Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο 2-5 χρονια στον ιδιο εργοδοτη δε λεει ο νομος για προειδοποιηση παραιτησης ενα μηνα πριν? αρα αν προειδοποιησει σημερα καταγγελει τη συμβαση 19-1-2020

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Φανταζομαι ακολουθειτε και οι 2 το δογμα "ο,τι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο" :-) 

Για εμενα η συγκεκριμενη πραξη ειναι νομιμη και ανηθικη.

ακριβώς φίλε μου ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, αλλιώς πας να ζήσεις σε μοναστήρι ή τρελαίνεσαι στην πραγματική ζωή 

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Φανταζομαι ακολουθειτε και οι 2 το δογμα "ο,τι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο" :-) 

Για εμενα η συγκεκριμενη πραξη ειναι νομιμη και ανηθικη.

Μόνο που ο TS ανέφερε ότι "οι ίδιοι έχουν κάνει αρκετά κ σε μένα κ σε άλλους εργαζόμενους", οπότε έχοντας ως δεδομένο ότι οι εργοδότες του είναι ανήθικοι, το να εξισορροπήσει την ανηθικότητα δεν είναι ανήθικο.

Οπότε, νόμιμη και ηθική.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ακριβώς φίλε μου ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, αλλιώς πας να ζήσεις σε μοναστήρι ή τρελαίνεσαι στην πραγματική ζωή 

ok κανενα προβλημα, we agree to disagree :-)

3 λεπτά πριν, randomcat είπε

Μόνο που ο TS ανέφερε ότι "οι ίδιοι έχουν κάνει αρκετά κ σε μένα κ σε άλλους εργαζόμενους", οπότε έχοντας ως δεδομένο ότι οι εργοδότες του είναι ανήθικοι, το να εξισορροπήσει την ανηθικότητα δεν είναι ανήθικο.

Οπότε, νόμιμη και ηθική.

Πώς το παιρνεις σαν δεδομενο; επειδη το ανεφερε καποιος στο insomnia; επισης γιατι θεωρεις οτι με ενα λαθος διορθωνεις ενα αλλο λαθος; τι ειναι η ανηθικοτητα για να την ισορροπουμε, η σταθμη του Μαραθωνα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Πώς το παιρνεις σαν δεδομενο; επειδη το ανεφερε καποιος στο insomnia; επισης γιατι θεωρεις οτι με ενα λαθος διορθωνεις ενα αλλο λαθος; τι ειναι η ανηθικοτητα για να την ισορροπουμε, η σταθμη του Μαραθωνα;

Όλα όσα συζητάμε είναι θεωρώντας ως δεδομένο το post του TS. Δεν είδα ούτε εσύ να δίνεις δύο εκδοχές στα γραφόμενά σου - δηλαδή βάσει του αν λέει αλήθεια ή ψέματα, εκτός και αν η άποψή σου τα πιάνει όλα που για εμένα είναι λάθος...

... επειδή ναι, είναι μια στάθμη και εξισορροπείται. Κάρμα λέγεται - φέρεσαι εντάξει για να σου φέρονται εντάξει, αλλιώς... κάρμα, παίρνεις και εσύ μια γεύση από την κακή σου συμπεριφορά.

Το λάθος δεν θα το διορθώσει ο όποιος TS αλλά το κράτος που είναι υπεύθυνο για τους εργασιακούς μηχανισμούς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, randomcat είπε

Όλα όσα συζητάμε είναι θεωρώντας ως δεδομένο το post του TS. Δεν είδα ούτε εσύ να δίνεις δύο εκδοχές στα γραφόμενά σου - δηλαδή βάσει του αν λέει αλήθεια ή ψέματα, εκτός και αν η άποψή σου τα πιάνει όλα που για εμένα είναι λάθος...

... επειδή ναι, είναι μια στάθμη και εξισορροπείται. Κάρμα λέγεται - φέρεσαι εντάξει για να σου φέρονται εντάξει, αλλιώς... κάρμα, παίρνεις και εσύ μια γεύση από την κακή σου συμπεριφορά.

Το λάθος δεν θα το διορθώσει ο όποιος TS αλλά το κράτος που είναι υπεύθυνο για τους εργασιακούς μηχανισμούς.

Να δωσω 2 εκδοχες ως προς τι; Καπου τα εχεις μπλεξει.

Ο TS λεει (Α) "μου εχουν παιξει πουστια" και (Β) "σκοπευω και εγω να τους παιξω πουστια".

Το Α μπορουμε να το αμφισβητησουμε γιατι δεν ξερουμε τι πουστια θεωρει οτι του εχουν παιξει. Μπορει να ειναι φαντασιοπληκτος, μπορει και να τον βαρανε με αλυσιδες. Δεν το ξερουμε.

Το Β δεν παιρνει αμφισβητηση, γιατι ο ιδιος μας το περιεργραψε: θελει να παραιτηθει αλλα δεν το κανει, γιατι βασει ενος νομου αν περιμενει λιγες ημερες θα παρει παραπανω χρηματα για 22 αδειες που δεν ειχε ποτε σκοπο να παρει απο αυτη εταιρια (εφοσον θελει να παραιτηθει).

Τελος, κατ εμε, τα λαθη μας τα διορθωνουμε μονοι μας. εχω μαθει να μην περιμενω απο το κρατος να με κανει ανθρωπο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Να δωσω 2 εκδοχες ως προς τι; Καπου τα εχεις μπλεξει.

Ο TS λεει (Α) "μου εχουν παιξει πουστια" και (Β) "σκοπευω και εγω να τους παιξω πουστια".

Το Α μπορουμε να το αμφισβητησουμε γιατι δεν ξερουμε τι πουστια θεωρει οτι του εχουν παιξει. Μπορει να ειναι φαντασιοπληκτος, μπορει και να τον βαρανε με αλυσιδες. Δεν το ξερουμε.

Το Β δεν παιρνει αμφισβητηση, γιατι ο ιδιος μας το περιεργραψε: θελει να παραιτηθει αλλα δεν το κανει, γιατι βασει ενος νομου αν περιμενει λιγες ημερες θα παρει παραπανω χρηματα για 22 αδειες που δεν ειχε ποτε σκοπο να παρει απο αυτη εταιρια (εφοσον θελει να παραιτηθει).

Τελος, κατ εμε, τα λαθη μας τα διορθωνουμε μονοι μας. εχω μαθει να μην περιμενω απο το κρατος να με κανει ανθρωπο.

Ναι μεν δεν το ξέρουμε, αλλά εσύ φαίνεται να το θεωρείς ως δεδομένο το να μην ισχύει και ότι ο TS λέει ψέματα. Αν λέει αλήθεια, θα έγραφες τα ίδια ακριβώς ή υπάρχει όντως και άλλη εκδοχή;

Κατ' εσένα, πώς διορθώνεται αποκλειστικά από εσένα το λάθος που ενδεχομένως έκαναν οι εργοδότες; Δηλαδή το να "έχουν κάνει αρκετά κ σε μένα κ σε άλλους εργαζόμενους".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

κοίτα αυτό που συμβαίνει μπορεί να  είναι σύμπτωση, αν δηλαδή ήθελε να φύγει τον μάρτιο που λογικά δεν θα είχε πάρει τις άδειές του τι θα έπρεπε να κάνει να περιμένει να φτάσει σεπτέμβρης; 

εφόσον δικαιούται κάποιες μέρες άδειας πρέπει να τις πληρωθεί, το αν σκόπευε ή όχι να τις πάρει είναι αδιάφορο, στην ουσία δεν υπάρχει επιλογή ή τις πληρώνεσαι επειδή δεν τις πήρες ή τις πληρώνεσαι και καθώς παίρνεις

μάλιστα είναι πιο φθηνό να τις πληρωθείς χωρίς να τις πάρεις (ως αποζημίωση), γιατί αν κάτσουν να τον βγάλουν σε άδεια το γενάρη θα τους κοστίσει περισσότερο επειδή θα υπάρχουν και οι εισφορές του εργοδότη, θα είναι win win και για τους δύο

εφόσον έχεις ένα άτομο στη μισθοδοσία τόσα χρόνια προκύπτουν αυτές οι υποχρεώσεις τι να γίνει;  αν δηλαδή έφευγε το φεβρουάριο/μάρτιο που θα υπήρχε ακριβώς το ίδιο θέμα θα έλεγες το ίδιο; 

τέλος, δεν θα πιασει δουλειά στον άλλον εργοδότη μέσα στο δεκέμρβιο, αλλά μέσα στον ιανουάριο, δηλαδή μιλάμε για πραγματικό γεγονός, για ποιο λόγο να μείνει άνεργος κάποιες μέρες και να χάσει ένσημα και μισθό; 

από πού και ως πού θα πεις σε κάποιον να μείνει άνεργος για 10-20 μέρες για να μην ζημιώσει και καλά την εταιρεία; 

πώς θα τρώει; τον ρώτησες αν έχει; 

και για μια μέρα άνεργος από πού και ως πού έχεις την απαίτηση από κάποιον να κάνει τέτοιο πράγμα για την όποια φανταστική ηθική;

το λογικό και ηθικό για μένα είναι να μην μείνει ουτε μια μέρα άνεργος

να δώσει notice ναι, είναι άλλο πράγμα, αλλά και πάλι δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν μπορούν να τον "παραιτήσουν" με το ζόρι, όποτε θέλει θα φύγει, διαφορετικά ας απολύσουν και ας πέσει πιο μεγάλη αποζημίωση.

εκεί ο εργοδότης απλά δεν έχει κάτι να κάνει 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, logistoulis είπε

Ναι φυσικά

Παραλογο ακούγεται αυτό, όχι φυσικο. Από τη μια παιρνεις το αναλογο του δωρου χριστουγεννων για οσο χρονο δουλεψες, απο την άλλη μπορεις να παρεις κανονικη αδεια για χρονο που δεν δουλεψες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κ ο logistoulis με κάλυψε στους λόγους που θέλω να φύγω Γενάρη, να διευκρινησω ότι με όσα έχω ξοδέψει στο θέμα υγείας (το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στην εταιρία κ λόγω ακαταλληλων συνθηκών εκεί κ από θέμα αξιοπρέπειας κ μόνο δεν θέλω να το τραβήξω) όντως δεν βγαίνω να μη δουλεύω μέχρι τελευταία στιγμή. Καταλαβαίνω όποιον υποθετει πράγματα τύπου "πας να τους ξέζουμισεις"  κ ανηθικο κλπ, αλλά όταν τελειώσει αυτή η ιστορία θα επανέλθω με παραδείγματα πραγμάτων που συμβαίνουν μέσα στην εταιρία κ είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρχει κάποιος που θα υποθετει όλα αυτά.  Όχι ότι με πειράζει να υποθετει ο καθένας το οτιδήποτε γιατί Πραγματικά όσο δεν ξέρεις την ιστορία κ συγκρίνοντας με δική σου πολλά μπορείς να πεις αλλά μπορεί να είναι κ άτοπα.

7 ώρες πριν, poulinos είπε

2.αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να υπογραψεις και ξεκινησεις αλλου.ιδιωτικο τομεα εισαι.

4.ναι

οσον αφορά το 2, συγγνώμη κιόλας που επιμένω αλλά δεν το ήξερα κ μου κάνει εντύπωση ότι γίνεται, δηλαδή μπορώ αν μου πουν ότι πρέπει να πάρεις την άδεια υποχρεωτικά, να ξεκινήσει από την άλλη μέρα κ η σύμβαση στην παρούσα εργασία ? Να μαι παράλληλα σε 2 δουλειές ?

35 λεπτά πριν, Troubleornot είπε

Αν κ ο logistoulis με κάλυψε στους λόγους που θέλω να φύγω Γενάρη, να διευκρινησω ότι με όσα έχω ξοδέψει στο θέμα υγείας (το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στην εταιρία κ λόγω ακαταλληλων συνθηκών εκεί κ από θέμα αξιοπρέπειας κ μόνο δεν θέλω να το τραβήξω) όντως δεν βγαίνω να μη δουλεύω μέχρι τελευταία στιγμή. Καταλαβαίνω όποιον υποθετει πράγματα τύπου "πας να τους ξέζουμισεις"  κ ανηθικο κλπ, αλλά όταν τελειώσει αυτή η ιστορία θα επανέλθω με παραδείγματα πραγμάτων που συμβαίνουν μέσα στην εταιρία κ είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρχει κάποιος που θα υποθετει όλα αυτά.  Όχι ότι με πειράζει να υποθετει ο καθένας το οτιδήποτε γιατί Πραγματικά όσο δεν ξέρεις την ιστορία κ συγκρίνοντας με δική σου πολλά μπορείς να πεις αλλά μπορεί να είναι κ άτοπα.

οσον αφορά το 2, συγγνώμη κιόλας που επιμένω αλλά δεν το ήξερα κ μου κάνει εντύπωση ότι γίνεται, δηλαδή μπορώ αν μου πουν ότι πρέπει να πάρεις την άδεια υποχρεωτικά, να ξεκινήσει από την άλλη μέρα κ η σύμβαση στην επόμενη εργασία ? Να μαι παράλληλα σε 2 δουλειές ?

35 λεπτά πριν, Troubleornot είπε

οσον αφορά το 2, συγγνώμη κιόλας που επιμένω αλλά δεν το ήξερα κ μου κάνει εντύπωση ότι γίνεται, δηλαδή μπορώ αν μου πουν ότι πρέπει να πάρεις την άδεια υποχρεωτικά, να ξεκινήσει από την άλλη μέρα κ η σύμβαση στην παρούσα εργασία ? Να μαι παράλληλα σε 2 δουλειές ?

blockquote widget

Επεξ/σία από Troubleornot
Λάθος παράθεση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Επειδή η πλειοψηφία των εργοδοτών είναι σάπια με υφάκι entrepreneur. Δεν ξέρω σε πιο συννεφάκι ζεις την τελευταία δεκαετία και αν έχεις παραλάβει τα σήματα καπνού της εργασιακής "κανονικότητας". Δεκάωρα απλήρωτα, βασικός μισθός, απειλές απόλυσης. Αυτή είναι η πλειοψηφία, όσο και αν προσπαθείτε να επιρρίψετε ευθύνες στους εργαζόμενους.

Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό: When you give peanuts, you take monkeys. Απίστευτα ταιριαστό για την εδώ εργοδοσία, όπου η αναλογία (απολαβές/απαιτήσεις) τείνει προς το μηδέν.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 5
Δημοσ.

Η σωστη διαδικασια για την περιπτωση ειναι:

1. Το συμβολαιο σου να αναφερει ρητα, ποσος θα ειναι ο χρονος προειδοποιησης παραιτησης. Διαφορετικα ισχυει ο,τι λεει ο ο νομος.

2. Εσυ να ενημερωσεις εγκαιρα την τωρινη σου εταιρια οτι παραιτεισαι και φυσικα να υπαρχει περιθωριο μεχρι την προσληψη σου στην επομενη εταιρια. Κανονικα, οταν προσληφθηκες απο την επομενη σου εταιρια, επρεπε να σε ρωτησουν ποσος ειναι ο χρονος προειδοποιησης, ωστε να κανονισετε βασει αυτου, την ημερομηνια προσληψης σου.

3. Σε περιπτωση που υπαρχει μη ληφθεισα αδεια που εχει ωριμασει, συνεννοειστε με τον τωρινο εργοδοτη, αν την παρεις ως αδεια, η αν την πληρωθεις σε χρημα φευγοντας.

4. Σε κανονικες οικονομιες, για καθε μηνα εργασιας, ο εργαζομενος αποκτα δικαιωμα σε 2 ημερες αδειας, οι οποιες αθροιζονται στη διαρκεια του ετους. Αν φυγεις Γεναρη, το μεγιστο ποσο ειναι 2 ημερες αδειας, και για αυτες θα πληρωθεις (αν υπαρχει νομος εδω, που να λεει οτι αν φυγεις στις 3 Γεναρη δικαιουσαι αδεια ολοκληρου ετους, προφανως και ειναι τραβηγμενος, αλλα η συζητηση ξεφευγει του θεματος)

5. Αν δεν εχεις λαβει υποψη σου ολα τα ανωτερω και ολη η φαση εγινε στο ποδι, και με σκεπτικο να τους ειδοποιησεις αργα, μεσα στο 2020 ωστε να παρεις ολη την αδεια του ετους, τοτε μπορουν να σου ανταπαντησουν με καθυστερηση, δηλαδη να πρεπει να δουλεψεις ολον τον χρονο προειδοποιησης πριν φυγεις, οπου εκει δεν θα μπορεσεις να εισαι στις 8 Γεναρη στην νεα εταιρια. Πιθανο για αυτην την περιπτωση ετοιμαζεις καποια ανταπαντηση χρησιμοποιωντας την αναρρωτικη, δηλαδη να δηλωσεις αναρρωτικη στην τωρινη εταιρια, και ταυτοχρονα να παρουσιαστεις στις 8 Γεναρη στην καινουργια, οπου εκει μιλαμε για τον απολυτο αχταρμα. 

Γενικα καλο ειναι ολα αυτα να περιλαμβανονται στο συμβολαιο εργασιας και ολοι οι χρονοι να τηρουνται απο πριν.

υ.γ. δες και αυτη τη συζητηση:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, archer100 είπε

δηλαδη να πρεπει να δουλεψεις ολον τον χρονο προειδοποιησης πριν φυγεις, οπου εκει δεν θα μπορεσεις να εισαι στις 8 Γεναρη στην νεα εταιρια

δεν παίζει αυτό το πράγμα, αν θες να φύγεις φεύγεις . όποιος έχει διαφωνία μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση στα αστικά δικαστήρια , αλλά δεν υπάρχει σε κρατάω με το ζόρι κάπου , σιγά μη σε δέσουν και στα υπόγεια 

17 λεπτά πριν, archer100 είπε

4. Σε κανονικες οικονομιες, για καθε μηνα εργασιας, ο εργαζομενος αποκτα δικαιωμα σε 2 ημερες αδειας, οι οποιες αθροιζονται στη διαρκεια του ετους. Αν φυγεις Γεναρη, το μεγιστο ποσο ειναι 2 ημερες αδειας, και για αυτες θα πληρωθεις (αν υπαρχει νομος εδω, που να λεει οτι αν φυγεις στις 3 Γεναρη δικαιουσαι αδεια ολοκληρου ετους, προφανως και ειναι τραβηγμενος, αλλα η συζητηση ξεφευγει του θεματος)

τι πάει να πει τραβηγμένος νόμος; μήπως να βάλουμε να πληρωνόμαστε αποκλειστικά με κουπόνια και μισό σακί αλεύρι ώστε να μην είναι τραβηγμένος; 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

δεν παίζει αυτό το πράγμα, αν θες να φύγεις φεύγεις . όποιος έχει διαφωνία μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση στα αστικά δικαστήρια , αλλά δεν υπάρχει σε κρατάω με το ζόρι κάπου , σιγά μη σε δέσουν και στα υπόγεια 

Δεν θα την κρατησουνε δεμενη στην καρεκλα με αλυσιδα,  απλά λεμε τι οφειλει να κανει, που αν δεν το κανει, θα εχει νομικες συνεπειες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, archer100 είπε

Δεν θα την κρατησουνε δεμενη στην καρεκλα με αλυσιδα,  απλά λεμε τι οφειλει να κανει, που αν δεν το κανει, θα εχει νομικες συνεπειες

ναι οκ.. όπως είπα καλή του τύχη.. 

ας μας πει και ένας δικηγόρος που βλέπει το θέμα αν θα αναλάμβανε μια τέτοια υπόθεση ή θα του έκλεινε το τηλέφωνο στη μάπα 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...