iphotographer Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Θέλω να μάθω να φτιάχνω σύγχρονα και πολύπλοκα sites / webapps (παραδείγματα: Διαφορετικά το ένα με το άλλο απλά για να καταλάβετε οτι δεν λέω για ένα απλό blog. Efood, skroutz, soundcloud, elorus, airbnb). Αυτή τη στιγμή παλεύω με codeigniter, jquery, mysql. Αυτές τις μέρες ψάχνω άπειρα vs στο ιντερνετ και youtube (php vs django, mysql vs mongodb κλπ) και έχω μπερδευτεί ακομα πιο πολύ. Θα ήθελα να μου πείτε εσείς τι πιστεύετε πως είναι το καλύτερο "πακέτο" στον σύγχρονο προγραμματισμό? Δηλαδή πείτε την γνώμη σας και για backend γλώσσα και για frontend, frameworks, βάσεις κλπ. Πχ. php(laravel), jquery, mysql django, react, mysql node.js, react, mongodb klp klp
WebDevGr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Όλα είναι υποκειμενικά. Οι περισσότεροι θα σου πουν γι' αυτό που ξέρουν καλά οι ίδιοι. Οπότε το καλύτερο είναι αυτό που ξέρεις ήδη και μπορείς να το πας αρκετά βήματα παρά πέρα. Εφόσον ξέρεις ήδη PHP και δουλεύεις με το Codeigniter τότε μείνε εκεί και εμβάθυνε ή το πολύ πολύ πήγαινε σε Laravel που είναι λίγα κλικ καλύτερο και με μεγαλύτερη κοινότητα. Αν πας σε Laravel τότε δες το Vue που πάνε σχεδόν πακέτο, αν θέλεις να φύγεις από την JQuery Γενικά δούλευε με εργαλεία που σε βολεύουν και σου αρέσουν κι όχι με ότι είναι trendy αυτήν την εποχή
StigmaX Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Επειδή είσαι σε φάση τα πάντα όλα και πολύ πιθανόν να μη μάθεις τίποτα στο τέλος άκου την εξής συμβουλή. Αποφάσισε τι project θες να φτιάξεις. Συγκεκριμένα πράγματα, όχι αόριστα. Επέλεξε ένα back end framework και ξεκινά να το φτιάχνεις. Επιλέγεις αυτό με το οποίο είσαι άνετος. Ξέρεις πχ JavaScript, πιάσε node.js, ξέρεις php? Πιάσε laravel, symfony η ότι είναι της μόδας σήμερα στο php. Ξέρεις python, πιάσε Django... Αν πάλι δεν ξέρεις τίποτα από αυτά, δε χάθηκε ο κόσμος. Ξεκινά με front end, HTML, CSS, που είναι και η αλφαβήτα σου. Στην ελληνική αγορά, το 90% των σελίδων είναι WordPress, οπότε θα σου έλεγα μάθε κάτι σε php και σχετικό με WP αν σε ενδιαφέρει η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. To μέλλον κατά την άποψη μου είναι το node.js... το αν θα εδραιωθεί η όχι, μόνο ο χρόνος θα δείξει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Το καλύτερο πακέτο είναι αυτό που καταλαβαίνεις καλύτερα και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα όταν γράφεις κώδικα.
Predatorkill Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω γραφω 3 χρονια nodejs/mongo, περιπου 1.5 χρονο React ενω για 1.5 εγραφα Angular. Δεν κολλανε πουθενα με τεραστιο community. Οτι ειπαν και οι υπολοιποι, ξεκινα απο αυτο που ξερεις καλυτερα και εμβαθυνε το. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από Predatorkill 1
iphotographer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Να εμβαθυνω λιγο για να εξηγησω ποιο ηταν το κινητρο για αυτο το ποστ. Φτιαχνω απλα project, που ηθελα να φτιαξω. Τα φτιαχνω με codeigniter, jquery, mysql, html, css. Τα project ειναι απλα αλλα 100% λειτουργικα. Γενικα προκειται για απλους πινακες που τροφοδοτουνται απο την βαση. Το μεγαλυτερο κομματι του crud γινεται με ajax. Για παραδειγμα, γραφεται ενα χρηστης και μπορει μεσα στο λογαριασμο του να εισαγει καποιες πληροφοριες του που θα φαινονται σαν βιογραφικο. Δηλαδη αποκτα μια διευθυνση tositemou.gr/tade και εκει εμφανιζονται τα στοιχεια του χρηστη tade. Φωτογραφιες, στοιχεια επικοινωνιας κλπ. Οποιος θελει του στελνω με πμ τη σελιδα να κανει εγγραφη να δει. Δηλαδη καποια βασικα πραγματα ξερω να τα κανω. Απλα θελω να κανω και πιο πολυπλοκα πραγματα. Να σας πω συγκεκριμενο πραγμα που θελω να φτιαξω για παραδειγμα να ειναι το επομενο project μου. Θελω ενα συστημα που ο διαχειριστης τους θα μπορει να εχει πελατολογιο, και να μπορει να διαχειριζεται τις συνδρομες των πελατων του. Γυμναστηριο, hosting services, φροντιστηριο κλπ. Αυτα για αρχη, απλα για εκμαθηση. Με το τροπο μου κουτσα-στραβα μπορω να το φτιαξω απλα να σας πω για ποιο λογο ανοιξα αυτο το θρεντ. 1) Φοβαμαι οτι μηπως κανω κατι λαθος και παω αθηνα-θεσσαλονικη μεσω πατρας. Δηλαδη μου παιρνει παραπολυ χρονο να φτιαξω το κομματι του χρηστη (register, login,, logout, forgot password, ενα προφιλ page που θα αλλαζει τους κωδικους του κλπ, verification email κλπ). Δηλαδη σε καθε προτζεκτ χανω πολυ χρονο καθε φορα για αυτο. Για να ειμαι ειλικρινης ομως, να πω οτι φτιαχνω τον αλγοριθμο χωρις να εχω διαβασει σε βαθος καποιες βιβλιοθηκες που ισως υπαρχουν για τετοιες δουλειες. Ενα αλλο παραδειγμα ειναι οτι τις προαλλες γα..θηκα να βρω ενα τροπο, να βαλω ενα κουμπι paypal που θα εχει σταθερη τιμη και οταν πληρωνει ο αλλος, θα στελνει ενα api για να γινεται μια δουλεια στο site μου. Δεν μπορω να φανταστω τι θα χρειαζοταν αν δεν ηταν σταθερη η τιμη ή επρεπε να βαλω και πληρωμη με καρτα κλπ. 2) Μιλαγα με εναν γνωστο και οταν ειπα οτι φτιαχνω με codeigniter και γενικα php, επεσε κατω απο την καρεκλα απο τα γελια και μου ειπε οτι αυτα ειναι πρωτογονα και οτι βασανιζομαι τσαμπα. Μου λεει μονο node express, react, mongodb και ολο το crud αποκλειστικα με restapi. Επισης μου υποδειξε οτι δεν μπορει να φανταστει πως δουλευω χωρις git, docker κλπ. για αυτο μπηκα σε πολλες σκεψεις και απογοητευμενος ανοιξα αυτο το θρεντ. Γιατι τωρα μπορει να μην μπορω να φτιαξω κατι πολυπλοκο, αλλα στο μελλον (στο αμεσο μελλον) θελω να μπορω να υλοποιησω αυτο που θελω. Να πω οτι δεν με καιει τοσο το θεμα επαγγελματικης αποκαταστασης. Εχω δουλεια σταθερη. Αυτο που θελω 1000% ειναι να μπορω να υλοποιω καποια ιδεα που μπορει να μου ερθει στο κεφαλι. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από iphotographer
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 1. Κάτσε ρε άνθρωπε. Αφού το κομμάτι του login/authorization κλπ το έχεις κάνει ήδη μια φορά γιατί σου τρώει σε κάθε project πολύ χρόνο; Δεν χρησιμοποιείς τον κώδικα που έχεις στήσει σε προηγούμενο; Αν όχι, τότε σαφώς και κάνεις κάτι λάθος. Από εκεί και πέρα, πράγματα που κάνεις για πρώτη φορά εννοείται ότι θα σου παίρνουν πολύ χρόνο. Εγώ γράφω 20 χρόνια κώδικα και για να φτιάξω ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί έτοιμες βιβλιοθήκες για face recognition έκανα δύο βδομάδες. Που να το έφτιαχνα και μόνος μου δηλαδή. 2. Αυτά είναι μαλακίες. Δούλεψε αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετος. Ο προγραμματισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για να φτάσεις σε έναν στόχο που είναι η ολοκλήρωση ενός project. Αυτό είναι το μόνο που μετράει. Τα εργαλεία τα επιλέγουμε με βάση τις ανάγκες μας κι όχι επειδή είναι μόδα.
iphotographer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, fisfirikos είπε 1. Κάτσε ρε άνθρωπε. Αφού το κομμάτι του login/authorization κλπ το έχεις κάνει ήδη μια φορά γιατί σου τρώει σε κάθε project πολύ χρόνο; Δεν χρησιμοποιείς τον κώδικα που έχεις στήσει σε προηγούμενο; Αν όχι, τότε σαφώς και κάνεις κάτι λάθος. Από εκεί και πέρα, πράγματα που κάνεις για πρώτη φορά εννοείται ότι θα σου παίρνουν πολύ χρόνο. Εγώ γράφω 20 χρόνια κώδικα και για να φτιάξω ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί έτοιμες βιβλιοθήκες για face recognition έκανα δύο βδομάδες. Που να το έφτιαχνα και μόνος μου δηλαδή. 2. Αυτά είναι μαλακίες. Δούλεψε αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετος. Ο προγραμματισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για να φτάσεις σε έναν στόχο που είναι η ολοκλήρωση ενός project. Αυτό είναι το μόνο που μετράει. Τα εργαλεία τα επιλέγουμε με βάση τις ανάγκες μας κι όχι επειδή είναι μόδα. 1) Ναι το φτιαχνω απο την αρχη ☹️ 2) Σε ευχαριστω
k33theod Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, iphotographer είπε 1) Ναι το φτιαχνω απο την αρχη ☹️ Ο ορισμός του reusability 😄. Και εγώ τα ίδια κάνω. Κάθε φορά βγαίνει και λίγο χειρότερο. Προσπάθησε να γράφεις καθαρό κώδικα με ελάχιστα όσο γίνεται dependencies. Αυτό αυξάνει την δυνατότητα να μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις τον κώδικά σου, αλλά είναι δύσκολο ειδικά μέσα σε framework. Ξεχώρισε το frond end από το backend. To πρόγραμμα δεν χρειάζεται το front end για να λειτουργεί. Πρέπει να μπορείς να το λειτουργείς και με command. Κάνε συχνές επαναλήψεις στη θεωρία για OOP, τακτικές, databases klp,
kosnik Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Στις 18/12/2019 στις 12:16 ΠΜ, iphotographer είπε Μιλαγα με εναν γνωστο και οταν ειπα οτι φτιαχνω με codeigniter και γενικα php, επεσε κατω απο την καρεκλα απο τα γελια και μου ειπε οτι αυτα ειναι πρωτογονα και οτι βασανιζομαι τσαμπα. Μου λεει μονο node express, react, mongodb και ολο το crud αποκλειστικα με restapi. καλά πες του να χαλαρώσει λίγο
skiabox Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, kosnik είπε καλά πες του να χαλαρώσει λίγο Δεν έχω χλευάσει ποτέ κάποια τεχνολογία, γιατί αν κάποιος είναι καλός σε αυτή μπορεί να κάνει παπάδες. Ολες τις αντιμετωπίζω με απεριόριστο σεβασμό. iphotographer : Αν πας σε mongodb για το back-end να χρησιμοποιήσεις mongoose js για να φτιάξεις το api. Μιλάμε κάνεις παπάδες με το mongoose js. Predatorkill : Εκανα αίτηση για δουλειά στην Agile Actors. Το καινούριο μου blog πως σου φαίνεται;
Predatorkill Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, skiabox είπε Δεν έχω χλευάσει ποτέ κάποια τεχνολογία, γιατί αν κάποιος είναι καλός σε αυτή μπορεί να κάνει παπάδες. Ολες τις αντιμετωπίζω με απεριόριστο σεβασμό. iphotographer : Αν πας σε mongodb για το back-end να χρησιμοποιήσεις mongoose js για να φτιάξεις το api. Μιλάμε κάνεις παπάδες με το mongoose js. Predatorkill : Εκανα αίτηση για δουλειά στην Agile Actors. Το καινούριο μου blog πως σου φαίνεται; Ωραιος. Δε μπορω να το δω καθως μπαινω απο το κινητο παντα και δεν δειχνει υπογραφες. Στειλτο μια με pm. ps Η mongoose κανει παπαδες αλλα για πολυπλοκα πραγματα πας aggregation Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από Predatorkill
iphotographer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, skiabox είπε Δεν έχω χλευάσει ποτέ κάποια τεχνολογία, γιατί αν κάποιος είναι καλός σε αυτή μπορεί να κάνει παπάδες. Αυτή είναι άλλη μια ερώτηση που ήθελα να κάνω. Με όλες τις τεχνολογίες, μπορείς να φτάσεις εκεί που θέλεις, έστω και πιο δύσκολα. Θέλω να πω μπορεί να υπάρχει κάποιο project που να μην υλοποιείται με php αλλά να υλοποιείται με node.js? (εννοείται δεν μιλάω για ΤΝ με prolog κλπ) Ολες τις αντιμετωπίζω με απεριόριστο σεβασμό. iphotographer : Αν πας σε mongodb για το back-end να χρησιμοποιήσεις mongoose js για να φτιάξεις το api. Μιλάμε κάνεις παπάδες με το mongoose js. Predatorkill : Εκανα αίτηση για δουλειά στην Agile Actors. Το καινούριο μου blog πως σου φαίνεται; Πολύ ωραίο!!!
splanis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 εγώ προσωπικά ξεκίνησα με html/css και χαλαρή js,χωρίς να μπω στα βαθία, δλδ κάποιο framework, μετά σκέφτκα να δω και το backend. Απ ότι είδα γενικά παίζει πολύ η php αλλά δεν μ άρεσε πολύ σαν γλώσσα σε αντίθεση με την python οπότε ξεκίνησα με ενα φίλο ένα project(ένα forum). Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει αρκετά πραγματάκια, authentication, topics posts, κλπ αλλά έχει δουλειά ακόμα. Δεν ξέρω τι λέει η αγορά εργασίας από django, σε μερικούς μήνες θα ψάξω για πρακτική ελπίζω να βρω τίποτα πάνω σ αυτο
skiabox Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Στις 19/12/2019 στις 11:45 ΜΜ, Predatorkill είπε Ωραιος. Δε μπορω να το δω καθως μπαινω απο το κινητο παντα και δεν δειχνει υπογραφες. Στειλτο μια με pm. ps Η mongoose κανει παπαδες αλλα για πολυπλοκα πραγματα πας aggregation https://devcanvas.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα