Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, gthe είπε

"The stat command that you saw from “everyone on the internet” is the one from GNU coreutils, which is found on non-embedded Linux and Cygwin. It could also be the one from BusyBox, which is commonly found on embedded Linux. OSX has a different stat utility (the one from FreeBSD/NetBSD/OpenBSD), with a similar purpose but different options and a different output format. The stat command isn't standardized, so you can't expect it to have the same behavior on all Unix variants. In practice, there's BSD stat, and Linux stat, and many other variants don't have a stat command."

Παιδία να ψάχνουμε λίγο και να ξέρουμε τι καλούμε όταν κάνουν scripting αν θέλουμε interoperability μεταξύ συστημάτων. Τα non standardised είναι άλλη ιστορία. Οι core εντολές του bash προφανώς είναι παντού ίδιες. Και το ξαναλέω, αν και Apple hater, στη κονσόλα του κάνεις ότι και σε οποιαδήποτε άλλη αν ξερεις τι πρέπει να κάνεις. Unix variant είναι το osx όπως όλα (AIX, Solaris, HP-UX, Linux κτλ) 

Το ξέρουμε το χάος των "unix-like" (βλέπε εδώ για περισσότερες πληροφορίες).

Το θέμα είναι ότι στην αρχή ΔΕΝ θέλαμε interoperability μεταξύ διαφορετικών unix-like συστημάτων, μόνο GNU/Linux, γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει λόγος να έχουμε δυο διαφορετικά unix-like συστήματα στην εταιρία. Μετά ήρθαν τα Mac με τα μη-GNU coreutils τους (παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς στην εταιρία δεν έχουμε Mac για να τεστάρουμε το interoperability), για να μπορούν μερικοί να "δείχνονται".

Και για να επανέλθω στο θέμα, μερικοί από αυτούς τους Mac Pro θα είναι επειδή μερικοί βαριούνται να μάθουν Premiere και θέλουν Final Cut ή επειδή θέλουν να έχουν Mac Pro. Εκτός και αν μιλάμε για full Mac Pro εταιρεία (σπάνιο), που και πάλι τα λεφτά του αφεντικού τους ξοδεύουν βασικά.

Υπάρχει ο "τρελός" που θα πάρει Mac Pro για το σπίτι με τα δικά του λεφτά, αλλά δεν είναι αυτό το target group του μηχανήματος, εκεί θέλω να καταλήξω. Και να δώσω μια άλλη οπτική σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι "το μηχάνημα αξίζει τα λεφτά του για αυτό πουλάει σε αυτή την τιμή".

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Η mobo έχει 12 slots μνήμης, άρα χρειάζεσαι dimmάκια των 128GB  DDR4 ECC. Για δες τιμές σε καλές επώνυμες... :) 

Στο amazon από 790 ευρώ. Και 128 και DDR4 και ECC.

Επεξ/σία από kostasSTi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, chandra said:

Σαν τρίφτης τυριού είναι αυτό το πράγμα........

Πού πήγε το μυαλό σου βρε σατανά!

Spoiler

Χωρίς πλάκα, το σχόλιό σου είναι κάπως... τετριμμένο... 😂

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
Στις 17/12/2019 στις 10:39 ΜΜ, Votritis είπε

Εγώ το μόνο που εχω αγοράσει και φτιάχνεται στις ΗΠΑ είναι το Ταμπασκο!

Μην ορκιζεσαι. Οι πιπεριες του ταμπασκο ερχονται στο εργοστασιο απο 10+ χωρες της υφηλιου....

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, kostasSTi said:

Έλα ρε @billdanos δεν είμαι τόσο στόκος! Φυσικά και ένα stick. Άλλωστε πιο kit μπορεί να κάνει 790€?

Πολλά όπως θα δεις και στο Amazon. :) 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, aravager είπε

Το είχε πει αλλά δεν τον ακούγατε Ευρωπαίοι.... Θα έχετε Apple και θα είναι σαν να μην έχετε.... 🍏😋

Πες μου ότι μέχρι τώρα αγόραζαν μαϊμού apple όλοι οι Ευρωπαίοι??? 

Και να κάνω και μια υποθετική ερώτηση γιατί κανένας μας δεν παραπονέθηκε που ορισμένα Κορεάτικα κινητά φτιάχνονται στην Κίνα και όχι στις Ινδίες αφού και εκεί ισχύσει παρόμοια κατάσταση???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά τα σχόλια σας παιδιά και είναι ωραίο πράγμα να υπαρχει και λίγο χιούμορ, αλλά ένα πράγμα διακρίνω απ όλο αυτό...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού...τα κάνει κρεμαστάρια...!!!

Επεξ/σία από HomeWork
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, AtiX είπε

Πες μου ότι μέχρι τώρα αγόραζαν μαϊμού apple όλοι οι Ευρωπαίοι??? 

Και να κάνω και μια υποθετική ερώτηση γιατί κανένας μας δεν παραπονέθηκε που ορισμένα Κορεάτικα κινητά φτιάχνονται στην Κίνα και όχι στις Ινδίες αφού και εκεί ισχύσει παρόμοια κατάσταση???

Είπα εγώ για μαϊμού? Καταλαβαίνεις ότι απαντάς σοβαρά σε post με "περιπεκτική" διάθεση έτσι? 

Επεξ/σία από aravager
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, aravager είπε

Είπα εγώ για μαϊμού? Καταλαβαίνεις ότι απαντάς σοβαρά σε post με "περιεκτική" διάθεση έτσι? 

Mea culpa... λίγο το thread, λίγο τα λόγια του παπά, καταλαβαίνεις... 

:)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...