elpenor Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Θέλω να αγοράσω ένα HDD για το pc μου και θα ήθελα μία βοήθεια με τα παρακάτω ζητήματα που με απασχολούν: α. Η εγγύηση μετράει από την μέρα κατασκευής, πως μπορώ να ξέρω ότι ο δίσκος που θα πάρω έχει κατασκευαστεί το Q3/4 του 2019; β. Πολλοί δίσκοι στο amazon είναι refubrished (recertified), στο skroutz κανένας δίσκος δεν γράφει κάτι τέτοιο. Πως μπορώ να διασφαλίσω ότι ο δίσκος που θα πάρω δεν θα είναι refubrished; γ. Αν ο δίσκος χαλάσει μέσα στην εγγύηση υπάρχει τρόπος να τον αντικαταστήσει η WD χωρίς να μπλέξω με το κατάστημα; Έχει σημασία όσο αφορά την εγγύηση από που θα τον αγοράσω;
Sheogorath Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, elpenor είπε Θέλω να αγοράσω ένα HDD για το pc μου και θα ήθελα μία βοήθεια με τα παρακάτω ζητήματα που με απασχολούν: α. Η εγγύηση μετράει από την μέρα κατασκευής, πως μπορώ να ξέρω ότι ο δίσκος που θα πάρω έχει κατασκευαστεί το Q3/4 του 2019; β. Πολλοί δίσκοι στο amazon είναι refubrished (recertified), στο skroutz κανένας δίσκος δεν γράφει κάτι τέτοιο. Πως μπορώ να διασφαλίσω ότι ο δίσκος που θα πάρω δεν θα είναι refubrished; γ. Αν ο δίσκος χαλάσει μέσα στην εγγύηση υπάρχει τρόπος να τον αντικαταστήσει η WD χωρίς να μπλέξω με το κατάστημα; Έχει σημασία όσο αφορά την εγγύηση από που θα τον αγοράσω; Αν δεν κάνω λάθος: α) Σύμφωνα με οδηγία ΕΕ, η εγγύηση μετράει απο την ημερομηνία στην απόδειξη. β) Αν είναι refurbished και δεν το γράφει, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. 1
SaFiS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 ^This και γ) ναι, μπορείς να ανοίξεις RMA κατευθείαν στην WD. Αν πρόκειται να πας σε τέτοια χωρητικότητα προτίμησε κάποιον Ultrastar (πρώην HGST) που είναι από τους κορυφαίους... 1
elpenor Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δηλαδή δεν έχει σημασία από πιο μαγαζί θα το αγοράσω; Επιμένω ξανά στην ερώτηση γιατί η WD γράφει: Depending on the type of sales transaction, product warranty may differ from the general warranty information listed herein. The term of your limited warranty period shall commence on the purchase date appearing on your purchase receipt from an authorized distributor or authorized reseller Στην σελίδα της WD αναφέρει ελάχιστα Ελληνικά μαγαζιά σαν authorized distributors (https://shop.westerndigital.com/distributors). Στο amazon.de υπάρχουν αρκετά σχόλια από ανθρώπους που τους αρνήθηκαν την εγγύηση επειδή η αγορά δεν ήταν από authorized seller, ίσως βέβαια οι λόγοι να ήταν άλλοι και οι πωλητές να ήταν ιδιώτες που κάναν shucking εξωτερικούς. Πρώτη φορά βλέπω σε είδος προϊόντος τόσα αρνητικά σχόλια και τόσα προβλήματα με τις επιστροφές στο amazon (ιδίως στους φτηνούς seagate είναι πάνω από 50% τα αρνητικά) για αυτό και το "κουράζω" τόσο πριν αγοράσω... Βέβαια αυτό που λέει ο Sheogorath ότι με οδηγία ΕΕ, η εγγύηση μετράει απο την ημερομηνία στην απόδειξη είναι πολύ καθησυχαστικό. 11 ώρες πριν, SaFiS είπε Αν πρόκειται να πας σε τέτοια χωρητικότητα προτίμησε κάποιον Ultrastar (πρώην HGST) που είναι από τους κορυφαίους... Και εγώ τους Ultrastar DC HC320 (0B36404) σκεφτόμουν, δύο χρόνια παραπάνω εγγύηση από τους RED και καλύτεροι σε όλα τα χαρακτηριστικά. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
Sheogorath Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, elpenor είπε Δηλαδή δεν έχει σημασία από πιο μαγαζί θα το αγοράσω; Επιμένω ξανά στην ερώτηση γιατί η WD γράφει: Depending on the type of sales transaction, product warranty may differ from the general warranty information listed herein. The term of your limited warranty period shall commence on the purchase date appearing on your purchase receipt from an authorized distributor or authorized reseller Στην σελίδα της WD αναφέρει ελάχιστα Ελληνικά μαγαζιά σαν authorized distributors (https://shop.westerndigital.com/distributors). Στο amazon.de υπάρχουν αρκετά σχόλια από ανθρώπους που τους αρνήθηκαν την εγγύηση επειδή η αγορά δεν ήταν από authorized seller, ίσως βέβαια οι λόγοι να ήταν άλλοι και οι πωλητές να ήταν ιδιώτες που κάναν shucking εξωτερικούς. Πρώτη φορά βλέπω σε είδος προϊόντος τόσα αρνητικά σχόλια και τόσα προβλήματα με τις επιστροφές στο amazon (ιδίως στους φτηνούς seagate είναι πάνω από 50% τα αρνητικά) για αυτό και το "κουράζω" τόσο πριν αγοράσω... Βέβαια αυτό που λέει ο Sheogorath ότι με οδηγία ΕΕ, η εγγύηση μετράει απο την ημερομηνία στην απόδειξη είναι πολύ καθησυχαστικό. Και εγώ τους Ultrastar DC HC320 (0B36404) σκεφτόμουν, δύο χρόνια παραπάνω εγγύηση από τους RED και καλύτεροι σε όλα τα χαρακτηριστικά. Ευχαριστώ για την βοήθεια! Αυτό με την οδηγία της ΕΕ δες το και εσύ, γιατί νομικός δεν είμαι! https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_el.htm Πότε αρχίζει η διετής νομική εγγύηση; Η διετής περίοδος αρχίζει από τη στιγμή που παραλάβατε το προϊόν: Αν αγοράσατε ένα προϊόν από κατάστημα, η περίοδος εγγύησης αρχίζει από την ημερομηνία της αγοράς Αν πληρώσατε για το προϊόν αλλά σάς παραδόθηκε αργότερα, η διετής περίοδος αρχίζει από την ημερομηνία της παράδοσης Θα πρέπει συνεπώς να κρατάτε πάντα όλες τις αποδείξεις αγοράς και παράδοσης. 1
bluesattack Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 E οχι και ημερα κατασκευης βρε παιδια .Δηλαδη αν το καταστημα τον εχει κατι χρονια θωρειται..ληγμενος ? Μηπως διαβασες πουθενα οτι πρεπει να δηλωσεις (στο site )τον αριθμο κατασκευης/serian number ? 1
elpenor Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bluesattack είπε E οχι και ημερα κατασκευης βρε παιδια .Δηλαδη αν το καταστημα τον εχει κατι χρονια θωρειται..ληγμενος ? Μηπως διαβασες πουθενα οτι πρεπει να δηλωσεις (στο site )τον αριθμο κατασκευης/serian number ? Τελικά μετά από πολύ διάβασμα στο internet κατάλαβα τι συνέβει με διάφορους server grade δίσκους και υπάρχουν τόσες πολλές κακές αξιολογήσεις από ανθρώπους που τους αρνήθηκαν την εγγύηση. Αυτοί οι δίσκοι περιλαμβάνονται και σε έτοιμους server HP κλπ, διάφοροι πωλητές του amazon είχαν βγάλει αυτούς τους δίσκους από τους server και τους πούλαγαν αυτόνομα, φυσικά τα serial number τους ήταν OEM όχι retail οπότε η ημερομηνία που ξεκινούσε η εγγύηση ήταν από την ημερομηνία πώλησης του server. Έκανα την παραγγελία του Ultrastar DC HC320 από το Mustshop και τους έγραψα στα σχόλια ότι θέλω να είναι retail, επικοινώνησαν με τον προμηθευτή τους και με πήραν τηλέφωνο να μου επιβεβαιώσουν ότι είναι retail με 5 χρόνια εγγύηση. Μάλλον ήμουν υπερβολικός αλλά με τόσα που διάβασα στο amazon.... "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά". Η δήλωση του serial number γίνεται αν θέλεις να δεις πόσο υπόλοιπο εγγύησης υπάρχει και αν θέλεις να κάνεις RMA, δεν είναι υποχρεωτική για να έχεις εγγύηση. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor 2 1
Sheogorath Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, elpenor είπε Τελικά μετά από πολύ διάβασμα στο internet κατάλαβα τι συνέβει με διάφορους server grade δίσκους και υπάρχουν τόσες πολλές κακές αξιολογήσεις από ανθρώπους που τους αρνήθηκαν την εγγύηση. Αυτοί οι δίσκοι περιλαμβάνονται και σε έτοιμους server HP κλπ, διάφοροι πωλητές του amazon είχαν βγάλει αυτούς τους δίσκους από τους server και τους πούλαγαν αυτόνομα, φυσικά τα serial number τους ήταν OEM όχι retail οπότε η ημερομηνία που ξεκινούσε η εγγύηση ήταν από την ημερομηνία πώλησης του server. Έκανα την παραγγελία του Ultrastar DC HC320 από το Mustshop και τους έγραψα στα σχόλια ότι θέλω να είναι retail, επικοινώνησαν με τον προμηθευτή τους και με πήραν τηλέφωνο να μου επιβεβαιώσουν ότι είναι retail με 5 χρόνια εγγύηση. Μάλλον ήμουν υπερβολικός αλλά με τόσα που διάβασα στο amazon.... "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά". Η δήλωση του serial number γίνεται αν θέλεις να δεις πόσο υπόλοιπο εγγύησης υπάρχει και αν θέλεις να κάνεις RMA, δεν είναι υποχρεωτική για να έχεις εγγύηση. Ωραίος, μεγειά! 1
SaFiS Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 @elpenor Τις λίγες φορές που είχα κάνει RMA σε WD δίσκο την έκανα κατευθείαν με αυτούς και οι δίσκοι ήταν αγορασμένοι από μαγαζιά της γειτονιάς ή κάποιο από τα επώνυμα. Τώρα αν άλλαξε κάτι δεν το γνωρίζω, αν και στους δηλωμένους δίσκους που έχω σε εγγύηση στην καρτέλα μου, μου δίνει επιλογή για RMA. Μεγειά το "θεριό" και καλά είναι να τον δηλώσεις για να δεις ότι ισχύει σίγουρα η 5ετία. Σε πολλούς μου δίσκους παλαιότερα, την εγγύηση η WD την ξεκινούσε από το MFR Date και διόρθωναν τις ημερομηνίες αφού τους έστελνα την απόδειξη αγοράς... 1 1
dinoeq Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Για να μην ανοίξω νέο θέμα και επειδή και εγώ θα χρειαστώ δίσκο, έχουμε άποψη για τον Toshiba X300 Bulk 8TB;
elpenor Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dinoeq είπε Για να μην ανοίξω νέο θέμα και επειδή και εγώ θα χρειαστώ δίσκο, έχουμε άποψη για τον Toshiba X300 Bulk 8TB; Από ότι έχω διαβάσει και βλέπω και στα specs: + Γρήγορος δίσκος, τιμή - Μόνο 600.000 MTTF (αντοχή) , 2 χρόνια εγγύηση, θορυβώδης Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor
dinoeq Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Σε ευχαριστώ, μάλλον θα κοιτάξω και εγώ για τον Ultrastar DC HC320
elpenor Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, dinoeq είπε Σε ευχαριστώ, μάλλον θα κοιτάξω και εγώ για τον Ultrastar DC HC320 O N300 είναι κάτι ενδιάμεσο σε τιμή και specs, έχει 1,200,000MTTF και 3 χρόνια εγγύηση. O WD Red είναι ο πιο δοκιμασμένος δίσκος από όλους αυτούς και ο μόνος πραγματικά αθόρυβος, ο HC320 θεωρητικά πιο ανθεκτικός (παρόμοια specs με τον Red Pro) αλλά μένει να αποδειχτεί αυτό και στην πράξη. Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να αποφασίσω ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις (4 για την ακρίβεια κοιτούσα και τον Exos). Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor 1
badasszoro Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας κ από μένα..#stay home Και εγώ για να μην ανοίξω θέμα βλέποντας ότι γνωρίζετε κ έχετε ψάξει θέλω δίσκο 8tb. Τι γίνεται όμως τώρα, δεν έχω οικονομική άνεση με τις υπάρχουσες τιμές να πάω σε Ultrastar η Red και επειδή και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου "ψαγμενο νουμπα" έχω δει για τους εξωτερικούς της western digital..συγκεκριμένα τους My Book και Elements..οι οποιοι έχουν μέσα helium filled δίσκους..και οι δύο υποτίθεται στα περισσότερα μαγαζιά γράφεουν 2 χρόνια εγγύηση αλλά με λίγο ψάξιμο στο σάιτ της WD υπάρχει ένα φυλλάδιο που λέει ότι ο My Book έχει 3..Και σας ρωτάω τώρα εγώ..αυτή τη στιγμή η τιμή τους ξεκινάει στα σκρουτζομαγαζα από 157 και στο Ε-shop 180..Είμαι σε μεγάλο διλημμα αρκετό καιρό τώρα..όσον αφορά το πιθανό shucking έχω καταλάβει περίπου πως γίνεται αλλά είναι λίγο αποθαρρυντικο μπλέκεις με molex καλώδια και δεν ξέρω και αν τα αρχεία που θα περάσεις στο δίσκο(όσο είναι εξωτερικος) θα διαβάζονται όταν το βάλω στον υπολογιστή..βοηθεια.. Help me Obi Wan Kenobi you are my only hope Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από badasszoro
trabakoulas Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 @elpenor θα ήταν εύκολο να μοιραστείς εντυπώσεις από τον HC320 κυρίως όσον αφορά τον θόρυβο;; Κοιτάζω κι εγώ προς την σειρά DC της WD, και τον 320 και τους μεγαλύτερους 510, 520 και είμαι σε δίλημμα μεταξύ DC και RED. Η 5ετής εγγύηση και το αυξημένο MTBF είναι μεγάλα + εννοείται και η λογική λέει ξεκάθαρα DC. Αλλά επειδή προορίζεται για NAS που πιθανότατα θα μπει σε υπνοδωμάτιο, δεν είμαι τόσο σίγουρος πως δε θα το μετανιώσω. Άσε που εδώ και χρόνια μόνο RED παίρνω, οπότε έχω ξεχάσει και πως μπορεί να ακούγεται ένας 7200...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα