Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, από το να δωσω 350 ευρώ για να παρω i7 7700k που είναι και ο ανώτερος που μπορω να βάλω στην μητρική που έχω υπάρχει καλύτερη λύση σε αυτά τα λεφτά κοντά σε cpu και μητρική σε amd? Το θέλω καθαρά για games και δεν έχω ιδέα από amd,. Υπόψιν κάρτα γραφικων εχω nvdia 1080.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, maverick290402 είπε

Καλησπέρα παιδιά, από το να δωσω 350 ευρώ για να παρω i7 7700k που είναι και ο ανώτερος που μπορω να βάλω στην μητρική που έχω υπάρχει καλύτερη λύση σε αυτά τα λεφτά κοντά σε cpu και μητρική σε amd? Το θέλω καθαρά για games και δεν έχω ιδέα από amd,. Υπόψιν κάρτα γραφικων εχω nvdia 1080.

Ποια οθόνη έχεις?Γράψε καιΤα υπόλοιπα κομμάτια που έχεις

Δημοσ.

Μια Samsung 24 1080p 16gb 2666, 2 ssd 500gb και ενα psu 750corsair

3 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Ποια οθόνη έχεις?Γράψε καιΤα υπόλοιπα κομμάτια που έχεις

Μια Samsung 24 1080p 16gb 2666, 2 ssd 500gb και ενα psu 750corsair

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε αυτα τα λεφτά (350€) cpu AMD + Mobo έχεις δυο επιλογές, είτε θα πας σε ryzen 5 3600Χ που έχει αντιστοιχες και καλυτερες επιδόσεις σε σχεση με τον 7700K και κανει 200€, είτε θα πας σε ryzen 7 3700X που εχει ακομα καλυτερες επιδόσεις αλλά κάνει μονος του 350€, εαν προτιμας κάτι πιο δυνατό, θα άξιζε να δώσεις 100 παραπάνω για να κάνεις ενα καλύτερο upgrade.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σκοπεύεις να μείνεις στο ίδιο μονιτορ 60hz είτε/και δεν παίζεις fps παιχνίδια τότε ακόμα και ο r5 2600 είναι υπέρ αρκετός για την 1080 με target τα 60 frames. 

Φυσικά υπάρχει και ο 3600 είναι προτιμότερος γιατί σε καλύπτει στο σενάριο 144hz fps gaming 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Drakelord94 είπε

Καλησπέρα, σε αυτα τα λεφτά (350€) cpu AMD + Mobo έχεις δυο επιλογές, είτε θα πας σε ryzen 5 3600Χ που έχει αντιστοιχες και καλυτερες επιδόσεις σε σχεση με τον 7700K και κανει 200€, είτε θα πας σε ryzen 7 3700X που εχει ακομα καλυτερες επιδόσεις αλλά κάνει μονος του 350€, εαν προτιμας κάτι πιο δυνατό, θα άξιζε να δώσεις 100 παραπάνω για να κάνεις ενα καλύτερο upgrade.

Στην περίπτωση την 1 με τα 200 ευρω ποια μητρική να πάρω μέχρι τα 150 που περισσεύουν; 

Καλά είναι αυτά; να προχωρήσω σε παραγγελία; η μητρική παίρνει ποιο καλό επεξεργαστή αν χρειαστεί σε κανα δύο χρόνια; 

Screenshot_2019-12-18-19-57-26-354_com.android.chrome.jpg

Δημοσ.

Asus Prime X470 Pro

MSI X470 Gaming Pro

Προσωπικά θα διαλεγα την Asus λόγω καθαρής προσωπικής εκτίμησης της μάρκας και της αξιοπιστίας της.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, maverick290402 είπε

Στην περίπτωση την 1 με τα 200 ευρω ποια μητρική να πάρω μέχρι τα 150 που περισσεύουν; 

Καλά είναι αυτά; να προχωρήσω σε παραγγελία; η μητρική παίρνει ποιο καλό επεξεργαστή αν χρειαστεί σε κανα δύο χρόνια; 

Screenshot_2019-12-18-19-57-26-354_com.android.chrome.jpg

Όχι δεν είναι καλή επιλογη... Επίσης καλό θα ήταν να πάρεις και μνήμες 3200 και άνω... Κάνα 80αρη έξτρα. 

Από μητρικές την κλασσική b450 Tomahawk max. 

Δημοσ.

7700Κ αν ψαχτείς θα βρεις με 150. Με διακόσια βρίσκεις πολύ εύκολα αλλά δεν αξίζει.

Επίσης υπάρχουν και οι 7700 και 7700t, κατά καιρούς έχω δει στο 100άρικο στο ebay.

Ποια μητρική έχεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε

7700Κ αν ψαχτείς θα βρεις με 150. Με διακόσια βρίσκεις πολύ εύκολα αλλά δεν αξίζει.

Επίσης υπάρχουν και οι 7700 και 7700t, κατά καιρούς έχω δει στο 100άρικο στο ebay.

Ποια μητρική έχεις?

Αν Θυμάμαι καλά γιατί δεν είμαι σπίτι τώρα μια Asus z170 νομίζω καπως έτσι λέγεται, αν πέσει στο μάτι σου κανένας σε αυτά τα λεφτά στείλε μου κανα pm γιατί εγώ όσο και αν έχω ψάξει δεν βρισκω κάτω απο 250€

Επεξ/σία από maverick290402
Δημοσ.

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ψάχνεις 7700, δεν γλυτώνεις σχεδόν τίποτα, εκτός αν πραγματικά τον βρεις σε πολύ χαμηλή τιμή. Τα πράγματα που έχεις (μητρική, επεξεργαστής, μνήμες) αν τα πουλήσεις θα φύγουν άνετα λογικά κάπου στα 170-180 ευρώ. Αν βάλεις άλλα τόσα θα πας άνετα σε 3600 και σε κανούρια πλατφόρμα. Κανένα νόημα και για 3700X, ακριβώς ίδια fps θα έχεις, ειδικά με την 1080. Η διαφορά του σε gaming είναι max 2-3% και θα την δεις με μεγαλύτερες από την δική σου κάρτες, σε εσένα θα είναι λιγότερο. Αν αργότερα αλλάξεις κάρτα και θες να αλλάξεις και επεξεργαστή, πας εύκολα σε έναν 4ης γενιας.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα κριτηρια επιλογης μου ειναι:

1) Το upgradability και ποσο future proof ειναι η πλατφορμα.

2) Οι gaming επιδοσεις του σε σχεση με την τιμη του.

3) Οι επιδοσεις του επεξεργαστη γενικα σε σχεση με την τιμη του.

ο 3700Χ ειναι καλη προταση οχι μονο για την διαφορα στα fps που αλλωστε δεν ειναι και πολυ μεγαλη, αλλα κυριως επειδη ειναι προσφατος σαν μοντελο, και επειδη μπορει να κανει πραγματα επιπλεον, περα απο το gaming. Eπισης το multitasking ενος επεξεργαστη φαινεται παντου στην καθημερινοτητα σου, οποτε μην το βλεπεις σαν αχρειαστο perfomance. Eπιπλεον ειναι γνωστο οτι εχει και καλο overclocking perfomance. εξου και η προτιμηση του chipset της μητρικης το x470.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Drakelord94 είπε

Τα κριτηρια επιλογης μου ειναι:

1) Το upgradability και ποσο future proof ειναι η πλατφορμα.

2) Οι gaming επιδοσεις του σε σχεση με την τιμη του.

3) Οι επιδοσεις του επεξεργαστη γενικα σε σχεση με την τιμη του.

ο 3700Χ ειναι καλη προταση οχι μονο για την διαφορα στα fps που αλλωστε δεν ειναι και πολυ μεγαλη, αλλα κυριως επειδη ειναι προσφατος σαν μοντελο, και επειδη μπορει να κανει πραγματα επιπλεον, περα απο το gaming. Eπισης το multitasking ενος επεξεργαστη φαινεται παντου στην καθημερινοτητα σου, οποτε μην το βλεπεις σαν αχρειαστο perfomance. Eπιπλεον ειναι γνωστο οτι εχει και καλο overclocking perfomance. εξου και η προτιμηση του chipset της μητρικης το x470.

Τα κριτήρια επιλογής σου είναι μια χαρά. Τα συμπεράσματα που καταλήγεις όμως κατά τη γώμη μου είναι λάθος. Διαφορά σε επιδόσεις έχει, αλλά όχι σε gaming και όχι σε καθημερινή χρήση. Τίποτα από αυτά δεν θα χρησιμοποιήσει παραπάνω πυρήνες και threads. Αν τρέχει προγράμματα για rendering, επεξεργασία εικόνας/video κτλ ίσως δει όφελος. Αυτά είναι που θα χρησιμοποιήσουν συνήθως τους παραπάνω πυρήνες. Αν δεν θες τον υπολογιστή για κάτι τέτοιο, ο 3700Χ δεν χρειάζεται. Τέλος, δεν αξίζει να ασχοληθείς με overclock στον 3700Χ, έχω διαβάσει αρκετά reviews, το όφελος είναι πολύ μικρό και όχι παντού. Σε πολλές περιπτώσεις το αυτόματο boost έχει καλυτερα αποτελέσματα. Επίσης δεν είναι απαραίτητο ένα Χ470 για το overclock, αλλά συμφωνώ ότι ένα κάλο X470/X570 board πιθανότατα θα έχει καλύτερα vrms από ένα Β450 για πιο safe OC. Προσωπικά δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεις με manual OC, και για να το κάνεις σωστά ανεβαζεις πολύ το κόστος σε μητρική και ψήκτρα, χωρίς σημαντικό όφελος.

Άμα έχεις υπομονή, διαβασε λίγο τι γραφουν στα συμπεράσματα τους για το manual OC.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-3700x/21.html

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-3700x/23.html

https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_3700x_ryzen_9_3900x_review,28.html

Επεξ/σία από TheMechanic1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...