Προς το περιεχόμενο

Ford Fiesta diesel euro5??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνομαστε τι αυτοκινητο να παρει ο γιος,και απο την πληθωρα αποψεων κτλ κτλ αρχιζει να ξεκαθαριζει το θολο τοπιο (μαρκες μοντελα κυβικα) και καταληγουμε σε ford .Τωρα ο μικρος αν και εγω επιμενω για focus γουσταρει πιο πολυ fiesta .To ταβανι θαναι 6000 βαρεια βαρεια 6500.Ειναι εμπειρος οδηγος ,σχετικα οδηγα 6-7 χρονια.Εχουμε δει καποια diesel που παιζουν γυρω στα 6 χιλιαρικα(μοντελα μετα το 2014) ,αλλα ειναι euro 5 και δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλης μια αγορα τετοια καθοτι ακουω πως θα απαγορευτει η κυκλοφορια τους.Θα θελα να ακουσω αποψεις κατοχων φιεστα και οποια αλλη αποψη δεκτη ευχαριστως να την ακουσω ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Βασικά δεν γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του ενδιαφερόμενου από ένα αμάξι.

Απαιτησεις,εργαζεται εντος αθηνων οποτε τα περισσοτερα χιλ.θα γινονται εντος πολεως και απο εκει και περα καμμια εκδρομουλα που και που εξω.Απο εκει και περα ενεργητικη,παθητικη ασφαλεια κρατηματα κτλ γκαζια δεν ενδιαφερουν καθοσον τον εκπαιδευσα απο μικρο στη συντηρητικη και προσεκτικη οδηγηση,παραλληλα εξοδα οπως σερβις ανταλλακτικα κτλ σαφως ενδιαφερουν την τσεπη μας Ευχαριστω για τη διευκρινηση.

Δημοσ.

Εντός πόλης συνέχεια και diesel δε πάνε μαζί. 

Επίσης, εντός πόλης συμφέρει πιο μικρό αμάξι (ευελιξία, πάρκιν, κλπ). Οπότε ανάμεσα σε Focus και Fiesta, ξεκάθαρα Fiesta. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Haldol είπε

Εντός πόλης συνέχεια και diesel δε πάνε μαζί. 

Αυτο γιατι το λες για δωσε αποψη?Καποιος που εχει fiesta να μας πει αποψεις?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, blackhill66 είπε

Ψαχνομαστε τι αυτοκινητο να παρει ο γιος,και απο την πληθωρα αποψεων κτλ κτλ αρχιζει να ξεκαθαριζει το θολο τοπιο (μαρκες μοντελα κυβικα) και καταληγουμε σε ford .Τωρα ο μικρος αν και εγω επιμενω για focus γουσταρει πιο πολυ fiesta .To ταβανι θαναι 6000 βαρεια βαρεια 6500.Ειναι εμπειρος οδηγος ,σχετικα οδηγα 6-7 χρονια.Εχουμε δει καποια diesel που παιζουν γυρω στα 6 χιλιαρικα(μοντελα μετα το 2014) ,αλλα ειναι euro 5 και δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλης μια αγορα τετοια καθοτι ακουω πως θα απαγορευτει η κυκλοφορια τους.Θα θελα να ακουσω αποψεις κατοχων φιεστα και οποια αλλη αποψη δεκτη ευχαριστως να την ακουσω ευχαριστω πολυ

1. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για τα ντίζελ. Ούτε καν στη συζήτηση δεν είναι. Οπότε μιλάμε για μια 5ετία τουλάχιστον ακόμα, μπορεί και παραπάνω. 

2. Εφόσον δε κάνει χιλιόμετρα ταξί κάθε μέρα, καλύτερα βενζίνη. Το πετρέλαιο θέλει συχνή χρήση σε αυτοκινητόδρομο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, blackhill66 είπε

Αυτο γιατι το λες για δωσε αποψη?Καποιος που εχει fiesta να μας πει αποψεις?

Το πιο πιθανό είναι να αναγκάζεται να βγάζει το αυτοκίνητο βόλτες για να κάνει καθαρισμό του φίλτρου κάθε λίγο, όπως κάνουν πολλοί με diesel κάθε βράδυ στην παραλιακή, επιπλέον δεν ξέρεις τι σου βάζουν μέσα, θέλει αξιόπιστο βενζινά και άντε βρες τον. Γνώμη μου ανάμεσα στα δύο είναι ξεκάθαρα το fiesta βενζίνη. Πήρε ο πατέρας μου πριν ένα 6μηνο ένα του 2010 βενζίνη. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι για πόλη. Εγώ βέβαια έχω ένα ακόμα πιο μικρό i10 περσινό, αλλά θέλω να σου πω, το fiesta είναι η χρυσή τομή για πόλη, για αυτό και δεν βρίσκεις εύκολα κάτω από 6000.

Επεξ/σία από kaktos77
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μην πας σε πετρέλαιο καλύτερα βενζίνη για τη χρήση που το θέλει. Ο 1.0Τ ecoboost είναι μια καλή λύση εάν παίζει στο budget σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σεβαστες οι αποψεις σας περι πετρελαιου αλλα μιλαω με ατομα που εχουν αμαξια diesel και κανεις δεν μου ειπε

Το πιο πιθανό είναι να αναγκάζεται να βγάζει το αυτοκίνητο βόλτες για να κάνει καθαρισμό του φίλτρου κάθε λίγο, όπως κάνουν πολλοί με diesel

και στην τελικη αφου το πετρελαιο ερχεται φθηνοτερα γιατι να παρω βενζινη?μιλαω παντα για euro5?

Επεξ/σία από blackhill66
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

στην τελικη αφου το πετρελαιο ερχεται φθηνοτερα γιατι να παρω βενζινη?

Το ότι είναι φτηνότερο στην αντλία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συνολικά "έρχεται φτηνότερα".

π.χ μια βλάβη dpf αν κάτσει (από χάλια καύσιμο, από ελλιπή αναγέννηση, από "λάθος" οδηγικό προφίλ), τότε η οικονομία καυσίμου θα "πληρωθεί" σε επισκευή.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Το ότι είναι φτηνότερο στην αντλία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συνολικά "έρχεται φτηνότερα".

π.χ μια βλάβη dpf αν κάτσει (από χάλια καύσιμο, από ελλιπή αναγέννηση, από "λάθος" οδηγικό προφίλ), τότε η οικονομία καυσίμου θα "πληρωθεί" σε επισκευή.

Aν αν αν ε καλα με τα αν δεν θα βγαιναμε απο το σπιτι φιλαρακι ok ευχαριστω για την αποψη σου παντως

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

Aν αν αν ε καλα με τα αν δεν θα βγαιναμε απο το σπιτι φιλαρακι

Συμφωνώ, αλλά τότε με αυτή τη λογική γιατί ζητάς απόψεις?

Αν σου αρέσει πήγαινε πάρτο!

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, blackhill66 είπε

Aν αν αν ε καλα με τα αν δεν θα βγαιναμε απο το σπιτι φιλαρακι ok ευχαριστω για την αποψη σου παντως

Μπορείς να πάρεις το diesel αλλά όλα όσα σου λένε παραπάνω δεν είναι ψέματα. Η διαφορά στην τιμή συνήθως για μέσα στην πόλη με τόσα λίγα χιλιόμετρα δεν αξίζει. Οι βλάβες από κακό πετρέλαιο όντως είναι πολλές και όντως πρέπει έχεις συγκεκριμένο βενζινά που να μην είναι μπουγάδα το πετρέλαιο του. Έχοντας ο αδελφός μου yaris πετρέλαιο πρόσφατα είδαμε βλάβη από αναγένηση και αν δεν ήταν πολύ καλύτερος απ τον μέσο οδηγό σίγουρα η ζημιά θα ήταν πάνω από 50€ που του κόστισε. Επίσης μην ξεχνάς την περίπτωση να σου βάλουν βενζίνη και ας έχεις 500 αυτοκόλλητα πάνω από την τάπα. 3000€ ζημιά σίγουρα.

Αν το θες εντέλει αγόρασε το απλά προσπάθησε τουλάχιστον να βάζεις καλό πετρέλαιο και όντως να το "ξεκαπνίζεις" που και που. Αν πας σε σοβαρό έμπορο όλα αυτά θα στα πει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...