Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω ότι έχω ρωτήσει στην τράπεζα αλλά δεν πήρα απάντηση, οπότε ρωτάω κι εδώ.

Είχε δεσμευτεί ένα ποσό στην πιστωτική μου για ενοικίαση αυτοκινήτου.

Το ποσό αποδεσμεύτηκε, ο υπάλληλος μου είπε ότι θα επιστραφούν τα χρήματα σε ...δε θυμάμαι (3-4 μέρες , εβδομάδες).

Έχει κανείς εμπειρία σε πόσο χρόνο γίνεται;

Όχι τίποτα άλλο αλλά έχω τερματίσει την κάρτα και δε μπορώ να κάνω κάτι αγορές και πληρωμές που θέλω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορεί να πάρει και 20 μέρες.

Ποτέ δε κατάλαβα γιατί όταν είναι να σου τα πάρουν γίνεται άμεσα ενώ αν είναι να γίνει καμιά επιστροφή μπορεί να περιμένεις και ένα μήνα

Επεξ/σία από santac
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μεχρι 3-4 εβδομαδες.

οσο κ να τηλεφωνεις - οσο κ να πιεζεις δεν αλλαζει κατι.

ειναι συμφωνιες μεταξυ τραπεζων & επαγγελματιων.

εαν προκειται για ενοικιαση σε αλλη χωρα....υπολογιζε το μαξ !

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ.

Δέν είναι θέμα εταιρείας,είναι θέμα τράπεζας!

Η εταιρεία ενοικίασης δέν μπορεί να αποδεσμεύσει το ποσό με τον ίδιο τρόπο που αρχικά το δέσμευσε (προ-έγκριση μέσω POS σε 15 δευτερόλεπτα). Πρέπει να στείλει αίτημα με fax ή email στην τράπεζα ή την εταιρεία διαχείρισης του POS (πχ Cardlink) και αυτοί με την σειρά τους θα στείλουν στην εκδότρια τράπεζα του TS. Στην καλύτερη μιλάμε για βδομάδα,στην χειρότερη κανα μήνα που είναι και ο χρόνος ζωής μιας προέκρισης.Μετά το ποσό αποδεσμεύεται αυτόματα απο την εκδότρια τράπεζα είτε έχει γίνει κίνηση απο την εταιρεία ενοικίασης είτε όχι.

Και ναί,είναι παράλογο οτι χρειάζεται ένας μήνας για να "ξε-κάνεις" μια κίνηση που χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να γίνει. 

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Tenshi είπε

στην χειρότερη κανα μήνα που είναι και ο χρόνος ζωής μιας προέκρισης.Μετά το ποσό αποδεσμεύεται αυτόματα απο την εκδότρια τράπεζα είτε έχει γίνει κίνηση απο την εταιρεία ενοικίασης είτε όχι.

σχετικά με αυτό.

δηλαδή σε κάθε περίπτωση τα χρήματα δε μπορούν να μένουν δεσμευμένα πάνω από 1 μήνα; Είναι κάποιος κανονισμός αυτός / τρόπος λειτουργίας των τραπεζών;

Οπότε κάποιος πρέπει να αγχώνεται αν περάσει ο μήνας και δεν έχει αποδεσμευτεί το ποσό

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

σχετικά με αυτό.

δηλαδή σε κάθε περίπτωση τα χρήματα δε μπορούν να μένουν δεσμευμένα πάνω από 1 μήνα; Είναι κάποιος κανονισμός αυτός / τρόπος λειτουργίας των τραπεζών;

Οπότε κάποιος πρέπει να αγχώνεται αν περάσει ο μήνας και δεν έχει αποδεσμευτεί το ποσό

Οι απαντήσεις που έχω λάβει κατα καιρούς είναι το λιγότερο ασαφείς."15 εργάσιμες","έως 30 μέρες","εξαρτάται απο την κάρτα" είναι κάποιες απο αυτές.Γεγονός είναι οτι η προ-έγκριση/δέσμευση έχει κάποιο χρόνο ζωής.

Έχει τύχει να στείλω αίτημα αποδέσμευσης ποσού και να λαμβάνω απάντηση εντός 6 ωρών,οτι προωθήθηκε στην εκδότρια τράπεζα.Μετά απο δύο βδομάδες ο πελάτης,που στην τελική έχει ήδη ακυρώσει την κράτησή του,ωρύεται γιατί το ποσό είναι ακόμα δεσμευμένο.Η τράπεζά του εντωμεταξύ να δηλώνει άγνοια-δέν έλαβε ποτέ το αίτημα.Τρέχα γύρευε...

Αντιλαμβάνομαι οτι το "σου δεσμεύω" είναι πιο ευκολόπεπτο του "σου χρεώνω",ενδεχομένως να υπάρχουν λογιστικές ή/και νομικές προεκτάσεις άλλα στα δικά μου μάτια, παίζουμε με τους ορισμούς και η ταλαιπωρία πέφτει εξ ολοκλήρου στον κάτοχο της κάρτας. Ειλικρινά είναι πιο εύκολη η διαδικασία χρέωση ποσό → επιστροφή ποσό (2 εργάσιμες max), παρά ή αποδέσμευση.

• Like 1
Δημοσ.

για την ιστορία να πω πως η εταιρία αποδέσμευσε το ποσό στις 17/12 και σήμερα το βράδυ (23/12) είδα ότι αποδεσμεύτηκε και από την πιστωτική μου. Όχι κι άσχημα

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/12/2019 στις 2:59 ΠΜ, Tenshi είπε

Οι απαντήσεις που έχω λάβει κατα καιρούς είναι το λιγότερο ασαφείς."15 εργάσιμες","έως 30 μέρες","εξαρτάται απο την κάρτα" είναι κάποιες απο αυτές.Γεγονός είναι οτι η προ-έγκριση/δέσμευση έχει κάποιο χρόνο ζωής.

Έχει τύχει να στείλω αίτημα αποδέσμευσης ποσού και να λαμβάνω απάντηση εντός 6 ωρών,οτι προωθήθηκε στην εκδότρια τράπεζα.Μετά απο δύο βδομάδες ο πελάτης,που στην τελική έχει ήδη ακυρώσει την κράτησή του,ωρύεται γιατί το ποσό είναι ακόμα δεσμευμένο.Η τράπεζά του εντωμεταξύ να δηλώνει άγνοια-δέν έλαβε ποτέ το αίτημα.Τρέχα γύρευε...

Αντιλαμβάνομαι οτι το "σου δεσμεύω" είναι πιο ευκολόπεπτο του "σου χρεώνω",ενδεχομένως να υπάρχουν λογιστικές ή/και νομικές προεκτάσεις άλλα στα δικά μου μάτια, παίζουμε με τους ορισμούς και η ταλαιπωρία πέφτει εξ ολοκλήρου στον κάτοχο της κάρτας. Ειλικρινά είναι πιο εύκολη η διαδικασία χρέωση ποσό → επιστροφή ποσό (2 εργάσιμες max), παρά ή αποδέσμευση.

Γεια και χαρά! Γνωρίζεις τελικά τί απέγινε με εκείνη τη δέσμευση ποσού, για την όποια έδωσες εντολή, αλλά η τράπεζα δήλωνε άγνοια; Τελικά επιστράφηκαν τα χρήματα στον πελάτη;

Μου συνέβη κάτι αντίστοιχο πριν από δύο εβδομάδες. Επιχείρησα να κάνω μια πληρωμή για παραγγελία που τελικά δεν ολοκλήρωσα, δε φαίνεται συναλλαγή αφού δεν έχει υπάρξει χρεωση, στο μεταξύ αμέσως έλαβα ενημέρωση στο paypal ότι τα χρήματα δεσμευτηκαν και θα επιστραφούν, αλλά ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Υπάρχει περίπτωση να τα έχασα; Εννοείται ότι θα πάρω και στην τράπεζα, όμως είπα να δώσω περιθώριο λίγες μέρες ακόμα. Απλά, με ανησύχησε κάπως η ιστορία σου..Πώς είναι δυνατόν η τράπεζα να ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε αίτημα..

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Hduhahehrnfm είπε

Γεια και χαρά! Γνωρίζεις τελικά τί απέγινε με εκείνη τη δέσμευση ποσού, για την όποια έδωσες εντολή, αλλά η τράπεζα δήλωνε άγνοια; Τελικά επιστράφηκαν τα χρήματα στον πελάτη;

Μου συνέβη κάτι αντίστοιχο πριν από δύο εβδομάδες. Επιχείρησα να κάνω μια πληρωμή για παραγγελία που τελικά δεν ολοκλήρωσα, δε φαίνεται συναλλαγή αφού δεν έχει υπάρξει χρεωση, στο μεταξύ αμέσως έλαβα ενημέρωση στο paypal ότι τα χρήματα δεσμευτηκαν και θα επιστραφούν, αλλά ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Υπάρχει περίπτωση να τα έχασα; Εννοείται ότι θα πάρω και στην τράπεζα, όμως είπα να δώσω περιθώριο λίγες μέρες ακόμα. Απλά, με ανησύχησε κάπως η ιστορία σου..Πώς είναι δυνατόν η τράπεζα να ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε αίτημα..

Η αποδέσμευση του ποσού σίγουρα έγινε,είτε επειδή ξεκούνησαν και έστειλαν το αίτημα,είτε επειδή έληξε σάν κίνηση. Επιστροφή του ποσού όμως δέν χρειάστηκε,αφού τα χρήματα δέν έφυγαν ποτέ απο στον λογαριασμό.Γενικότερα ο κόσμος μπερδεύεται εκεί, γιατί βλέπει στο web banking του μια κίνηση με αρνητικό πρόσημο και περιμένει μια αντίστοιχη με θετικό για να κλείσει ο αντιλογισμός.

Σε κάθε περίπτωση,εκτιμώ πως δέν είναι η ίδια περίπτωση με την δική σου και κάπου χάνομαι όπως το παρουσιάζεις...Με απλά λόγια,βλέπεις να λείπουν χρήματα απο τον λογαριασμό σου;Υπάρχει κάποιο πεδίο στο web banking, που αναγράφονται οι μελλοντικές/εκκρεμείς συναλλαγές;

Αν ναί,έρχεσαι σε επικοινωνία με το paypal και αν δέν βγάλεις άκρη,σειρά έχει η τράπεζά σου για αμφισβήτηση συναλλαγής.

Αν όχι,απλά αγνοείς το μήνυμα του paypal.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Tenshi είπε

Η αποδέσμευση του ποσού σίγουρα έγινε,είτε επειδή ξεκούνησαν και έστειλαν το αίτημα,είτε επειδή έληξε σάν κίνηση. Επιστροφή του ποσού όμως δέν χρειάστηκε,αφού τα χρήματα δέν έφυγαν ποτέ απο στον λογαριασμό.Γενικότερα ο κόσμος μπερδεύεται εκεί, γιατί βλέπει στο web banking του μια κίνηση με αρνητικό πρόσημο και περιμένει μια αντίστοιχη με θετικό για να κλείσει ο αντιλογισμός.

Σε κάθε περίπτωση,εκτιμώ πως δέν είναι η ίδια περίπτωση με την δική σου και κάπου χάνομαι όπως το παρουσιάζεις...Με απλά λόγια,βλέπεις να λείπουν χρήματα απο τον λογαριασμό σου;Υπάρχει κάποιο πεδίο στο web banking, που αναγράφονται οι μελλοντικές/εκκρεμείς συναλλαγές;

Αν ναί,έρχεσαι σε επικοινωνία με το paypal και αν δέν βγάλεις άκρη,σειρά έχει η τράπεζά σου για αμφισβήτηση συναλλαγής.

Αν όχι,απλά αγνοείς το μήνυμα του paypal.

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και βοηθητική απάντηση!

Δεν υπάρχει συναλλαγή ούτε στο Paypal, ούτε στο i-bank.

Επειδή έλαβα αυτή την ειδοποίηση από το Paypal κι επειδή δε θυμόμουν το ακριβές υπόλοιπο του λογαριασμού μου, θεώρησα ότι δεσμεύτηκε το ποσό από το σύνολο του λογαριασμού, χωρίς να φανεί κίνηση στην αναλυτική κατάσταση (αφού στην ουσία δεν υπήρξε χρέωση) κι ότι κάποια στιγμή αυτό το το πόσο θα αποδεσμευτεί και άρα θα επιστραφεί στο σύνολο του υπόλοιπου (χωρίς πάλι να φανεί κίνηση στην αναλυτική κατάσταση).

Ίσως κάνω κάπου λάθος σε σχέση με το πώς το έχω αντιληφθεί. Θα μιλήσω και με την τράπεζα, αλλά αν καταλαβαίνω σωστά, μπορεί η αφαίρεση του ποσού να μην πρόλαβε να γίνει καν, οπότε θα πρέπει να αγνοήσω την ειδοποίηση του PayPal.

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ που πήρες το χρόνο να απαντήσεις. Καλή συνέχεια!

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, περιμένω αποδέσμευση ποσού από ενα αυτοκινήτου που νοίκιασα επο τις 26-8 έχω μιλήσει με το γραφείο μου είπαν ότι αποδέσμευσαν το ποσό και ότι δεν μπορουν να κάνουν κάτι άλλο, δύστυχος το ποσό δεν έχει επιστρέφει, τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Kostas_safa είπε

Καλησπέρα, περιμένω αποδέσμευση ποσού από ενα αυτοκινήτου που νοίκιασα επο τις 26-8 έχω μιλήσει με το γραφείο μου είπαν ότι αποδέσμευσαν το ποσό και ότι δεν μπορουν να κάνουν κάτι άλλο, δύστυχος το ποσό δεν έχει επιστρέφει, τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση; 

με την τράπεζα μίλησες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...