Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, conkal είπε

Αυτό που πραγματικά θα ήταν χρήσιμο, θα ήταν να μπορείς να μεταφέρει χωρίς κόστος και αναμονή τα χρήματα σου από και προς λογαριασμούς που σου ανήκουν. Πχ χρησιμοποιώ παραδοσιακά eurobank. Ο νέος εργοδότης μου με πληρώνει στην εθνική. Να μπορώ να μεταφέρω τον μισθό μου εύκολα γρήγορα και  ανέξοδα από την μια στην άλλη σαν να ήταν η ίδια τράπεζα. 

8 λεπτά πριν, conkal είπε

Αυτό που πραγματικά θα ήταν χρήσιμο, θα ήταν να μπορείς να μεταφέρει χωρίς κόστος και αναμονή τα χρήματα σου από και προς λογαριασμούς που σου ανήκουν. Πχ χρησιμοποιώ παραδοσιακά eurobank. Ο νέος εργοδότης μου με πληρώνει στην εθνική. Να μπορώ να μεταφέρω τον μισθό μου εύκολα γρήγορα και  ανέξοδα από την μια στην άλλη σαν να ήταν η ίδια τράπεζα. 

Και πως θα ζήσουν οι τράπεζες;; Από τις προμήθειες ζουν ..;p

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panosk0 είπε

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, πάντως, αυτό γίνεται: δωρεάν μεταφορά χρημάτων από ένα IBAN σε άλλο και στιγμιαία, ασχέτως τράπεζας (εφόσον βάλεις σωστά το όνομα του δικαιούχου, βέβαια). Έχουν άλλο οικονομικό μοντέλο, όμως. Στην Ολλανδία, πχ, πληρώνεις μηνιαία συνδρομή για το λογαριασμό σου (κάπου 3-5€ αναλόγως την τράπεζα και το πακέτο) και επίσης κάποιες τράπεζες κρατάνε προμήθεια στην κατάθεση χρημάτων (δίνουν όμως έναν αριθμό δωρεάν καταθέσεων το χρόνο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, panosk0 είπε

H eurobank δεν έχει προμήθειες αν έχεις 3000 καταθέσεις όποτε πιστεύω ότι ζουν με τόκους δανείων  πιστωτικων και χρεώσεις στα POS

Μεταφέροντας όμως λεφτά από την μια τράπεζα στην αλλά,Πχ εθνική σε eurobank σε χρεώνει η εθνική. 

Τώρα γίνεται αυτό μέσω iris Αλλά είναι για μικροποσα και δεν βολεύει. 

Επεξ/σία από conkal
Δημοσ.
3 ώρες πριν, red7genius είπε

Ακριβώς αυτό περίμεναν οι τραπεζίτσες μας για να έχουν εικόνα για τα λεφτουδάκια μας.

ξεχωριστα τα ξερουν ολα ,   η 1 τραπεζα ομως δεν εχει εικονα τ εχεις εσυ στην αλλη .......χμμμμμ ? πλεον ? θα ξερει ποσα εχεις κ σε πια τραπεζα , θα σου γλυφετε στα τηλεφωνα να τα μεταφερεις σε αυτη κτλπ . καλα μιλαω για ατομα μ καταθεσεις , δεν μιλαω για ατομα πουεχουν 500 κ 1000 ευρο μεσα

2 ώρες πριν, liberostelios είπε

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, πάντως, αυτό γίνεται: δωρεάν μεταφορά χρημάτων από ένα IBAN σε άλλο και στιγμιαία, ασχέτως τράπεζας (εφόσον βάλεις σωστά το όνομα του δικαιούχου, βέβαια). Έχουν άλλο οικονομικό μοντέλο, όμως. Στην Ολλανδία, πχ, πληρώνεις μηνιαία συνδρομή για το λογαριασμό σου (κάπου 3-5€ αναλόγως την τράπεζα και το πακέτο) και επίσης κάποιες τράπεζες κρατάνε προμήθεια στην κατάθεση χρημάτων (δίνουν όμως έναν αριθμό δωρεάν καταθέσεων το χρόνο).

κριβε λογιααααααααααααα....... καλομελετα κ ερχεται και η μηνιαια η ετησια χρεωση ....... δεν ειμαστε μακρια

• Confused 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Giorgos20177 είπε

ξεχωριστα τα ξερουν ολα ,   η 1 τραπεζα ομως δεν εχει εικονα τ εχεις εσυ στην αλλη .......χμμμμμ ? πλεον ? θα ξερει ποσα εχεις κ σε πια τραπεζα , θα σου γλυφετε στα τηλεφωνα να τα μεταφερεις σε αυτη κτλπ . καλα μιλαω για ατομα μ καταθεσεις , δεν μιλαω για ατομα πουεχουν 500 κ 1000 ευρο μεσα

κριβε λογιααααααααααααα....... καλομελετα κ ερχεται και η μηνιαια η ετησια χρεωση ....... δεν ειμαστε μακρια

Θες να πεις δηλαδή ότι μια τράπεζα (πόσο μάλλον οι συστημικές) δεν έχει την δύναμη ή τα μέσα να αντλήσει πληροφορίες;

Αλλά περίμεναν να φτιάξουν μια εφαρμογή open banking για να "γλύφουν" τους μεγαλοκαταθέτες;

Sure.

Δημοσ.

όποιος έχει πολλά χρήματα, λογικά επιλέγει έτσι και αλλιώς μία τράπεζα γιατί του δίνουν κάποια προνόμια λογικά. για τους υπόλοιπους, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες τα πράγματα είναι ψιλοτραγικά. η εθνική ήδη σε χρεώνει με συνδρομή αφαιρώντας σου όμως προμήθειες από κάποιες συναλλαγές. η άλφα σε χρεώνει για το ebanking!!! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgemathios είπε

Και οχι η μια τραπεζα δεν κραταει κρυφα τα οικονομικα δεδομενα του καθενος απο τις αλλες. 

Ειναι απολυτως παρανομο να δινει πληροφοριες σε αλλη τραπεζα και καμια τραπεζα δεν το κανει

Ειναι παρανομο ακομα και για υπαλληλο της τραπεζας που τηρειται ο λογαριασμος σας να κοιταζει στοιχεια σας χωρις νομιμη αιτια

Δημοσ.
1 hour ago, conkal said:

Μέσω iris (Quick Transfer στην Alpha, paf στη Eurobank και iBank Pay στην  Εθνική, που είναι χωριστή εφαρμογή) γίνεται. Για Πειραιώς δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι θα έχει κάτι ανάλογο.

1 hour ago, conkal said:

Τώρα γίνεται αυτό μέσω iris Αλλά είναι για μικροποσα και δεν βολεύει. 

Τα 500€ την ημέρα δεν είναι και λίγα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, WizeMan είπε

Δεν έχω διαβάσει αρκετά τα specs του open banking αλλά μου φαίνεται πολύ παράξενο το γεγονός ότι χρειάζεται να δίνουμε τα credentials και δεν έχει υλοποιηθεί μια τακτική τύπου oAuth.

???

Μέσω oauth γίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, user2163 είπε

???

Μέσω oauth γίνεται.

Το διατύπωσα γνωρίζοντας μόνο πως λειτουργεί το Waiz. Δοκίμασα πριν λίγο τη διασύνδεση στο Web Banking της Eurobank και απ' ότι φαίνεται όντως χρησιμοποιούνται oAuth Providers (π.χ. σε λογαριασμό Πειραιώς που πρόσθεσα)

Επεξ/σία από WizeMan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...