Bermudakias33 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 20/12/2019 στις 1:47 ΜΜ, ALMPANIS είπε Έχοντας κάνει και εγώ delivery με ποδήλατο θα σου προτιμά ένα ποδήλατο δρόμου,εγώ είχα ένα ideal intempo με 28αρες ρόδες αλά του είχα βγάλει το γυριστώ τιμόνι και το είχα βάλει ένα ίσιο για να μπορώ να βάζω της σακούλες πάνω έκανα κάθε μέρα σχεδόν 200 χλμ και ήμουν ξεκούραστο ,πιστεύω πως θα σε κουράσει κάποιος άλλος τύπος ποδήλατου 200 χλμ την ημέρα; (!!) Τα γόνατα σου πως είναι; Περπατάς κανονικά; Ηλικία; Στις 18/12/2019 στις 10:48 ΜΜ, Andi350 είπε Επειδη θα αρχισω ως ντελιβερας με ποδηλατο Και επειδή θα καταλήξεις με κινητικά προβλήματα, έως αναπηρία, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα μηχανάκι. Για να είμαι ειλικρινής, κινδυνεύεις και με το μηχανάκι, όπως κάθε διανομέας, αλλά με το ποδήλατο πας για αυτοκτονία. Ακόμη και να μην τρακάρεις, θα καταστρέψεις τα γόνατα σου, μόνο και μόνο από τη μεγάλη χρήση του ποδηλάτου. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από Bermudakias33 2
paylidis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Προσωπικα από όπου δω να κάνουν delivery με ποδήλατο δεν ξανάπαραγγέλνω Το θεωρω αισχρό μόνο και μόνο για να κάνουν οικονομία στις βενζίνες και να προωθήσουν ψεύτοοικολογικό προφίλ. Ts βρες κάτι άλλο να κανείς. Από ποδήλατο διέλυσα και τα 2 μου γόνατα και χωρίς να κάνω ντελίβερι αλλά βόλτες (τύπου 20-30 χλμ τη μέρα) για γυμναστική. Δε ξανά ανέβηκα κ έχω ποδήλατα συνολικής αξίας πάνω από 4000€ να τα κοιτάω (δεν αξίζουν να τα πουλήσω καν πλέον) 4 1 2
Bermudakias33 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, paylidis είπε Από ποδήλατο διέλυσα και τα 2 μου γόνατα Δυστυχώς φίλε, ο μέσος άνθρωπος δεν το καταλαβαίνει αυτό που γράφεις. Το θεώρει μάλιστα και περίεργο! Πρέπει πρώτα να πάθει για να μάθει. Να του καταστραφούν οι χόνδροι , οι χιαστοί, οι μηνίσκοι και γενικά όλη η άρθρωση. Μόνο τότε καταλαβαίνουν (αλλά και πάλι, μερικοί δεν καταλαβαίνουν ούτε τότε) ! Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από Bermudakias33 3
paylidis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 53 λεπτά πριν, Bermudakias33 είπε Δυστυχώς φίλε, ο μέσος άνθρωπος δεν το καταλαβαίνει αυτό που γράφεις. Το θεώρει μάλιστα και περίεργο! Πρέπει πρώτα να πάθει για να μάθει. Να του καταστραφούν οι χόνδροι , οι χιαστοί, οι μηνίσκοι και γενικά όλη η άρθρωση. Μόνο τότε καταλαβαίνουν (αλλά και πάλι, μερικοί δεν καταλαβαίνουν ούτε τότε) ! Όταν ένα πρωί θα προσπαθήσουν να σηκωθούν από το κρεβάτι και θα σωριαστουν στο πάτωμα σα να μην έχουν γόνατα θα το καταλάβουν...αλλα θα είναι αργά! 1
kage Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν κ κουριερ εταιρείες(εγγραφων) που την ειδαν ny,nl,uk κτλ ..η απαντηση π πηρα ηταν οτι μ αρεσει το ποδηλατο και η δουλεια μπηκε σε 2η μοιρα Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από kage
morgoth666 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Απιστευτες οι απαντησεις σε αυτο το θρεντ, τραγικη καταντια... 1
haHa Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 26/1/2020 στις 9:54 ΜΜ, Bermudakias33 είπε Δυστυχώς φίλε, ο μέσος άνθρωπος δεν το καταλαβαίνει αυτό που γράφεις. Το θεώρει μάλιστα και περίεργο! Πρέπει πρώτα να πάθει για να μάθει. Να του καταστραφούν οι χόνδροι , οι χιαστοί, οι μηνίσκοι και γενικά όλη η άρθρωση. Μόνο τότε καταλαβαίνουν (αλλά και πάλι, μερικοί δεν καταλαβαίνουν ούτε τότε) ! Στις 26/1/2020 στις 10:48 ΜΜ, paylidis είπε Όταν ένα πρωί θα προσπαθήσουν να σηκωθούν από το κρεβάτι και θα σωριαστουν στο πάτωμα σα να μην έχουν γόνατα θα το καταλάβουν...αλλα θα είναι αργά! Το ποδηλατο ειναι σχετικα low impact αθληση και επιβαρυνει πολυ λιγοτερο τα γονατα απο πχ το τρεξιμο, μπασκετ, ποδοσφαιρο, τεννις. Τα υπολοιπα που γραφετε δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση με την πραγματικοτητα. ------------ Στις 26/1/2020 στις 9:14 ΜΜ, paylidis είπε Προσωπικα από όπου δω να κάνουν delivery με ποδήλατο δεν ξανάπαραγγέλνω Το θεωρω αισχρό μόνο και μόνο για να κάνουν οικονομία στις βενζίνες και να προωθήσουν ψεύτοοικολογικό προφίλ. Ts βρες κάτι άλλο να κανείς. Από ποδήλατο διέλυσα και τα 2 μου γόνατα και χωρίς να κάνω ντελίβερι αλλά βόλτες (τύπου 20-30 χλμ τη μέρα) για γυμναστική. Δε ξανά ανέβηκα κ έχω ποδήλατα συνολικής αξίας πάνω από 4000€ να τα κοιτάω (δεν αξίζουν να τα πουλήσω καν πλέον) Οτι "διαλυσες" τα γονατα σου κανοντας ποδηλατικες βολτες 20-30χλμ απλα δειχνει οτι ειχες ηδη ξεχαρβαλωμενα γονατα. Αληθεια , για ποσο καιρο εκανες ποδηλατο; Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από haHa 1
paylidis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, haHa είπε Το ποδηλατο ειναι σχετικα low impact αθληση και επιβαρυνει πολυ λιγοτερο τα γονατα απο πχ το τρεξιμο, μπασκετ, ποδοσφαιρο, τεννις. Τα υπολοιπα που γραφετε δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση με την πραγματικοτητα. δυστυχως δεν εχεις εσυ επιγνωση της πραγματικότητας.... και σου ευχομαι να μη χρειαστει να μαθεις... απο εκει και πέρα ενας ξύπνιος ορθοπεδικός θα σου τα διαλευκανει περι της ζημιάς που κάνει το ποδήλατο στα γόνατα... 3 ώρες πριν, haHa είπε Οτι "διαλυσες" τα γονατα σου κανοντας ποδηλατικες βολτες 20-30χλμ απλα δειχνει οτι ειχες ηδη ξεχαρβαλωμενα γονατα. Αληθεια , για ποσο καιρο εκανες ποδηλατο; 10-12 χρόνια... δε νομιζω οτι ειχα ξεχαρβαλωμενα γονατα απο 10 χρονων παιδι παντως...
haHa Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, paylidis είπε δυστυχως δεν εχεις εσυ επιγνωση της πραγματικότητας.... και σου ευχομαι να μη χρειαστει να μαθεις... απο εκει και πέρα ενας ξύπνιος ορθοπεδικός θα σου τα διαλευκανει περι της ζημιάς που κάνει το ποδήλατο στα γόνατα... Για να καταλαβω: υποστηριζεις οτι το ποδηλατο επιβαρυνει περισσοτερο τα γονατα απο το τρεξιμο; Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από haHa 1
paylidis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, haHa είπε Για να καταλαβω: υποστηριζεις οτι το ποδηλατο επιβαρυνει περισσοτερο τα γονατα απο το τρεξιμο; ναι απολυτα. και δε το υποστηριζω μονο εγω αλλα και οι γιατροι που πηγα στα τόσα χρόνια...
haHa Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, paylidis είπε ναι απολυτα. και δε το υποστηριζω μονο εγω αλλα και οι γιατροι που πηγα στα τόσα χρόνια... Καιρος λοιπόν να αλλαξεις γιατρους. Αυτα που σου ειπαν ερχονται εναντια στο τι θεωρει η πλειονότητα του υπολοίπου ιατρικου κοσμου. 1
paylidis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, haHa είπε Καιρος λοιπόν να αλλαξεις γιατρους. Αυτα που σου ειπαν ερχονται εναντια στο τι θεωρει η πλειονότητα του υπολοίπου ιατρικου κοσμου. Ok, αθλιατρος λοιπον του ολυμπιακού VS haHa... Ασε θα κρατήσω τη γνώμη του πρώτου... Για την ιστορια τρέχω half-marathons τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς πρόβλημα και καθημερινα 5-7 χλμ προπόνηση, εαν ήταν λάθος οι γιατροι που μου ειπαν "τελος το ποδηλατο-οκ το ήπιο τρέξιμο" μάλλον τώρα δε θα είχα πόδια....
haHa Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, paylidis είπε Ok, αθλιατρος λοιπον του ολυμπιακού VS haHa... Ασε θα κρατήσω τη γνώμη του πρώτου... Για την ιστορια τρέχω half-marathons τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς πρόβλημα και καθημερινα 5-7 χλμ προπόνηση, εαν ήταν λάθος οι γιατροι που μου ειπαν "τελος το ποδηλατο-οκ το ήπιο τρέξιμο" μάλλον τώρα δε θα είχα πόδια.... Καταλαβαινω οτι λογω ελλειψης επιχειρηματων αγνοησες αυτο που εγραψα πως δεν ειναι δικια μου γνωμη, αλλα οπως εγραψα ειναι γνωμη του ιατρικου κοσμου(οπως ακριβως η δικια σου αναφερεις οτι ειναι ενος αθλιατρου). Δυο μετρα και δυο σταθμα. Ενδεικτικα αν θελεις να το ψαξεις λιγο: cycling or running worse for knees Υπαρχουν και ερευνες που συνηθως δειχνουν οτι το ηπιο ποδηλατο κανει καλο σε περιπτωσεις οστεοαρθριτιδας κλπ. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από haHa
paylidis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Είναι η γνώμη σου και οι «γιατροί» του google έναντι αυτών που είπαν σε εμένα με ένα πολύ μελετημένο και συγκεκριμένο πρόβλημα τουλάχιστον 5 γιατροί με τον έναν να είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα.... Σε εμένα όλοι οι γιατροί ήταν σαφείς και κατηγορηματικοί τέρμα το ποδήλατο σου διέλυσε τα γόνατα. Ήπιο τρέξιμο και κολύμβηση μόνο από αθληση.
haHa Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, paylidis είπε Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Είναι η γνώμη σου και οι «γιατροί» του google έναντι αυτών που είπαν σε εμένα με ένα πολύ μελετημένο και συγκεκριμένο πρόβλημα τουλάχιστον 5 γιατροί με τον έναν να είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα.... Σε εμένα όλοι οι γιατροί ήταν σαφείς και κατηγορηματικοί τέρμα το ποδήλατο σου διέλυσε τα γόνατα. Ήπιο τρέξιμο και κολύμβηση μόνο από αθληση. Παλι κανεις το ιδιο: λες "γιατροι" του google αγνοωντας οτι ειναι η γνωμη την πλειοψηφια του ιατρικου κοσμου(και ερευνες) και προσπαθεις να την μειωσεις. Δυο μετρα και δυο σταθμα. Κατανοω βεβαια οτι λογω ελλειψης επιχειρηματων κατεφυγες στην ιδια τακτικη. Προσεξε τωρα: μπορει για το δικο σου συγκεκριμενο προβλημα(που δεν το γνωριζω) πραγματι το πδοηλατο να ειναι χειροτερο απο το τρεξιμο, για αυτο να σου ειπαν αυτο οι γιατροι που ερχεται εναντια στο τι ισχυει στην πραγματικοτητα για την πλειονοτητα του κοσμου: Το ποδηλατο ειναι πιο ηπια ασκηση και επιβαρυνει λιγοτερο τα γονατα απο το τρεξιμο και αυτο ειναι γνωστο στον ιατρικο κοσμο. Ενδεικτικα μια ερευνα(μπορει ελευθερα μια δημοσιευμενη ερευνα σε επιστημονικα περιοδικα απο πανεπιστημιακους εσυ να την αποκαλεις γνωμοι "γιατρων" του google) : https://www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/fitness/with-osteoarthritis-and-exercise-some-pain-leads-to-gains-health/article34238126/ Αναφορά σε κείμενο That's the question behind a new study from researchers at McMaster University, published in January in the Journal of Biomechanics, that explores the subtle changes in knee cartilage that occur after running or cycling. The results offer guidance on choosing the right exercise for people with osteoarthritis – and they suggest that in the long term, doing too little may be as bad as doing too much. The study was led by graduate student Anthony Gatti and his supervisor Dr. Monica Maly (who is also affiliated with the University of Waterloo). They asked 15 volunteers to complete a 15-minute run and a 46-minute bike ride, with the durations chosen to put the same total load on the knee joints. ... The relaxation-time data revealed that running had deformed the cartilage enough to redistribute free water within the joint, while bicycling triggered no significant change. On the surface, this suggests that cycling is likely a good activity for people with knee osteoarthritis, since it can help maintain aerobic fitness and avoid weight gain – key factors in slowing the progression of the disease – without putting extra stress on the vulnerable joint.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα