QuantumWanderer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα, Με αφορμή την πρώτη μου παραγγελία στο επίσημο online Nike Store, να πω κάτι που παρατήρησα στο θέμα της χρέωσης της πιστωτικής, για προστασία του κόσμου. Την ημέρα της παραγγελίας, έγινε η χρέωση του ποσού. Αυτή η χρέωση έμεινε υπό εκκρεμότητα για λίγες μέρες. 2 μέρες μετά ολοκληρώθηκε η εκτέλεση της παραγγελίας και έγινε νέα χρέωση του ποσού αυτού, χωρίς να προχωρήσει η πρώτη χρέωση που ήταν σε εκκρεμότητα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα έχει γίνει διπλή χρέωση στο τέλος, αλλά ότι με τη 2η χρέωση, η 1η παραμένει σε εκκρεμότητα περίπου 14 μέρες στην τράπεζα και ακυρώνεται μετά. Άρα για 14 ημέρες είναι δεσμευμένο από το πιστωτικό όριο της πιστωτικής, το διπλάσιο ποσό της αγοράς. Για παράδειγμα, αν κάποιος αγοράσει προϊόντα 200 ευρώ, θα χρεωθεί σωστά η πιστωτική κάρτα 200 ευρώ, και για 14 ημέρες θα είναι δεσμευμένα άλλα 200 ευρώ! Εν ολίγοις, αν το έκαναν αυτό όλα τα καταστήματα, στην ουσία θα μειωνόταν το πιστωτικό όριο της κάρτας στο μισό! Είναι απίστευτο ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία, λειτουργεί με ένα τόσο τεράστιο λογιστικό λάθος στον τρόπο χειρισμού των παραγγελιών.
MessatsuRoku Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Και εγω εκανα παραγγελια απο online καταστημα της Νικε χωρις να εχω διπλη χρεωση, μεσα σε 4 μερες ειχαν τραβηξει τα χρηματα
QuantumWanderer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Αυτό που έγινε, το κάνουν μερικά online καταστήματα στο εξωτερικό, συνήθως σαν authorisation της συναλλαγής, να ελέγχουν με μια γρήγορη - προς ακύρωση - χρέωση ότι όντως υπάρχει η πιστωτική κάρτα και είναι valid. Για παράδειγμα το κάνει και το Amazon, μόνο που την αρχική προς ακύρωση συναλλαγή την κάνει στο ύψος του 1 ευρώ και εξαφανίζεται σε 14 ημέρες, αλλά μικρό το κακό σε τέτοιο ποσό. Εδώ μιλάμε για πραγματική διπλάσια χρέωση σε όλο το ποσό, που αφαιρείται από το πιστωτικό όριο της κάρτας, για όσο διάστημα περιμένει μέχρι την τελική ακύρωση. Δεν φαίνεται να έχει και πολύ τσακάλια η Nike στο λογιστικό τμήμα.
QuantumWanderer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, MessatsuRoku είπε Και εγω εκανα παραγγελια απο online καταστημα της Νικε χωρις να εχω διπλη χρεωση, μεσα σε 4 μερες ειχαν τραβηξει τα χρηματα Με πιστωτική ή με Paypal;
MessatsuRoku Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Με πιστωτικη πληρωσα Αγοραζω συνεχεια απο το αμαζον και παντα δεσμευει ολο το ποσο μεχρι να αποσταλει η παραγγελια και μετα το τραβαει. Το 1 ευρω που λες ειναι οταν αγοραζω απο amazon UK και πληρωνω σε λιρες. Μπορει να σου ετυχε εσενα με την Νικε 1
QuantumWanderer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν αναφέρομαι στη δέσμευση του ποσού προσωρινά. Αναφέρομαι στη έξτρα δέσμευση για τόσο έξτρα ποσό ίδιο με το ποσό της αγοράς! Αυτά τα κάνουν μόνο άσχετοι λογιστικά! Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από kostasgr78
QuantumWanderer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Από τις 11 Δεκεμβρίου ακόμα δεσμευμένα τα έξτρα χρήματα, στην κάρτα.
QuantumWanderer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Just for the record, το ποσό αποδεσμεύθηκε στις 15 μέρες, κάτι που γίνεται αυτόματα σε συναλλαγές που πήραν έγκριση ποσού στην κάρτα, αλλά δεν προχώρησαν.
QuantumWanderer Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μια υπενθύμιση του θέματος, έχουν αρκετοί το ίδιο θέμα αυτό το διάστημα.
Chals Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Στις 12/4/2020 στις 1:37 ΠΜ, kostasgr78 είπε Μια υπενθύμιση του θέματος, έχουν αρκετοί το ίδιο θέμα αυτό το διάστημα. Ναι έπαθα το ίδιο, αρχική δέσμευση 29/3, νέα δέσμευση 9/4 με την αποστολή, το δέμα παραδόθηκε 15/4. Πλήρωσα με PP. Παίρνω τηλέφωνα στη Nike: "Ναι το γνωρίζουμε μας το έχουν αναφέρει πολλοί",. Παίρνω τηλέφωνο στην τράπεζα: "Το ποσό θα αποδεσμευτεί αυτόματα μέσα σε 25 εργάσιμες, αν θέλετε πιο νωρίς, ζητείστε από τη Nike να σας στείλουν ένα επιβεβαιωτικό email ότι δε θα προβούν σε χρέωση, και προωθείστε το σε εμάς για να γίνει η αποδέσμευση του ποσού σε 2-3 εργάσιμες". Φεύγει email στη Nike και παίρνω απάντηση: "Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, στείλτε μας επίσημο έγγραφο της τράπεζας με τις συναλλαγές από 29/3 μέχρι σήμερα για να το προωθήσουμε στο οικονομικό τμήμα, και θα έχετε απάντηση σε 5 εργάσιμες". Ακόμα περιμένω...Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρα να παραγγείλω ξανά... 1
QuantumWanderer Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Όπως έχω πει και παραπάνω, μιλάμε για ολική αποτυχία της λογιστικής τους υπηρεσίας ... και αναφερόμαστε σε ένα παγκόσμιο retail online store ενός μεγάλου brand name. Το παράδοξο με τα λάθη αυτά των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι ότι μπορεί να υπάρχει σειρά αρμόδιων διευθυντών που παίρνουν και 20.000-50.000 ευρώ το μήνα, για να έχουν την ευθύνη να αφήνουν να συμβαίνουν αυτά. 1
QuantumWanderer Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Για άλλη μια φορά το ίδιο «έργο» που έγραφα πριν από μερικούς μήνες. Σε παραγγελία της προηγούμενης εβδομάδας, έχει γίνει δέσμευση του διπλάσιου ποσού στην πιστωτική με τον ίδιο τρόπο. Αρχική δέσμευση όλου του ποσού και κατά την εκτέλεση, νέα δέσμευση του ποσού εκ νέου, και παραμονή δέσμευσης του πρώτου, χωρίς ακύρωση (που υποθέτω θα ακυρωθεί στις 15 μέρες από την τράπεζα). Λογιστικό τμήμα παγκόσμιου ΝΙΚΕ STORE σε πλήρη σύγχυση.
Stefanosker Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, το ίδιο μου έχει κάνει και εμένα ο κότσοβολος, τράβηξε δλδ από τον λογαριασμό μου 2 πλαίσια δόση, πήρα την τράπεζα και μου είπε ότι γίνετε καμία φορά αυτό, το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πότε θα από δεσμεύτουν τα επιπλέον λεφτά..
Bourdoulas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Στις 28/3/2022 στις 11:51 ΠΜ, Stefanosker είπε Καλησπέρα, το ίδιο μου έχει κάνει και εμένα ο κότσοβολος, τράβηξε δλδ από τον λογαριασμό μου 2 πλαίσια δόση, πήρα την τράπεζα και μου είπε ότι γίνετε καμία φορά αυτό, το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πότε θα από δεσμεύτουν τα επιπλέον λεφτά.. Πρεπει να μιλήσεις και με τον Κωτσόβολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα