Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Ψαχνω να βρω γυαλιά μυωπίας. Μετα απο 5-6 επισκέψεις σε οπτικά δεν μπορω να καταλήξω /συγκρίνω τι πουλάει ο καθένας!

- Ο καθένας φέρνει και υποστηρίζει την μάρκα του: Hoya, Essilor & Shamir (τι ειναι παλι τουτο) και non-branded ελληνικά

- Ακομα και στην ίδια μάρκα και λέπτυνση υπάρχουν διαφορές ακομα και 100% (διπλη τιμή!).

Π.χ. Hoya τιμές απο 200 μέχρι 400ε για το ίδιο τζάμι !! Όλοι με την εγγύηση, καρτούλες, πανάκια κτλ

Επειδη η τιμη δεν μπορει να αποκλείνει τοσο πολύ, κάποιο ποιοτικό χαρακτηριστικό θα αλλάζει στον φακο! Καμια ιδεά πως να τα συγκρίνω;

- Έχει δοκιμάσει κανεις φακό με blue control / filter ? Αξίζει τον κόπο ή ειναι ενα ακομα μαρκετινίστικο κόλπο;

Το γυαλί ειναι ανετο εκτος οθονης;

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dvs είπε

Καλησπέρα,

Ψαχνω να βρω γυαλιά μυωπίας. Μετα απο 5-6 επισκέψεις σε οπτικά δεν μπορω να καταλήξω /συγκρίνω τι πουλάει ο καθένας!

- Ο καθένας φέρνει και υποστηρίζει την μάρκα του: Hoya, Essilor & Shamir (τι ειναι παλι τουτο) και non-branded ελληνικά

- Ακομα και στην ίδια μάρκα και λέπτυνση υπάρχουν διαφορές ακομα και 100% (διπλη τιμή!).

Επειδη η τιμη δεν μπορει να αποκλείνει τοσο πολύ, κάποιο ποιοτικό χαρακτηριστικό θα αλλάζει στον φακο! Καμια ιδεά πως να τα συγκρίνω;

- Έχει δοκιμάσει κανεις φακό με blue control / filter ? Αξίζει τον κόπο ή ειναι ενα ακομα μαρκετινίστικο κόλπο;

Μαρκετιστικες παπαριες για να παιρνουν λεφτα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα μαγαζί έπαιξε και σύγκριση όπως στο 1.30, ο Shamir έκοψε το 100% ενώ οι υπόλοιποι κόβανε μέρος του μπλε

Συνήθως βάζανε ενα καπέλο 10-20Ε στην τιμή των φακών

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.
54 minutes ago, Dvs said:

Καμια ιδέα σχετικά με τα κρύσταλλα;

Έχει δοκιμάσει κανεις τους Shamir ; Εντυπώσεις;

Ο μόνος Σαμίρ που ξέρω. On topic. Από οτι έχω δει αυτό με την αποκοπη του μπλε φάσματος είναι μαρκετινίστικο κόλπο για να παιρνουν έξτρα χρήματα. Για φακούς θα πήγαινα σε κάτι πιο γνωστό μάλλον (Zeiss κτλ).

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dvs είπε

Καλησπέρα,

Π.χ. Hoya τιμές απο 200 μέχρι 400ε για το ίδιο τζάμι !! Όλοι με την εγγύηση, καρτούλες, πανάκια κτλ

Είναι μόνο για μυωπία ή και για αστιγμάτισμό ;

Τόσα χρόνια που φόραγα γυαλιά , πλήρωνα παραπάνω γιατί έκανα παραγγελία για λεπτούς φακούς και άθραυστους .

Δημοσ.

Αυτό με το φίλτρο μπλε φωτός είναι μάπα.

Πριν λίγο καιρό που άλλαξα τζάμια πήγαν να μου το πασάρουν και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ψήθηκα άλλα όταν δοκίμασα τα γυαλιά ενός άλλου πελάτη που κατά τύχη ήταν δίπλα και είχε τέτοιο φίλτρο είδα ότι χαλάει τα χρώματα οπότε τους είπα όχι. Ίσως να συνηθίζεις μετά απο λίγο αλλά δεν μου αρέσει να έχω ουσιαστικά αχρωματοψία.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Silverage είπε

Αυτό με το φίλτρο μπλε φωτός είναι μάπα.

Πριν λίγο καιρό που άλλαξα τζάμια πήγαν να μου το πασάρουν και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ψήθηκα άλλα όταν δοκίμασα τα γυαλιά ενός άλλου πελάτη που κατά τύχη ήταν δίπλα και είχε τέτοιο φίλτρο είδα ότι χαλάει τα χρώματα οπότε τους είπα όχι. Ίσως να συνηθίζεις μετά απο λίγο αλλά δεν μου αρέσει να έχω ουσιαστικά αχρωματοψία.

Δοκίμασα ενα της Shamir με blue light control/filtering , δεν είδα διαφορά στα χρώματα μεσα στο κατάστημα. Μάλλον δεν θα το πάρω όμως.

Είναι για μυωπία μόνο, θα πάνε με λέπτυνση.

Το κυρίως πρόβλημα ειναι οτι ακομα και σε Hoya για το ίδιο τζάμι παίρνω τεράστιες διαφορές στην τιμη!

Κοίταγα τον HΟΥΑ long life (με τι επιστρώσεις και την 3ετη εγγύηση) με λέπτυνση στο 1,67. Οι τιμές πάιζουν απο 200Ε μέχρι 400 !!!

Η HOYA έχει διαφορετικές ποιότητες στα κρύσταλλα στην ίδια λεπτυνση; 

Οταν ρώτησα τον 200Ε μου είπε περίεργο, η τιμή καταλόγου ειναι αυτη και με την έκπτωση τόσο.

Οταν ρώτησα τον 400Ε μου είπε περίεργο, η τιμή καταλόγου ειναι αυτη και τον πουλάω τόσο.

Καταστήματα που είναι στην αγορά πάνω απο 10 χρόνια και τα δυο, δύσκολο να έχουν κάνει λάθος....

Μήπως πουλάνε Hoya long life σε άλλη κατηγορία ο καθένας και δεν το διευκρινίζουν;

Δημοσ.

Τα καταστήματα οπτικών έχουν μεγάλο περιθώριο σε κέρδος (ή εκπτωση αντίστοιχα) στους σκελετούς και τους φακούς. Και πάνω σε αυτό το περιθώριο σε σχέση με την τιμή καταλόγου γίνεται το όλο παιχνίδι της προσφοράς ή της τελικής τιμής. Ξεκίνα όμως από τις ανάγκες σου .... λέπτυνση 1.67 χρειάζεσαι? Ανάλογα την μυωπία σου και το σκελετό σου διαλέγεις λέπτυνση (με 2 βαθμούς για παράδειγμα και σκελετό κοκκάλινο είναι βλακεία να μην πας σε 1.6 κα να πληρώσεις 1.67)

Δημοσ.

Και εγώ τον μόνο shamir που γνώριζα ήταν αυτός παραπάνω ο αδερφός του μουσταφα μονιρ...Πέρα από την πλάκα το καλοκαίρι έφτιαξα ενα ζευγάρι κοκκάλινα solano με μαγνητικό κλιπ για ηλίου με φακούς shamir 1,67 και βαθμούς 5,6 στο δεξί και 3,25+1,50 στο αριστερό συνολικό κόστος 160€..Για την τιμή τους θα πώ αρκετά τίμιοι καθώς δεν έχω διαπιστώσει μεγάλη φθορά στις επιστρώσεις με αρκετή κακομεταχείριση λόγω μικρών παιδιών.Η διαφορά με τα προηγούμενα Hoya και Essilor που είχα στα υπερδιπλάσια χρήματα δεν δικαιολογείται κατά την γνώμη μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dvs είπε

Καμια ιδέα σχετικά με τα κρύσταλλα;

Έχει δοκιμάσει κανεις τους Shamir ; Εντυπώσεις;

Zeiss,ότι καλύτερο υπάρχει σε φακούς κρυστάλλων,με την ανάλογη τιμή.Ψαξτο λίγο στο ίντερνετ να δεις τι εστί Carl Zeiss.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Τζάμπα παιδεύεσαι. Παίρνεις από τον οφθαλμίατρό σου την συνταγή για τους φακούς, που φαντάζομαι την έχεις ήδη, επισκέπτεσαι όσο περισσότερα μαγαζιά μπορείς και παίρνεις προσφορές, επιλέγεις αυτό που θέλεις και τελειώνει το θέμα.

Από εταιρείες φακών, hoya η γνωστότερη, zeis, nikon, αλλά και όσες ανέφερες επίσης καλές και αξιόπιστες, με τον οπτικό συζητάτε και βρίσκετε την χρυσή τομή μεταξύ λέπτυνσης και άλλων παραμέτρων, εγώ π.χ. επειδή έχω πολύ υψηλή μυωπία κοιτάω να έχω μικρούς και όχι μεγάλους φακούς.

Μην ασχολείσαι με φίλτρα και διάφορα άλλα αξεσουάρ, απλά πετάς λεφτά. Εγώ το μόνο που επιλέγω σε κάθε γυαλιά που φτιάχνω είναι να βρίσκεσαι λίγο πιο σκούρος ο φακός, το επιλέγω κυρίως γιατί με ενοχλεί αρκετά ο ήλιος τα δυνατά φώτα και η αντηλιά λόγω τρελής μυωπίας και άλλων προβλημάτων οπότε λέω δεν πειράζει να έχει μια λίγο πιο σκούρα απόχρωση χωρίς αυτό φυσικά να σε αποτρέπει ή να σε σώζει σε κάτι στην ηλιακή ακτινοβολία. 

Τα δικά μου γυαλιά τα παραγγέλνω σε έναν οπτικό ο οποίος συνεργάζεται με την κλινική του οφθαλμίατρου που πηγαίνω και κάνουν 20% επιπλέον έκπτωση σε σχέση με το χαμηλότερο μέσο όρο στα μαγαζιά εκτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό ακριβως έκανα, πέρασα απο 6 μαγαζιά. Αρκετά πιστευω. Αλλά ο καθένας πουλάει/προμοτάρει τα δικά του.... Και δεν μπορείς να κάνεις άμεση σύγκριση.

Το θέμα ειναι οτι αλλού βρήκα τον σκελετό που ήθελα και αλλού τους (Hoya) φακούς σε λογική τιμη.

Επειδή έχω υψηλή μυωπία, πάω σε μεταλλικό σκελετό και τα κρατάω χρόνια αναγκαστικά θα πάω σε λεπτυνση. Δεν κοιτάω να βρω το φθηνότερο αλλα ενα ποιοτικό αποτέλεσμα χωρις να με γδάρουν χωρις λόγο.

Για Hoya / Nikkon ξεκίνησα, όλοι οι οπτικοί μου λέγανε την τιμή με τρεμάμενη φωνη.... Μετά μου προτίνανε για ελληνικούς (??) μετα σε shamir και άλλες μάρκες. Πιθανόν να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στις καινούργιες μάρκες για να πάρουν μερίδιο αγοράς, δεν ξέρω.

Επεξ/σία από Dvs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...