panosk0 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, conkal είπε Αυτό που πραγματικά θα ήταν χρήσιμο, θα ήταν να μπορείς να μεταφέρει χωρίς κόστος και αναμονή τα χρήματα σου από και προς λογαριασμούς που σου ανήκουν. Πχ χρησιμοποιώ παραδοσιακά eurobank. Ο νέος εργοδότης μου με πληρώνει στην εθνική. Να μπορώ να μεταφέρω τον μισθό μου εύκολα γρήγορα και ανέξοδα από την μια στην άλλη σαν να ήταν η ίδια τράπεζα. 8 λεπτά πριν, conkal είπε Αυτό που πραγματικά θα ήταν χρήσιμο, θα ήταν να μπορείς να μεταφέρει χωρίς κόστος και αναμονή τα χρήματα σου από και προς λογαριασμούς που σου ανήκουν. Πχ χρησιμοποιώ παραδοσιακά eurobank. Ο νέος εργοδότης μου με πληρώνει στην εθνική. Να μπορώ να μεταφέρω τον μισθό μου εύκολα γρήγορα και ανέξοδα από την μια στην άλλη σαν να ήταν η ίδια τράπεζα. Και πως θα ζήσουν οι τράπεζες;; Από τις προμήθειες ζουν ..;p 1
liberostelios Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, panosk0 είπε Και πως θα ζήσουν οι τράπεζες;; Από τις προμήθειες ζουν ..;p Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, πάντως, αυτό γίνεται: δωρεάν μεταφορά χρημάτων από ένα IBAN σε άλλο και στιγμιαία, ασχέτως τράπεζας (εφόσον βάλεις σωστά το όνομα του δικαιούχου, βέβαια). Έχουν άλλο οικονομικό μοντέλο, όμως. Στην Ολλανδία, πχ, πληρώνεις μηνιαία συνδρομή για το λογαριασμό σου (κάπου 3-5€ αναλόγως την τράπεζα και το πακέτο) και επίσης κάποιες τράπεζες κρατάνε προμήθεια στην κατάθεση χρημάτων (δίνουν όμως έναν αριθμό δωρεάν καταθέσεων το χρόνο).
conkal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, panosk0 είπε Και πως θα ζήσουν οι τράπεζες;; Από τις προμήθειες ζουν ..;p H eurobank δεν έχει προμήθειες αν έχεις 3000 καταθέσεις όποτε πιστεύω ότι ζουν με τόκους δανείων πιστωτικων και χρεώσεις στα POS Μεταφέροντας όμως λεφτά από την μια τράπεζα στην αλλά,Πχ εθνική σε eurobank σε χρεώνει η εθνική. Τώρα γίνεται αυτό μέσω iris Αλλά είναι για μικροποσα και δεν βολεύει. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από conkal
Giorgos20177 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, red7genius είπε Ακριβώς αυτό περίμεναν οι τραπεζίτσες μας για να έχουν εικόνα για τα λεφτουδάκια μας. ξεχωριστα τα ξερουν ολα , η 1 τραπεζα ομως δεν εχει εικονα τ εχεις εσυ στην αλλη .......χμμμμμ ? πλεον ? θα ξερει ποσα εχεις κ σε πια τραπεζα , θα σου γλυφετε στα τηλεφωνα να τα μεταφερεις σε αυτη κτλπ . καλα μιλαω για ατομα μ καταθεσεις , δεν μιλαω για ατομα πουεχουν 500 κ 1000 ευρο μεσα 2 ώρες πριν, liberostelios είπε Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, πάντως, αυτό γίνεται: δωρεάν μεταφορά χρημάτων από ένα IBAN σε άλλο και στιγμιαία, ασχέτως τράπεζας (εφόσον βάλεις σωστά το όνομα του δικαιούχου, βέβαια). Έχουν άλλο οικονομικό μοντέλο, όμως. Στην Ολλανδία, πχ, πληρώνεις μηνιαία συνδρομή για το λογαριασμό σου (κάπου 3-5€ αναλόγως την τράπεζα και το πακέτο) και επίσης κάποιες τράπεζες κρατάνε προμήθεια στην κατάθεση χρημάτων (δίνουν όμως έναν αριθμό δωρεάν καταθέσεων το χρόνο). κριβε λογιααααααααααααα....... καλομελετα κ ερχεται και η μηνιαια η ετησια χρεωση ....... δεν ειμαστε μακρια 1
red7genius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, Giorgos20177 είπε ξεχωριστα τα ξερουν ολα , η 1 τραπεζα ομως δεν εχει εικονα τ εχεις εσυ στην αλλη .......χμμμμμ ? πλεον ? θα ξερει ποσα εχεις κ σε πια τραπεζα , θα σου γλυφετε στα τηλεφωνα να τα μεταφερεις σε αυτη κτλπ . καλα μιλαω για ατομα μ καταθεσεις , δεν μιλαω για ατομα πουεχουν 500 κ 1000 ευρο μεσα κριβε λογιααααααααααααα....... καλομελετα κ ερχεται και η μηνιαια η ετησια χρεωση ....... δεν ειμαστε μακρια Θες να πεις δηλαδή ότι μια τράπεζα (πόσο μάλλον οι συστημικές) δεν έχει την δύναμη ή τα μέσα να αντλήσει πληροφορίες; Αλλά περίμεναν να φτιάξουν μια εφαρμογή open banking για να "γλύφουν" τους μεγαλοκαταθέτες; Sure.
james01gr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 όποιος έχει πολλά χρήματα, λογικά επιλέγει έτσι και αλλιώς μία τράπεζα γιατί του δίνουν κάποια προνόμια λογικά. για τους υπόλοιπους, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες τα πράγματα είναι ψιλοτραγικά. η εθνική ήδη σε χρεώνει με συνδρομή αφαιρώντας σου όμως προμήθειες από κάποιες συναλλαγές. η άλφα σε χρεώνει για το ebanking!!!
Jophiel Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από Jophiel 4 1 2
vagos789 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, georgemathios είπε Και οχι η μια τραπεζα δεν κραταει κρυφα τα οικονομικα δεδομενα του καθενος απο τις αλλες. Ειναι απολυτως παρανομο να δινει πληροφοριες σε αλλη τραπεζα και καμια τραπεζα δεν το κανει Ειναι παρανομο ακομα και για υπαλληλο της τραπεζας που τηρειται ο λογαριασμος σας να κοιταζει στοιχεια σας χωρις νομιμη αιτια
Hatsos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ ακόμα περιμένω υποστήριξη Apple Pay. Συγνωμη για το off topic αλλά δεν μπορουσα να κρατηθώ 😂😂😂 3
CheOnWeb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, conkal said: Αυτό που πραγματικά θα ήταν χρήσιμο, θα ήταν να μπορείς να μεταφέρει χωρίς κόστος και αναμονή τα χρήματα σου από και προς λογαριασμούς που σου ανήκουν. Πχ χρησιμοποιώ παραδοσιακά eurobank. Ο νέος εργοδότης μου με πληρώνει στην εθνική. Να μπορώ να μεταφέρω τον μισθό μου εύκολα γρήγορα και ανέξοδα από την μια στην άλλη σαν να ήταν η ίδια τράπεζα. Μέσω iris (Quick Transfer στην Alpha, paf στη Eurobank και iBank Pay στην Εθνική, που είναι χωριστή εφαρμογή) γίνεται. Για Πειραιώς δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι θα έχει κάτι ανάλογο. 1 hour ago, conkal said: Τώρα γίνεται αυτό μέσω iris Αλλά είναι για μικροποσα και δεν βολεύει. Τα 500€ την ημέρα δεν είναι και λίγα.
user2163 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, WizeMan είπε Δεν έχω διαβάσει αρκετά τα specs του open banking αλλά μου φαίνεται πολύ παράξενο το γεγονός ότι χρειάζεται να δίνουμε τα credentials και δεν έχει υλοποιηθεί μια τακτική τύπου oAuth. ??? Μέσω oauth γίνεται.
spocky Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μεσα απο το app της Eurobank θα φαινονται οι υπολοιποι λογαριασμοι?
WizeMan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, user2163 είπε ??? Μέσω oauth γίνεται. Το διατύπωσα γνωρίζοντας μόνο πως λειτουργεί το Waiz. Δοκίμασα πριν λίγο τη διασύνδεση στο Web Banking της Eurobank και απ' ότι φαίνεται όντως χρησιμοποιούνται oAuth Providers (π.χ. σε λογαριασμό Πειραιώς που πρόσθεσα) Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από WizeMan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα