο από το καθορισμένο retry στα χαλασμένα, και πως να απομονώσει κεφαλές ώστε να διαβάσεις τα υπόλοιπα. Μπορείς να δώσεις μερικές πληροφορίες ακόμα; Τι κάρτα έχει τέτοιο controller κλπ, κάποιο link, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν πολλές, αλλά η κλασσική είναι η 3000. Οι περιορισμένες εκδόσεις είναι σε εξωτερικό κουτί που συνδέεται μέσω sata και com port στον η/υ, ενώ ξεκινούν από ~2.000$. Οι πιο επαγγελματικές είναι εσωτερικές, pcix, πολλαπλών εξόδων, και αρχίζουν από ~10.000€. https://www.blizzarddr.com/data-recovery-tools-software/ Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από snbblp προσθήκη συνδέσμου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα