Troubleornot Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα σας. Εργάζομαι από το 2015 σε μια εταιρία κ θέλω να παραιτηθω τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη, καθώς 8 Γενάρη υπογράφω νέα σύμβαση με άλλη εταιρία αλλά και δεν με παίρνει οικονομικά να παραιτηθω νωρίτερα,αναγκαστικά θα το πάω καπάκι λίγο. Κάποιοι μου είπαν να παραιτηθω με το νέο έτος, γιατί έχω περισσότερες απολαβες από άδεια κ επίδομα αδείας. Δεν τρελαίνομαι για να τους ζημιωσω αλλά οι ίδιοι έχουν κάνει αρκετά κ σε μένα κ σε άλλους εργαζόμενους οπότε δεν θα έχω κ τρελές τύψεις. Η ερώτηση μου είναι, έχουν δυνατότητα να μην δεχτούν την παραίτηση μου άμεσα κ έτσι έγω να χάσω την άλλη δουλειά ? Δηλαδή μπορούν πχ να μου πουν πάρε 25 μέρες άδειας κ μετά έλα ? Να σημειώσω αν κάπου βοηθάει ότι έχω κ αναρρωτικη τις τελευταίες μέρες καθώς έχει δημιουργηθεί ένα θέμα στη σπονδυλικη μου, μέσα στην εργασία κ ενώ μου είπαν ότι κ αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω κ Ν μη δεχτώ να πάρω την άδεια, θα ήθελα απλά να μάθω αν μπορώ 100% να παραιτηθω αρχές Γενάρη χωρίς να έχω κάποιο θέμα η τραβηγματα.
kontinos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα επρεπε να εχεις ηδη ειδοποιησει για την παραιτηση σου. Εαν η παραιτηση σου γινει δεκτη αρχες Γεναρη, δικαιουσαι μερος του δωρου Πασχα, αποζημιωση για το υπολοιπο αδειας και φυσικα ο,τι εχεις δουλεψει μεχρι τοτε. Απο την μερια του ο εργοδοτης δικαιουται να αξιωσει αποζημιωση εως 3 δικους σου μισθους διοτι δεν εχεις προειδοποιησει. Το θεμα ειναι για τι ταξης μεγεθους επιχειρηση μιλαμε. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από kontinos
ManFromEarth Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 51 λεπτά πριν, Troubleornot είπε Καλησπέρα σας. Εργάζομαι από το 2015 σε μια εταιρία κ θέλω να παραιτηθω τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη, καθώς 8 Γενάρη υπογράφω νέα σύμβαση με άλλη εταιρία αλλά και δεν με παίρνει οικονομικά να παραιτηθω νωρίτερα,αναγκαστικά θα το πάω καπάκι λίγο. Κάποιοι μου είπαν να παραιτηθω με το νέο έτος, γιατί έχω περισσότερες απολαβες από άδεια κ επίδομα αδείας. Δεν τρελαίνομαι για να τους ζημιωσω αλλά οι ίδιοι έχουν κάνει αρκετά κ σε μένα κ σε άλλους εργαζόμενους οπότε δεν θα έχω κ τρελές τύψεις. Η ερώτηση μου είναι, έχουν δυνατότητα να μην δεχτούν την παραίτηση μου άμεσα κ έτσι έγω να χάσω την άλλη δουλειά ? Δηλαδή μπορούν πχ να μου πουν πάρε 25 μέρες άδειας κ μετά έλα ? Να σημειώσω αν κάπου βοηθάει ότι έχω κ αναρρωτικη τις τελευταίες μέρες καθώς έχει δημιουργηθεί ένα θέμα στη σπονδυλικη μου, μέσα στην εργασία κ ενώ μου είπαν ότι κ αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω κ Ν μη δεχτώ να πάρω την άδεια, θα ήθελα απλά να μάθω αν μπορώ 100% να παραιτηθω αρχές Γενάρη χωρίς να έχω κάποιο θέμα η τραβηγματα. Αυτό που παραπονουμαστε συνεχως για την εργοδοσια οτι μας πινει το αιμα, αλλα με την πρωτη ευκαιρια παμε να τους παιξουμε π0υστια να το κοιταξουμε παντως. 7 1 1
v-tidus Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, kontinos είπε Θα επρεπε να εχεις ηδη ειδοποιησει για την παραιτηση σου. Εαν η παραιτηση σου γινει δεκτη αρχες Γεναρη, δικαιουσαι μερος του δωρου Πασχα, αποζημιωση για το υπολοιπο αδειας και φυσικα ο,τι εχεις δουλεψει μεχρι τοτε. Απο την μερια του ο εργοδοτης δικαιουται να αξιωσει αποζημιωση εως 3 δικους σου μισθους διοτι δεν εχεις προειδοποιησει. Το θεμα ειναι για τι ταξης μεγεθους επιχειρηση μιλαμε. Τι εννοείς αν η παραίτηση γίνει Δεκτη? Δεν έχει καμία επιλογή ο εργοδότης για κάτι άλλο, εκτός αν υπάρχει ειδικός όρος στη σύμβαση. Προς topic starter: Ο εργαζόμενος μπορεί να ενημερώσει για το ποια θέλει να είναι η τελευταία του μέρα. Ο εργοδότης μπορεί να έχει αντίρρηση αν του πεις Γενάρη (καθώς θα πληρώσει τα παραπάνω), αλλά δεν μπορεί να σου αλλάξει με το ζόρι την απόφαση. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σε απολύσει πριν το τέλος της χρονιάς οπότε θα πληρώσει αποζημίωση απόλυσης. Γενικά είναι το τι θέλεις εσύ. Αν θέλεις να είσαι λίγο πιο πονηρός του λες 3 Γενάρη φεύγω και δε με νοιάζει τι λες. Το πραγματοποιείς και θα πρέπει να σου πληρώσει ότι δικαιούσαι. Προσοχή μόνο μην του γυρίσεις τα μυαλά πολύ (αν φέρει μεγάλες αντιρρήσεις) και μετά τον κυνηγάς μήνες μέχρι να στα δώσει. Προσωπικά αν η επιχείρηση απασχολεί 3-4 άτομα ίσως δεν το έκανα. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από v-tidus
rus Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, kontinos είπε Εαν η παραιτηση σου γινει δεκτη αρχες Γεναρη, δικαιουσαι μερος του δωρου Πασχα, αποζημιωση για το υπολοιπο αδειας και φυσικα ο,τι εχεις δουλεψει μεχρι τοτε. Aν καποιος παραιτηθει Οκτωβριο, παιρνει μερος απ το δωρο Χριστουγεννων?
logistoulis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Troubleornot είπε Καλησπέρα σας. Εργάζομαι από το 2015 σε μια εταιρία κ θέλω να παραιτηθω τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη, καθώς 8 Γενάρη υπογράφω νέα σύμβαση με άλλη εταιρία αλλά και δεν με παίρνει οικονομικά να παραιτηθω νωρίτερα,αναγκαστικά θα το πάω καπάκι λίγο. Κάποιοι μου είπαν να παραιτηθω με το νέο έτος, γιατί έχω περισσότερες απολαβες από άδεια κ επίδομα αδείας. Δεν τρελαίνομαι για να τους ζημιωσω αλλά οι ίδιοι έχουν κάνει αρκετά κ σε μένα κ σε άλλους εργαζόμενους οπότε δεν θα έχω κ τρελές τύψεις. Η ερώτηση μου είναι, έχουν δυνατότητα να μην δεχτούν την παραίτηση μου άμεσα κ έτσι έγω να χάσω την άλλη δουλειά ? Δηλαδή μπορούν πχ να μου πουν πάρε 25 μέρες άδειας κ μετά έλα ? Να σημειώσω αν κάπου βοηθάει ότι έχω κ αναρρωτικη τις τελευταίες μέρες καθώς έχει δημιουργηθεί ένα θέμα στη σπονδυλικη μου, μέσα στην εργασία κ ενώ μου είπαν ότι κ αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω κ Ν μη δεχτώ να πάρω την άδεια, θα ήθελα απλά να μάθω αν μπορώ 100% να παραιτηθω αρχές Γενάρη χωρίς να έχω κάποιο θέμα η τραβηγματα. Μετά την αλλαγή του χρόνου παραιτησου για να πάρεις αποζημίωση άδειας και ολόκληρο επίδομα και όποιος έχει θέμα ας σου κάνει αγωγή και καλή του τύχη Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από logistoulis
talibanakos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, rus είπε Aν καποιος παραιτηθει Οκτωβριο, παιρνει μερος απ το δωρο Χριστουγεννων? Εννοειται,και μεγαλο κιολας.
rus Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, logistoulis είπε Μετά την αλλαγή του χρόνου παραιτησου για να πάρεις αποζημίωση άδειας και ολόκληρο επίδομα και όποιος έχει θέμα ας σου κάνει αγωγή και καλή του τύχη Αποζημιωση αδειας για ολη τη χρονια που δε θα δουλεψει?? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από rus
santac Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Αυτό που παραπονουμαστε συνεχως για την εργοδοσια οτι μας πινει το αιμα, αλλα με την πρωτη ευκαιρια παμε να τους παιξουμε π0υστια να το κοιταξουμε παντως. τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξουμε και τι σε προβληματίζει? Όταν η πλειοψηφία των εργοδοτών κοιτάει πως θα παίξει πουστιά στον εργαζόμενο, τι περιμένεις να γίνει; 4
Troubleornot Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Αυτό που παραπονουμαστε συνεχως για την εργοδοσια οτι μας πινει το αιμα, αλλα με την πρωτη ευκαιρια παμε να τους παιξουμε π0υστια να το κοιταξουμε παντως. Αν ήξερες παραπάνω δεν θα το έλεγες. Απόλυτα σωστό για περιπτώσεις που η εργοδοσια είναι εντάξει. 14 ώρες πριν, kontinos είπε Θα επρεπε να εχεις ηδη ειδοποιησει για την παραιτηση σου. Εαν η παραιτηση σου γινει δεκτη αρχες Γεναρη, δικαιουσαι μερος του δωρου Πασχα, αποζημιωση για το υπολοιπο αδειας και φυσικα ο,τι εχεις δουλεψει μεχρι τοτε. Απο την μερια του ο εργοδοτης δικαιουται να αξιωσει αποζημιωση εως 3 δικους σου μισθους διοτι δεν εχεις προειδοποιησει. Το θεμα ειναι για τι ταξης μεγεθους επιχειρηση μιλαμε. 3 μισθοί είναι η ανώτερη κλίμακα αν δεν κάνω λάθος ? Στα 4-6 δεν είναι 1.5 μισθός ? Όσο κ τα χρήματα της άδειας πάνω κάτω. Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Έχω ζημιωθει οικονομικά κ σωματικά από την συγκεκριμένη εταιρία κ γενικά θέλω να φύγω χωρίς φασαριες αλλά κ όχι ζημιωμενη αν γίνεται, όχι για εκδίκηση αλλά γιατί πραγματικά έχω ζημιωθει κ με το θέμα υγείας. Τα θέματα για τα οποία ανησυχώ είναι τα ακόλουθα : 1. Υπάρχει περίπτωση αν πω από τώρα που βρίσκομαι σε αναρρωτικη ότι παραιτούμαι πχ 3 Γενάρη, να δημιουργήσουν κάποιο θέμα με πρόσχημα την αναρρωτικη ? Έχω κ γνωματευση αλλά δεν θέλω να τη χρησιμοποιήσω (αν όμως ζορισει το πράγμα κ βοηθάει κάπου οκ) . Υπάρχει περίπτωση αν έχουν χρόνο (επειδή θα τους έχω προειδοποιησει) να βρουν κάποιο τρόπο κ να μην μπορώ να φύγω ? Η αποζημίωση αν μου ζητήσουν δεν με πειράζει γιατί είναι όσα θα μου δώσουν κ για την άδεια. 2. Υπάρχει περίπτωση να μου πουν ότι πρώτα θα πάρεις 25 μέρες άδειας κ μετά θα παραιτηθεις ? Υπάρχει τέτοιος νόμος που τους καλύπτει να το κάνουν ? 3. Ακραίο σενάριο αλλά υπάρχει περίπτωση να πουν στις 3 Γενάρη πάρε άδεια από σήμερα πχ 25 μέρες κ να μην μπορώ εκεί να παραιτηθω ? Γιατί εγώ 8 Γενάρη πρέπει να ξεκινήσω στην άλλη εταιρία. Αυτό φαντάζομαι το διασφαλιζω ότι δεν γίνεται αφού θα έχω ενημερώσει γραπτώς ότι 3 του μήνα παραιτούμαι. Σωστά? 4. Απ ότι καταλαβαίνω το να πάρω 3 του μήνα κ να πω παραιτούμαι δεν είναι καλή ιδέα, καλύτερα είναι να το πω από πριν, σωστά ? Αν κ όταν δεν είσαι στην ίδια εταιρία με τις υπάρχουσες συνθήκες καταλαβαίνω ότι μπορεί ο καθένας να κάνει τις υποθέσεις του κ καταλαβαίνω ότι μπορεί όλα αυτά να ακούγονται άσχημα για τον εργοδότη, κ επίσης κάποια που ρωτάω να είναι ακραία αλλά έχω ζήσει (όχι τόσα πολλά προς εμένα αλλά κ σε μένα) τόσο ακραία πράγματα εκεί μέσα που θέλω να είμαι σίγουρη. 26 λεπτά πριν, santac είπε τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξουμε και τι σε προβληματίζει? Όταν η πλειοψηφία των εργοδοτών κοιτάει πως θα παίξει πουστιά στον εργαζόμενο, τι περιμένεις να γίνει; Thanks! Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι η πλειοψηφια αλλά τελικά μεγάλο ποσοστό δυστυχώς.
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 On 19/12/2019 at 03:04, Troubleornot said: Τα θέματα για τα οποία ανησυχώ είναι τα ακόλουθα : 1. Υπάρχει περίπτωση αν πω από τώρα που βρίσκομαι σε αναρρωτικη ότι παραιτούμαι πχ 3 Γενάρη, να δημιουργήσουν κάποιο θέμα με πρόσχημα την αναρρωτικη ? Έχω κ γνωματευση αλλά δεν θέλω να τη χρησιμοποιήσω (αν όμως ζορισει το πράγμα κ βοηθάει κάπου οκ) . Υπάρχει περίπτωση αν έχουν χρόνο (επειδή θα τους έχω προειδοποιησει) να βρουν κάποιο τρόπο κ να μην μπορώ να φύγω ? Η αποζημίωση αν μου ζητήσουν δεν με πειράζει γιατί είναι όσα θα μου δώσουν κ για την άδεια. 2. Υπάρχει περίπτωση να μου πουν ότι πρώτα θα πάρεις 25 μέρες άδειας κ μετά θα παραιτηθεις ? Υπάρχει τέτοιος νόμος που τους καλύπτει να το κάνουν ? 3. Ακραίο σενάριο αλλά υπάρχει περίπτωση να πουν στις 3 Γενάρη πάρε άδεια από σήμερα πχ 25 μέρες κ να μην μπορώ εκεί να παραιτηθω ? Γιατί εγώ 8 Γενάρη πρέπει να ξεκινήσω στην άλλη εταιρία. Αυτό φαντάζομαι το διασφαλιζω ότι δεν γίνεται αφού θα έχω ενημερώσει γραπτώς ότι 3 του μήνα παραιτούμαι. Σωστά? 4. Απ ότι καταλαβαίνω το να πάρω 3 του μήνα κ να πω παραιτούμαι δεν είναι καλή ιδέα, καλύτερα είναι να το πω από πριν, σωστά ? 2.αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να υπογραψεις και ξεκινησεις αλλου.ιδιωτικο τομεα εισαι. 4.ναι
ELTASSOS Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτα βλεπουν οι εργοδοτες τον καθε πονηριδη δηλαδη και τον ξεζουμιζουν. Απο την εμπειρια μου ισχυει οτι αφου δεν εισαι ευχαριστημενος απο την υπαρχουσα δουλεια σου τοτε ουτε και ο εργοδοτης σου ειναι ευχαριστημενος. Χαρη θα του κανεις να φυγεις. Θα βρει αλλον με λιγωτερα λεφτα και μια χαρα θα ερθει στα ισα του. Εσυ ναι μεν τα παιρνεις τωρα αλλα τα χανεις απο την νεα σου δουλεια....ρισκαροντας την μη αποδοχη παραιτησης οπως ειπες. Δεν ειναι ηλιθιοι οι εργοδοτες, σιγουρα θα σε εχει ψυλιαστει. Γατοι ειναι , αλλοιως αυτος θα ηταν ο υπαλληλος και εσυ το αφεντικο....ετσι? ....κανουν οτι δεν καταλαβαινουν για να γινεται η δουλιτσα φτηνα και ομορφα, και να νομιζει ο εργαζομενος οτι ειναι ουαου μανατζερας ο γκολντεν ετσι... Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από ELTASSOS 3 2
logistoulis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, rus είπε Αποζημιωση αδειας για ολη τη χρονια που δε θα δουλεψει?? Ναι φυσικά
ManFromEarth Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, santac είπε τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξουμε και τι σε προβληματίζει? Όταν η πλειοψηφία των εργοδοτών κοιτάει πως θα παίξει πουστιά στον εργαζόμενο, τι περιμένεις να γίνει; Με προβληματίζει ότι ζητάμε από τους εργοδότες να είναι σπαθί αλλά με την πρώτη ευκαιρία κοιτάμε πως θα τους φάμε τα λεφτά. Όταν η πλειοψηφία των εργαζομενων κοιτάει πως θα παίξει πουστιά στον εργοδοτη, τι περιμένεις να γίνει; 1
logistoulis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε Με προβληματίζει ότι ζητάμε από τους εργοδότες να είναι σπαθί αλλά με την πρώτη ευκαιρία κοιτάμε πως θα τους φάμε τα λεφτά. Όταν η πλειοψηφία των εργαζομενων κοιτάει πως θα παίξει πουστιά στον εργοδοτη, τι περιμένεις να γίνει; ποιος είπε να φας λεφτά; "τρως" αυτά που δικαιούσαι; το ακούσαμε κι αυτό.. αν ο εργοδότης σε απολύσει πριν τη χρονιά ή σε έχει με ορισμένου για να μην πάρεις αποζημίωση σου "τρώει" λεφτά ή είναι απλά δικαίωμά του; Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από logistoulis 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα