Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εδώ και χρόνια δουλεύω αποκλειστικά σε laptops που όταν είμαι σπίτι τα έχω docked με οθόνη. Έχω χρόνια να φτιάξω σύνθεση. Πριν 2 χρόνια είχα επιχειρήσει να φτιάξω μια σύνθεση για ένα μικρό μηχάνημα για το home lab μου για κάτι δοκιμές, στο e-shop.gr και το τελικό μηχάνημα είχε προβλήματα διάφορα (δεν ξανάναβε αν δεν έβγαζες το καλώδιο τροφοδοσίας και άλλα διάφορα), που το κατάστημα δεν παραδέχονταν όταν τούς το έστελνα για επισκευή από τον πρώτο μήνα. Να μην τα πολυλογώ, όλο αυτό με έχει οδηγήσει να μην εμπιστεύομαι εύκολα πλέον τον κάθε τυχαρπαστό που εγγυάται να παραδώσει συναρμολογημένο μηχάνημα από επιμέρους υποσυστήματα.

Ενώ έχω την τάση να πάω να αγοράσω branded για gaming λύση στην παρούσα φάση (χωρίς τρομερές απαιτήσεις, δεν παίζω online), θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας για εγγυημένους που παραδίδουν ελεγμένο συναρμολογημένο μηχάνημα, που σίγουρα θα βγαίνει σε μικρότερη τιμή από ό,τι μια branded λύση.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Καλησπέρα,

Εδώ και χρόνια δουλεύω αποκλειστικά σε laptops που όταν είμαι σπίτι τα έχω docked με οθόνη. Έχω χρόνια να φτιάξω σύνθεση. Πριν 2 χρόνια είχα επιχειρήσει να φτιάξω μια σύνθεση για ένα μικρό μηχάνημα για το home lab μου για κάτι δοκιμές, στο e-shop.gr και το τελικό μηχάνημα είχε προβλήματα διάφορα (δεν ξανάναβε αν δεν έβγαζες το καλώδιο τροφοδοσίας και άλλα διάφορα), που το κατάστημα δεν παραδέχονταν όταν τούς το έστελνα για επισκευή από τον πρώτο μήνα. Να μην τα πολυλογώ, όλο αυτό με έχει οδηγήσει να μην εμπιστεύομαι εύκολα πλέον τον κάθε τυχαρπαστό που εγγυάται να παραδώσει συναρμολογημένο μηχάνημα από επιμέρους υποσυστήματα.

Ενώ έχω την τάση να πάω να αγοράσω branded για gaming λύση στην παρούσα φάση (χωρίς τρομερές απαιτήσεις, δεν παίζω online), θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας για εγγυημένους που παραδίδουν ελεγμένο συναρμολογημένο μηχάνημα, που σίγουρα θα βγαίνει σε μικρότερη τιμή από ό,τι μια branded λύση.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Σε θέμα rma επιμέρους κομματιών, εγώ με το eshop σε αρκετες περιπτώσεις δεν αντιμετωπισα πρόβλημα. Σε ολόκληρη μονάδα δεν γνωρίζω να σου πω αλλά το αντιμετώπισες εσυ όπως περιγράφεις. Μια λύση είναι να παίρνεις ποιοτικό hardware  και να στήνεις μόνος σου δεν είναι δύσκολο αν γνωρίζεις τα βασικά. Καλο aftersales γνωρίζω ότι έχει το msystems και το vision studio σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Την οικονομικότερη λύση που γράφεις, θα στη δώσει ένα κατάστημα που απλά θα στο συναρμολογήσει δωρεάν. Αν θέλεις να ελεγχθεί θα πρέπει να αγοράσεις και λειτουργικό, όπερ σημαίνει καταρρίπτεται ο όρος οικονομικό. Ερχόμαστε λοιπόν πάλι στο μάθε να στήνεις εσυ με οδηγούς βίντεο η βοήθεια από φίλο-γνωστό σχετικό.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις προτάσεις. Στήνω PC από τη δεκαετία του '80 από παιδί, αλλά πλέον δεν έχω χρόνο για το παραμικρό για κάτι τέτοιο. Επίσης, είμαι εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για να αγοράσω από καταστήματα που θα άρχιζα τις αποστολές με μεταφορικές για να μού λύσουν το πρόβλημα.

Ψάχνω αν δω αν υπάρχει κάτι σοβαρό και αξιόπιστο σε συναρμολόγηση, με after-sales που σέβεται τον εαυτό του, ειδάλλως να πάω σε branded.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να συναρμολογήσεις ένα pc και να περάσεις λειτουργικό είναι καμιά ώρα πάνω κάτω, άμα πρέπει να βιαστείς γίνεται και σε μισή.

Αfter-sales που σέβεται τον εαυτό στην Ελλάδα, μόνο Dell.

Σίγουρα αρκετοί φίλοι έχουν θετική εμπειρία από διάφορα καταστήματα αλλά γενικά η κατάσταση είναι hit or miss.

Για σιγουριά, branded dell από Ελλάδα ή αγορά από ευρωπαϊκό amazon, ειδικά των ακριβών parts.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Για να συναρμολογήσεις ένα pc και να περάσεις λειτουργικό είναι καμιά ώρα πάνω κάτω, άμα πρέπει να βιαστείς γίνεται και σε μισή.

Αfter-sales που σέβεται τον εαυτό στην Ελλάδα, μόνο Dell.

Σίγουρα αρκετοί φίλοι έχουν θετική εμπειρία από διάφορα καταστήματα αλλά γενικά η κατάσταση είναι hit or miss.

Για σιγουριά, branded dell από Ελλάδα ή αγορά από ευρωπαϊκό amazon, ειδικά των ακριβών parts.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Η λογική μου είναι ότι ο χρόνος για να ασχοληθείς με κάτι δεν είναι μόνο ο χρόνος συναρμολόγησης και περάσματος λειτουργικού. Είναι η έρευνα και η αγορά των parts, ώστε να μην υπάρχει και ασυμβατότητα. Είναι ο χρόνος να διαχειριστείς διαφορετικά parts να έρχονται από διάφορες μεριές. Είναι ο πιθανός χρόνος να διερευνήσεις κάτι που δεν παίζει και γιατί δεν παίζει κάποιο part. Ο χρόνος να το στείλεις πίσω και να αρχίσεις τους διαλόγους κλπ. Ο χρόνος, τέλος, και η ενέργεια να ξοδέψεις όλα αυτά και στο τέλος να μην έχεις μηχάνημα. 😄
Τα έκανα αυτά για 20 χρόνια και βαρέθηκα.

Αυτή τη στιγμή ψάχνω ή κάτι συναρμολογημένο με υψηλότατο επίπεδο αξιοπιστίας είτε κάτι έτοιμο να ανάψει με σοβαρή branded εγγύηση.

Θα το ψάξω στα Dell που λες!

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Αυτή τη στιγμή ψάχνω ή κάτι συναρμολογημένο με υψηλότατο επίπεδο αξιοπιστίας είτε κάτι έτοιμο να ανάψει με σοβαρή branded εγγύηση.

Θα το ψάξω στα Dell που λες!

Και από την NASA να είναι συναρμολογημένο δεν είναι απαραίτητο ότι θα παίζει απροβλημάτιστα για 5-10-15 χρόνια ,  η  αντίστοιχα low budget parts (πχ τροφοδοτικά) των 15 ευρώ είχε τύχει σε σύστημα φίλου να παίξουν 10 περίπου χρόνια χωρίς πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, δεν με ενδιαφέρει για 5-10-15 χρόνια!

Με ενδιαφέρει να μην αρχίσω με προβλήματα με το καλημέρα, κάτι που έχει αυξηθεί ως στατιστικό στις συναρμολογήσεις. Όπως και έχει αυξηθεί το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα από τους πωλητές και τα καταστήματα, πάνω σε υλικά που έχουν μερική αστοχία να διασυνδεθούν με άλλα, αλλά φαινομενικά όλα δουλεύουν κανονικά. 😄

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Σίγουρα έχεις ασχοληθεί με συναρμολόγηση υπολογιστών ? Ποια υψηλότατη αξιοπιστία στην συναρμολόγηση ? να κουμπώσουν 3 κάρτες ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Σίγουρα έχεις ασχοληθεί με συναρμολόγηση υπολογιστών ? Ποια υψηλότατη αξιοπιστία στην συναρμολόγηση ? να κουμπώσουν 3 κάρτες ?

Με ενδιαφέρει η αξιοπιστία στην υποστήριξη, όχι στον τρόπο κουμπώματος. Όταν λέμε 1 να εννοούμε 1 και όχι 2, όπως κάνουν πολλοί.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Με ενδιαφέρει η αξιοπιστία στην υποστήριξη, όχι στον τρόπο κουμπώματος. Όταν λέμε 1 να εννοούμε 1 και όχι 2, όπως κάνουν πολλοί.

Κοίτα σε Dell τότε, σε περίπτωση ελαττωματικού, θα έρθει τεχνικός σπίτι, αν είναι κάτι απλό το λύνει επιτόπου, αλλιώς αντικατάσταση (συνήθως με ανακατασκευασμένο)....   

Στην ουσία αυτή είναι η διαφορά του έτοιμου, δλδ από το να το στείλεις εσυ πίσω, έρχονται αυτοί. Βέβαια δεν ξέρω στη περίπτωση σου που είσαι επαρχία αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.. 

30 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Με ενδιαφέρει να μην αρχίσω με προβλήματα με το καλημέρα, κάτι που έχει αυξηθεί ως στατιστικό στις συναρμολογήσεις.

Που ακριβώς το διάβασες αυτό ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Υπάρχει κάποιος που έχει καλό after-sales σε περίπτωση προβλημάτων σε νέο συναρμολογημένο από αυτόν ως επαγγελματία;

Καλημέρα. Λυπάμαι για την εμπειρία σου. Εγώ ξεκίνησα να συναρμολογώ υπολογιστές εδώ και λίγα χρόνια, χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία για προσωπική μου χρήση ή για φίλους μου και δεν αντιμετώπισα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα από τα δεκάδες part που έχω αγοράσει. Πλέον είναι εύκολο να κοιτάξεις τα πέρι συμβατότητας- ασυμβατότητας σε site όπως αυτόhttps://pcpartpicker.com , όπως και στο YouTube για την όλη διαδικασία. Τώρα για καλά after sales μαγαζιά, ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, αλλά φαντάζομαι ότι οι γνωστές αλυσίδες, όπως πχ το πλαίσιο είναι καλύτερες στον τομέα του support, αν και έχω ακούσει σχόλια όλων των ειδών. 

Επεξ/σία από Fredman
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρότασή σου, θα το δω αυτό το site!

Κι εγώ όταν συναρμολογούσα 20 χρόνια μόνος μου, δεν είχα πρόβλημα, και όταν προέκυπτε κάτι το έλυνα. Τώρα λόγω έλλειψης χρόνου για ένα τέτοιο θέμα, αδυνατώ να βρω κάποιον επαγγελματία που να αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη.

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς, να πάρεις έτοιμο συναρμολογημένο σύστημα, ώστε σε περίπτωση "θέματος" να μην ασχοληθείς, αλλά να το δει τεχνικός και να το φτιάξει, πιθανό είναι να μην σου λειτουργήσει καλά. Από τους μεγάλους έχεις 3 επιλογές: Plaisio, eshop και kotsovolo σε λύση έτοιμων PC όπου θα έχεις μια υλοποίηση που μπορεί να μην σε καλύπτει 100%. Αν θα συμβεί πρόβλημα επειδή είσαι γκαντέμης, θα είναι στην ευχέρεια του κάθε τεχνικού από την εκάστοτε αλυσίδα να σου βρει το πρόβλημα. Κοινώς σε ρωτάω, ποια εταιρία από τις παραπάνω εμπιστεύεσαι περισσότερο στο service/support τους. Τα visionstudio και msystems σε μένα προσωπικά ήταν πάντα μια χαρά. Τελευταία είχα φτιάξει σύστημα απο το visionstudio, με parts που είχα βρει ξεχωριστά γιατί αυτό τα είχε όλα και μου ερχόταν φθηνά απο skroutz. Σε ρωτάνε αν θέλεις να στο συναρμολογήσουν αυτοί χωρίς χρέωση. Αλλά μαρέσει να τα τοποθετώ εγώ, είναι η ευχαρίστηση στην όλη υπόθεση. Τα windows 10 τοποθετούνται εύκολα απο στικάκι και κλειδί για ενεργοποίηση βρίσκεις σε διάφορα μαγαζιά φθηνά. 

Δημοσ.

Προσωπικά στο e-shop, όσο δε γνώριζα και μιας και αυτοι το είχαν στήσει, το κουτί έφευγε ολόκληρο και αλλάζαν το Χ κομμάτι που είχε πρόβλημα και το έστελναν πίσω. 

Μου  ειχε χαλασει XFX τροφοδοτικο, προτειναν αλλαγη με CX750. Χάλασε υδροψυξη Zalman πρότειναν αντικατασταση με Η75 (ηταν 120 mm radiator και η Ζαλμαν) κλπ. 

Από εκεί και πέρα σε branded ιδανικά η Dell που αν εισαι επαρχια σου στέλνουν το κομμάτι με κούριερ και ερχεται εξωτερικος συνεργάτης και κανει την αντικατάσταση άμεσα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...