otso Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Γεια Θελω σε υπολογιστη που τρεχει windows 10 να εγκαταστησω τα windows 7 32 bit . Κατεβασα το VirtualBox 6.1 τελευταια εκδοση και εκει που κοιταζα τις ρυθμισεις, ειδα οτι εχει για να μπουταρει floppy δισκετα , optical ,kai hard disk αλλά δεν ειδα επιλογη για φλασακι , μιας και εχω το iso σε φλασακι . Να καψω dvd εκτος που δεν θυμαμαι πως γινεται δεν εχω και συσκευη πια .μπορει να μπουταρει και να παρει το iso των 7 απο τον σκληρο; Καμμια ιδεα ;
tsofras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, otso είπε Γεια Θελω σε υπολογιστη που τρεχει windows 10 να εγκαταστησω τα windows 7 32 bit . Κατεβασα το VirtualBox 6.1 τελευταια εκδοση και εκει που κοιταζα τις ρυθμισεις, ειδα οτι εχει για να μπουταρει floppy δισκετα , optical ,kai hard disk αλλά δεν ειδα επιλογη για φλασακι , μιας και εχω το iso σε φλασακι . Να καψω dvd εκτος που δεν θυμαμαι πως γινεται δεν εχω και συσκευη πια .μπορει να μπουταρει και να παρει το iso των 7 απο τον σκληρο; Καμμια ιδεα ; Θα βάλεις το ISO στον σκληρό σου και μετά θα το ορίσεις σαν hard disk και θα τσεκαρεις το live boot αν θυμάμαι καλά. Επίσης αν δεν κάνω λάθος , σε προηγούμενες εκδόσεις για να έχεις το USB νομίζω ήθελε τα guest additions του virtual box. Δες μήπως έτσι σου δώσει και την επιλογή για USB Edit: μάλλον θέλεις το extension pack https://www.tecmint.com/enable-usb-in-virtualbox/amp/ Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από tsofras
otso Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, tsofras είπε Θα βάλεις το ISO στον σκληρό σου και μετά θα το ορίσεις σαν hard disk και θα τσεκαρεις το live boot αν θυμάμαι καλά. Επίσης αν δεν κάνω λάθος , σε προηγούμενες εκδόσεις για να έχεις το USB νομίζω ήθελε τα guest additions του virtual box. Δες μήπως έτσι σου δώσει και την επιλογή για USB Edit: μάλλον θέλεις το extension pack https://www.tecmint.com/enable-usb-in-virtualbox/amp/ tsofras ευχαριστω εχω βαλει το extension pack παρ ολα αυτα δεν μου βγαζει επιλογη . Θα προσπαθησω το βραδυ που θα ειμαι σπιτι . Βασικα προσπαθουσα με οδηγιες του pc steps που ειναι του 2015 δεν ειμαι και τσακαλος.
dpolal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, otso είπε tsofras ευχαριστω εχω βαλει το extension pack παρ ολα αυτα δεν μου βγαζει επιλογη . Θα προσπαθησω το βραδυ που θα ειμαι σπιτι . Βασικα προσπαθουσα με οδηγιες του pc steps που ειναι του 2015 δεν ειμαι και τσακαλος. Φτιάξε πρώτα την virtual machine με τα στοιχεία που θέλεις, θα την δείς στην λίστα αριστερά σαν powerd off. (φρόντισε να δώσεις αρκετή μνήμη ram και χώρο στον δίσκο που θα δημιουργηθεί για να εγκατασταθεί μετά το λειτουργικό χωρίς προβλήματα) 1- Μόλις πας να την κάνεις εκκίνηση θα σου πεί «Select start up disk» και εκεί μπορείς να επιλέξεις κατευθείαν το αποθηκευμένο iso όπου και αν το έχεις τοποθετημένο. (καλύτερα σε κάποιον σκληρό δίσκο για να είναι ποιό γρήγορο εννοείτε) Μετά θα το διαβάσει και θα μπουτάρει από αυτό συνεχίζοντας κανονικά την εγκατάσταση. 2- Άλλος τρόπος είναι πριν την εκκινήσεις να πας στις Ιδιότητες της (δεξί κλίκ - Settings ) και μετά επιλέγεις Storage, κάνεις κλίκ επάνω στο CD (στρογγυλό μπλέ εικονίδιο με την ένδειξη Empty) και στα δεξιά επιλέγεις το iso που θες να φορτώσεις. Μετά την εκκινείς και φορτώνει από αυτό. (προτίμησε το 1, είναι λιγότερο πολύπλοκο) Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από dpolal
otso Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Παιδια κατ αρχας ευχαριστω Λοιπον τα καταφερα με τον πολυπλοκο τροπο , τωρα πως ; ενας θεος ξερει παντως αν προσπαθησω να το ξανακανω ουτε που θυμαμαι. τα εφταρια εγκατασταθηκαν μονο που ηταν ενα μικρο τετραγωνο στην μεση της 15αρας οθονης του λαπτοπ και πισω το VirtualBox πηγα στα settings του VirtualBox και εβαλα στο display την μεγαλυτερη screen και στα 7αρια εβαλα αντι 800χ600 1200χ1600 το μεγαλυτερο που μου εδινε (η οθονη του λαπτοπ ειναι uhd ) και τα εκανα πουτανα ολα , εγιναν τοσο μεγαλα που δεν μπορουσα να τα κλεισω ουτε να βγω .Ειχα κανει και την οθονη full screen . Tελος παντων βαρεθηκα , αυριο παλι . α κι αυτο με το ποντικι ,δεν υπαρχει ρυθμιση να δουλευει και στα 2 προγραμματα ; πρεπει να παταω δεξι ctrl ολη την ωρα. ακουω συμβουλες.
jim_p Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Και για τα 2 που ρωτας, η λυση ειναι η εγκατασταση των vbox guest additions https://docs.oracle.com/cd/E36500_01/E36502/html/qs-guest-additions.html Δεν γνωριζω απο ποτε ειναι το παραπανω επισημο howto, ισως να ειναι οσο παλιο δειχνει (απο την εποχη του vbox 4.2, δηλαδη του 2012), αλλα φανταζομια πως δεν εχουν αλλαξει την διαδικασια απο τοτε.
otso Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) jim_p υποτιθεται οτι εχω εγκαταστησει το VirtualBox 6.1.0 Oracle VM VirtualBox Extension Pack All supported platforms Support for USB 2.0 and USB 3.0 devices, VirtualBox RDP, disk encryption, NVMe and PXE boot for Intel cards. See this chapter from the User Manual for an introduction to this Extension Pack. The Extension Pack binaries are released under the VirtualBox Personal Use and Evaluation License (PUEL). Please install the same version extension pack as your installed version of VirtualBox. https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads ειναι κατι διαφορετικο απο τα guest additions ? Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από otso
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα