deadly_triger Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Το τελευταίο διάστημα με απασχολεί το θέμα του ίντερνετ στο σπίτι. Στην περιοχή που μένω δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δίκτυο και έχω βάλει στον 3ο όροφο που έχει σήμα ένα COSMOTE HOME 4G. Ωστόσο δεν πιάνει καλά στο υπόλοιπο σπίτι. Παράλληλα έχω αρχίσει να τοποθετώ κάποιους smart διακόπτες, πρίζες κλπ. Τα ερωτήματα είναι δύο: 1. Ποιο είναι ένα καλό ρούτερ για να μεταφέρω το ίντερνετ από τον έναν όροφο στον άλλο και να έχει το όλο το σπίτι ασύρματο; Μπορεί να έχει το ίδιο όνομα το ασύρματο και αναλόγως τον όροφο να συνδέεται αυτόματα η κάθε συσκευή στο ρούτερ που έχει καλύτερο σήμα; 2. Για να παίζουν ασύρματα οι smart συσκευές είναι καλό να συνδεθούν σε άλλο ρούτερ και όλα αυτά πάνω σε ένα Alexa ή κάτι αντίστοιχο; Ευχαριστώ Νίκος
zx1234r Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, deadly_triger είπε Καλησπέρα σε όλους. Το τελευταίο διάστημα με απασχολεί το θέμα του ίντερνετ στο σπίτι. Στην περιοχή που μένω δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δίκτυο και έχω βάλει στον 3ο όροφο που έχει σήμα ένα COSMOTE HOME 4G. Ωστόσο δεν πιάνει καλά στο υπόλοιπο σπίτι. Παράλληλα έχω αρχίσει να τοποθετώ κάποιους smart διακόπτες, πρίζες κλπ. Τα ερωτήματα είναι δύο: 1. Ποιο είναι ένα καλό ρούτερ για να μεταφέρω το ίντερνετ από τον έναν όροφο στον άλλο και να έχει το όλο το σπίτι ασύρματο; Μπορεί να έχει το ίδιο όνομα το ασύρματο και αναλόγως τον όροφο να συνδέεται αυτόματα η κάθε συσκευή στο ρούτερ που έχει καλύτερο σήμα; 2. Για να παίζουν ασύρματα οι smart συσκευές είναι καλό να συνδεθούν σε άλλο ρούτερ και όλα αυτά πάνω σε ένα Alexa ή κάτι αντίστοιχο; Ευχαριστώ Νίκος Στο 1 η απάντηση είναι πως όλες οι σύγχρονες συσκευές συνδέονται αυτόματα στο wifi με το καλύτερο σήμα κάθε φορά. Αν όμως στον ίδιο όροφο, πιάνει σε κάποια σημεία καλύτερα το wifi του πάνω ορόφου και σε κάποια άλλα σημεία το wifi του κάτω ορόφου, τότε αν μετακινείσαι γρήγορα στον όροφο οι συσκευές σου θα κάνουν συνέχεια disconnect και reconnect με αποτέλεσμα να χάνεις χρόνο. Σε γενικές γραμμές, τα επαγγελματικά routers κάνουν την δουλειά που θέλεις αλλά θέλει λίγο ψάξιμο για το ποιό μπορεί να κάνει ακριβώς αυτά που θέλεις. Θα πρότεινα να κοιτάξεις προς mesh μεριά αλλά για 4 ορόφους, θα ανέβει λίγο το κόστος. Στο 2, καλό practice είναι οι έξυπνες iot συσκευές να μιλάνε σε άλλο ssid και αν μπορείς να το έχεις απομονωμένο απο το υπόλοιπο δίκτυο. Η alexa, θα πρέπει να συνδεθεί και εκείνη στο ίδιο ssid (αν το έχεις απομονωμένο) για να μπορέσει να συνδεθεί με τις συσκευές. Αν δεν το έχεις απομονωμένο, δεν χρειάζεται.
deadly_triger Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Τι εννοείς απομονωμένο;
zx1234r Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, deadly_triger είπε Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Τι εννοείς απομονωμένο; Σε κάποια routers, όταν ρυθμίζεις διαφορετικά SSID, σου δίνει και την επιλογή να τα φτιάχνεις απομονωμένα (isolated), δηλαδή να μην μιλάνε μεταξύ τους. Για παράδειγμα: Στο σπίτι μου έχω ένα wifi με το όνομα HomeNetwork το οποίο κάνει broadcast και εκεί συνδέονται όλα τα κινητά και οι υπολογιστές Έχω ένα wifi με όνομα HomeNetwork_Guest στο οποίο συνδέονται μόνο οι καλεσμένοι και δεν έχουν πρόσβαση στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο HomeNetwork. Υπάρχει και ένα wifi με όνομα HomeStreaming που είναι 5ghz και δεν κάνει broadcast και εκεί συνδέω τις συσκευές αναπαραγωγής Τέλος υπάρχει και ένα wifi με το όνομα IOTNetwork το οποίο δεν κάνει broadcast και επίσης δεν βλέπει τις υπόλοιπες συσκευές που συνδέονται στα υπόλοιπα wifi. Εκεί είναι συνδεδεμένα πρίζες, λάμπες, αλέξα κτλ Κάπως έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα