Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να συνδέσω ένα Access Point στον όροφο μια πολυκατοικίας που έχει 4 μικρά διαμερίσματα 50τμ το κάθε ένα. 

Ποιο AP έχει καλύτερη εμβέλεια και ποιο εύκολο στην χρήση του σεταρισματος? 

Είμαι μεταξύ microtik ή ubiquity. 

Δημοσ.

50x4=200 τετραγωνικά χώρος, με πολλά εμπόδια (τοίχους, έπιπλα κλπ). Δεν το λες και εύκολο να καλυφθεί από ένα μόνο ΑΡ. Προσωπικά θα επέλεγα Unifi.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, dimitrisOS είπε

Καλησπέρα θέλω να συνδέσω ένα Access Point στον όροφο μια πολυκατοικίας που έχει 4 μικρά διαμερίσματα 50τμ το κάθε ένα. 

Ποιο AP έχει καλύτερη εμβέλεια και ποιο εύκολο στην χρήση του σεταρισματος? 

Είμαι μεταξύ microtik ή ubiquity. 

Εννοείται Ubiquiti όπως λέει ο Κούκος.
Εχω αυτό: https://www.skroutz.gr/s/8177237/Ubiquiti-Unifi-AP-AC-PRO.html

Απ΄τον 3ο όροφο που μένω, το'χω εγκαταστήσει στη κουζίνα, περνάει απο 3 τοίχους, 1 μπαλκόνι, και πιάνω μέχρι το πεζοδρόμιο απέναντι.

Δημοσ.

Mikrotik ξεχνα το καθως θελει γνωσεις και να γνωριζεις τη φιλοσοφια της εταιρειας.

Τα ubiquiti εναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη στα ασυρματα για mid range χρηση. Ωστοσο κανεις δεν σου εγγυαται οτι τα 4 διαμερισματα θα συνδεονται χωρις προβλημα...

Θα μπορουσες πχ να βαλεις ενα loco αλλα αν δεν σου κανει πως θα πας μετα στα unifi? 

Το θεμα ειναι ποσα θες να δωσεις και ποσο αξιοπιστο θες να ειναι.

Δημοσ.

Οπότε να πάω σε 2 ubiquiti pro που το κάθε ένα ειναι για 122m.

Στην ρυθμισει του ειναι ευκολο; Μέσω poe θα τα σύνδεσω σε 2 σήμεια ώστε να καλύστω όλο την απόσταση 

Δημοσ.

Στη θέση σου θα πήγαινα σε Unifi AP AC LR. To Pro δεν έχει κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα για την δουλειά και το περιβάλλον που θα κληθεί να δουλέψει κι επίσης (νομίζω) δεν συνοδεύεται με δικό του τροφοδοτικό. Τα 122 μέτρα, μην τα υπολογίζεις, ειδικά σε εσωτερικό χώρο, είναι ουτοπία να πιστεύεις ότι θα έχεις σύνδεση.

Τώρα που θα τοποθετηθεί και πόσα ΑΡ, εξαρτάται την περίπτωση, αλλά χωρίς κάτοψη ή σχέδιο του χώρου, τι να προτείνουμε;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο πιο γίνεται πιο ψηλά και σε κεντρικά σημεία πρέπει να μπει το AP. Θα χρειαστεί και κάποιες δοκιμές. Τα ασύρματα δίκτυα δεν είναι και 100% προβλέψιμα.

Το ubiquity για να το σετάρεις θα χρειαστεί να κατεβάσεις το λογισμικό του σε υπολογιστή. Αφού το σετάρεις, μετά δεν χρειάζεται να τρέχει το λογισμικό.

Εγώ με το AP AC LR έχω καλύψει οροφοδιαμέρισμα 300 τμ από άκρη σε άκρη. Χωρίς μάλιστα να το βάλω σε κεντρικό σημείο... το έχω βάλει στην γωνία του ορόφου.

Με δύο AP βέβαια θα έχεις ακόμη καλύτερη κάλυψη. Μπορείς αρχικά να αγοράσεις ένα για δοκιμή και μετά να βάλεις και δεύτερο.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, dimitrisOS είπε

Οπότε θα βάλω 2 AP AC LR, για αρχή και βλέπω την κάλυψη μετά για 3ο.

Για επιλογή switch με πολλές πόρτες και συνδέσει όλων των συσκευών λέω να πάρω αυτό https://www.skroutz.gr/s/12608758/TP-LINK-TL-SG1016D-v7.html

Τι λέτε? 

Εχω το ίδιο. Ομοίως, δεν θα ξανασχοληθεις ποτέ. Για τα  λεφτα του και unmanaged ειναι πολύ τιμιο.

Επεξ/σία από stelios.s
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...