Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά οι τύποι έχουν χ#στει στα εκατομμύρια. Δεν τους έβαλε κανείς με το ζόρι να κάνουν Youtube. Ειδικά όταν κάποιος έχει ήδη βγάλει εκατομμύρια και μυξοκλαίγεται, εκεί είναι π δεν με νοιάζει καθόλου.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikifot είπε

Ο τύπος κοιμάται 4 ώρες τη νύχτα, είναι μηχανή, δεν παίζεται. Αν και έχω σταματήσει να τον βλέπω προσωπικά. Αν δεν ήταν τέτοιος βέβαια δεν θα μπορούσε να φτάσει εκεί που έφτασε ξεκινώντας από τον πάτο.

Του λείπει αυτό το γονίδιο πως λέγεται που με 4 ώρες είναι κυριλέ. Λείπει και από πολλούς CEO επιτυχημένους.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Athanasios2104 είπε

Burnout μπορεί να πάθει κάθε εργαζόμενος για διάφορους λόγους, just fyi. Ο τρόπος που αναφέρεται είναι σαν να είναι ψυχοσωματικό προβλημα μόνο των διάσημων streamers.

Σωστά, υπάρχει σε πολλές δουλειές στις οποίες πρέπει να είσαι δημιουργικός και το περιβάλλον δεν στο επιτρέπει. Ένας από τους λόγους είναι αυτός, σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, markoliaz είπε

ουτε που ξερω ποιος ειναι ο τυπος και γενικα δεν βλεπω youtube, και αυτο θεωρειται ειδηση κιολας, μονο αν ειναι να δω τιποτα παλια της εποχης μου σειρες του στυλ μεν και δεν, κακαλος κ.τ.λ...αλλα πραγματικα ειναι λυπηρο πλεον να ειναι δουλεια αυτο...δηλαδη "youtuber", δεν με ενδιαφερει αν ο αλλος βγαζει μυρια χρηματα, υπαρχουν απειρες δουλειες που βγαζεις πολλα λεφτα εκει εξω...αλλα αν το youtuber, gamer, instagrammer και αλλα τετοια ειναι πλεον κανονικες δουλειες...τοτε δυστηχως ο κοσμος θα καταντησει οπως στην ταινια idiocracy...επιστημονας, γιατρος, δικηγορος, δασκαλος, και αλλα τετοια φανταζομαι πλεον θεωρουνται γεροντιστικα...ενω youtuber ειναι κατι το φανταστικο, κατι το θεικο, οποιος ειναι youtuber ειναι πανεξυπνος....εγω θα ελεγα οτι οποιος το κανει επαγγελματικα αυτο ειναι σιγουρα καταθλιπτικος, αντικοινωνικος, εκτος πραγματικοτητας, που αντι για αλληθινους φιλους εχει ψηφιακους, ολη μερα σπιτι, στις καμερες και στα smartphone.....γιατι ρε παιδια? γιατι εχετε χαζεψει τοσο???? που θα φτασει αυτη η κατασταση...αν τωρα που ειστε νεοι ειστε ετσι, στα 30,40 σας θα ειστε αμοιβαδες? δεν θα μιλατε καν απλα θα κανετε ηχους απο το στομα....idiocracy....ολα αυτα πρεπει να τελειωσουν για εμενα..αποψη μου...να γινει παλι ο κοσμος αληθινος, οπως παλια...αληθινη ζωη,, εξω με αλλους ανθρωπους, παιχνιδια στις γειτονιες...και οχι ο καθενας μοναχικος, σπιτι του....δεν ξερω...αλλα ολα γινονται χαλια.......ημαρτον....μακαρι καποτε να αλλαξουν ολα..μακαρι......ξερω απο τωρα οτι σχεδον ολοι θα με κραξετε...θεωρω μηδενικα οσους ειναι youtuber, επειδη δεν καταφεραν κατι αλλο στην ζωη τους το ριξαν εκει...μην μου πειτε για τα λεφτα...σας το λεω...οτι "τι λες ρε αυτος βγαζει απειρα"...δεν παιζει ρολο αυτο...ο καθενας μπορει να βγαλει απειρα λεφτα...το θεμα ειναι να κανεις κατι αληθινο, πραγματικο, να υπαρχει ροη...τελοσπαντων...αλιμονο αν καποιος καταλαβει τα λεγομενα μου...

Δεν ξέρεις ποιος είναι,δεν βλέπεις youtube αλλά σχόλιο να κάνεις...(τις τρεις τελείες βλέπεις πώς τις χρησιμοποίησα παρεπιπτόντως;Δεν τις κοπανάς μετά από κάθε λέξη στο άσχετο). 

Δημοσ.

Σημαντικος....influencer της ζωης μας

Aν και τον ειχα ακουστα , ειχα διαβασει οταν του εχαν κοψει κατι σομβολαια λογω ρατσιστικων σχολιων (θελει η που να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει) .Μαλλον στερεψε η..εμπνευση του και θελει να ξεκουραστει απο τις απαιτησεις μιας σκληρης καρειερας ως.. φαρος ενημερωσης και διασκεδασης :D

Δημοσ.
15 ώρες πριν, markoliaz είπε

ουτε που ξερω ποιος ειναι ο τυπος και γενικα δεν βλεπω youtube, και αυτο θεωρειται ειδηση κιολας, μονο αν ειναι να δω τιποτα παλια της εποχης μου σειρες του στυλ μεν και δεν, κακαλος κ.τ.λ...αλλα πραγματικα ειναι λυπηρο πλεον να ειναι δουλεια αυτο...δηλαδη "youtuber", δεν με ενδιαφερει αν ο αλλος βγαζει μυρια χρηματα, υπαρχουν απειρες δουλειες που βγαζεις πολλα λεφτα εκει εξω...αλλα αν το youtuber, gamer, instagrammer και αλλα τετοια ειναι πλεον κανονικες δουλειες...τοτε δυστηχως ο κοσμος θα καταντησει οπως στην ταινια idiocracy...επιστημονας, γιατρος, δικηγορος, δασκαλος, και αλλα τετοια φανταζομαι πλεον θεωρουνται γεροντιστικα...ενω youtuber ειναι κατι το φανταστικο, κατι το θεικο, οποιος ειναι youtuber ειναι πανεξυπνος....εγω θα ελεγα οτι οποιος το κανει επαγγελματικα αυτο ειναι σιγουρα καταθλιπτικος, αντικοινωνικος, εκτος πραγματικοτητας, που αντι για αλληθινους φιλους εχει ψηφιακους, ολη μερα σπιτι, στις καμερες και στα smartphone.....γιατι ρε παιδια? γιατι εχετε χαζεψει τοσο???? που θα φτασει αυτη η κατασταση...αν τωρα που ειστε νεοι ειστε ετσι, στα 30,40 σας θα ειστε αμοιβαδες? δεν θα μιλατε καν απλα θα κανετε ηχους απο το στομα....idiocracy....ολα αυτα πρεπει να τελειωσουν για εμενα..αποψη μου...να γινει παλι ο κοσμος αληθινος, οπως παλια...αληθινη ζωη,, εξω με αλλους ανθρωπους, παιχνιδια στις γειτονιες...και οχι ο καθενας μοναχικος, σπιτι του....δεν ξερω...αλλα ολα γινονται χαλια.......ημαρτον....μακαρι καποτε να αλλαξουν ολα..μακαρι......ξερω απο τωρα οτι σχεδον ολοι θα με κραξετε...θεωρω μηδενικα οσους ειναι youtuber, επειδη δεν καταφεραν κατι αλλο στην ζωη τους το ριξαν εκει...μην μου πειτε για τα λεφτα...σας το λεω...οτι "τι λες ρε αυτος βγαζει απειρα"...δεν παιζει ρολο αυτο...ο καθενας μπορει να βγαλει απειρα λεφτα...το θεμα ειναι να κανεις κατι αληθινο, πραγματικο, να υπαρχει ροη...τελοσπαντων...αλιμονο αν καποιος καταλαβει τα λεγομενα μου...

Θα συμφωνήσω μαζί σου στην γενικότερη εικόνα του κειμένου σου,με τρομάζει επίσης το που μας οδηγεί η κοινωνία.Ο κάθε ένας στο κλουβί του μπροστά από μία οθόνη,ακουστικά στα αυτιά,ένα μικρόφωνο και μία κάμερα και τέλος η αληθινή επαφή μεταξύ μας και τα όσα κάναμε εμείς σαν παιδιά που δεν θα κάνουν οι επόμενες γενιές.Αλλά ο όρος Youtuber έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας όπως δημιουργήθηκε ο όρος ηθοποιός (ταινιών/κινηματογράφου) πριν 60-70 χρόνια.Δημιουργήθηκε ένα νέο μέσο όπου μέσω αυτού του κάποιοι δουλεύουν και ψυχαγωγούν,διδάσκουν,μεταφέρουν σκέψεις και προβληματισμούς και ότι άλλο γίνεται εδώ και δεκαετίες σε ραδιόφωνο/τηλεόραση/εφημερίδες γίνεται και μέσα από το κάθε Youtube,Twitch κτλπ.Οπότε ναι είναι δουλειά όπως και όλες οι υπόλοιπες και πρέπει να έχεις ταλέντο, θέληση και να αφιερώσεις άπειρες ώρες για να πετύχεις όπως ακριβώς στα υπόλοιπα επαγγέλματα.Ενας νέος στα 90s μπορούσε να αποβλακωθεί παίζοντας όλη μέρα Playstation,βλέποντας μεσημεριανά με Μικρούτσικο,ειδήσεις στις 8 στο MEGA και έκλεινε τη βραδιά με Κορομηλά.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απλά ο κάθε ένας πρέπει να έχει ένα μέτρο στο χρόνο που διαθέτει μπροστά από την οθόνη και στο περιεχόμενο που θα επιλέξει για να μην γίνει πλυντήριο το κεφάλι του και αποξενωθεί από την κοινωνία.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/12/2019 στις 7:49 ΜΜ, markoliaz είπε

ok boomer

Δημοσ.
2 ώρες πριν, markoliaz είπε

επειδη πολα ατομα με κραξανε πιτσιρικαδες κυριως...εκατσα χθες και ειδα ποιος ειναι τελικα αυτος...και γενικα εψαξα τι κανει ενας youtuber...παραδεχομαι οτι ειναι επαγγελμα, μιλησα πολυ αυστηρα χωρις να εχω ολοκληρωμενη αποψη χθες...μια χαρα ειναι και οι youtuber...ανθρωποι που βγαζουν χρημα και μαλιστα διασκεδαζωντας...οποτε το εγκρινω! sorry για οποιους τους προσβαλα!

είσαι το τρολ του αιώνα ...
αφού εγκρινεις μπορώ να κοιμηθώ ήσυχα τα βράδια ryan reynolds ugh GIF by 20th Century Fox Home Entertainment

Δημοσ.
Στις 17/12/2019 στις 7:49 ΜΜ, markoliaz είπε

Ok boomer.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, bluesattack είπε

Σημαντικος....influencer της ζωης μας

Aν και τον ειχα ακουστα , ειχα διαβασει οταν του εχαν κοψει κατι σομβολαια λογω ρατσιστικων σχολιων (θελει η που να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει) .Μαλλον στερεψε η..εμπνευση του και θελει να ξεκουραστει απο τις απαιτησεις μιας σκληρης καρειερας ως.. φαρος ενημερωσης και διασκεδασης :D

το προβλημα ειναι οτι αυτοι οι influencers εχουν την δυναμη να χειραγωγουν σημαντικο μερος της κοινη γνωμη. και αυτο τους κανει επικινδυνους. υποψιν οτι ο τυπος που ξεκινησε την καριερα του ως gamer streamer,  εχει σημερα και δικο του ειδησεογραφικο site,  μεσα απο το οποιο ενημερωνει και σχολιαζει τις τρεχουσες εξελιξεις. και θα πει την αληθεια που θελει το κοπαδι του να ακουσει, η την αληθεια για την οποια πληρωνεται να πει.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KilliK είπε

το προβλημα ειναι οτι αυτοι οι influencers εχουν την δυναμη να χειραγωγουν σημαντικο μερος της κοινη γνωμη. και αυτο τους κανει επικινδυνους. υποψιν οτι ο τυπος που ξεκινησε την καριερα του ως gamer streamer,  εχει σημερα και δικο του ειδησεογραφικο site,  μεσα απο το οποιο ενημερωνει και σχολιαζει τις τρεχουσες εξελιξεις. και θα πει την αληθεια που θελει το κοπαδι του να ακουσει, η την αληθεια για την οποια πληρωνεται να πει.

Δεν εχεις αδικο.Αν μαλιστα δεν του αρκει να ειναι..μηντιαρχης  , μπορει να εξαργυρωσει την δημοτικοτητα του και στο στιβο της πολιτικης  :  )

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/12/2019 στις 8:00 ΜΜ, polaki είπε

Δεν μπορούν να αλλάξουν αφού ο κόσμος εξελίσσεται. Προχωράει μπροστά, πίσω, πες το όπως θες. Η ουσία είναι ότι δεν έχει νόημα να κοιτάμε τί γινόταν πριν 30 χρόνια ή 50 ή 60. Και πριν 50 χρόνια τα μισά επαγγέλματα του σήμερα δεν υπήρχαν, ή υπήρχαν σε άλλη μορφή. 

Από κει και πέρα οι σημερινοί youtubers είναι οι αντίστοιχοι ηθοποιοί ή καλλιτέχνες ή celebrities τελοσπάντων του χτες. Δεν βλέπω ΓΙΑΤΙ ο τάδε ηθοποιός ή αθλητής να έχει 120,000,000$ συμβόλαιο. Τί μου προσφέρει? Σε πολλές δε περιπτώσεις δεν τον ξέρω καν, το δε άθλημα του είναι αδιάφορο. Σε μένα. Δεν ξέρω καν πώς παίζεται το baseball, και ούτε θέλω να μάθω. Κι όμως τόσοι αθλητές του είναι εκατομυριούχοι. 

Σε ένα άλλο "πελατειακό" κοινό όμως αυτοί που εγώ δεν ξέρω είναι πολύ γνωστοί και υπάρχουν άνθρωποι που καταναλώνουν (= βλέπουν) το περιεχόμενο (=αγώνες) που αυτοί προσφέρουν. Αν και καταλαβαίνω εν μέρει αυτά που λες στο πρώτο κυρίως σκέλος, δεν βλέπω πώς ή γιατί ένας Youtuber διαφέρει από έναν αθλητή, ηθοποιό ή καλλιτέχνη γενικότερα. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ένα έργο ενός ζωγράφου μπορεί να πουληθεί 1,000,000. Δεν με ενδιαφέρει αν λέγεται Νταλί ή whatever. Τί είναι αυτό που το κάνει να κοστίζει 1,000,000?

Αφού κατάφεραν και έκαναν κάτι με το οποίο βγάζουν λεφτά, μαγκιά τους. Αφού αυτό τον έκανε τον συγκεκριμένο να ΜΠΟΡΕΙ να σταματήσει τη δουλειά (γιατί δουλειά είναι) και να πει μάγκες εγώ αράζω οπότε κλάιν μάιν τα λέμε σε ένα 3μηνο, πάλι μαγκιά του. Το λέω γιατί ο μέσος άνθρωπος δεν έχει τη δυνατότητα να πει σταματάω τη δουλειά ούτε 5 μέρες... Τώρα το τί προσφέρει ο καθένας στο κοινονικό σύνολο είναι κάτι άλλο, κάτι το οποίο όμως ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ δεν είχε σχέση το τί λεφτά βγάζεις, με το τί προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο....

Το παραπάνω post περιέχει πολλές και μεγάλες αλήθειες.

Προσωπικά δεν ασπάζομαι το κύμα των Youtubers (λόγω ηλικίας, η οποία συνεπάγεται ότι δεν έχω χρόνο/όρεξη να παρακολουθώ άλλους να παίζουν παιχνίδια ή να λένε το μακρύ/κοντό τους), μπορώ όμως να καταλάβω το λόγο της δημοφιλίας τους, το κενό που καλύπτουν, το κοινό στο οποίο απευθύνονται και προφανώς τα έσοδα που έχουν λαμβάνειν λόγω της διασκέδασης (ή "έργου") που προσφέρουν.

Να παραθέσω όμως μερικές διαφορές σε σχέση με τους αθλητές, τις οποίες συχνά αγνοούν όσοι δεν παρακολουθούν το αντικείμενο:

• Οι επαγγελματίες αθλητές που αμείβονται με δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αποτελούν μια ελάχιστη μειοψηφία ακόμα και στις μεγάλες λίγκες. Η Αμερική με τα πέντε major leagues των περίπου 30 ομάδων έκαστο (NFL, NBA, MLB, NHL, MLS) δεν είναι το απόλυτο και μοναδικό παράδειγμα γιατί στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν αμέτρητες επαγγελματικές διοργανώσεις σε κάθε χώρα, σε κάθε άθλημα, με τεράστιο αριθμό ομάδων μοιρασμένων σε Α'-Β'-Γ' κατηγορίες κλπ. Πιθανολογώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία αμείβεται με ψίχουλα.
  • Αν και επαγγελματικός αθλητισμός υπάρχει σε διάφορες μορφές εδώ και πάνω από 120 χρόνια, τα συμβόλαια άρχισαν να γιγαντώνονται σχεδόν παντού μετά το 1990 όταν τα (ιδιωτικά κυρίως) τηλεοπτικά δίκτυα μυρίστηκαν την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση του κοινού και υπήρξε επιτέλους πρόσφορο έδαφος και τεχνικές συνθήκες για την κάλυψη των αγώνων με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει σήμερα.
  • Υπάρχει κάποιος λόγος που το ESPN ή το ABC πληρώνουν σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια τη σεζόν για την αποκλειστικότητα της Δευτεριάτικης αναμέτρησης του NFL (το περίφημο Monday Night Football), με κόστος ανά αγώνα περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια (όσο μια ταινία πρώτης γραμμής). Σημαίνει πως ο mainstream κόσμος επιθυμεί το προϊόν και είναι διατεθειμένος να πληρώσει αδρά για αυτό, οι δε διαφημιζόμενοι ακόμα περισσότερο για ευνόητους λόγους.
  • Οι περισσότεροι αθλητές (που σπανίως γίνονται πρωτοσέλιδα και σπανίως διαβάζουμε για αυτούς) έχουν εξαιρετικά σύντομες καριέρες (μικρότερες της πενταετίας), οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορούν να διακοπούν λόγω κάποιου χαζού τραυματισμού ή υποτροπής ή επιπλοκών του και να καταλήξουν με κάποιο σοβαρό ή όχι πρόβλημα υγείας για το υπόλοιπο της ζωής τους και τρέχοντα ιατρικά έξοδα που πιθανώς θα καλύπτουν οι ίδιοι. Στα δε αθλήματα με μεγάλο ρίσκο τραυματισμού (πχ. NFL), ελάχιστα συμβόλαια είναι εγγυημένα και πολλά μειώνονται αυτομάτως στο μισό αν ο παίκτης μπει στην injury list. Όταν λοιπόν διαβάζουμε ότι ο τάδε παίκτης υπέγραψε διετές συμβόλαιο τριών εκατομμυρίων, μένουμε στο νούμερο και ξεχνάμε ότι τα μισά θα πάνε στην εφορία και είναι αμφίβολο πόσα από τα υπόλοιπα θα καταλήξουν τελικά στην τσέπη του.
  • Οι επαγγελματίες αθλητές έχουν επενδύσει πολλά χρόνια από τη ζωή τους για να κατορθώσουν να γίνουν ο ένας στις δέκα χιλιάδες που θα φτάσει να παίζει ανταγωνιστικά σε κορυφαίο επίπεδο και ο ένας στα δέκα εκατομμύρια που θα πάρει το μεγάλο συμβόλαιο. Τυπικά διακόπτουν την καριέρα τους σε εξαιρετικά παραγωγικές ηλικίες και σε χώρες που δεν υπάρχει πρόβλεψη για παράλληλες ακαδημαϊκές σπουδές (πχ. οι περισσότερες της Ευρώπης, μαζί και η δική μας), ένας 30χρονος πρώην αθλητής με ελάχιστα άλλα προσόντα καλείται εν μία νυκτί να επιβιώσει στην αγορά χωρίς καμία προηγούμενη σχετική εμπειρία. Πιθανώς είναι ένας από τους λόγους που η κύρια επένδυση πολλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι καφετέριες, μαγαζιά αθλητικών κλπ, καθώς ελάχιστοι μπορούν να εργαστούν σε κάτι διαφορετικό.
  • Κάθε Τζόρνταν, Μέσι και Ρονάλντο πρακτικά δίνει δουλειά σε χιλιάδες κόσμο που εργάζεται για την ομάδα, τη λίγκα, το τηλεοπτικό δίκτυο ή το ιντερνετικό μέσο. Υπάρχουν αρκετοί που απαξιώνουν ένα αγώνα ΝΒΑ με τον αφορισμό "έλα μωρέ, τι να κάτσω να δω, δέκα εκατομμυριούχους μαντραχαλαίους Αμερικάνους να πετάνε μια μπάλα σε ένα καλάθι;" Αγνοούν όμως ότι για τη διεξαγωγή ενός μόνο αγώνα μπάσκετ, απαιτούνται πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι στην αρένα, στις μπουτίκ, στις καφετέριες, στον αγωνιστικό χώρο, στη μετάδοση κ.ο.κ. Κάθε καλάθι του Λεμπρόν δίνει λεφτά στον ίδιο αλλά και σε εκατοντάδες άλλους ανθρώπους που δουλεύουν για τον ίδιο έμμεσα ή άμεσα. Υπό μία έννοια αυτή είναι και η μεγαλύτερη χειροπιαστή προσφορά ενός αθλητή στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν ξέρω πόσα από τα παραπάνω κάνει ο συμπαθής και σούπερ επιτυχημένος PDP ή πως τον λένε.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 18/12/2019 στις 7:23 ΠΜ, NotAliki177 είπε

Παιδιά οι τύποι έχουν χ#στει στα εκατομμύρια. Δεν τους έβαλε κανείς με το ζόρι να κάνουν Youtube. Ειδικά όταν κάποιος έχει ήδη βγάλει εκατομμύρια και μυξοκλαίγεται, εκεί είναι π δεν με νοιάζει καθόλου.

Δεν μυξοκλαίγεται κάποιος ,ούτε τους έβαλε με το ζόρι .

Αν ήσουν ελεύθερος επαγγελματίας ή είχες μια εταιρία και δούλευες χωρίς να σταματάς , βγάζοντας πολύ καλά λεφτά ,πιστεύω θα το σκεφτόσουν πολύ σοβαρά αν θα έχανες πελατεία γιατί δεν αντέχεις άλλο ...

Το πόσα λεφτά έχεις στην άκρη δεν παίζει ρόλο μιας και λόγω ανθρώπινης φύσης περισσότερο σκέφτεται κάποιος τα λεφτά που θα χάσει παρά το πόσα έχει ήδη βγάλει .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...