archer100 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, logistoulis είπε τι πάει να πει τραβηγμένος νόμος; μήπως να βάλουμε να πληρωνόμαστε αποκλειστικά με κουπόνια και μισό σακί αλεύρι ώστε να μην είναι τραβηγμένος; Τραβηγμενος παει να πει οτι ειναι υπερβολικος σε σχεση με το φυσιολογικο, που ειναι να ωριμαζουν 2 ημερες αδειας καθε δουλεμενο μηνα. Αυτο ειναι το λογικο και συμβαινει στις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ οικονομιες. Φευγεις Γεναρη 2 ημερες αδεια, φευγεις Μαρτη 6 ημερες αδεια, φευγεις Ιουνιο 12 ημερες αδεια. Με την ιδια λογικη, που δεν ειναι φυσιολογικο η νηματοθετρια να ζητησει 20 ημερες αδεια απο την καινουργια της εταιρια στις 15 Γεναρη , δηλαδη μια εβδομαδα μετα την προσληψη της
logistoulis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, archer100 είπε Τραβηγμενος παει να πει οτι ειναι υπερβολικος σε σχεση με το φυσιολογικο, που ειναι να ωριμαζουν 2 ημερες αδειας καθε δουλεμενο μηνα. Αυτο ειναι το λογικο και συμβαινει στις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ οικονομιες. Φευγεις Γεναρη 2 ημερες αδεια, φευγεις Μαρτη 6 ημερες αδεια, φευγεις Ιουνιο 12 ημερες αδεια. Με την ιδια λογικη, που δεν ειναι φυσιολογικο η νηματοθετρια να ζητησει 20 ημερες αδεια απο την καινουργια της εταιρια στις 15 Γεναρη , δηλαδη μια εβδομαδα μετα την προσληψη της διάβασες τι γράφτηκε πριν; αυτό απαιτεί προϋπηρεσία για να το δικαιούσαι, φυσικά και δεν θα το δικαιούται στη νέα της δουλειά μόλις πάει συγκεκριμένα θα το δικαιούται το 2022 δεν αποκτάς μόνο υποχρεώσεις δουλεύοντας αλλά και δικαιώματα... και ο εργοδότης μπορεί αν θέλει να μην δώσει αυτή την αποζημίωση και μετά να τρέχει και αυτή στα δικαστήρια να τα διεκδικήσει.. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από logistoulis 1
randomcat Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, logistoulis είπε ναι οκ.. όπως είπα καλή του τύχη.. ας μας πει και ένας δικηγόρος που βλέπει το θέμα αν θα αναλάμβανε μια τέτοια υπόθεση ή θα του έκλεινε το τηλέφωνο στη μάπα Εγώ πάντως σε μια προηγούμενη δουλειά δεν τους σεβάστηκα καθόλου και έφυγα μία ημέρα πριν αλλάξω εταιρεία, όπως και εκείνοι απέλυσαν κάποια κοπέλα χωρίς ειδοποίηση. Αυτό το περιστατικό τους ανέφερα όταν με ρώτησαν το λόγο που δεν τους το είπα νωρίτερα, και τους έδωσα και με τον τρόπο μου να καταλάβουν ότι οι νομικές κινήσεις δεν με συγκινούν και στην καλύτερη θα έβρισκαν χαραγμένα τα αμάξια τους. Εκείνοι δεν αντέδρασαν φυσικά και συνέχισαν τη μέρα τους στην εταιρεία τους και εγώ σε άλλη και όλοι χαρούμενοι.
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, randomcat είπε Εγώ πάντως σε μια προηγούμενη δουλειά δεν τους σεβάστηκα καθόλου και έφυγα μία ημέρα πριν αλλάξω εταιρεία, όπως και εκείνοι απέλυσαν κάποια κοπέλα χωρίς ειδοποίηση. Αυτό το περιστατικό τους ανέφερα όταν με ρώτησαν το λόγο που δεν τους το είπα νωρίτερα, και τους έδωσα και με τον τρόπο μου να καταλάβουν ότι οι νομικές κινήσεις δεν με συγκινούν και στην καλύτερη θα έβρισκαν χαραγμένα τα αμάξια τους. Εκείνοι δεν αντέδρασαν φυσικά και συνέχισαν τη μέρα τους στην εταιρεία τους και εγώ σε άλλη και όλοι χαρούμενοι. Wow, calm your tities θα παθεις τιποτα.. Υποθετω αν σου εκανε το ιδιο ο εργοδότης γιατι ο προηγουμενος υπαλληλος εκανε το ιδιο πραγμα θα ηταν κακος ο εργοδότης ε; 1 1
basilis_k6 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, archer100 είπε Τραβηγμενος παει να πει οτι ειναι υπερβολικος σε σχεση με το φυσιολογικο, που ειναι να ωριμαζουν 2 ημερες αδειας καθε δουλεμενο μηνα. Αυτο ειναι το λογικο και συμβαινει στις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ οικονομιες. Φευγεις Γεναρη 2 ημερες αδεια, φευγεις Μαρτη 6 ημερες αδεια, φευγεις Ιουνιο 12 ημερες αδεια. Με την ιδια λογικη, που δεν ειναι φυσιολογικο η νηματοθετρια να ζητησει 20 ημερες αδεια απο την καινουργια της εταιρια στις 15 Γεναρη , δηλαδη μια εβδομαδα μετα την προσληψη της αν ξεκινήσει παντως η "εκλογίκευση" του κράτους να είσαι σίγουρος οτι πρώτα οι υπάλληλοι θα την γευτούν. Κοιτάτε ενα κομμάτι της εργασιακής πραγματικότητας και το κρίνεται σαν ανήθικο/παράλογο κτλ. Το γεγονός οτι την δεύτερη χρονια στην επιχείρηση παίρνεις 21 μέρες αντι 22 δεν βλέπω να χάλασε κανέναν.
logistoulis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αν ξεκινήσει παντως η "εκλογίκευση" του κράτους να είσαι σίγουρος οτι πρώτα οι υπάλληλοι θα την γευτούν. Κοιτάτε ενα κομμάτι της εργασιακής πραγματικότητας και το κρίνεται σαν ανήθικο/παράλογο κτλ. Το γεγονός οτι την δεύτερη χρονια στην επιχείρηση παίρνεις 21 μέρες αντι 22 δεν βλέπω να χάλασε κανέναν. έχουμε λίγες ημέρες άδειας σε σχέση με πολλές χώρες γενικά και δεν ανεβαίνουν σημαντικά με τα χρόνια Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από logistoulis
kalmik Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Και η λογική λέει και η ηθική συνηγορεί ότι εφόσον ο εργοδότης μπορεί να σε απολύσει ανά πάσα στιγμή έτσι και ο εργαζόμενος δικαιούται να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή. Στην πρώτη περίπτωση σε απολύει με την όποια αποζημίωση και στη δεύτερη αποχωρείς και χάνεις οποιοδήποτε δικαίωμα αποζημίωσης πλην της άδειας που δεν είναι αποζημίωση αλλά δικαίωμα βασισμένο στην προϋπηρεσία. Τόσο απλά. Τώρα αν θέλουν κάποιοι πληρη απορρύθμιση (απολύσεις χωρίς αποζημίωση κλπ.) θα συμφωνούσα με όρους όπως είναι σε προηγμένες χώρες όπου ναι μεν δεν υπάρχουν αποζημιώσεις αλλά πραγματική κοινωνική ασφάλιση (δηλ. αν δε βρίσκεις δουλειά σε εξασφαλίζει το κράτος και δεν πεινάς εσύ και η οικογένειά σου, γι αυτό άλλωστε πληρώνεις μια ζωη φόρους και σσφάλιση, και δεν σε πετάνε με ένα γελοίο επίδομα ανεργίας του ενός χρόνου). Ενώ στο ελλαδιστάν να μην πω γιατί θα εμπίπτω στα όρια του Ποινικού Κώδικα....
valkon Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Στις 18/12/2019 στις 1:00 ΜΜ, ManFromEarth είπε Αυτό που παραπονουμαστε συνεχως για την εργοδοσια οτι μας πινει το αιμα, αλλα με την πρωτη ευκαιρια παμε να τους παιξουμε π0υστια να το κοιταξουμε παντως. Δεν χρωστάμε τίποτα σε καμία εταιρεία. Όταν θα τους βολέψει να σε διώξουν, θα το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όποιος πίστεψε ότι η εταιρεία είναι "οικογένεια", την πάτησε και πολύ άσχημα.
randomcat Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Wow, calm your tities θα παθεις τιποτα.. Υποθετω αν σου εκανε το ιδιο ο εργοδότης γιατι ο προηγουμενος υπαλληλος εκανε το ιδιο πραγμα θα ηταν κακος ο εργοδότης ε; Η διαφορά μας είναι ότι εκείνος δεν είχε την ίδια ανάγκη προειδοποίησης σε σχέση με τους υπαλλήλους του.
logistoulis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, randomcat είπε Η διαφορά μας είναι ότι εκείνος δεν είχε την ίδια ανάγκη προειδοποίησης σε σχέση με τους υπαλλήλους του. αυτό μπορεί να ισχύει γενικά, αλλά δεν είναι και απόλυτο μπορεί να προκαλέσεις ζημιά υπό περιπτώσεις αν σηκωθείς και εξαφανιστείς και δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με θέμα "ηθικού" πλέον απλά για ένα μέσο υπάλληλο αυτό είναι σπάνιο Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από logistoulis
Nazar Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Σωστό και ηθικό !!! Ένα ορισμένο διάστημα πριν, ανακοινώνεις στην εταιρία σου παραίτηση για τις 8 Γενάρη και είσαι κύριος-α. Έτσι δίνεις τη δυνατότητα και στον εργοδότη να πάρει άλλον στη θέση σου. Το τι δικαιούσαι πλέον, το λέει ο νόμος και όχι εσύ. ΠΡΟΣΟΧΗ αυτά σε μια υγιή εταιρία. Αλλιώς θα αρχίσουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί να φύγεις πιο πριν. (Μην πάρω κανένα στο λαιμό μου). Στην δικιά μου εταιρία πάντως, υποχρέωσαν δύο άτομα να δουλέψουν άλλον ένα μήνα. Πιθανότατα για την ημνία ειδοποίησης (Καψόνι, γιατί είχαν μάθει ότι πήγαιναν σε ανταγωνιστή)
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 36 λεπτά πριν, randomcat είπε Η διαφορά μας είναι ότι εκείνος δεν είχε την ίδια ανάγκη προειδοποίησης σε σχέση με τους υπαλλήλους του. Σχετικό. Αν εγώ πχ φύγω δεν έχει άτομο να αναλάβει τη θέση μού οπότε αυτόματα όλα θα πάνε πίσω που σημαίνει ζημιά.. Επίσης μπορεί να μην ζημίωσεις τον εργοδότη αλλά συναδέλφους που θα φορτωθούν τη δουλειά οπότε πάλι είσαι ο μαλάκας της υπόθεσης. Γενικά όταν κάνεις κάτι επειδή ο άλλος είναι μαλάκας και σου έκανε κάτι να ξέρεις ότι σε κάνει το ίδιο και χειρότερο μαλακα από αυτόν..
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Συμβουλή απο κάποιον που απο την δικιά του καλοσύνη/ευσυνειδησία/χαζομάρα/whatever την έχει πατήσει πολλές φορές : κοιτάτε τον εαυτό σας πρωτα γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει. 1
armagedwnn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 TS: Δεν έχει σημασία τι έχει γίνει, μπορείς να παραιτηθείς όποτε θέλεις, το ηθικό είναι μόνο να ειδοποιήσεις νωρίτερα και τίποτε άλλο. Στην προηγούμενη δουλειά μου ειδοποίησα ότι σε δύο εβδομάδες θα φύγω, ο εργοδότης μου ζήτησε να μείνω 3 δέχτηκα και το αφήσαμε εκεί (Ιούνιο μήνα όλο αυτό). Μέχρι τότε είχα πάρει 1 μέρα άδεια, την τελευταία μέρα λοιπόν μου έφερε να υπογράψω ότι έχω πάρει τις άδειες. Το υπέγραψα λάθος μου και μετά από ένα τέταρτο δεν άντεξα και έφυγα ενώ ήταν μεσημέρι. Όσο γιατί το υπέγραψα, δεν ήξερα πως να το χειριστώ και δεν ήθελα να φύγω με τσακωμούς. Βάση νόμου δικαιούσαι τις άδειες, όπως και βάση νόμου ο κατώτατος μισθός είναι 650 μεικτά.
Troubleornot Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, armagedwnn είπε TS: Δεν έχει σημασία τι έχει γίνει, μπορείς να παραιτηθείς όποτε θέλεις, το ηθικό είναι μόνο να ειδοποιήσεις νωρίτερα και τίποτε άλλο. Στην προηγούμενη δουλειά μου ειδοποίησα ότι σε δύο εβδομάδες θα φύγω, ο εργοδότης μου ζήτησε να μείνω 3 δέχτηκα και το αφήσαμε εκεί (Ιούνιο μήνα όλο αυτό). Μέχρι τότε είχα πάρει 1 μέρα άδεια, την τελευταία μέρα λοιπόν μου έφερε να υπογράψω ότι έχω πάρει τις άδειες. Το υπέγραψα λάθος μου και μετά από ένα τέταρτο δεν άντεξα και έφυγα ενώ ήταν μεσημέρι. Όσο γιατί το υπέγραψα, δεν ήξερα πως να το χειριστώ και δεν ήθελα να φύγω με τσακωμούς. Βάση νόμου δικαιούσαι τις άδειες, όπως και βάση νόμου ο κατώτατος μισθός είναι 650 μεικτά. Αν κατάλαβα καλά σε έβαλε να υπογράψεις ότι έχεις πάρει όλη την άδεια σου, ενώ είχες πάρει μόνο μία ημέρα? 20 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Αυτα βλεπουν οι εργοδοτες τον καθε πονηριδη δηλαδη και τον ξεζουμιζουν. Απο την εμπειρια μου ισχυει οτι αφου δεν εισαι ευχαριστημενος απο την υπαρχουσα δουλεια σου τοτε ουτε και ο εργοδοτης σου ειναι ευχαριστημενος. Χαρη θα του κανεις να φυγεις. Θα βρει αλλον με λιγωτερα λεφτα και μια χαρα θα ερθει στα ισα του. Εσυ ναι μεν τα παιρνεις τωρα αλλα τα χανεις απο την νεα σου δουλεια....ρισκαροντας την μη αποδοχη παραιτησης οπως ειπες. Δεν ειναι ηλιθιοι οι εργοδοτες, σιγουρα θα σε εχει ψυλιαστει. Γατοι ειναι , αλλοιως αυτος θα ηταν ο υπαλληλος και εσυ το αφεντικο....ετσι? ....κανουν οτι δεν καταλαβαινουν για να γινεται η δουλιτσα φτηνα και ομορφα, και να νομιζει ο εργαζομενος οτι ειναι ουαου μανατζερας ο γκολντεν ετσι... Κάνεις υπόθεση χωρίς να γνωρίζεις τα γεγονότα, αλλά δεν είναι η φάση να σταθώ σ αυτό τώρα Στις 18/12/2019 στις 1:00 ΜΜ, ManFromEarth είπε Αυτό που παραπονουμαστε συνεχως για την εργοδοσια οτι μας πινει το αιμα, αλλα με την πρωτη ευκαιρια παμε να τους παιξουμε π0υστια να το κοιταξουμε παντως. Να κοιτάξουμε κ το ότι υποθέτουμε πράγματα χωρίς να γνωρίζουμε τις παραμέτρους 17 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Επειδη καποιοι καλοθελητες παρερμηνευσαν τα λεγομενα μου, σε ευχαριστω για την διευκρινηση. Ο TS θελει να κανει ακριβως αυτο που λεει ο λογιστουλης, ενω εχει αποφασισει να παραιτηθει, θα περιμενει να παραιτηθει αρχες Γεναρη για να παρει αποζημιωση για 22 ημερες αδεια και ολοκληρο το επιδομα. Ηθικοτατο ε; Ο βασικός λόγος κ όποιος θέλει το πιστεύει (κ δε με νοιάζει κιόλας με την έννοια ότι ούτως ή άλλως έχουν ειπωθεί κάποια άκυρα χωρίς να είναι γνωστές όλες οι παράμετροι) είναι ότι δεν μπορώ να είμαι χωρίς εισόδημα για τόσες ημέρες. Κ ξαναλέω, όποιος γνωρίζει όλες τις παραμέτρους, δεν θα μίλαγε για ηθική από την πλευρά μου, αλλά όπως μου λένε όσοι γνωρίζουν το θέμα, μου μιλάνε για υπερβολική ηθική από την πλευρά μου. 15 ώρες πριν, logistoulis είπε κοίτα αυτό που συμβαίνει μπορεί να είναι σύμπτωση, αν δηλαδή ήθελε να φύγει τον μάρτιο που λογικά δεν θα είχε πάρει τις άδειές του τι θα έπρεπε να κάνει να περιμένει να φτάσει σεπτέμβρης; εφόσον δικαιούται κάποιες μέρες άδειας πρέπει να τις πληρωθεί, το αν σκόπευε ή όχι να τις πάρει είναι αδιάφορο, στην ουσία δεν υπάρχει επιλογή ή τις πληρώνεσαι επειδή δεν τις πήρες ή τις πληρώνεσαι και καθώς παίρνεις μάλιστα είναι πιο φθηνό να τις πληρωθείς χωρίς να τις πάρεις (ως αποζημίωση), γιατί αν κάτσουν να τον βγάλουν σε άδεια το γενάρη θα τους κοστίσει περισσότερο επειδή θα υπάρχουν και οι εισφορές του εργοδότη, θα είναι win win και για τους δύο εφόσον έχεις ένα άτομο στη μισθοδοσία τόσα χρόνια προκύπτουν αυτές οι υποχρεώσεις τι να γίνει; αν δηλαδή έφευγε το φεβρουάριο/μάρτιο που θα υπήρχε ακριβώς το ίδιο θέμα θα έλεγες το ίδιο; τέλος, δεν θα πιασει δουλειά στον άλλον εργοδότη μέσα στο δεκέμρβιο, αλλά μέσα στον ιανουάριο, δηλαδή μιλάμε για πραγματικό γεγονός, για ποιο λόγο να μείνει άνεργος κάποιες μέρες και να χάσει ένσημα και μισθό; από πού και ως πού θα πεις σε κάποιον να μείνει άνεργος για 10-20 μέρες για να μην ζημιώσει και καλά την εταιρεία; πώς θα τρώει; τον ρώτησες αν έχει; και για μια μέρα άνεργος από πού και ως πού έχεις την απαίτηση από κάποιον να κάνει τέτοιο πράγμα για την όποια φανταστική ηθική; το λογικό και ηθικό για μένα είναι να μην μείνει ουτε μια μέρα άνεργος να δώσει notice ναι, είναι άλλο πράγμα, αλλά και πάλι δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν μπορούν να τον "παραιτήσουν" με το ζόρι, όποτε θέλει θα φύγει, διαφορετικά ας απολύσουν και ας πέσει πιο μεγάλη αποζημίωση. εκεί ο εργοδότης απλά δεν έχει κάτι να κάνει Logistoulis πιό μέσα δεν θα μπορούσες να πέσεις σε πολλά από όσα αναφέρεις . Σ ευχαριστώ 21 ώρες πριν, poulinos είπε 2.αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να υπογραψεις και ξεκινησεις αλλου.ιδιωτικο τομεα εισαι. 4.ναι Poulinos για το 2 είσαι σίγουρος? Μπορώ να είμαι παράλληλα σε 2 δουλειές 8ωρης απασχόλησης για 1 μήνα πχ? Ή κάτι δεν έπιασα? --Για να ανακεφαλαιώσουμε γιατί είχα ένα πρόβλημα με το pc κ δεν μπορούσα να γράψω από πολύ μικρό κινητό (έκανε τα δικά του). 1. Μπορώ να ανακοινώσω τελευταίες μέρες του έτους ότι πχ 3 Γενάρη υποβάλλω παραίτηση και δεν υποχρεούμαι να δεχτώ να πάρω πρώτα άδεια? 2. Στην απίθανη περίπτωση που με υποχρεώσουν να πάρω την άδεια, μπορώ να είμαι παράλληλα σε 2 δουλειές για ένα μήνα? (Αυτό δε μου στέκει, είναι κ οι δύο 8ωρες). Επαναλαμβάνω για να είμαι σαφής, αυτό που με ενδιαφέρει πιό πολύ είναι να μην έχω πρόβλημα στη μέρα που θα ξεκινήσω με τη νέα εργασία και να μην χάσω πολλά ημερομίσθια και ένσημα μέχρι τη μέρα που θα ξεκινήσω στη νέα Ευχαριστώ! Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από Troubleornot μορφοποιηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα