Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακου, πηγαινε σημερα ή την Δευτερα (οχι αργοτερα) σε προισταμενο και λογιστηριο, και πες οτι εγω 3 Γεναρη φευγω,καντε τα σχετικα χαρτια και φωναξτε με.

Νομιζω μπορει να σε υποχρεωσει να παρεις αδεια, αν στο ζητησουν να το δεχτεις ακομα και αν δεν μπορει.

Γιατι;Γιατι θελεις να φυγεις χωρις φασαριες και με το λογιστηριο της εταιρειας να σου δινει οτι χρειαζεσαι απο χαρτια μετα.

Μην ψαχνεις πολυ τους νομους παρα μονο αν δεις οτι δεν συνεργαζονται,λογικα και αυτοι θα θελουν να ξεμπερδευουν,κανεις δεν θελει εναν υπαλληλο απροθυμο.

Επεξ/σία από vagos789
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ακου, πηγαινε σημερα ή την Δευτερα (οχι αργοτερα) σε προισταμενο και λογιστηριο, και πες οτι εγω 3 Γεναρη φευγω,καντε τα σχετικα χαρτια και φωναξτε με.

Νομιζω μπορει να σε υποχρεωσει να παρεις αδεια, αν στο ζητησουν να το δεχτεις ακομα και αν δεν μπορει.

Γιατι;Γιατι θελεις να φυγεις χωρις φασαριες και με το λογιστηριο της εταιρειας να σου δινει οτι χρειαζεσαι απο χαρτια μετα.

Μην ψαχνεις πολυ τους νομους παρα μονο αν δεις οτι δεν συνεργαζονται,λογικα και αυτοι θα θελουν να ξεμπερδευουν,κανεις δεν θελει εναν υπαλληλο απροθυμο.

Ti χαρτιά χρειάζεται που θα τους έχει ανάγκη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, vagos789 είπε

δε συμφέρει να πάρει άδεια, όποιος λογιστής το πει αυτό είναι άσχετος 

στην αποζημίωση άδειας έχει μεικτό μισθό δηλαδή μισθό και εισφορές εργαζομένου

σε κανονική άδεια έχεις τα δύο παραπάνω συν εισφορές εργοδότη, παραπάνω κόστος χωρίς κανένα λόγο, αφού δεν θα είναι καν εκεί να βγάζει και καμιά δουλειά. μόνο αν θες να κάνεις κάποιου είδους χαλάστρα στον άλλο θα επιλέξεις κάτι τόσο ξεκάθαρα ασύμφορο 

19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ti χαρτιά χρειάζεται που θα τους έχει ανάγκη;

κανένα, η μόνη περίπτωση που χρειάζεσαι χαρτιά είναι για να μπεις οαεδ , ίσα ίσα αυτοί είναι που τη χρειάζονται για να υπογράψει. οποιαδήποτε άλλη διαδικασία είναι πονοκέφαλος για εκείνους 

8 ώρες πριν, Troubleornot είπε

μπορώ να είμαι παράλληλα σε 2 δουλειές για ένα μήνα? 

όχι δε μπορείς 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Δεν συνεργαζονται, η εταιρία δεν είναι υγιής κ υπάρχει εκφοβισμος για όλα 

Επεξ/σία από Troubleornot
Δημοσ.

Αν εσυ στειλεις ενα ευγενικο email/fax (να υπαρχει δηλαδη αποδειξη γιατι το μιλητο θεωρητικα μπορει να το αρνηθουν) οτι φευγω τοτε και γεια σας,αυτοι δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο παρα να τρεχουν να διεκπεραιωσουν

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αν εσυ στειλεις ενα ευγενικο email/fax (να υπαρχει δηλαδη αποδειξη γιατι το μιλητο θεωρητικα μπορει να το αρνηθουν) οτι φευγω τοτε και γεια σας,αυτοι δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο παρα να τρεχουν να διεκπεραιωσουν

Επειδή χθες ξαναπήγα στο γιατρό κ μου είπε ακινησία για τουλάχιστον 1 εβδομάδα ακόμη, μου έγραψε συνέχεια αναρρωτικής μέχρι 31-12. Οπότε, μπορώ να κάνω αυτό που λες ενώ έχω αναρρωτική? Κ αν το ανακοινώσω από σήμερα μέσω mail, φοβάμαι μήπως έχουν το χρόνο να σκεφτούν λύσεις για το πως να σαμποτάρουν το να φύγω.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω πάντως, εχω σκεφτεί κ εγώ όταν το ανακοινώσω να ναι μέσω mail.

Δημοσ.

Φυσικα, η αναρρωτικη δεν σε εμποδιζει να παραιτηθεις!

Το μοναδικο πατημα που μπορει να εχουν αυτοι ειναι αν εσυ αργησεις να ενημερωσεις (και παλι ειναι απιθανο να στραφουν εναντιον σου δικαστικα),οποτε δεν υπαρχει λογος να το καθυστερεις.

Θα τους γραψεις οτι εχω αναρρωτικη μεχρι τοτε,και απο 3/1 σας χαιρετω οριστικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Το μοναδικο πατημα που μπορει να εχουν αυτοι ειναι αν εσυ αργησεις να ενημερωσεις (και παλι ειναι απιθανο να στραφουν εναντιον σου δικαστικα),οποτε δεν υπαρχει λογος να το καθυστερεις.

Θα τους γραψεις οτι εχω αναρρωτικη μεχρι τοτε,και απο 3/1 σας χαιρετω οριστικα.

Σ ευχαριστώ πολύ

το να στραφούν εναντίον μου δικαστικά δε με φοβίζει γιατί έχω παααρα πολλά που μπορώ να καταθέσω κ να μην έχω θέμα, μόνο αυτό με την άδεια δε θέλω να μου κάνουν κ να έχω θέμα με την επόμενη δουλειά

Επεξ/σία από Troubleornot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, archer100 είπε

3. Σε περιπτωση που υπαρχει μη ληφθεισα αδεια που εχει ωριμασει, συνεννοειστε με τον τωρινο εργοδοτη, αν την παρεις ως αδεια, η αν την πληρωθεις σε χρημα φευγοντας.

Προφανως ειναι κουτο να παρεις αδεια ενω ετοιμαζεσαι να φυγεις, αντι να την πληρωθεις.

23 ώρες πριν, archer100 είπε

4. Σε κανονικες οικονομιες, για καθε μηνα εργασιας, ο εργαζομενος αποκτα δικαιωμα σε 2 ημερες αδειας, οι οποιες αθροιζονται στη διαρκεια του ετους. Αν φυγεις Γεναρη, το μεγιστο ποσο ειναι 2 ημερες αδειας, και για αυτες θα πληρωθεις (αν υπαρχει νομος εδω, που να λεει οτι αν φυγεις στις 3 Γεναρη δικαιουσαι αδεια ολοκληρου ετους, προφανως και ειναι τραβηγμενος, αλλα η συζητηση ξεφευγει του θεματος)

Μπορει να διασαφηνιστει αν υπαρχει ή οχι τέτοιος νομος? Δηλαδη οποιος παραιτείται τη πρωτη του ετους, ή οποιαδήποτε άλλη ημερομηνια και δεν εχει παρει αδεια, εισπραττει σε χρημα την ολοκληρη αδεια της τρεχουσας/τελευταιας χρονιας?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, rus είπε

Προφανως ειναι κουτο να παρεις αδεια ενω ετοιμαζεσαι να φυγεις, αντι να την πληρωθεις.

Μπορει να διασαφηνιστει αν υπαρχει ή οχι τέτοιος νομος? Δηλαδη οποιος παραιτείται τη πρωτη του ετους, ή οποιαδήποτε άλλη ημερομηνια και δεν εχει παρει αδεια, εισπραττει σε χρημα την ολοκληρη αδεια της τρεχουσας/τελευταιας χρονιας?

Με επιφύλαξη, απ όσο γνωρίζω, αφού περάσει το διάστημα των 2 ετών (έδω αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος ειδικός) που δικαιούσαι την άδεια του έτους πλέον ολόκληρη από τον πρώτο μήνα, δικαιούσαι κ να τις πληρωθεις αν δεν τις πάρεις! 

Το θέμα είναι αν θες να φύγεις τελικά μπορεί να σε υποχρεώσει να τις πάρεις βάσει νόμου η όχι ?

Δημοσ.
Στις 19/12/2019 στις 6:54 ΠΜ, ELTASSOS είπε

Αυτα βλεπουν οι εργοδοτες τον καθε πονηριδη δηλαδη και τον ξεζουμιζουν. Απο την εμπειρια μου ισχυει οτι αφου δεν εισαι ευχαριστημενος απο την υπαρχουσα δουλεια σου τοτε ουτε και ο εργοδοτης σου ειναι ευχαριστημενος. Χαρη θα του κανεις να φυγεις. Θα βρει αλλον με λιγωτερα λεφτα και μια χαρα θα ερθει στα ισα του. Εσυ ναι μεν τα παιρνεις τωρα αλλα τα χανεις απο την νεα σου δουλεια....ρισκαροντας την μη αποδοχη παραιτησης οπως ειπες. Δεν ειναι ηλιθιοι οι εργοδοτες, σιγουρα θα σε εχει ψυλιαστει.

Γατοι ειναι , αλλοιως αυτος θα ηταν ο υπαλληλος και εσυ το αφεντικο....ετσι?  ....κανουν οτι δεν καταλαβαινουν για να γινεται η δουλιτσα φτηνα και ομορφα, και να νομιζει ο εργαζομενος οτι ειναι ουαου μανατζερας ο γκολντεν  ετσι...

Εργοδότης?

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, rus είπε

μου την έχουν δώσει εμένα τέτοια αποζημίωση

2 ώρες πριν, vagos789 είπε

όπως επίσης και να απολυθείς

απλά στο θέμα της παραίτησης και δεν ξαναπατάω δημιουργεί θέματα στο να πάρεις τα χαρτιά σου για να τα πας στο ικα να πληρωθείς 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 19/12/2019 at 12:25, Troubleornot said:

οσον αφορά το 2, συγγνώμη κιόλας που επιμένω αλλά δεν το ήξερα κ μου κάνει εντύπωση ότι γίνεται, δηλαδή μπορώ αν μου πουν ότι πρέπει να πάρεις την άδεια υποχρεωτικά, να ξεκινήσει από την άλλη μέρα κ η σύμβαση στην παρούσα εργασία ? Να μαι παράλληλα σε 2 δουλειές ?

οσο ξερω επιτρεπεται στον ιδιωτικο τομεα το να εχεις δυο δουλειες κανονικα.δεν ξερω αν υπαρχει καποιο οριο στις ωρες κτλ.ενας λογιστης μπορει να σου πει.β.μπορεις αν χρειαστει να παρεις την αδεια να πεις στον δευτερο εργοδοτη ακριβως το θεμα σου ωστε να σου βαλει πιο μετα ημερομηνια προσληψης.ουτε αυτος πιστευω εχει θεμα.

On 20/12/2019 at 03:15, Troubleornot said:

Poulinos για το 2 είσαι σίγουρος? Μπορώ να είμαι παράλληλα σε 2 δουλειές 8ωρης απασχόλησης για 1 μήνα πχ? Ή κάτι δεν έπιασα?

--Για να ανακεφαλαιώσουμε γιατί είχα ένα πρόβλημα με το pc κ δεν μπορούσα να γράψω από πολύ μικρό κινητό (έκανε τα δικά του).

1. Μπορώ να ανακοινώσω τελευταίες μέρες του έτους ότι πχ 3 Γενάρη υποβάλλω παραίτηση και δεν υποχρεούμαι να δεχτώ να πάρω πρώτα άδεια?

2. Στην απίθανη περίπτωση που με υποχρεώσουν να πάρω την άδεια, μπορώ να είμαι παράλληλα σε 2 δουλειές για ένα μήνα? (Αυτό δε μου στέκει, είναι κ οι δύο 8ωρες).

Επαναλαμβάνω για να είμαι σαφής, αυτό που με ενδιαφέρει πιό πολύ είναι να μην έχω πρόβλημα στη μέρα που θα ξεκινήσω με τη νέα εργασία και να μην χάσω πολλά ημερομίσθια και ένσημα μέχρι τη μέρα που θα ξεκινήσω στη νέα

Ευχαριστώ!

δεν μπορει να σε υποχρεωσει να παρεις αδεια.ακομα και να αργησει η δευτερη εργασια να σε δηλωσει παιρνεις ενσημα απο την πρωτη αφου η παραιτηση σου θα φαινεται μετα την κανονικη αδεια.

το θεμα ειναι οι maximum ωρες.

https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/22336-πολλαπλη-απασχοληση-ασφαλιση-σχετικεσ-εγκυκλιοι/

γενικοτερα εδωμεσα μπορουν να σου λυσουν τις αποριες.

με λιγο google θα βρεις αρκετες απαντησεις για

Ικα ταυτοχρονα δυο δουλειες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

οσο ξερω επιτρεπεται στον ιδιωτικο τομεα το να εχεις δυο δουλειες κανονικα.δεν ξερω αν υπαρχει καποιο οριο στις ωρες κτλ.ενας λογιστης μπορει να σου πει.β.μπορεις αν χρειαστει να παρεις την αδεια να πεις στον δευτερο εργοδοτη ακριβως το θεμα σου ωστε να σου βαλει πιο μετα ημερομηνια προσληψης.ουτε αυτος πιστευω εχει θεμα.

δεν μπορείς να ξεπερνάς το ημερήσιο νόμιμο ωράριο, πόσο μάλλον να συμπίπτουν κιόλας.. 

Δημοσ.
43 minutes ago, logistoulis said:

δεν μπορείς να ξεπερνάς το ημερήσιο νόμιμο ωράριο, πόσο μάλλον να συμπίπτουν κιόλας.. 

και εγω αυτο ειδα αλλα δεν ξερω ποσο δουλευει στην μια ή τι προγραμμα εχει.αν ειναι πχ 4 ωρο ή 8 ωρο.πρωι βραδι κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...