Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα αν ξέρει κάποιος αν βάλω μια κάρτα PCI-E 16X 3.0 σε μητρική με PCI-E 16x 2.0 εχω πρόβλημα ; Εχω το πιο κάτω σύστημα στην υπογραφή μου, πριν 1-2 χρόνια ελεγα να κανω αναβάθμιση αλλα προέκυψαν άλλες υποχρεώσεις οπότε δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα αυτό !Αντιμετωπίζω προβλήματα με μπλέ οθόνες και κολλημα του PC σε παιχνίδια μετα απο 10-15' μαυρίζει η οθόνη και κολλάει  ο υπολογιστής συνέχεια κανω αναβάθμιση τους drivers της κάρτας μπάς και διορθωθεί κατι αλλά τίποτα , σκέφτομαι να πάρω καινούρια κάρτα γραφικών αλλα και αυτή σε 16Χ 3.0 θα είναι .Μήπως αυτό φταίει για τα κολλήματα ;  Σκεφτομαι  για την MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB Gaming X να συμπληρώσω οτι εδώ και 1 χρόνο εχω κανει update απο τα 7 στα 10 win. pro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα απλώς η κάρτα γραφικών δεν θα σου αποδόσει το max τις απόδοσης της..δεν πιστεύω να είναι αυτό το πρόβλημα κάτι άλλο θα ειναι..βγάλε και ξανά βάλε την κάρτα ίσως δεν έχει κουμπώσει καλά κάνε απεγκατασταση με ddu τους drivers και ξανά εγκατάσταση χωρίς να είσαι συνδεδεμένος στο internet έλεγξε τα καλώδια..ίσως να είναι από κάπου αλλού το πρόβλημα..ας πει και κάνας άλλος φίλος που να ξέρει καλύτερα

Επεξ/σία από VIRUSD
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, VIRUSD είπε

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα απλώς η κάρτα γραφικών δεν θα σου αποδόσει το max τις απόδοσης της..δεν πιστεύω να είναι αυτό το πρόβλημα κάτι άλλο θα ειναι..βγάλε και ξανά βάλε την κάρτα ίσως δεν έχει κουμπώσει καλά κάνε απεγκατασταση με ddu τους drivers και ξανά εγκατάσταση χωρίς να είσαι συνδεδεμένος στο internet έλεγξε τα καλώδια..ίσως να είναι από κάπου αλλού το πρόβλημα..ας πει και κάνας άλλος φίλος που να ξέρει καλύτερα

Τα έχω κάνει ολα αυτά virusd αλλα τίποτα και τις μνήμες ξανακούμπωσα μπάσ και δεν πάταγε καμία και το τροφοδοτικό  μέτρησα με πολύμετρο   αλλα μπα τα ιδια κάνει!

17 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Δεν έχεις πρόβλημα, ειδικά με κάρτες nvidia. Οι AMD είναι λίγο πιο βλαμενες σε παλιά συστήματα.

Seogorath το εχω μετανίωσει απο τοτε που άλλαξα την κάρτα απο την αρχή όλο προβλήματα είναι πριν είχα την GTX 560ti  αλλά κάηκε  και είπα να αλλαξω μετά απο χρόνια με nvdia σε amd αλλά δεν νομίζω να ξαναπάρω , nvdia  και παλι nvdia !!

Δημοσ.

Δοκίμασε αν έχεις hdmi καλώδιο να το συνδέσεις σε dvi-d η το αντίστροφο μήπως και γίνει τίποτα και αν τις έχεις κάνει overclok γυρνα τη σε default..αλλιώς κάνα φίλος αν ξέρει να βοηθήσει

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει και με dvi και vga πάλι τα ίδια κάνει ! OC  virusd λες για τη κάρτα γραφικών ;  Στον επεξεργαστή κάνω και στις μνήμες που και που μέσο του OC Genie ή το dashboard  αλλά όπως  και να το εχω νορμαλ ή oc πάλι τα ίδια κάνει !! Σκέφτομαι την κάρτα γιατί απο την αλλαγή της και μέτα τα έπαιξε το μηχάνημα .

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά δεν βρήκα άκρη με την κάρτα έβαλα παλι τα win7 μπας και στρώσει αλλά τίποτα ! Οπότε κατέληξα να αλλάξω με τα χρηματα που θα έδινα για καινουρια κάρτα ,τον επεξεργαστή σε i7-870 και βρήκα και μια GTX760 ti 4GB για να μην εχω καθυστερηση απο τον i5-660 στα games , ελπίζω αν ολα πανε καλά σε 2-3 χρονια να φτιάξω κανα μηχάνημα τις προκοπής ! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά τζαμπα τά χρήματα πηγαν είπα σημερα νά περασω τόν επεξεργαστή καί τήν κάρτα γραφικών που ήρθαν τό πρωι αλλά ό  υπολογιστής δέν ανοίγει μετά απο πολλα άνοιξε κλείσε άνοιξε έβγαλε το logo της MSI στην οθόνη αλλά δέν βλέπει κανένα δίσκο έβαλα καί ένα ssd που είχα στο λάπτοπ αλλά τίποτα πριν λίγο που έκανα reset πάλι δέν έχω οθόνη ! Ξανά έβαλα τόν i5 και τήν παλια κάρτα αλλά το ίδιο προβλημα παλι!!  Τί λετε τά έπαιξε ή μητρική;

Δημοσ.

Να απαντήσω στο αρχικό σου ερώτημα - έχω δοκιμάσει σε P55 με απόλυτη επιτυχία τις gtx 760 (evga), 1060 3gb (gigabyte), 1070 (Asus).

Bios update στην μητρική έχεις κάνει? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TR-909 είπε

Να απαντήσω στο αρχικό σου ερώτημα - έχω δοκιμάσει σε P55 με απόλυτη επιτυχία τις gtx 760 (evga), 1060 3gb (gigabyte), 1070 (Asus).

Bios update στην μητρική έχεις κάνει? 

Ναι τό τελευταίο που είχε η MSI για την μητρική! 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, grigoros36 είπε

Ναι τό τελευταίο που είχε η MSI για την μητρική! 

Οπότε έχεις βάλει το 1.6

Τώρα θα χρειαστεί troubleshooting και αρκετή υπομονή.

Σε κάθε περίπτωση θα τα έβγαζα όλα από επάνω και θα ξεκινούσα με τα βασικά (CPU, Ram, Vga) και αυτά ένα ένα ώστε να σιγουρευτώ ότι η μητρική αναγνωρίζει τι συμβαίνει (θα πρέπει να κάνει τα αντίστοιχα beep codes).

Έλεγξε ότι όλες οι "συνδέσεις" (κουμπώματα, ρεύματα) πατάνε σωστά.

Αν όλα τα παραπάνω είχαν τσεκαριστεί σωστά, το επόμενο κομμάτι που θα δοκίμαζα θα ήταν το τροφοδοτικό - αν έχεις ή μπορείς να βρείς ένα άλλο. Δεν χρειάζεται να βάλεις δίσκο επάνω σιγουρέψου σε πρώτη φάση ότι μητρική, επεξεργαστής, μνήμες και κάρτα γραφικών είναι εντάξει και ότι μπορείς να μπεις και να κάνεις ρυθμίσεις στο BIOS.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TR-909 είπε

Οπότε έχεις βάλει το 1.6

Τώρα θα χρειαστεί troubleshooting και αρκετή υπομονή.

Σε κάθε περίπτωση θα τα έβγαζα όλα από επάνω και θα ξεκινούσα με τα βασικά (CPU, Ram, Vga) και αυτά ένα ένα ώστε να σιγουρευτώ ότι η μητρική αναγνωρίζει τι συμβαίνει (θα πρέπει να κάνει τα αντίστοιχα beep codes).

Έλεγξε ότι όλες οι "συνδέσεις" (κουμπώματα, ρεύματα) πατάνε σωστά.

Αν όλα τα παραπάνω είχαν τσεκαριστεί σωστά, το επόμενο κομμάτι που θα δοκίμαζα θα ήταν το τροφοδοτικό - αν έχεις ή μπορείς να βρείς ένα άλλο. Δεν χρειάζεται να βάλεις δίσκο επάνω σιγουρέψου σε πρώτη φάση ότι μητρική, επεξεργαστής, μνήμες και κάρτα γραφικών είναι εντάξει και ότι μπορείς να μπεις και να κάνεις ρυθμίσεις στο BIOS.

Καλημέρα τά έκανα τά παραπάνω τό μόνο που μέ προβληματίζει είναι το τροφοδοτικο καί ότι κάποια στιγμή που άνοιξε βγάζοντας τήν μπαταρία από την μητρική(reset) δέν δουλευει το πληκτρολόγιο γιά νά μπώ στο BIOS μετά ξανακάνω επανεκκίνηση καί δεν λειτουργεί ξανά το PC  αν και στήν μητρική όλα τά LED δείχνει ότι δουλευει! Σκέφτομαι νά τό πάω σέ τεχνικό αλλά δέν ξέρω ποσο θα μου παρει συμφέρει ή νά κοιτάξω για μτχ μητρική μέ 1156;

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω ξεκάθαρα σε αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα - όπως για παράδειγμα κατά πόσο το συγκεκριμένο μηχάνημα σου είναι απαραίτητο ή έχεις την πολυτέλεια να ζήσεις για λίγο καιρό χωρίς αυτό και να ασχοληθείς. Πάντως αν έχεις κατάστημα ή τεχνικό εμπιστοσύνης, σίγουρα γλυτώνεις χρόνο και κόπο, εξασφαλίζεις ότι θα το δει κάποιος άνθρωπος που λόγω καθημερινής τριβής και εμπειρίας είναι πιθανό να δει κάτι που ενδεχομένως σου διαφεύγει και επιπλέον δεν έχεις την ανάγκη να αναζητάς εξαρτήματα για να κάνεις δοκιμές. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...