Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με γλωσσα .text σε 10

Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω περασει αγγλικο iso ltsc και εχω αφησει την αγγλικη γλωσσα σε εμφανιση αλλα με ελληνικο region κτλ κτλ.

Εχω ενα προβλημα. Αρχεια text που εχουνε μεσα ελληνικους χαρακτηρες απο προηγουμενα windows μου τους βγαζει αλλαμπουρνεζικα

Πως μπορω να το διορθωσω?

Επεξ/σία από Alex-V
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Alex-V είπε

Εχω περασει αγγλικο iso ltsc και εχω περσει ελληνικη γλωσσα με ελληνικο region κτλ κτλ.

Εχω ενα προβλημα. Αρχεια text που εχουνε μεσα ελληνικους χαρακτηρες απο προηγουμενα windows μου τους βγαζει αλλαμπουρνεζικα

Πως μπορω να το διορθωσω?

Δες σε τι κωδικοσειρά είναι σωσμένα, άνοιξε τα με έναν text editor(πχ notepad ++) και σώστα σε άλλη κωδικοσειρά πχ utf8(αν δεν δουλέψει αυτή δοκίμασε και άλλες).Όλα αυτά υπό την προυπόθεση ότι το system locale είναι σε ελληνικά.

5 λεπτά πριν, antbyron είπε

Δες σε τι κωδικοσειρά είναι σωσμένα, άνοιξε τα με έναν text editor(πχ notepad ++) και σώστα σε άλλη κωδικοσειρά πχ utf8(αν δεν δουλέψει αυτή δοκίμασε και άλλες).Όλα αυτά υπό την προυπόθεση ότι το system locale είναι σε ελληνικά.

αυτο ειναι το θεμα. οτι δεν θελω να εχω ελληνικα στο gui. Θελω να ειναι στα αγγλικα το συστημα, εκτος απο την ωρα εννοειται και τα αλλα

1 λεπτό πριν, Alex-V είπε

αυτο ειναι το θεμα. οτι δεν θελω να εχω ελληνικα στο gui. Θελω να ειναι στα αγγλικα το συστημα, εκτος απο την ωρα εννοειται και τα αλλα

Δεν θα έχεις ελληνικά αν βάλεις το system locale στα ελληνικά. Το system locale σημαίνει ότι αν κάποιο πρόγραμμα δεν εμφανίζει αγγλικά ή έχει άλλη γλώσσα ή θέλει να δείξει άλλη γλώσσα εκτός από αγγλικά, τότε αν το πρόγραμμα υποστηρίζει την γλώσσα που του έχεις βάλει, τα δείχνει σε αυτήν.

Άλλαξε το, μην το φοβάσαι. Αν μετά την αλλαγή του system locale δεν βλέπεις τα txt αρχεία στα ελληνικά, τότε κάνε τα παραπάνω με τον text editor.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...